- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.083
- 898
- Konu Sahibi angryangel
-
Misafiri kim çağırdıysa o hizmet edecek, edemiyorsa misafir çağırmayacak, ya da üslupluca gelininden yardım rica edecek.
Aynen öyle. İşte konunun özü bu. Hamileliğin arkasına sığınmasın o zaman. Gelin oturacak, annesi hizmet edecek, bu ayıp olmayacak yani öylemi? Hakikaten biz eskide kalmışız sizler avrupa birliğine gireli çok olmuş.
aynen.
hem kalkıp kendı de yardım etse günaha mı girer?
sonuçta eli ayağı tutuyor.
hem misafiri kafasına göre çağırıyo
hemde köşesine kurulmuş kusursuz hizmet beklıyor
Ne olur ne olmaz diye kaynanaya tekmeyi bassın onda hemfikiriz.
Evlenmeden önce kendi annenizin evindeyken misafire nasıl hizmet ediyorsanız, nasıl size misafir gelsin mi diye danışan olmuyorsa, nasıl kendi annenize toz kondurmuyorsanız aynı saygıyı kaynanayada göstermek gerekir... mi acaba? en azından bana öyle gibi geldi... Ya da öyle değil mi? Bilemedim bak şimdi...
Eşime anlattım bana hak verdi. Sakın kaldırma öyle şeyler dedi. Yani bilgisiz biri olsam şimdi hastanelik olmuştum Allah korusun. İşin tuhafı şimdiye kadar da beni düşünür gibi davranıyordu. Bugün ağzından bu sözü duyunca gerçekten dumur oldum.
Evlenmeden önce kendi annenizin evindeyken misafire nasıl hizmet ediyorsanız, nasıl size misafir gelsin mi diye danışan olmuyorsa, nasıl kendi annenize toz kondurmuyorsanız aynı saygıyı kaynanayada göstermek gerekir... mi acaba? en azından bana öyle gibi geldi... Ya da öyle değil mi? Bilemedim bak şimdi...
bir karar verin tekmeyi mi bassın hizmet mi etsin böyle muallakta kalıyor
işin şakası bir yana insanlar saygı istiyorsa saygı göstermeli bencilce davranarak karşısındakinin içindeki hevesi de yok etmemeli. Biraz kibar davranıp kızım çok yordun kendini dese, düşünceli davransa bence konusahibi arkadaşımız misafir ağırlamasına yardımcı olmaktan rahatsız olmazdı
Evliyseniz kayınvalideniz çok şanslı demekki ne güzel hastada olsanız 9 aylık hamilede olsanız hem kendi eviniz hemde kayınvalidenizin evine yetişirsiniz
bekarsanız eğer bu dediklerinizi yapabileceğiniz , konu sahibihinin kayınvalidesi gibi bir kayınvalideniz olurda sizde seve seve her işini yaparsınız inş..
aslında böle bi genelleme olduğundan iki tarafta önyargılı başlıyor işe gelin nasılsa kaynanam beni sevmeyecek benle çekişecek oüluda hemen onun sözünü dinler diye düşünüyo kaynanada gelinim oğlumun huyunu mu değiştirir acaba benden uzaklaştırırmı bugüne kadar ben baktım kolladım onu bugünden sonra ona devredicem diye bi düşünce oluyo hep..aslında iki tarafta ılımlı sevecen yaklaşıyo birbirine ama bi taraf diğerinden bi bardak su istese olay oluyo çünkü doldurmuşsun içini bi kere öle oluncada heh bak kendini belli etti diyosun..valla ben müstakbel kaynvalidemi annem kadar sevip saygı gösteririm oda beni çok sever yeri gelir kızından bile çok över ama bakalım evlenince değişiyo diyolar gözüm korktu vallasiz ne diyonuz..bide sevgililer için derler ya çok muhabbet tez ayrılık getrir diye o sevgili arasında değilde gelin kaynana arasında oluyo çok yakınlaşınca anne olduğu için müdaheleye başlıyo bi süre sonra ben hep böle gördüm etraftan bakalım nolacak
bende sunu anlamiyorum
ben mi tuhafim acaba
bir gelin kv evinde getir götür hizmet etmek zorunda mi
misafir gelyior siz hizmet ediyorsunuz hemde hamilesininz
ben bizim ailede görmedin ne yasattik gelinlere neden biz yasadik ilginc
anlayamiyorum valla
Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...
Alakası yok eskilerden düşük yapan ben hiç duymadım hep yeni nesilden çıkıyor yatalak hamileler.
o da işin boy gösterisi kısmı işte..yani bakın gelin aldım adı altında bakın hertürlü işi gören hizmetçi aldım mesajı veriyogider kendi evimin kapısını örterim kendi evimin hizmetçisi olurum ama elbetteki kayınvalideme de yeri gelince hizmetten kaçınmam kuranda bile erkeğe kadının hizmetçi olmadığı işlerde yardım edilmesi hatta parası varsa bile kadın isterse verebileceği yer alıyorken kaynanaya bi stop yani.....
yazdıklarına bende katılıyorum iki tarafta ılıman olmalı iki tarafta anlayışlı olmalı
mesala bende evlenirken kayınvalidemle aynı apartmada oturucağım diye kendi annem tarafındanda aynı yerde yapamazsın diye uyarılmıştım , bende anneme ben onu annem gibi görürüm oda beni kızı gibi görür anlaşırız demiştim ama evlenince ne yazıkki ben onu anne gibi gördüm ama o beni hizmetçisi gibi gördü
tabiki bu kaynana gelin ilişkilerinde herzaman kayınvalide haksız diye bir şey söz konusu değil bazen gelinler çok anlayışsız tabiri yerindeyse kötü gelin olabiliyor
ne diyeyim bu iş biraz şans meselesi dilerim evlenince hem eşin hemde kayınvalideden yana istediğin şeyleri bulursun
evet eskiler güle oynaya gidiyordular tarlaya
o kadar merakliydilar ki is guc yapmaya
kayinvalideleri kayinpederleri kocalari
yalvarirdi "otur sen hamilesin agir is yapamazsin" diye
o gelinler "ölümü yiyin is yaptirmazsaniz" diye aglasirlardi !!
hatta dusuk yapip kendi yaptiklari dusukleri gömerlerken
hic uzulmezlerdi
o eskiler dediklerin AYIP diye sancilarinin oldugunu bile soylemezlerdi
kanamalarini soylemezlerdi
inleye inleye yaparlar isleri gucleri yine soylemezlerdi
o simdiki "yatalak gebeler" dedigin kadinlar o dÖnemin "zalimlerinin" eline dusseydi
merak etme onlarda yaparlardi
anne degilsin sanirim ama olursan dogum aksaminda inek sagmaya gidersin ESKILER gibi
ya evini temizlettirenler var
yani tabi evini istersen temizlerin ama bunu sanki mecburmussun görevinmis gibi yaptiranlar varya hayret ediyorum valla
zaten bazilari sirf eve hizmetci olsun diye ayni evde yasamak istiyorlar
ben gelinlere kiziyorum ve kocalarina
kimse kimsenin hizmeticisi degil valla kocada öyle
herseyin bir usulu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?