Şok şok şok lütfen bu bi rüya olsn

zorr zorr cnm benım.. her ne kadar nefret ediyorum desende merhametın var bak hala üzülüp bişeyler yapmaya çalışıyorsun

zorr zorr cnm benım.. her ne kadar nefret ediyorum desende merhametın var bak hala üzülüp bişeyler yapmaya çalışıyorsun
Ins hersey iyiye gider diorum evi aradım kimse cikmior ne haleler bilmiyorum haber alırsam yazarım sonuçta kardes can dır ama ne yalan soylim tiksiniyorum suan kardeşimden yok böyle bisey

Peki aileniz 20 yasindaki kizin nisanlanmasina hangi kafayla izin verdi ?

Bu kiz gec, kafasini oyalayacak bir isi gucu yok, erkeklerle oynuyor o da eglence icin.

Kardesim cahil yazmissiniz, o zaman cahil kalmasin, nisanlanacagina adam gibi universiteye gitsin, egitim alsin. Olmazsa calissin, eli ekmek tutsun, akli 5 karis havada yasayacagina sorumluluk sahibi olsun.

Kardesiniz cahil de, siz cok mu akillisiniz ? Bu sacma sapan hayati yasamasinda onu basibos birakan, adam gibi bir isi gucu, egitimi olsun diye ugrasmayan, yonlendirmeyen aileniz cok mu akilli?

Sen çok akılisin o kesin
Anlatamıyorum galiba çalışanda okusanda insanın içi önemli arkadaşım
Kusura bakma öyle okumaklada adam olunmuyor.

Ins hersey iyiye gider diorum evi aradım kimse cikmior ne haleler bilmiyorum haber alırsam yazarım sonuçta kardes can dır ama ne yalan soylim tiksiniyorum suan kardeşimden yok böyle bisey
yaz mutlaka haberdar et .. inş herşey iyi olur bugünleri geride kalır

kardeşinizin yaptğını savunmuyorum ama neden buna yönelmiş öğrenin kızmak bağırmak dövmek çözüm değil .evli adam da niye konuşuyormuş canım kıza yükleniosunda burdan da bak .

ufffffffffff
ne buyutmussunuz 20 yasinda kiz nisanlanmis da
sanki 16 yasinda nisanlamislar.
abartmayin 30 lu yaslari genc gostermek icin 20yi cocuk gostermeye baslamislar resmen.
bu yasta ne hata yaptiysa kendi esekliginin eseridir. aileye suc atmaya gerek yok/

Sen çok akılisin o kesin
Anlatamıyorum galiba çalışanda okusanda insanın içi önemli arkadaşım
Kusura bakma öyle okumaklada adam olunuyor.

Bakın, bu kız yetişkin değil, daha çocuk. Evlenmenin , nişanlanmanın önemini anlayamaz, onun için her şey oyun, vakit geçirip eğleniyor.

Yanı sorumluluk almaya hazır değil, olgun değil . Yaşıtlarıyla beraber üniversiteye gitmesi daha uygun. Evlense bile yürümez, olmaz. 20 yaşındaki herkes aynı olgunlukta değil, evet bu yaşta evlenenler var ama sizin kardeşiniz o olgunlukta değil belli ki. Evlense bile boşanır, bu kafada biri evlilik yürütebilir mi sizce ?

Kardeşiniz kendine eğlence arıyor. Yaşıtı gençler flört ediyor, eğleniyor, bunda yanlış bir ley yok, bu yaştaki insanlar zaten şıpsevdi, uçarı olabilir. Yanlış olan , bu yaştaki birinin omuzlarına taşıyamayacağı, ciddiyetini kavrayamayacağı bir yükün binmesi. Kardeşiniz genç kız, daldan dala geziyor işte, adam olmaması ya da içinin kötü olması gibi bir durumu yok, abartıyorsunuz.Benim de üniversitede 2-3 çocukla aynı anda konuştuğum, takıldığım oldu , insan gençken heyecan, eğlence arıyor.

Ben okumakla adam olunuyor demedim zaten, ama kardeşiniz tekrar ediyorum,sorumlluk alacak olgunlukta değil, ne yaptığını bilmiyor. Ondan nişanlanmanın, evlenmenin ciddiyetini kavramasını beklemeyin. O karar verecek olgunlukta değil ama aileniz öyle. 19 yaşındaki kız evlenicem diye de tutturur, nişanlanıcam diye de, ailenizin izin vermesi yanlış.

Siz bu nişanı bozun bence. Sonra da kardeşinizle konuşun, kiminle flört ederse etsin ama okula gitsin, eğitimini tamamlasın ya da iş bulsun dünyanın kaç bucak olduğunu anlasın. Sonra da kiminle flört ederse etsin, arada nişan , söz vs olmadığı için istediği gibi takılabilir.

Einstein değilim ama sizden akıllıyım, orası net ve açık. İnsanların kaldıramayacakları yüklerin altına girmesine izin verip sonra da kötü kadın damgası yapıştırmadım. Buraya yana yakıla kardeşimin içi bozuk , okumakla adam olunmuyor vs vs klişeler yazacağınıza bu işten en hasarsız şekilde, laylaylom kafalı kardeşinizin başı yanmadan nasıl sıyrılırsınız düşünün derim. Bu kafayla evlense bile takmaz zaten, bu davranışlarına devam eder, başınız daha da derde girer. Bu durum çığrından çıkmadan mutlaka müdahele edin.

Son düzenleme:
Bencede haklısın cnm ailede suç yok ben hiç bi suc görmüyorum çünkü öyle kötü veya çok iyi bişeyler yapmadılar normal anne babam gibiler insanın içi iyi olsun işte

Canım sende kendi açından bakmışsın doğru söylüyorsun ama bazende insan adam olamadı mı olmuyor işte..Bizimde böyle bir komşumuzun kızı vardı ben ünv.okurken aynı yaştaydık..O ailesini bir görseydin kendini parçaladılar okusun,mesleğini eline alsın diye ama kız istemiyordu..Annesi bana söylerdi hep kızım nolur arkadaş olun,akıl ver ona diye ben ünv okurken,aynı yaşta olmamıza rağmen o daha liseyi açıktan okuyordu zorla..Okuldan atmışlardı çünkü..Sadece sınavlarına gidecekti alt tarafı ona bile gitmiyordu..Evden çıkardık ben okula, o sevgilisiyle gezmeye giderdi..1 haftada 3 erkek değiştirdiğini bilirim..Annesi babası ne dövdü,ne sövdü,ne kötü birşey yaptı ona..Hep iyi niyetle yaklaştılar yapma kızım,etme kızım okulunu oku erkek arkadaşında olsun tanıştır bizle lafımız yok ama okulunu bitir annecim diye yalvarırdı kadıncağız..Hiçbirşeyini eksik etmediler kıyafetse kıyafet,gezmekse gezmek,telefonu,bilgisayarı,cebinde harçlığı her imkanı sundular ama yok yani kanı bozuk ya düzelmiyor işte almıyordu kafası..Liseyi bitirmedi 1 çocuğu olan boşanmış bir adamla evlendi..Adam sürüm sürüm süründürdü onu..Burnunu kırmış hep döverken..Boşandı yine aile arkasında durdu..Kızım bundan sonra adımlarını dikkatli at bak başka hata yapma yeni kurtuldun dediler..Şimdi ne yapıyor biliyormusun? Yine boşanmış bir adamla geziyor adam buna tokat atmış daha evlenmeden ama bu sefer çocuğu yok diyor..O yüzden görüşmekte sakınca görmüyor..Annemden alıyorum yani haberlerini hala aynı tas aynı hamam devam ediyor..Ne yapılır şimdi bu insana başka?

Son düzenleme:
Yuh diyorum valla dicek bisey bulamadim zehirli sarmasik gibi ailenin erkeklerini sarmis zehirliyor. Ben olsan konusurum once amaci ne iyice ogrenirim ama guzellikle konusurum baktim olmuyo anlamiyo terligimi cikarip agzina agzina geciririm sen o. pumu olcan basimiza diye

insanın içinde oldukça işde istersen zindana at yapar yine yapacağını (

Ins cnm zaten kardeşim nisanli felan değil artık 5ay öncesinde ayrıldılar ben de kesinlikle yaşına göre davranmiyor diye düşünüyorum ve evliliğe hiç hazır değil.
Gelelim 2 3 kişiyle görüşmesinede bişey demiyorum ama bu adam evli olunca işler değişiyor işte ne bilim zor bi durum ins sonu iyi olur .yorumunuz için tsk ederim benden daha akıllı olmanada sevindim

20 yaş küçük değil bende 21 yaşında nişanlandım.Çok normal evlilik için 30 umu bekleyelim.Ayrıca ben son sınıfı evimde okudum mezun oldum.Hem ütü yaptım hem yemek evin her işi kocamıda ihmal etmedim.Ama gözüm dışarda değildi aklım başımdaydı yani bu ne yaşa gelir ne okumaya bu KARAKTER meselesi.Annem babamdan asla bizim yanlışımızı saklamazdı ailece çözerdik.Doğrumuzuda ailece kutlardık sizde yanlış annede başlamış.Olan olmuş artık saklamak anlamsız

Annem o dediğini yaptı dün gece

O Kadar yorum arasında seninkini görünce şaşırdım cnm o kadar doğru cümleler kurmuşsunki.Ne çocuklar var ufacık yaşta yetişkin olmak zorunda kalıp hasta anne babasına bakanlar,çocukluğunu yaşamak isterken yaşayamadan maddiyatla aile şiddetiyle olgunlaşanlar.. gibi gibi.Kimse yaşının arkasına sığınmasın yok 20 yaşında nişanlanılmazmışta falan,ibadet(namaz)bile kadına daha erken emredilmiş,kabul etmek gerekki maalesef erkeklere göre daha erken olgunlaşıyoruz.Yaşının arkasına sığınan bir kız bunu yapmayandan daha kurnaz oluyor.

Evli herif meselesini şimdi okudum, ben derim ki ipini sağlamca tutun.

ya dunyanin neresine gidersen git. 20 yasinda biri suc islerse ailesi degil o kisi suclanir.
simdi bu karakterde olan kadin 30 yasina gelince hani biraz degisse de ayni olmayacak mi ? kocalarini aldatanlar hatta cocuklarini birakip baska kocaya kacanlar hep 20 yasindakiler mi?
malesef bazi insanlarin karakterleri bu yonde. ben bu insanlarin daha cok kontrol altinda tutulmasi gerektgini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…