Sokağa çıkma yasagi gelmeli artik

Doların yeryüzünde bitişi mi Valla mecbur ekonomi için tüm dünya çalışmaya devam edecek çünkü dünya ekonomisi batarsa zaten virüsten gitmezsek açlıktan gideriz
Ya o videolar zaten, Allah onları bildiği gibi yapsın, geçen gece annem whatsappta aile gurubumuz var oraya bir video atmış virüs yalan videosu gülüyorum ben, bu kafaya göre ölenlerde mahsustan ölüyor o zaman

Aynen, bireysel önlemler alacağız başka yolu yok, ben de daha pandemi başında yasaklar gelsin dedim yalan yok ama hadi yasaklar geldi, memlekette çiftçi çalışmazsa sebze meyve kuru bakliyat olmaz, aile üyeleri çalışmazsa meyve sebzeyi alacak para olmaz, mecburuz hayatı devam ettirmeye fakat virüs yalan, aşı gelecek dertler bitecek kafasında da olamayız, uzmanlar ne diyorsa yapacağız, akrabalarla toplaşıp gün yapalım, komşuya gideyim, x'in oğlu askere gidiyor asker uğurlamasına katılayım demeyeceğiz, evden işe, işten eve, alışveriş, sıkılınca tenhalarda biraz yürüyüş, maske yüzde, eller sabunlu bir hayat süreceğiz.
Asi konusundaki Belcikadan gelen aciklama.
Asi mecburi degil ama vurulursaniz 4yil icerisinde felclik veya olumle sonuclanirsa sikayette bulunma hakkina sahip degilsiniz.

Resmi aciklamayi resim olarak eklemeye calistim ama yapamadim

Çin'in ürettiği ve denemeleri süren aşısında da bir takım sorunlar var sanırım, Brezilya'da aşı denemelerine katılan bir gönüllü ölmüş, denemeler askıya alınmıştı, ölümün aşının yan etkilerinden mi yoksa başka bir sebeple mi olduğu konuşuluyordu ama ölüm kayıtlara intihar diye geçmiş, valla bilmiyorum umarım aşılarda bir sorun yaşanmaz, herkes aşılanamayacak belki ama en azından aşılanması gerekenler grubuna girenlerin sağlığı garantilensin isterim şahsen.

Yasakla cozulmez.
Sokaga cikma yasagi varken bile konu komsu gezdi insanlar. Zincire de vursan yapacagindan geri kalmiyor kimse. Bari benim gibiler eve kapanmasin. İstemiyorum yasak falan gelmesin,herkes bir sekilde yakalansin ölen ölsün yapacak bir sey kalmadi

Nasil anlamiyorlar ki ama bende bunu anlamıyorum. Anlamak mi istemiyorlar yoksa gercekten mi anlamıyorlar cogu anlamak istemiyor bence(genel soru anneniz icin degil sadece belki o yasi gereği hesap kitap yapamiyordur cok)

Sagolun valla en azindan bizi anliyor hatta anlatmaya çalışıyorsunuz

Bir kere ölmeyen bir daha yakalamaya ölmeyecek diye bir sey yok ki ama. Hatta arka arkaya bile kapabilir. Suru bağışıklıgi diye bir safsata yok yani aslinda bu viruste. Olsa zaten asi yapmak kolay olurdu
Benim gibiler eve kapanmasin kismini anlamadim?

Ben kurallara uyuyorum disaridayken. Ama uymayanlar yuzunden sosyal hayatim kisitlaniyor,yasaklarin oldugu zamanda millete sinir olmaktan evde duvarlari kemiresim geldi. Bayramda sokaga cikma yasagi olacak diye sehirden akin akin insan cikti tatile gitti otellere. Bana sokaga cikmak yasak ama otele gitsem serbest? Nerde bunun mantigi? Ust capraz komsum yeni dogum yapti,karsi komsusu korona korona yaninda 2 cocukla ona oturmaya gitti. Bunlara dikkat et dedim kadina olsun biz maskeyle oturuyoz sen de gel oturalim dedi. Simdi bu zihniyete sokaga cikma yasagi olsa ne ise yarar? Anca benim gibiler eve kapanir,digerleri gezmeye devam eder. Bari bana yazik olmasin.

Bu arada korona olan komsularim cocuklarini bahcede oynatmaya devam etti hep. Kimseye soylemediler koronayiz diye ben ekipleri gorunce uyandim. Polisi cagirdim karantinaya uymayan hasta var diye,adamlar geldi nasihat etti bunlara,ekipler cikar cikmaz arkalarindan yine bahceye inip meyve toplamaya devam etti gerizekalilar simdi bu vatandasla ben bir miyim? Degilim. Ona kisitlama yoksa bana hic olmasin bari rahat biraksinlar beni hic degilse kurallara uyarak sosyalleseyim ,gideyim yuruyusumu yapayim,isime gucume bakayim.

Yani tabiki bir değil ama o korona olunca buyuk ihtimal kader deyip kenara cekilecek. Derin düşünen insan bunu yapamaz bence yürüyüş önemli en azından. Ama bunlar utopya zaten yok oyle bir dunya

Yani tabiki bir değil ama o korona olunca buyuk ihtimal kader deyip kenara cekilecek. Derin düşünen insan bunu yapamaz bence yürüyüş önemli en azından. Ama bunlar utopya zaten yok oyle bir dunya
Tabi canim,artik korona olan haber bile vermiyor birak karantinaya girmeyi. Heaaa olduk ama maskeyle geziyoz deyip insani sinir hastasi ediyorlar. Ve onlara bir sey olmaz yine bize olur o yuzden yasak gelse de ise yaramaz diye dusunuyorum ben. Cunku bana gore temiz olmayan risk altinda,bir de konu komsu yakin mesafe gezen risk altinda. İsyerinde burun buruna calismak zorunda olanlar da ayni sekilde. Ormanda sokakta yuruyus yapmayi yasakliyorlar ama fabrikalar calismaya devam ediyor,yasak deyince tam anlamiyla uygulanamiyor ki olan da ben gibilere oluyor buna kiziyorum ve istemiyorum esasen.

Simdi bu zihniyete sokaga cikma yasagi olsa ne ise yarar? Anca benim gibiler eve kapanir,digerleri gezmeye devam eder. Bari bana yazik olmasin.
dark çok dolmuşsun sen:)) haklısın aslında, annemlerin mahalle kırılıyor koronadan, hepsi birbirine gezmeye giden, korona mı var aman siz de ne kadar büyütüyorsunuz deyip toplaştıkları bahçede çekirdek çitleyen kişilerdi ama şimdi ambulans yetişmiyormuş mahalleye, her gün birkaçını alıp yoğun bakıma yatırıyorlar, biri kritikmiş maalesef, mahallede korona olmayan 3 kişi kaldı, bir tanesi annem, onlarda neden korona olmadı derseniz korona mı bir şey olmaz deyip çekirdek çitleyenlere uymadıkları için, üçü de risk grubunda kronik hastalığı olan kişiler, annem hele koah zaten kesinlikle koronalılarla temas etmemesi lazım.

Bizler kuzu kuzu evde oturuyoruz insanlar yarın olmayacakmışcasına geziyor, valla yasaklar zaten etkili olmuyor, sokağa çıkma yasağında kaba tabir olacak affola kurbandan kaçan danalar gibi polislerle köşe kapmaca oynadı yasağa uymayanlar, bizlerse evden 2 adım ötedeki konteynere çöp dökmeye çıkarken tedirgin olduk polis görür de yasağa uymadık zannederse diye

Sorma valla psikoloji diye bir sey kalmadi. Konu komsu gezerken korona oluyor millet, ramazanda iftar yaptilar cumle alem,polisi aradik evin icine karisamayiz dediler simdi benim ne sucum var madem beni kapatmasinlar eve.

Anneye saygilar, benimki de saksida cicek gibi oturuyor evde garibim. Ben gidince disari cikariyorum yuruyuse falan. Market pazar her alisveris yillardir bende zaten. Kadinin hayatinda degisen tek sey artik İstanbula gidip aylarca kalmamak hepsi o. Artik gidemez korkar

Ay tövbe estağfurullah saksıda çiçek deyince gülme tuttu Benim annemde sürekli evde, zaten sağolsun hareket etmeyi pek sevmez ev kuşudur:) bizimkine tv ver kumandayı da eline tutuştur tamamdır işi:))) biz çok uzağız aramızda neredeyse 1000 km var, alışveriş işlerini ben göremiyorum ama yalnız değil kardeşiyle evleri karşılıklı, onlar yapıyor alışverişini, bazen de taksiyle kendi gidiyor.

Her yerde fellik fellik gezen komşu sendromu var, bizim burada çok vaka yok ama anacım komşular koloni halinde geziyor, toplaşıyorlar, birlikte yiyip içiyorlar, vallahi kendimi dünya dışı görmeye başladım, alt komşularım her dakika başka başka kişilerle görüşüp duruyorlar maske falan da yok, ben çift maske sanki yasa dışı bir şey yapmışım aranıyormuşum gibi kuytu köşelerden kimseye temas etmeden markete gidiyorum

Allah'tan ben zaten komşu gezmelerine giden, sosyal olayım deyip arkadaş grubu yapan biri değilim, tek takılıyordum şimdi de tek takılıyorum, çok bir şey değişmedi benim için, yalnız bir yerde oturup şöyle bir sigara keyfi yapayım zevkimi elimden aldılar ona bozuğum

Online alışveriş olayına bağımlılık geliştirdim resmen istediğini seçip sepete ekleyip cikarabiliyosin markete gitmekten bile daha iyi ev ekonomisi açısından. Migros sanal marketten siparişi verin annenizin evine temassız teslim etsinler :)

Keske sokaga cikma yasagi ile onune gecilebilse kizlar ama cahiliyet oldugu surece zor bakin ben ögretmenim,ilce milli egitimle birlikte calisiyorum bazen kurum olarak. Korona morona viz geliyor inanin. Her hafta ayri bir tören,ayri bir kutlama çelenk sunumu vs. Toplaniyorlar 50-60 kisi bir araya. bir de bunlar egitimci,ust duzey sube mudurleri okul mudurleri vs
Zsten cevremde ne maske takarlar ne mesafeye uyarlar. Her gun dalasmaktan illallah ettim su halimle Allah korusun beni diyorum her sabah ise giderken napaym
Allah yardim etsin bir cogunun kafasina yazik

Sana su kadarini soyleyim saglikciyim vaka temasli olarak sisteme dusen butun gebelerim sadece annesine gidiyordu, dogru da soyluyorlar hepsinn annesi pozitif cikti sonradan cunku anneleri sadece kizlariyla gorusmuyordu
Yani ne kadar haklı olduğunu bilsen benim annemde öyle malesef. Bunu söylediğiniz gerçekten iyi oldu

Hayır canım böyle birşey söz konusu olmaz.. demek istediğim normal yolla hamile kalabilenler canı isterlerse yani içinde bulunduğumuz durum açısından bebek sahibi olma işini erteleyebilirler çünkü istedikleri zaman bunu gerçekleştirebilirler ama diğer türlü uğraşanlar yıllardır bekliyor sıkıntı çekiyor bu pandemi falan çok gözlerine gelmeyebilir şeklinde.. Ufff amaaann uzun uzun da açıklama yaptım ama bir kadın olarak hem de normal yolla hamile kalabilen planlı olmasa da pişman olmadığını belirten ve hamile olan bir kadın olarak neden böyle birşeyin ayrımını yapayım ki zaten?? İlk cümlede de demişim herkesin kendi bileceği iş gibisinden.. Konu zaten bu bile değildi öyle birşey de demedim bir yorumu nerelerden nerelere getirdiniz Ki "evlat sahibi olmak için öncelik tüp bebekçilerin, aşılama yapanlarındır" gibi bir fikri savunacak kadar aklımı kaybetmedim

Bende cocugumu anaokulundan alirken telefon koymuslar disari oradan ariyoruz ofretmeni ve cocugu yolluyor ben hemen elimi dezenfekte ediyorum ama inanirmisiniz her gittigimde dikkat ediyorum 10 kiside bir kisi ya var ya yok herkes ariyor kenara cekiliyor. Kimse elini dezenfektan etmiyor aradiktan sonra Temas var mesela ordada ve oraya dezenfektan koymuslar cok duyarsiz bir milletiz malesef. Bu bir ornek daha neleri var iste

Ya susturuldu ya balondu. Ben seyi kacirdim ya. Iki kisi kari koca bulduk dediler sonra dolap muhabbeti geçti bizim dolabimiz mi yokmus onlari getirecek ne oyle bir sey. O kismi tam takip edemedim. Eger oyleyse deve kusu olmak isterim
son asidan bahsediyorsaniz asinin -80 derece gibi bir soguklukta tasinmasi lazim ve bunun icinde ozel birsey uretiliyor sanirim yani sadece bizim degil sanirim aşıyi gonderecek olan firmaninda bunun bir cozumunu bulmasi gerekiyor.
gonderim asamasi onlari muhafaza etme kismi ulkeleri ilgilendirir diye dusunuyorum

Abla ben yeryüzünde bitişe çok inandım ya niye öyle diyon 10 yıla kalmadan bitcez mahvolcaz

kantonlara bolunmus bir ulkemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…