Sokak Kedilerine merhameti olmayan insafsız komşu

_Dersena_

Küçük Anne <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
1.924
11
158
Merhaba Hanımlar size danışmak istediğim bir mesele var ..

Camımın önünde bir bazende 4 oluyor kedi besliyorum hergün gelir ve yemek veririm gelip uyur .. öyle miyavlayıp insanlrı rahatsız etmez insanın ayagına dolaşan kedilerden değil kimseyi zararı olmaz .. gelelim meseleyi .. Ben giriş kattayım yüksek girip camımın önü binanın ortak kullanım alanı bahçe 4 tarafıda açık çevrili değil. bina yöneticisi ve 2 daire daha bahçeye bişiler ekmişler .. bu yüzden kadnının biri bana takmış durumda neymiş ben bunu besliyormuşum sonra gidip bu kedi bahçeye pisliyormuş . Külliyen yalan çünkü kediyi gözlemliyorum ki öyle olsa bile buranın 4 tarafıda açık kedi köpek bizim semtte çok fazla zaten gelip pisliyor hayvan toprak alan arıyor haliyle bizim bahçede uygun . uzun zamandrı camın önüne koydugum yemek verdiğim kaplar kayboluyor ben hep rüzgar uçuruyor gözü ile baktım . hayvan yemek yerden hayvana vurdu ve önünde kabı alıp attı cama çıktım ne yapıyorsun teyze sen dedim gülümseyerek .. bıktık artık senin keidlerinden azıcık insaf et bunları besliyorsun gelip bahçeye pisliyorlar dedi. Bende Burası 4 tarafı açık alan ben bir tane kediye yemek versemde vermesemde gelip kediler zaten pisler hertarafı kapalı olsada benim kedi girse anlarım sizide dedim ..hem şurdan yiyeceginiz bir biber bir domates ne dünyanızı ne ahiretinizi kurtarır hayvanın bir lokma nasibine engel olmayın dedim bir daha koy bakalım dedi Bende sanamı soracagım bahçe sizinse cam benim sen karışamazsın dedim.koymayacaksın dedi Oldu emredersin dedim .. gitti epeydir yoktu ortalıkta az önce yine hayvan yemek yerken hayvanı koydu camdan .bu kadını ben camımın önündeki kapları alıyor diye şikayet etsem hak talep edebilirmiyim ?Şunuda belirteyim hani aklınıza koku yapıyordur diye gelebilir hayvan pislemiyor ve camımın önü şayet koku olsa ilk önce ben fark ederim burnum hassas ve haftada bir yıkıyorum camların önünü.

Sanırım kadın inada bindirdi.. Kedi dünyanın en temiz hayvanı da olsa kovar.. Vicdanı yok zavallının!!!!
Oysa kedi toprağı kazar tertemiz örter.. o da gübre olur zaten. orta yere köpekler yapar genelde..

Yasal olarak ne yapabilirsiniz bilemiyorum da camınızdan kabı alıp atma hakkını kendinde nasıl buluyor!! utanmıyorda.. Güzel cevap vermişsiniz de karşınızdaki anlar mı bilmem..

Sinir olurum o bahçe sahiplerine.. Hiç unutmam bizde giriş katta oturuyorduk ben ortaokuldayken köpek yavrulamıştı yanda boş arsa vardı.. 4tane dünya tatlısı yavru onlarla oynuyordum. orada da bahçesi olan bir kadın vardı üstelik duvarı var.. O minicik yavrular duvarı atlıyormuş onun bahçesini bozuyormuş bir gün baktım çuvala dolduruyor yavruları çıktım bağırdım kadına bırak dedim..
Annem bana kızdı karışma diye susturdu annemle konuşmadım o gün.. gece köpeklerin annesi sabaha kadar ağladı,uludu hayvancık zaten çok korkaktı,yavrularını korumak istedi ama yapamadı..İnsan gibi bir vahşiye nasıl gücü yetsin garibin.. insanlar çok vahşi çok cani..

Kocaman kadın 55 60 yaşlarında insan bu kadarmı merhametsiz olur bir kaç dk önce karşı komşum çaldı kapıyı . o kadın göndermiş Dersena diyor diğer cama koysan yemegi kadın bi söyleyiver dedi diyor .. ben dedim denedim ama bombeli değil demirler kedi sıgamıyor diğer camdan veremem .. kadın kızıyorda dedim vallahi kimse kusura bakmasın .. ben versemde vermesemde gelip hayvanlar pisler lastik don baglıcak değiliz mahalle kedilerine . o kadar dikkat ediyor önem veriyorsa temizliğe midesi almıyorsa eksik saksıya koysun balkonuna koca balkonu var dedim .. bu arada üst katta o kadında dinliyor .. eşimde benden tarafa ve sinirli .. başımızı dolaştıracak

Hayvanlara çoğu insanın tahammülü yok maalesef. Düşünün, çöp konteynerleri kapalı. Kediler mesela nereden yemek bulacak? Hadi sağdan soldan akan pis, deterjanlı suları bulup içiyorlar da, bir lokma yemeği nereden bulacaklar sizin gibi insanlar olmasa? Hassasiyetiniz için sizi tebrik ediyorum.
Toplu yaşama alanlarında ne yazık ki sokak hayvanı beslemek bir sorun. Ya hayvandan korkan olur ya hayvanın veya ona verilen yemeğin etrafı pislettiği düşünülür ve bir sürü dırdır vırvır edilir hayvan besleyene. Bu teyze de inatçı ve insafsız. Siz isterseniz onunla inatlaşmak yerine tatlı dille onların da yaşamaya en az bizim kadar hakları olduğunu ve sizin gibi bir lokma yemek artığı verenlerin bile onları hayatta tuttuğunu anlatmaya çalışın sabırla. Teyzenin yaptığının vicdansızlık, inançlı biriyse günah olduğundan dem vurun.Çatışmaya girmekle bir sonuç elde etmek çok zor. Sizin yaptığınıza destek çıkandan çok, teyzeye alkış tutan daha çok olur çevrede.

o kadar temizliğe önem veriyor da, diğer sokak hayvanlarının gelip domateslerinin üzerine ...acağını algılayamıyor mu?

bir de vurmuş hayvana adi şerefsiz....

Son düzenleme:

Gelip kendi konuşalım diyemiyor, haksız çünkü başkasını gönderiyor... Ekili alana tel çekse en azından köpekler gelmez..kediler de sırf pislemek için tel aşmaya uğraşacak değil ya.. aklıma başka bir şey gelmiyor.. Minicik kedinin dolaşmasından ne olacak ki.. bütün kedileri besleseniz sorun olur da sonuçta bir tane kedicik..

Ben hayvana vurdugunu gördüğüm ve kan beynime sıçradıgı halde tesebbü ederek teyze sen ne yapıyorsun dedim aslında orada okkalı bir küfürü hak ediyordu .Yani kadın uzlaşma yoluna gitmez direk bana insafsız vicdansız demeye başladı izah etsemde hani bazı insnalar burnunun dikine gider karşıdakini dinlemek yerine verecegi cevabı düşünür ya öyle bir kadın .. birde yaşlı yaşı benden çok çok büyük torunu yaşındayım pek faydası olmaz. eşimde sinirli bir insan korkuyoorum adamınbaşı dolaşacak çünkü kadın ne dediğini bilmiyor

İnsanlıktan nasibini almamış,içinde merhamet duygusu olmayan,minicik canlarla uğraşana insan ,demem ben.

o kadar temizliğe önem veriyor da, diğer sokak hayvanlarının gelip domateslerinin üzerine ...acağını algılayamıyor mu?

Bir de vurmuş hayvana adi şerefsiz....

işte ben bunu o kocaman ennem yaşındaki kadına anlatamıyorum ve bu beni çıldırtıyor kapalı değil 4 tarafı açık ama kadın hala senin beslediğin kedi diyor

Bizim binada sesimiz solugumuz çıkmaz çogu zaman evdemisiniz değilmisiniz anlamıyoruz derler bir arada neden evden çıkmadıgıma takmışlardı sabahtan akşama kadar ne yapıyormuşum evde sıkılmıyormuymuşum neden onların yanlarına gitmiyormuşum henüz 9 ay oldu oturmaya başlayalı .. o sandıki onun o tepkisi karşısında hiç sesim çıkmayacak beklemiyordu benden o çıkışı verdim agzının payını yüzü yok gelmeye .

Kadin manyak... Yerlere tukuren insan sayisi daha fazla. Onlarin da agzini baglasin bir zahmet. Hic anlamam, yemek vermezsiniz ama verene de karisirsiniz. Ahirete kalmaz boyleleri bu dunyada hallolur. Cennette cehennemde bu dunyada bir hatirlatin bu iyilik melegi insana.

Hangisi hayvan gercekten ? Hatta bunlara hhayvan deyip hayvanlara haksizlik yapiyoruz

Hasta ruhlu insanlar nolcak ,boyle insanlardan herturlu kotuluk beklenir
Gecende annemlere gittim komsulari geldi bitane kadin varmista evinde birsuru kedi varmista kadin perilenmis
Hey Allahin cahilleri kadinada sizin gibiler ne laflar soyledide kadin insanlardan cekti kendini muhattap olmuyo sizin gibilerle,boyle olunca bu insan niye kimseye gidip gelmiyo kesin bu kadin kafayi yedi oluyo

Bende soguyorum valla boyle insanlardan gecen konu acmistim minigim genclik hastaligi varmis 2 gun icinde gitti ,annemdede gebe kedi var dogursun alicam bitane dedim sanki onlara soylemisin alin evinize der gibi 'hayiiiir napcan hic aklin yok kediler kanser yapiyo diye bi basladilar, kendi evime alicam size ne canim siz bakmayin dedim yani ,hadsiz seyler Boyle insanlarda uzak durup hayvanlarla ilgilenmek gayet normal

Bide vurmus hayvana ayaklari kirilsin Allah verir cezasini sende yemek verince basinda bekle canim bitirince al tabagi

Ben böyle vicdansızı ile karşıllaşmadım yaşlının huysuzu hiç çekilmiyor

O hayvana yemek yerken vurmusya; dilerimki yiyecek bir lokma ekmegi bile bulamaz..

Son düzenleme:

Eli ile vurdu eli kırılsın . artık camıda sinekliğide açıyorum anlasın camda oldugumu baktıgı diye . ama yinede fayda etmiyor çünkü kendisi pislik.

işte benim can evim olan konu.... il çevre ve orman müdürlüğüne şikayet edebilirsin.. teyze azıtırsa haytap.org la bağlantıya geç.. hatta dava bile açabilirsin... hatta direkt olarak aranan bir numara vardı onu araştırıp bir bulayım.. canı cehenneme o teyzenin kediler işer inşallah mezarınaaa!!

valla kadına laf anlatamazsınız o gerçek... Benim aklıma gelen kapları demir parmaklığa bağlayabilirsiniz, en azından alıp atamaz... Bir de hayvana belli saatlerde yemek çıkarın 3-4 güne kalmaz alışır o saatlerde gelir zaten camın önüne yer yemeğini bitirip gider sizde gözetleyebilirsiniz o arada 5 dk. Böylece hayvan aç kalmaz... ama... Bu inatlaşmada o vicdansız yaratığın hırsdan gözü dönerde hayvancağıza zarar vermeye kalkar mı diye geldi aklıma, zehirler falan korkulur böyle yaratıklardan... Tövbe yarabbim beddua etmeyeyim diyorum da böyle insanlara da en ağır beddualar geçiyo içimden dilim dursada gönlüm durmuyo yanii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…