Sokak Kedileri-Köpekleri için Koli Evler (el yapımı)..

çok güzel bir paylaşım olmuş:81:
bizde annemlerin bahçeye çok sayıda kedi evi yaptık tahtadan ve kartondan yağmurda ıslanmadan girip uyuyor pisicikler
birde annemlerin evi tek katlı ve çatı arası var oraya kenardan bir delik açtık kedilerin tırmanacağı şekilde birde tahta dayadık merdiven görevi görüyor annemlerin 20 ye yakın kedileri yazın bahçedeler sere serpe kışında isteyen bahçedeki yuvalarda isteyende çatı arasına çıkıp yatıyorlar

yellowum ne kadar özel ve değerli bişey yapıyor olduğunuzu biliyosun dimi
annene sevgilerimi iletir misin

yellowum ne kadar özel ve değerli bişey yapıyor olduğunuzu biliyosun dimi
annene sevgilerimi iletir misin

iletirim aslında herkes hayvanlar için birşeyler yapmalı elinden geldiğince imkanları dahilinde herkes bişeyler yapabilir yeterki istesinler

paylaşımlarını ve hayvanlara olan duyarlılığından dolayı bende sana sevgilerimi iletiyorum iyiki varsın ve senin gibi duyarlı insanlar hep varolsunlar

teşekkür ederim yellowum bitanem,sen de iyi ki varsın..

şişli belediyesi seneler önce kedi evleri yaptırmıştı nişantaşına... geçen gün gittim sere serpe yatıyordu kediler evlerın içinde öyle sevimliler ki... şimdi oturduğum site için belediyeden bu tarz evlerden talep edeceğim... olmadı bir marangozla anlaşıp kendim yaptıracağım... sadece kışın değil, yazında çok işlerine yarıyor

arkadaşlar

kış geldi..
üşümesin minicikler ...

nasıl gidiyor koli ev çalışmaları

Yukarıda yanlış teşhisle ilgili şeyler okudum . Bu gerçekten kötü bir şey. Gideceğiniz veteriner mutlaka tahlil yapabilecek biri olsun. Yani gerekli aletleri olsun muayenehanesinde. Benim sokakta buldugum 3-4 haftalık kedim belki de daha büyüktü ama çok zayıf kalmıstı. O kadar minikti ki.. buldugumda iki gözü de kapalı ağzı burnu iltihap içindeydi, güneşin oldugu yere kıvrılmıs oturuyordu. Pisi pisi dedim acaba gelir mi diye geldi sesime. Hemen bi koli buldum içine de ceketimi koydum. Gittim veterinere. Hem parazitleri vardı hem de gençlik hastasıydı hem de mantar vardı,aşırı sıvı kaybı vs. Orada bir sürü kedi var ama hiçbirine bulasmamıs fıldır fıldır geziyorlar . Her neyse kedicik benimle 1-2 hafta kaldı beni annesi sanıyordu sanırım sürekli peşimde geziyordu geceleri uyandırıyordu saatin 3 oldugunu ve mama vakti oldugunu anlıyordum en sevdiği şey koynumda uyumaktı bazen uyutuyordum. 1 hafta boyunca hiç kasılma ve ishal görünmedi ama son gün çok uzun süre belki 2-3 saat hareketsiz kalarak öldü o gün hep ishal gitmişti . O kadar alışmıştım ki çok garip bir miyavlaması vardı miyyuuuuuv miyyuuuuv diye uzata uzata. Ben biraz paranoyagım diğer hayvanlara da bulasmasın diye cesedini 5-6 kat poşede kumaşa sardım . Bi süre kedilere dokunmadım . O bende alerji yapmamıstı. Hayatımda bana alerji yapmayan iki kediden biriydi. Çok seversem nefesim bile tıkanmaya baslıyor normalde ama dayanamıyoruuuuuum kediler harikalar çok özgünler şimdi aklıma geldi..
bunlar da resimleri.. Gözleri açılmıştı çok güzeldi miniğim.

Basit bir karton kutudan dahi ev yapılabilir. Özellikle bu kar kıyamette o canlarıda düşünmemiz insanlık borcudur

çook teşekkürler gerçekten elinize sağlık muhteşemsiniz

Öncelikle çok ama çok teşekkürler.

Geceler soğuk oluyor artık ve yağmurlar da başlamak üzere.

Galiba daha fazla geç kalmadan hazırlıklarımızı yapmak lazım. Yazın da iyi iş görüyor bu evler. Hadi diyelim ki yazın bir gölge altı bulabiliyor veya bir şekilde yiyecek içecek bulmaları kış kadar zor olmuyor bu canların. Ama kış öyle mi ki?

Aslında ne kadar basit ve ne kadar zevkli ve kolay ve maliyetsiz ve buna rağmen o canlar için ise hayati önemde...

İnşallah tüm ailelerin haftasonlarında çoluk çocuk birlikte, keyifle en az birer tane bu evlerden yapmayı görev edinmelerini diliyorum.

Harika bir şey olur ve inanıyorum ki, kendimiz için diktiğimiz şu beton yığınlarından çok daha güzel konutlarla ve içinde yaşayan canlarla dolar ortalık.

Düşüncesi bile müthiş heyecan verici.

Öyle birşey oluncaya kadar, en azından bizler olabildiğince sürdürmeliyiz. Artık ne kadarına, kaçına faydamız olur bilmem.

Kova fikri de çok muhteşem bir buluş gerçekten.

Bir tanesinin içini iki santim gibi bir süngerle kaplamaya çalıştımüzerine de kumaş yapıştırdım, tabanına düz karton koydum. Yem veya bulgur vb. koyduğumda aralarından geçmesin diye de koli bantıyla bir kısmı kumaşta bir kısmı kartonda olacak şekilde bantladım kenarlarını.

İç hacmi biraz küçüldü ama zaten içine gireceklerin de canları ne kadarcık ki? Ve hemen meraklısı çıktı, arkadaşım çok beğendi ve ona hediye ettim. Devamı ondan da gelecektir.

Ekmek veya poğaça vb. şeylerde tuz olduğu için aslında farkında olmadan kuşlara zarar verdiğimizi söylemişti, yıllar önce tesadüfen karşılaştığım ve onları çok seven bir amca.

Verecek hiçbirşey bulamazsan bir avuç bulgur verebilirsin demişti.

Sabahları pencerelerinizin dışına birer avuç bırakabilirsiniz. Kuşların sürekli bu şekilde beslenmeyi alışkanlık haline getirmeleri onların dogal olarak börtü böcek ve yiyecek bulma yönlerini körelttiği için aslında zararlı olduğunu savunanlar da var.

Ama gün aşırı bırakabilirsiniz. Bir müddet sonra onlar zaten alışıyorlar. Böylece hem aç kalmazlar hem de dışarıdaki yiyecek arayışları konusundaki yetenekleri de körelmemiş olur.

Bir de kursaklarında çok fazla şişip onlara zarar vermesin diye, bir miktar bulguru veya ne verecekseniz haşlayıp, geri kalanını buzdolabında muhfaza edebilirsiniz. Bir kaç defalık.

Yine aynı şekilde karışık bakliyatlardan azar azar haşlayıp koyu püre veya blenderdan geçirebilirsiniz. Tekrar tekrar uğraşmak zor olmasın diyorsanız çokça yaparsınız. Geri kalanını buzlukta aynı kendi yiyeceklerimiz gibi buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık kaldırabilir ve bir gün önceden normal rafa indirerek vermeden önce biraz oda ısısında tutarak verebilirsiniz.

Sanırım bu çok zor birşey değil ve hepimiz onlar için birer çimdik birşeyler koyabiliriz pencerelerimizin dışına.

Buradaki sayfaları okurken bir öğretmen arkadaşın öğrencilerinin yaptığı kedi evinden sonra, aklıma yeni bir şey planlamak geldi.

Bizim mahallenin bütün gün kapımızın önünde oynayan cadı ve sevimli kızlarımızla böyle bir proje başlatabilirim.

Eminim seveceklerdir bunu. Bizim buralarda böyle şeyler yapan hiçkimseler yok. Ama birden her taraf bu evlerden dolabilir ve en önemlisi bu çocukları o evlere veya bu canlara zarar veren konumundan, onları hem ev sahibi yapan hem de zarar verenlerden koruyan konumuna geçirmek adına inşallah hayırlı olur ve umduğum gibi bir sonuç alabilirim.

Eylül 10 itibariyle bu konuda kalabalık bir katılımla bir "karton ev yapım günü" tertiplemeye karar verdim şu an aklıma düşen bir fikirle. İnşallah Allah bir dert keder vermezse, ama o zaman ama bir sonraki zaman hiç farketmez, böyle bir projeyi mutlaka denemeyi ve sürdürebilirsem kesintisiz uygulamak istiyorum.

Belki sizler de bu konuda bir girişimde bulunursanız, sizin yönlendirebileceğiniz çocuklardan, benim alacağımdan çok daha iyi sonuçlar elde edebilecek olanlarınız varsa diye paylaşmak istedim duygu ve düşüncelerimi.

Büyükleri alışkanlıklarından vazgeçirmek veya yeni bir alışkanlık kazandırmak çok zor, hatta neredeyse imkansızdır. Oysa çocuklar için durum daha farklı ve şu andaki edinimlerinin onların hayatları boyunca kendileriyle birlikte devam edeceğini gözönüne alınca, bence çocukların hayvanseverlikleri ve onlara karşı duyarlılıkları konusunda bir takım çalışmalar yapmak bu canlar için kalıcı adımlar atmak bakımından büyüklerle olan işbirliğinden daha da önemli ve faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

İnşallah şu her eve bir dört ayak sloganının gerçekleştiği ve alışkanlıklarımızın bu yönde değiştiği günleri de görürüz ve muhtemelen o zaman zaten bu karton evlere de gerek kalmadan onlar da bizlerle birlikte yaşıyor olacaklar ki bu da olması gereken en doğru şey zaten.

Sevgilerimle

Evet artık kedi evlerimizi yapmanın zamanı geldi yavaş yavaş..

Böyle bir konu için çok teşekkür ederim.. O kadar mutlu oluyorum ki böyle konuları açan arkadaşlar görünce..

Maalesef öyle bir yerde yaşıyorum ki su kabının içine çocuklar tuvaletini yapıyor millet suyu döküp içine rakı vs koyuyor..

Biliyorum ki bu kedi evinide bırakmayacaklar.. Ama sitede kedi çok.. Eve alsam hangi birini alıyım evde zaten bize yer kalmadı:) Sakatı körü vs küçüğü hastayı alıyorum zaten kontenjanımıda onlara bıraktım..

Hedefim beykoz ormanındaki gibi olmasada çünkü onda baya bir gönüllünün emeği var.. Başka bir ormanda köpek evi yapmak.. Ormanlar buz.. Minik paticikleri donmasın meleklerimin.. Geçen mart gibi yapacaktım ama olmadı ztaen kış geçti.. Malzememde hazır.. Demir profillerim brandam tahtalarım bu sene ekim ayı içerisinde yapmak istiyorum.. Gönüllü çalışmak isteyen varsa aranızda buyrusun gelsin hiç hayır demem..:)

Stoklarımızıda yapalım arkadaşlar.. Şehir içindekilere mama.. İnsanın daha az olduğu yerlerdekilerede paparalar yapalım.. İnanın çok maliyetleri şeyler değil.. 10 kg kemik alın kuzu kemik ilikli.. Çevrenizdeki marketlerlede anlaşın migros carrefour vs gibi ki migros bu konularda ciddi anlamda duyarlı.. Market içlerindeki ekmek satan pastane gibi yerlerdeki bayatalamış tarihi geçmiş ekmek gibi tüm ürünleri alın.. Her bir kemiği 3-4 sefer kaynatabiliyorsunuz.. Emin olun bir bakmışsınız 100lerce kilo papara çıkmış.. Soğuklardada sıcak sıcak yesinler kuzucuklar..

Gece gece içim sımsıcak oldu.. iyi ki bulmusum bu konuyu.. meg cim senden ve diğer bütün duyarlı, vicdanlı arkadaşlardan Allah razı olsun... hemen yarın işlemlere koyulacam... reklamlarda gördügum bir şeyi haber vereyim bir de :) sanırım migrosta ama emin değilim mamalarda falan hep 50% indirim var bu birkaç gün.. ilgili arkadaşların dikkatine :)

Sadece 4 ekim e kadar yani yarina kadarmis indirim arkadaşlar.. boyle bir fırsat varken kaçırmayın sokaktaki zavallı hayvanlari sevindirin minik karinlarini doyurun... tansas 5m migroslarda imis indirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…