Sokak hayvanlarının hayatlarını kolaylaştırmak için yapılabilecek ufak yardımlar

Tabii kuşlara yemlik koyayım ki kafamı ütülesinler..Yeterince ütüleyen var son ütücü de kuşlar olur!Çöpün yanına ekmek koyuyorum evet böyle havalar onlar için zor hepisine yemek koyuyorum işte..Topluca faydalansınlar..Camın önüne koyamam valla kusura bakmayın..Zaten her köşede güvercinler vu-vu vu-vu sesleri de bi garip..Çanak antenleri yuva sanıyor saftrikler tangır tungur üstünde cebelleşiyorlar.Duramıyorlar ama eee her yerde duramazsınız guver-cinler!

Son düzenleme:
Sokak Hayvanlarına İnternet Üzerinden Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Hayvansever topluluklarının web sitelerini veya facebook sayfalarını takip edip,düzenlenen imza kampanyalarına ve dilekçelere imza verebilirsiniz ve bunları kendi sosyal paylaşım profillerinizde paylaşabilir daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz

Bulunduğunuz bölgede belediyenin sokak hayvanlarını zehirlediklerini gördüğünüzde ya da bundan şüphelendiğinizde o belediyeye e-mail yoluyla ulaşabilir tepkinizi belirtebilirsiniz,daha fazla destek için bunu tüm çevrenize iletin,birden fazla şikayet maili ya da dilekçesi bu zulmü engeller

Ek olarak konserve kutuları ezip çöpe atalım.Çünkü kutunun en dibinde kalanı yemek için kafalarını içine sokuyorlar ve çıkartamıyorlar ya da çıkartırken kendilerine zarar veriyorlar.​

konserve kutularını mutlaka ezerek çöpe atmalıyız.çünkü kokusundan dolayı kedicikler yemek sanıp başlarını sokuyorlar, hem başları sıkışıyor hem de boyunları kesiliyor.

ek olarak zemin katlarda ya da müstakil evlerde oturanlar vasistas pencere denilen çift açılımlı pencerelerine mutlaka tel taktırmalılar.yemek kokusuna gelen kedicikler camın açık kısmından girmeye çalışırlarken araya sıkışıp yaralanabiliyorlar hatta ölebiliyorlar.

hayvancıkların da damak tadı olduğunu unutmamak lazım...o bahsedilen,çöp yanına poşette yiyecek olayını ben üç yıldır yapıyorum... yanlış anlaşılmasın,fikir vermek,hatırlatmak adına yazıyorum... maddi durumunuza bağlı elbette ama ,o kuru ekmeğin üzerine birazda olsa süt gezdirsek,en azından aroması olur...ya da,tavuk suyu,et suyu..yoğurt kaplarında yüzeyde hep sıvı birikir ya,mesela o su da olur... yeter ki aroma olsun...evet,hepiniz gibi ben de kapların alınmasından,atılmasından bıktım...bazen öyle oluyor ki,hiç bi kap kalmıyor elimde..poşette çok aşağılayıcı geliyor sadece benim görüşüm kimse alınmasın... en son,evden porselen salata tabağımı indirdim..kenarına da cd kalemi ile şunları yazdım: 'en büyük sevap,aç bir canlıyı doyurmaktır...lütfen atmayınız...' diğer kaplarıma göre daha uzun kaldı diyebilirim.. ama o da gitti( bir tavsiyem daha olacak,ben uyguluyorum,boşalan süt kutusunu yan yatırıp üst yüzeyini bıçakla kenarlarından kesiyorum... harika bir kap oluyor,tavsiye ederim :)) yazacak çok şey var aslında....bizim sokağın kedicisi benim..bazıları desteklesede,bazıları beyinsiz konu komşu köstek oluyor..kavga etmemek için ekstra efor harcıyorum..bi başlarsam susmamda...
sloganım şu; benim bulunduğum sıkakta hiçbir hayvan aç uyumamalı,çöp tenekesinde beslenmemeli.... herkese tavsiye ederim :))))
haaa,bu işlerin sevabı da cabası :)))))

Çok güzel bir konu açmışsın canım.Benim okuduğum yerde de iki kedi vardı yavru çok üzülüyorum şimdi memlekete geri döndüm ama küçücükler daha ben yokken onları kim besliyor bilmiyorum izmirde kedi edinmek isteyen varsa buca 121 sokakta iki pembe tasmalı yavru kedi var lütfen yardım etsinler memlekete döndüğümden beri aklım o yavrucuklarda

Sıcaklar başladı.
Artık suya çok daha fazla ihtiyaçları var.
Herkes evinin,mahallesinin bir köşesine bir kap su koyarsa birçok canlının hayatını kurtarabilir.
Destek bekliyoruz...

Son düzenleme:
ya kızlar bişey sorucam bu sokaktaki kediler markette satılan mamaları yemiyolar mı.Geçen aldım bir paket hani son kullanma tarihi falan da geçmiş değil ama verdiğim kediler yemiyolar.Birincisi biraz kıtır kutur yedi ama hepsini yemeden bıraktı geçen gün de biri kokladı kokladı yemedi hem de çok zayıf bir kediydi onu yemedi ama peşimden geliyo:44:Niye yemiyor olabilirler,tadı falan mı kötü acaba yoksa sokak kedileri bunları yemez mi?

Her sokak hayvanı mama yemiyor malesef,bu durumu ben de yaşıyorum kedi ve köpeklerde.
Mamaya alışmayan hayvanlar yemiyor.

Her sokak hayvanı mama yemiyor malesef,bu durumu ben de yaşıyorum kedi ve köpeklerde.
Mamaya alışmayan hayvanlar yemiyor.

Evet bunun yerine tavukçudan tavuk da alabiliriz... Geçen gün köpekler için bir market poşeti dolusu tavuk kemiğini sadece 50 KURUŞA aldım.. Bu arada arkadaşlar tavuk kemikleri - özellikle but kısmı- sert olduğu için bazen yavru kedi ve köpeklerin bağırsaklarına takılarak yırtılmasına sebep oluyor ve öldürüyor bu konuda da dikkatli olalım lütfen...

Yakınlarımızdaki marketlerden kemikleri ücretsiz de temin edebiliyoruz,tanıyorlar artık.
Ücretli de olsa fazla bir maliyeti yok zaten.
Ama çantada taşımak için uygun değil tabii.
Çantamda mutlaka mama bulunduruyorum,bir de marketlerde satılan alüminyum folyo kaplar oluyor,onları da çantamda bulunduruyorum.
Katlanabiliyor çanta içinde sorun olmuyor.
Bu sıcak aylarda suya çok ihtiyaçları var,sokakta kap sıkıntısı yaşamıyorum o kaplar sayesinde.

bende haftada 2 günümü sokak hayvanlarını besleemeye ayırıyorum sahilde veya yürüdüğüm yolda gördüğüm özellikle köpkleri besliyorum..sitede kapıcıya baya söyledim kapının önüne su koy diye uygulamaya başladı oda :) onlarla ilgilenmek insanı bambaşkada yapıyodeneyin derim hiç değilse 1 saatinizi bari bi sokak hayvanını beslemeye ayırın hem onu yaşatın hem kendinizi..

Birkaç yere ve çöp kenarlarına bu şekilde afiş astık.
Afişleri Haytaptan ücretsiz alabilirsiniz.
Adresinize gönderiyorlar.

Bu arada koyduğunuz kapların yok olmasından yakınan arkadaşlarım,birkaç kere şahit oldum kaplarımızı köpekler götürüyor.:)
İnsanlar atıyor zannediyorduk ki çoğumuz öyle sanıyoruz (mutlaka atanlar vardır ama) köpekler de alıp götürüyorlar bizzat şahit oldum.
Su kaplarının içine yemek koymayın,canlar yemeğini saklamak için taşıyorlar kapları.

Son düzenleme:
Sokak hayvanlarına kedi evi veren veya onlara ücretsiz aşı yapan bir kurum var mı?

Belediyelerin böyle bir hizmeti var,aşılama,kısırlaştırma ve bakım.
Kedi evini tam anlayamadım ama kedi barınağı yok,barınaklara köpekler alınıyor sadece.
Aşılatmayı belediyenizi arayarak ya da belediye veterineriyle iletişime geçerek yaptırabilirsiniz,ama bu konuda önemli olan husus mutlaka hayvanı mahallenize geri getirtmeniz.
Arkasını aramak gerekiyor zira bazı belediyeler götürdükleri hayvanları ıssız alanlara bırakabiliyor ya da malesef katledebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…