Sokak hayvanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yapılabilecek ufak yardımlar

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
Yapılması hiç de zor olmayan bu ufak yardımlarla dünyayı onlar için daha yaşanılır hale getirebilirsiniz
Çoğu sokak hayvanı insanların dikkatsizlik ve tedbirsizlikleri yüzünden zarar görüyorlar
Önemsiz gibi görünen bu ufak ayrıntılara,duyarlı davranıp dikkat edebilirsek zaten zor olan yaşamlarını daha da zorlaştırmamış oluruz

- Yemek artıklarımızı,mümkünse ayrı bir poşet içinde çöpün yanına bırakalım

- Yemek artıklarını çöpün kenarına koymuyorsak bile içinde yemek artığı olan poşetlerin içine cam kırıkları,küçük demir ve tel parçaları,zehirli atıklar atmayalım.Cam kırıkları ve metal parçalar onların yaralanmalarına,zehirli atıklar ise zehirlenmelerine sebep olmaktadır.

- İlaçları (kapsül veya sıvı) çöpe atmayalım.Kullanım tarihleri geçmiş ilaçları tuvalete atalım.(Bu insan sağlığı için de önemlidir)

- Çiğnenmiş sakızları yere atmayalım.Bu,kuşların onları ekmek sanıp yemeye çalışmalarına ve nefessizlikten ölmelerine sebep olmaktadır.

- Özellikle yaz aylarında mahallemizin birkaç köşesinde bir kap su bulunduralım

- Kediler kışın üşüdükleri için arabalarınızın motorları içine girerler.LÜTFEN arabalarınızı çalıştırmadan önce motorunu kontrol edin.Her gün onlarca kedi motor içinde sıkışıp can vermektedir!

Onların sizin ufak yardımlarınıza ve DUYARLILIKLARINIZA ihtiyacı var.
Lütfen bunu onlardan esirgemeyin.​

Destek veren herkese şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Bunları elimden geldiğince yapıyorum.Çok güzel bir konu olmuş Leydim herkes fikirlerini belirtip uygularsa ne mutlu.
Evde ister istemez kalan yenmeyen ekmekler oluyor, onları küçük küçük dilimleyip boş bir arsaya bırakıyoruz kuşlar besleniyor sürekli ordan.
Evimizin kenarına bir kap su koymak çok mantıklı.Artık yemeklerde aynı şekilde ayrı bi poşette ağzı açık koyarsak yine beslenebilirler.

Evimizde kullanmadığımız antibiyotik,merhem,krem gibi ilaçları sokak hayvanları için kurulan barınaklara verebilirmişiz.Netten okudum.

Bu konuda ne kadar insan duyarlı olursa o kadar iyi olur o hayvancağızlar için

Teşekkür ederim duyarlılığın için cecennim

Evet kullanmadığınız antibiyotikleri vs barınaklar alıyor

Umarım daha fazla kişi duyarlılık gösterir

Gerçekten harikasın ladyevil.
Çok güzel bir konu olmuş gerçekten ...
Hiç anlayamıyorum hayvancıklardan rahatsız olup onları istemeyen insanları
Bunları elimden geldiğince yaparım hep ..

Gerçekten harikasın ladyevil.
Çok güzel bir konu olmuş gerçekten ...
Hiç anlayamıyorum hayvancıklardan rahatsız olup onları istemeyen insanları
Bunları elimden geldiğince yaparım hep ..

Teşekkür ederim ilgin ve desteğin için :)
Hayatları dışarıda zaten yeterince zor
Ufak ayrıntılara dikkat etmek zor olmasa gerek

*Daha çok destek bekliyoruz!

Son düzenleme:
kalan yemekleri bende genelde copun yanına bırakırım yesinler diye gecenlerde copun yanında enjektor gordum bitane atmıslar:44: elimide degdiremedim ayagımla copun ordan uzaklastırdım cok dikkatsiz insanlar var..yemek olayıda mutlaka herkesin evinde kalıyordur azda olsa onları posetin icine koyup icinede ekmek dograrlarsa buyuk sevaba girerler sokak hayvanlarıda ac kalmamıs olur

Enjektör,ilaç gibi tıbbi atıklar çocuklar için de ilgi çekici oldukları için onları da tehdit ediyor
Dışarıda oynayan çocuklar merak edip alıyorlar yerden
Hem insan hem hayvanlar için tehlikeli olduklarını anlayamıyor insanlar

Destek için teşekkürler

süper bir konu:))
ben biriktirdiğimiz gazeteleri barınaklara verirsek çok işlerini görüceğini okumuştum,o zamanlar da cemaatte kalan arkadaşlar bedava gazeteye abone yapmışlardı bizi,bissürü su da geçirmez zaman gazetesi biriktirip barınakla irtibata geçmiştim
ama resmen saçma buldular gazete işini,hal böyleyken götürmedim bende..

Evet barınaklara yardım amaçlı makarna,gazete,kullanmadığınız (günü geçmemiş) antibiyotik ve merhemler götürebilirsiniz
Özellikle dernekler barınak ziyaretlerinden önce herkesten bu konuda destek istiyorlar,götürebilirsiniz yani
Destek için teşekkürler

Son düzenleme:
Evdeki yorgani yastigi alip bir yere sabitleyesim var!
Su kis günü öyle cok ariyorlar ki yatacak sicak ve yumusak yer. Minicik bir bez parcasina 5-6 tane kedicik sigmaya calisiyorlar, üst üste tepismisler, görüntüleri cok komik ama bir o kadar da ic acitici...
Ama ne zaman eski bir yastigi koysam ertesi gün yok olur. Sabitlesem bile fayda etmez sanirim.

Bir de kis olsa bile su koymaya gayret edin. Özellikle kuru soguklarda cok susuyorlar. Suyu sIk sIk degistirin, buzlaniyor. Kuslar icin de yapin bunu. Ucmak gercekten cok yorucu bir eylem onlar icin. Ortaminiz müsaitse yemlikler yapin; ekmek, bulgur, bugday, kek vb. gidalar koyun icine. Internette yemlik yapimiyla ilgili bir cok paylasim bulabilirsiniz. Cok kolay, pet siseyle bile yapilabiliyor. Bu mevsimde yem ve böcek bulamadiklari icin ac kaliyorlar. Ama bahar ve yaz mevsiminde fazla yem vermeyin. Yavru kuslarin bol bol böcek yiyip protein ihtiyacini karsilamasi gerekiyor büyümeleri icin.

Ve en önemlisi de arabalari insan gibi kullanalim lütfen! Kedi köpek deyip önemsemiyorlar, ezip geciyorlar ama bunu yapanlar arka camlarindan arabalarina koca bir tas girerse sasirmasinlar!

Duyarliligin icin tesekkürler Leydim...

arkadaslar ben 19 katta oturuyorum cama ekmek bulgr vs koyuyorum kus falan gelmıyo neden acaba gormuyolarmı
cok ıstıyorm alısmalarını

arkadaslar ben 19 katta oturuyorum cama ekmek bulgr vs koyuyorum kus falan gelmıyo neden acaba gormuyolarmı
cok ıstıyorm alısmalarını

canım düzenli olarak bulgur değilde buğday koyarsan gelirler, benim serçe sürüm var terasta

bu arada konu içinde tebrik ediyorum..

sürücülerimizinde biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor, özellikte otoyollardaki hayvan kazaları açısından..

Aynen öyle,kartondan kedi evi yapma projesi vardı ama atıyorlar hemen
Dışarıya bir kap su koysak yok oluyor
Yardım etmiyorsunuz bari engel olmayın
Diyecek çok şey var da,neyse ...

Aslında yazılacak çok şey var,otoyolda dikkatli olmak,
barınaklara gazete kağıdı,makarna ve temiz su yardımında bulunmak,
çevrelerinde bulunan sokak hayvanlarının aşılanmaları için belediyeye haber verip hayvanların aşılanıp mutlaka tekrar o ortama dönmelerini sağlamak (zira sadece belediyeler hayvanlara bir çözüm(!) bulunsun diye aranıyor o çözümün de ne olduğu malum)
Ama konu başında yazdıklarım bile çoğu insan için önemsiz ve gereksiz olduğu için bunlar ekstrem istekler diye düşündüm

Destek için teşekkürler

rica ederim..

ülkemiz bu konuda ne yazıkki bilinçsiz olduğu kadar merhametsizde..

dikkat ettiniz mi hiç yurtdışında hiç bi şekilde sokakta köpek yoktur hatta öyle ki her evin bi evcili çoğunlukla vardır.

en çok beni etkileyen ise ülke dışında kuduz aşısı 4 yılda bir yaptırılırken bizde senede birdir..

sebebi bariz ortada..

bizler bi belediyeye başvurduğumuzda barınak şöyle böyle diye başkanlar, yardımcılar vs genellikle barınak çalışanlarından merhametsiz çıkıyorlar..

çoğunluk olarak böyleler elbette aralarında vicdanlı insanlar var ancak türkiye genelindeki dernek çalışmalarına bakınca ilk olarak tepedekilerin köstek olduğu görülüyor ne yazıkki..

ardından gençlerimiz geliyor, bilinçsiz yetişen nesiller bağımlı olup kendilerine zarar vermeyi bırakın hayvanlara işkence, tecavüz vs her türlü iğrençliğe başvuruyorlar..

bi bağımlının saldırısına uğrayan bi insan olunca tüm ülke ayaklanıyor ki elbette doğru olan budur ancak bir hayvan tecavüz edilip paramparça ise duyan olmuyor ne yazıkki..

ben artık merhametten uzak insanlar olduğumuzu düşünüyorum..

bu konuda ülkeme çok kırgınım, biz kalbi hayvan sevgisiyle dolmuş atalardan gelen bi soyuz şimdi bu hallerde mi olacaktık diyorum..

yazık çok yazık..

HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR...HAYVANLARIN SORUMLULUĞU İNSANLARA AİTTİR....ZARAR VERMESİNLER HAYVANLARA...ONLARA BİR LOKMA YİYECEK VERSİNLER....ELLERİNDEN GELİYORSA EVLERİNİN BAHÇELERİNE BOŞ KUTULAR KOYSUNLAR....İÇİNE KUMAŞ PARÇALARI KOYSUNLAR...ONLARA SICAK BİR ORTAM SAĞLAMAYA ÇALIŞSINLAR....KIŞI KOLAY GEÇİRMELERİNE YARDIMCI OLSUNLAR....

Güzel ve faydalı paylaşımlar yapmışsınız arkadaşlar.Çok teşekkür ederim gerçekten.Dünyayı sadece 'İnsan'a ait olarak görmeyen bireylerle aynı yaşam alanları paylaşmak inanın daha kolay ve daha güzel.Ama hayatı insana endeksleyen ve kendini doğada işgalci gibi görmeyip önüne gelen tüm canlılara zarar veren,onları önemsemeyen,onların acılarına-ihtiyaçlarına kulaklarını tıkayanlarla aynı gezegeni paylaşmak zor,çok zor.Maddi imkanlarımın olduğu ya da maddi imkanlar sağlayabildiğim zaman bu zorlayıcı hava koşullarında herpsinin barınabilecekleri kapalı alanlar oluşturmak isterim.

Bu havalarda kuşlar için yapabileceğiniz maliyetsiz bir yemlik, paylşmak istedim:,

Bir tavsiye de benden eğer sokak hayvanları ile ilgiliyseniz diye söylüyorum:
Sokakta yaralı,hasta bir hayvanı bulundugunuz yerdeki bakımevlerine götürün (eğer bakımevleri çok kötü vaziyette değil ise). Ama takibini mutlaka yapın. Mesela 2 hafta burada kalması gerekiyor dendiğinde en azından 2 kere daha o hayvanı ziyaret edin. Bakım evlerinin kötü şartlarına ve hayvanlara olan dikkatiniz çalışanların da dikkatini çekecek ve şartlar biraz da olsa iyileştirilmeye çalışılacaktır. Eğer çok kötü bir durumdaysa oradaki veterinerleri suçlamayın çoğu zaman onlar da çaresiz durumdadır ve bu durumun sorumlusu tamamen onlar değildir. Yetkililerin dikkatini çekmek için çalışmaya başlayın (dernekler,dilekçeler vb.) emeğinizin karşılığını geç de olsa alırsınız ama bu mutluluk paha biçilemez.
Eğer çok kötü haldeyse bakımevi ya da orada tedavi edilemeyecek bir durumdaysa hayvan, özel bir kliniğe götürülebilir. Sokak hayvanlarına kapımız sonuna kadar açık diyen klinikler vardır elbette. Sizi maddi anlamda fazla yormazlar.

Ben hiçbir sokak köpeğinin durduk yerde insanlara saldırdıgına inanmıyorum; mutlaka bir cocuk taş atmıştır,dalga geçmiştir (hayvanlar bunu anlar köpeğim bile onunla dalga geçtiğimde bana hırlıyor),kovalamıştır. Çocukları bu konuda bilinçlendirin. Yardım etmelerine gerek yok sadece hayvanların yaşam hakkına ve yaşam alanlarına saygı duymayı bilen bir nesilin yetişmesinin bu ülkedeki hayvan zulmünü tamamen bitireceğine inanıyorum. Hayvanları çirkin,pis,cins değil,hasta,yaşlı,sırnaşık diye dışlamayalım biz ne kadar yaşamayı hakediyorsak onlar da bunu hakediyorlar. Çocuklarınızla barınak ziyaretleri yapın, elinizden geldiğince hayvanları beslemeye çıkın. Bu sayede cocugun empati duygusu da gelişir,bencil olmaz. Daha sağlıklı nesiller için hayvan SAYGISINI zihinlere yerleştirmek şarttır.

Bu havalarda kuşlar için yapabileceğiniz maliyetsiz bir yemlik, paylşmak istedim:,
Eki Görüntüle 345248

Paylaşım için teşekkürler

Güzel bir yazı olmuş,çocukları bu konuda bilinçlendirmek çok önemli
Çocuklarda hayvan fobisi olması bir bahane değil,zaten bu fobiyi de yaratanlar anne babalar
Hayvan zulmünün çocukluktan başlaması da tamamen yetiştirilme ile alakalı
Duyarlılığınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…