Sokak hayvanlarına merhamet

pearlsoldier

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
43
2
46
Bursa
bayanlar, birçoğunuz anne,ya da ilerde anne olacaksınız inşallah... sokağımızda yaşayan hayvanları bizlerden daha iyi anlayacak,empati kuracak kimse olamaz... onlar da anne,bebekleri için,hayatta kalabilmek için beslenmeleri,su bulmaları lazım.. ne olur,mutfağınızdan artanları onlara verin... bir kap su verin... hem huzur bulacaksınız hem sevabı da cabası... çocuklarımıza da hayvan sevgisi aşılasak... sevmiyorsak da en azından allahın yarattığı olduğundan zarar verilmesini,zarar görmelerini engellesek..... sizler de görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Hayvanlara mama vermek sadaka yerine geçiyor.. Ben çantamda kuru mama tasıyorum kediler için.. Kg. 3,5 tl.ye ucuz mama alıyorum sokak kedileri için..

ayrıca evet, hayvana yardım sadakadır... muhtaç insanlar da var evet, ama konuşabilir,birilerinden,akrabasından vs yardım alabilir... ama hayvanlar...... allahımın sessiz kulları... aç biilaç yaşam mücadelesi :((( allah hepsini korusun ........

:nazar:

bayanlar, birçoğunuz anne,ya da ilerde anne olacaksınız inşallah... sokağımızda yaşayan hayvanları bizlerden daha iyi anlayacak,empati kuracak kimse olamaz... onlar da anne,bebekleri için,hayatta kalabilmek için beslenmeleri,su bulmaları lazım.. ne olur,mutfağınızdan artanları onlara verin... bir kap su verin... hem huzur bulacaksınız hem sevabı da cabası... çocuklarımıza da hayvan sevgisi aşılasak... sevmiyorsak da en azından allahın yarattığı olduğundan zarar verilmesini,zarar görmelerini engellesek..... sizler de görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Çok doğru söylüyorsunuz iyi ki sizin gibi duyarlı insanlar var .

duyarlı insanların, duyarsız insanları duyarlı hale getirmesi lazım..:)) her fırsatta,her ortamda bu konular gündeme gelmeli.. dünya sadece insanların değil....

duyarlı insanların, duyarsız insanları duyarlı hale getirmesi lazım..:)) her fırsatta,her ortamda bu konular gündeme gelmeli.. dünya sadece insanların değil....
bende sizlerden biriyim yanımda ekmek ödül bisküvisi falan mutlaka bulundururum sokak hayvanlarına saldırgan bir yaratıkmış gibi yaklaşan zihniyetten midem bulanıyor onlar sevgiye aç arkadaşlar karınlarından cok sevgiye ..:( ve gerçekten hayvanları coğu insandan daha insan görüyorum:43:
en büyük hayalim düzenli olarak barınaklara gidebilimek sokaktaki hayvanlara daha cok yardım edebilmek rabbim inş bizim gibi insanların yanında olucaktır .

sahi,3,5 tlye nereden alıyorsun? bizim burada açık mama en ucuzu 5 tl... ben mamayı çok nadir alıyorum,onun yerine marketten tavuk kemiği alıyorum kilosu 50 kuruş,1 tl gibi... tahmin edin 5 tl lik ne kadar çok olur :)) onları evde haşlayıp sularınada bayat ekmek ya da makarna katıo olabildiğince çoğaltıyorum... sonrada birkaç sokak geziyorum... (özellikle kışın çok yaptım karda kışta aç kalmasınlar diye) ( birde,iyilik söylenmemeli aslında,normalde anlatmam zaten ama burada paylaşımda bulunuyoruz,yanlış anlaşılmaz diye düşünüyorum) b,r de manca diye bişey var kasaplarda (inek akciğeri) kilosu 1.5 tl.. onu da aynı şekilde haşlayıp küp küp doğruyorum... bayılıyolar;)))) sizlere de tavsiye ederim vaktiniz olursa tabii... (bunları hergün yapamıyorum ama maalesef:((

herseyden ote yiyecek veremiyorsanız bile o anda gidip bir basını oksamanız bile bence o canlıya kendini iyi hissettirir biz nasıl sevgiye ilgiye muhtacsak onlarda oyle bizim aramızda yasıyorlar bize yakınlar bazen bakıyosun insan ust geciti kullanmıyor kopek cıkmıs gecitten geciyor bizden daha medeniler valla bide kopek kedi gorunce hastalıklıymıs gibi kacmasın su insanlar valla anlıyor hayvanlar kendilerinden tiksinildigini utanıyorlar gunah ya

Son düzenleme:
herseyden ote yiyecek veremiyorsanız bile o anda gidip bir basını oksamanız bile bence o canlıya kendini iyi hissettirir biz nasıl sevgiye ilgiye muhtacsak onlarda oyle bizim aramızda yasıyorlar bize yakınlar bazen bakıyosun insan ust geciti kullanmıyor kopek cıkmıs gecitten geciyor bizden daha medeniler valla bide kopek kedi gorunce hastalıklıymıs gibi kacmasın su insanlar valla anlıyor hayvanlar kendilerinden tiksinildigini utanıyorlar gunah ya

asıl tiksindirici olan insanoğlu değil mi??

hayvanları çok seviyorum. köpeklere hiç kıyamıyorum. kendi memleketimde kendi evimin bahçesinde istediğim kadar köpeğe istediğim gibi bakabiliyordum. ama şuan yabancı bi yerde yaşıyorum. insanlar tuhaf. dışarı yemek bıraksam bu köpekleri buraya topluyorum diye bana cephe alacaklarını çok iyi biliyorum. içinde merhamet olmayan insanlara laf anlatamam ki. tek başıma baş edemem. çok üzülüyorum ama, yalnızım.....

evdeki yemek artıklarını da hayvanlara verebiliriz. ben çocukken dolaptan taze etleri verirdim hayvanlara. büyüyünce kasaptan et satın alıp sokak köpeklerine verirdim de etraftakiler kızardı etrafı pisletiyorsun diye. hayvanı kısa sürede kovup eti de çöpe atarlardı ben de artık almıyorum
fırınlar bayat ekmekleri çöpe atmak yerine kuş kedi köpek gibi hayvanlara verebilirler.

1. (1987)- Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: "Bu köpük de benim gibi susamış" deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."
Resûlullah'ın yanındakilerden bazıları:
"Ey Allah'ın Resûlü! Yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Evet! Her "yaş ciğer" (sahibi) için bir ücret vardır" buyurdu." [Buhârî, Şirb 9, Vudû 33, Mezâlim 23, Edeb 27; Müslim, Selâm 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23, (2, 929-930); Ebû Dâvud, Cihâd 47, (2550).>

2. - Bir diğer rivâyette şöyle denmiştir: "Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tevbe 155, (2245).>

3. - İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." [Buhârî, Bed'ü'l-Halk 17, Şirb 9, Enbiya 50; Müslim, Birr 151, (2242).>

Son düzenleme:
Hepinizi tebrik ederim,bende sunu eklemek istiyorum,sokak hayvanlarinin yeme icme ihtiyaclarinin yaninda bircok sorunu var kisin sogukla mucadele ediyorlar, yazin sicakla ,hastalandiklarinda tedavi olamiyolar ,insanlardan cektiklerini saymiyorum bile bazen oyle hikayelere sahit oluyoruzki insanligimizdan utaniyoruz,ben hep kendimi onlarin yerine koymaya calisiyorum evimde kaloriferler yanarken ile ufacik bi soguga nasil katlanamadigimi,3-4 saat ac kalsam mideme nasil agrilar girdigini,vs. Vs.
Bu yuzden benim tavsiyem bulundugumuz belediyelere kopeklerin,kedilerin kisirlastirilmasi konusunda israrci olmaktir,boylelikle hersene bu sokaklarda eziyet ceken hayvanlara binlercesi daha eklenmez.

Normal mama koyarım zaten de kedime konserve mama alıyordum bitiremiyordu haliyle açtıktan bir gün sonra bozulduğu için ziyan oluyordu.Artık alır almaz yarısını çöp konteynırlarının yanına bırakıyorum kedicikler anında bitiriyorlar.Bide bir çok kişi biliyordur fakat yinede bilmeyen vardır deyi söyleyeyim.Konserve mamaları çöpe atarken ağızlarını ezin kediler çöplerde mama ararken kafalarını içine sokup ciddi şekilde yaralanabiliyorlar.Allah sokakta ki minik dostlarımızın karşılarına insaflı insanlar çıkarsın.

aminn!! evet cidden sokakta yaşayan hayvanların sorunları çok büyük... rahat yatağımızda yatarken onlar savunmasız....ama en öncelikli ihtiyaçları beslenmek... ne olur,birileri nasılsa doyuruyordur,onlar yemek buluyordur demeyelim... o birileri biziz... tok uyumalarına vesile olalım....:nazar:

di-L1C9QGCZ.jpg

Norwegian Forest ....İşte hayalimdeki fıstık!:16::31:

Şu an hayvanlara yaptığım tek iyilik yemek veriyorum seviyorum....Dondurma veriyorum...Dondurma verdiğimde bana bayılıyorlar....

İmza:Başımın tatlı belası...

Son düzenleme:
benimde kedim var evimde beslediğim cins bir kedi hediye gelmişti bana. şimdiye kadar hep sokaktan alıp besledim büyüttüm ve onların sevgiye ve merhamete muhtaç olduğunu biliyorum yanımda yiyecek birşeyvarsa hemen onu kedi veya köpek hangi canlı denk geldiyse ona veriyorum besliyorum yazları yoğurt kaplarını temizleyip apartmanın kenarlarına su koyuyorum. kızımın mamişlerinden sokaktaki kediciklerede bırakıyorum herkes bizim kadar hayvanlara sahip çıksa inanın herşey daha güzel olacak....:16::16::16:

di-L1C9QGCZ.jpg

Norwegian Forest ....İşte hayalimdeki fıstık!:16::31:

Şu an hayvanlara yaptığım tek iyilik yemek veriyorum seviyorum....Dondurma veriyorum...Dondurma verdiğimde bana bayılıyorlar....

İmza:Başımın tatlı belası...

Dondurma veriyorum demişsiniz, bildiğim kadarıyla özellikle köpeklerde tatlı maddeler çikolata vs. göz problemlerine yol açıyor... Bir araştırın bence...

Back
X