- Konu Sahibi angryangel
-
muklakukla haklı aslında
kız resmen hamileliğinin arkasına saklanmış, utanmaz
hamileliği kullanıyor resmen
gelin değilmi işte el kızı değilmi
geline taş taşıtacakasın hamileyken taşşş,
maklakukla olsa ölemi yapar doğum anında bile kayınvalidesinin yıkayamadığı çamaşırlarını düşünürr
ahhh ahhh şimdikiler avrupa birliğine girmiş bile
ya işte önce elsin birlik olduğunda sonra o evin bi adamısın daha doğrusu nabzına göre şerbet iş olunca bu evin adamısın evin düzeninde bi iki oynama olursa elsin ne biliim o yüzden az öncede söledim bi arka kartını açık oynucan hep saygıda kusur etmeden gerektiğinde başta taşıycan ama karşılığını hissetmekde gerekir..bende evlilik profu oldum ha evlenmeden nelerde biliyom Allah sonumu hayr etsinama etrafta örnek çok napiim
Aynen öyle. İşte konunun özü bu. Hamileliğin arkasına sığınmasın o zaman. Gelin oturacak, annesi hizmet edecek, bu ayıp olmayacak yani öylemi? Hakikaten biz eskide kalmışız sizler avrupa birliğine gireli çok olmuş.
kesinlikle hersey karsilikldir
hele ki saygi haketmeden verilmez bence
aferin sana evlenince ezdirmezsin kendini belli simdiden :)
Bugün kayınvalidemlerin aile dostları kayınvalideme misafirliğe geldiler, yanlarında da doğacak bebeğim için bir elektronik salıncak getirmişler. Geldiklerinde yan odaya koymuşlar bunu.
Neyse efendim yenildi içildi, ki bu arada gene herşeyi hazırlayan, getir götür yapan ben ve ben 7 aylık hamileyim bu arada. Dahası misafirin küçük çocuğu yüzünden börek kızartırken yanıyordum neredeyse.
Neden sonra kv salıncağın oturduğumuz odaya gelmesini istedi. misafir kadın ben getireyim dedi. Kv, aaa sen otur angryangel getirir dedi. ben de şoklarda nasıl getireyim ki ben onu. Misafir, o kaldıramaz şimdi dedi, kv kaldırır o dedi benim için. Gerçekten gittim baktım oldukça büyük ve ağır bir şey. ben kaldıramam bunu dedim çok büyük. Zaten bütün gün koşturmaktan belim ağrıyordu.
Yani anlayamadığım kv ne yapmaya çalışıyor? Ya ben onu kaldırmaya çalışsaydım da çocuğuma bir şey olsa ne olacaktı? Düşüncesiz mi desem ne desem bilemiyorum doğrusu.
Ne olur ne olmaz diye kaynanaya tekmeyi bassın onda hemfikiriz.
Evlenmeden önce kendi annenizin evindeyken misafire nasıl hizmet ediyorsanız, nasıl size misafir gelsin mi diye danışan olmuyorsa, nasıl kendi annenize toz kondurmuyorsanız aynı saygıyı kaynanayada göstermek gerekir... mi acaba? en azından bana öyle gibi geldi... Ya da öyle değil mi? Bilemedim bak şimdi...
Düşük oranları, anne - bebek ölümü eskiden daha fazlaydı. Hamilelik hastalık değildir ama özen ve dikkat gerektirir. Hamile bir kadın ağır kaldırmamalıdır, çok fazla ayakta durmamalıdır, eğilip kalkmamalıdır.
Mesele emir verilmesi değil, kayınvalidesinin gelinini ve torununu düşünmemesidir. Bu kadar insanın içerisinde bir tek siz olayı farklı şekilde algıladınız. Bence konuyu dikkatle okuyun.
evet eskiler güle oynaya gidiyordular tarlaya
o kadar merakliydilar ki is guc yapmaya
kayinvalideleri kayinpederleri kocalari
yalvarirdi "otur sen hamilesin agir is yapamazsin" diye
o gelinler "ölümü yiyin is yaptirmazsaniz" diye aglasirlardi !!
hatta dusuk yapip kendi yaptiklari dusukleri gömerlerken
hic uzulmezlerdi
o eskiler dediklerin AYIP diye sancilarinin oldugunu bile soylemezlerdi
kanamalarini soylemezlerdi
inleye inleye yaparlar isleri gucleri yine soylemezlerdi
o simdiki "yatalak gebeler" dedigin kadinlar o dÖnemin "zalimlerinin" eline dusseydi
merak etme onlarda yaparlardi
anne degilsin sanirim ama olursan dogum aksaminda inek sagmaya gidersin ESKILER gibi
Düşüncesiz vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs
Bu saçma sapan buyruğu duyar duymaz gülseydiniz kahkahayla çünkü espri olabilir ancak bu durum..
Ne varsa eskilerde var, taşı sıkıp suyunu çıkarırmış. Şimdi öyle mi? Beşik nerden baksan 6 kiloymuş getiremezmiş. Beşikte kaynana kendi sallanacağı için gitsin kendi getirsin...
Misafire zar zor hizmet eden nesli koruyamam kusura bakmayın, çok naz yapmayın, evhamlanmayın, abartmayın, şok olmayın. Ayrıca çocuk ağır kaldırmayla düşmez, ters hareketle düşer. Yani ters hareket yapmazsanız tarlada çalışabilirsiniz bunu da dip not olarak şey yapalım.
Günümüzün yeni zalim kaynanaları torunlarını elektronik beşiklerde sallandırıyor bunu gören yok. Kadıncağızın eline bir bardak çay verdiniz demediğinizi bırakmadınız garibime. Hep tembellikten oluyor bunlar.
Ne varsa eskilerde var, taşı sıkıp suyunu çıkarırmış. Şimdi öyle mi? Beşik nerden baksan 6 kiloymuş getiremezmiş. Beşikte kaynana kendi sallanacağı için gitsin kendi getirsin...
Misafire zar zor hizmet eden nesli koruyamam kusura bakmayın, çok naz yapmayın, evhamlanmayın, abartmayın, şok olmayın. Ayrıca çocuk ağır kaldırmayla düşmez, ters hareketle düşer. Yani ters hareket yapmazsanız tarlada çalışabilirsiniz bunu da dip not olarak şey yapalım.
Günümüzün yeni zalim kaynanaları torunlarını elektronik beşiklerde sallandırıyor bunu gören yok. Kadıncağızın eline bir bardak çay verdiniz demediğinizi bırakmadınız garibime. Hep tembellikten oluyor bunlar.
yok yok kızlar bizimle dalga geçiyor belli :)))
yürü be maklakukla
yahu her gelin yada her kaynana aynı demedik ztn istisna olabilir ama kaide bozulmuyo lanet olsunbu arada o tarlada heba olan kadının ellerinden öperim ben onlar sağlam insanlar bunu iyi biliyorum ama şimdi konu sahibi arkadaşın yaşadığı küçük bi ana yorum yapıyoruz evlerinde deiliz tüm hayatlarını bilmemiz imkansız belki gelin normalde dert etmez böle şeyleri hamile diye hassaslaşmıştr ki haklı.. her gelini yada kaynanayı baştan aşağı ne şeytan yap nede melek yap her insan aynı deil..bizde ne gelinler gördük kendi evimizin içinde ona göre yazmaya kalksam kime tü kaka diyecem şaşırırım..sende bu konuya hakim olarak yaz canım
yok yok kızlar bizimle dalga geçiyor belli :)))
Ne dalga geçmesi bunlar hep gerçekler.
küboşum bişe dicem sakin ol ama bence bu arkadaş konu sahibinin kaynanası ha benden sölemesibak yeni nesil kaynanalar yapar işte bunu KK ya girip gelinlerine karşı yazıyolar
bana mı dedin kız anlamadım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?