• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak düğünü!

Su sokak dugununu yapanlardan ve savunanlardan bir de soyle dusunmelerini istiyorum. Kendilerinin ya da cok sevdikleri birinin agir hasta olduklarini ve kapi onlerinde bangir bangir sokak dugunu muzigi caldigini dusunun....Bu katlanilacak bir sey mi Allah askina? El insaf...

kızlar yazın cehennem gibi sıcağın olduğu yerlerde salonda düğün yapmak imkansız, oteller ise 7-8 binden başlıyor (ben kendi memleketim için söylüyorum) bizim mahallede de düğün oluyor,düğün olmasa da kınayı sokakta yapıyorlar.

Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?

Keske yasaklatma gibi bir imkan olsa. Ben de anlamiyorum, insanlar bu sokak dugununden ne zevk alir. Hala hatirlarim yillaaar yillar once, sinir stres icindeyim sokaktan bangir bangir gelen bir davul sesi ve ertesi gun girmem gereken bir universite sinavi...

Aynı şehirde aynı binada oturuyoruz yahu ne farkı. Adam polis hatun hemşire. Maddiyatla alakası yok bu işin. Kültür meselesi.
Offf icim sisti sizin konularinizdaki şu insanlari alttan alttan kucumseyip, kendinizi cok modern gosterme felsefenizden. Herkes kultursuz, beceriksiz siz supersiniz anladik. O kadar akilliysaniz buraya konu acarak sokak dugunleriyle ilgili sikintinizin halledilmeyecegini bilmeniz gerekir. Hangi saatler arasi gurultu icin sikayette bulunabilirsiniz bilmeniz gerekir. Ama nerde.... :KK59:

konu hortlamış yine.Ama bende kesinlikle karşıyım birde apartman aralarında havai fişek patlatmaları öldürüyor beni.Onuda geçtik karga sesli sanatçı bozuntuların bağrıntısı ayrı bişey .insanın kafasının kaldıramadığı günler oluyor.

Yazın Ankarada kuzenimin düğünü oldu. Hem kına için hemde düğün için ayrı ayrı salonlar tutuldu. Düğün için tutulan salon lüks ve pahalıydı. 13bin tl'cik sadece salona verildi. Ki içinde yemek yoktu. Sadece cips, kuruyemiş tabağı ve meyve tabağı + kola, fanta, su. Bunlara 13bin tl verdiler 15binden düşürdüler. Kına içinde başka bir salona 5.500 tl verdiler. Onda da yemek yoktu tabii. Bu standart parası olan için geçerli.

Yine daha küçük bir şehirde arkadaşım evlendi. Öğretmenevini içinde hiçbir şey olmadan 800 TL'ye kiraladılar. Orkestrası, çerezi, içeceği derken 2bin tlye yaklaştı. Anne ve babası temizlik şirketinde asgari ücretle çalışan insanlar. Daha kızın çeyizi, misafirlere harcanan para, ıvır zıvır bir dünya şey var. Bulunduğu şehirde alalade salonlara bile 4 5 binden fiyat vermeye başlıyorlar. 20 bine kadar çıkıyor bu ücret.

Bende bu durumun maddiyatla alakası olduğunu düşünüyorum. Diğer türlü daha sıkıntılı çünkü. Orkestrayı kiralıyosun, ahçı tutuyosun, bulaşık yıkaması için birini tutuyosun, gelen gideni yatıracak yer arıyosun, daha kargaşa dolu bir düğün oluyor ve yoruyor insanları. Salon en temizi ama maddiyata bakıyor işte...

Bende en temizinin salon olduğunu düşünüyorum. Rahatsızlık vermeden sessiz sakin. Ama öyle değil işte :)

Sitenin içinde düğün mü olur yahu pes :KK12: sizin ki tam sokakta değil ki bildiğin site içinde, bazı insanlarımız site hayatını daha benimseyememiş sanırım :63: bende sitede oturuyorum geçtiğimiz yaz bulunduğumuz blok a gelin geldi gece konvoyla kornalar almış başını gitmiş kapıda eğlenmeler davullar felan herkes camlara çıktı pazar günüydü uyuyan var işe gidecek insanlar var kimsenin umrunda değil gövde gösterisi yapıyorlar 15 dk sonra güvenlik geldi uyarmak için güvenliği bile pişman ettiler geldiğine hem suçlu hem güçlüler :KK14:

Sokak ortasında ne öyle dan dun düğün yapmak .Taaa uzaktaki hiç samimi olmadığım komşunun düğünü beni hiç ilgilendirmiyor . Köylerde herkes birbirini tanırmış ama buralar şehir .Şehre gelin artık .
Parası yok ajitasyonları da sıktı artık .
Bu kimseyi küçümsemek değil .

Şu an en büyük derdim bu kızlar. Sezonu açtık bugün artık bütün yaz bitmez bunlar. Evim sitenin otoparkına bakıyor, her hafta bir düğün var neredeyse yaz boyunca. Ses olduğu gibi bizim evde. Kafam şişti resmen. Bi insan neden sokakta düğün yapar hiç aklım almaz zaten. Para, maddiyat hikaye bence. Sokak düğünü fiyatına kır düğünü yaptım ben. İnsanlar bundan hoşlanıyor heralde. Bir çaresi yok mu bu işin? Yasaklatamaz mıyız sokakta düğün yapmayı?
Sokak düğününde mekana para ödenmez ki. Tanıdık, eş dost kimin apartmanında şöyle genişçe kullanışlı bir otopark varsa bir ricadan geçer.
Erken başlamışlar bu sene desene daha var zamanı. Şimdi buz gibidir oto park falan.
Sorun maddiyat da olabilir, olmayabilir de. Biraz da kültür meselesi bilemiyorum.
Ben öyle bir yerde düğün yapmaktansa nikah salonunda bir imzayı tercih ederim.

Sokak düğününde mekana para ödenmez ki. Tanıdık, eş dost kimin apartmanında şöyle genişçe kullanışlı bir otopark varsa bir ricadan geçer.
Erken başlamışlar bu sene desene daha var zamanı. Şimdi buz gibidir oto park falan.
Sorun maddiyat da olabilir, olmayabilir de. Biraz da kültür meselesi bilemiyorum.
hortlamış konu ipek..mayıstan kalma bi konu

yaz aylarını bu yüzden sevmiyorum.cuma,cumartesi ve pazar illaki sokak düğünü olur.gürültüsü ayrı bir de zaman zaman genç ergenler,delikanlılarda kavgaya tutuşur.bununla ilgili tatsız bir anım da vardı.birkaç sene evvel kpss'ye gireceğim günün bir gün öncesinde akşam düğün vardı.zaten heyecandan uyuyamıyordum,bir de düğün eklenince iyici sinirden uykum kaçtı.sınav günü de uykumu alamadığım için ne yazıkki başarı sağlayamamıştım.insanlar ne yazıkki etraftaki hasta,yaşlı ve özel durumu olanları düşünmüyor.inşallah önümüzdeki yıllarda bu alışkanlık ortadan kalkar

Eski konu ayol, hortlatmışlar.
Müziğe, çalgı çengiye sandalyeye falan para veriliyor ya ondan bahsediyorum ben. Bedavadeğil yai soka düğünü de.
Bazı arkadaşlar yine konuyu benim kişiliğime getirmiş, maddiyata bağlamış ama dediğim gibi maddiyat mesele değil burda bence. Düğününü salonda yapan da kına gecesini sokakta yapıyor. Yapmayıver kına gecesi ne olacak. Sen iki gün üstüste saçını başını yaptırıp göbek atacaksın diye ben bütün gece angaranın bağlarını bangır bangır dinlemek zorunda değilim ki.
Geçtiğimiz yaz birileri 3 gün 3 gece düğün yaptı. Eziyet resmen.

Evde zar zor ısınırken konu başlığına şaşırmadım değil, konuyu açıp bakın ca farkettim hortlamış konu olduğunu :)

Sokak düğününü ben de hiç sevmem, imkansızlıklar yüzünden yapanlara lafım yok ama bizim memlekette gece saat 1:00'ê kadar süren en büyük amfilerin getirildiği insanlara olabildiğince rahatsızlık vermeye çalışılan bu düğünlerin tamamen gösteriş için yapıldığını düşünüyorum. Bir keresinde üniversitede okurken arka sokağımıza o kadar büyük ses sistemleri getirdiler ki ertesi gün olan final sınavıma çalışmam mümkün değil, yüksek sesten evin camları titriyor o derece. Hemen polisi aradım, onlar müdahale ettiler, yoksa sınavdan kalacaktım.

Sitenin içinde düğün mü olur yahu pes :KK12: sizin ki tam sokakta değil ki bildiğin site içinde, bazı insanlarımız site hayatını daha benimseyememiş sanırım :63: bende sitede oturuyorum geçtiğimiz yaz bulunduğumuz blok a gelin geldi gece konvoyla kornalar almış başını gitmiş kapıda eğlenmeler davullar felan herkes camlara çıktı pazar günüydü uyuyan var işe gidecek insanlar var kimsenin umrunda değil gövde gösterisi yapıyorlar 15 dk sonra güvenlik geldi uyarmak için güvenliği bile pişman ettiler geldiğine hem suçlu hem güçlüler :KK14:

apartman hayatina uyum saglayabildi mi bu dagli ailesi peki ?

Yazın Ankarada kuzenimin düğünü oldu. Hem kına için hemde düğün için ayrı ayrı salonlar tutuldu. Düğün için tutulan salon lüks ve pahalıydı. 13bin tl'cik sadece salona verildi. Ki içinde yemek yoktu. Sadece cips, kuruyemiş tabağı ve meyve tabağı + kola, fanta, su. Bunlara 13bin tl verdiler 15binden düşürdüler. Kına içinde başka bir salona 5.500 tl verdiler. Onda da yemek yoktu tabii. Bu standart parası olan için geçerli.

Yine daha küçük bir şehirde arkadaşım evlendi. Öğretmenevini içinde hiçbir şey olmadan 800 TL'ye kiraladılar. Orkestrası, çerezi, içeceği derken 2bin tlye yaklaştı. Anne ve babası temizlik şirketinde asgari ücretle çalışan insanlar. Daha kızın çeyizi, misafirlere harcanan para, ıvır zıvır bir dünya şey var. Bulunduğu şehirde alalade salonlara bile 4 5 binden fiyat vermeye başlıyorlar. 20 bine kadar çıkıyor bu ücret.

Bende bu durumun maddiyatla alakası olduğunu düşünüyorum. Diğer türlü daha sıkıntılı çünkü. Orkestrayı kiralıyosun, ahçı tutuyosun, bulaşık yıkaması için birini tutuyosun, gelen gideni yatıracak yer arıyosun, daha kargaşa dolu bir düğün oluyor ve yoruyor insanları. Salon en temizi ama maddiyata bakıyor işte...

Bende en temizinin salon olduğunu düşünüyorum. Rahatsızlık vermeden sessiz sakin. Ama öyle değil işte :)
Sokakta ki yapılan düğün bedeva olmuyor ki emin olun onada bir dünya para gidiyor,gelen orkestra,şarkıcısı,masası sandalyesi ve çoğunluğu yemekli oluyor,komşumuzun birisi sokakta yaptı 6-7 binliraya yakın para gitti dedi kadın,salonda yapsa daha ucuza gelirdi aslında kendileride pişman oldu tabi ama iş işten geçti.

Back
X