sokak ortasında karısını yumruklayan erkek (!)

vallahi zıpladı! siz kadının hayatını kurtarın üstüne bir de elin adamından yumruk yiyin sonra kadın desin "beyimi öldürüyorlar" :KK11::mad:
bazen utanıyorum hemcinslerimden halbuki kadın olmak ne güzel şey...
siz vazgeçmeyin bizler de vazgeçmeyelim.
nasıl çıkar yoksa karanlıklar aydınlığa? :KK66:
o gün yalnız olsaydım mevzu uzardı ama kadın öyle tepki verince şahsen sevgilimi düşündüm ve uzaklaştırdım oradan. çünkü olay uzasa adama vurmayacağından emin olamadım açıkçası, çok sinirlendi çünkü adam bana saldırınca.
adam zaten yarısı kadar sağlam darp raporu alırdı adam.
o mevzu hala içimde yaradır o pisliğin hesabını kesemedim diye.
kadın da belasını bulmuş işte mutlu yuvasında beyi başında yaşayıp dayak yiyor

o gün yalnız olsaydım mevzu uzardı ama kadın öyle tepki verince şahsen sevgilimi düşündüm ve uzaklaştırdım oradan. çünkü olay uzasa adama vurmayacağından emin olamadım açıkçası, çok sinirlendi çünkü adam bana saldırınca.
adam zaten yarısı kadar sağlam darp raporu alırdı adam.
o mevzu hala içimde yaradır o pisliğin hesabını kesemedim diye.
kadın da belasını bulmuş işte mutlu yuvasında beyi başında yaşayıp dayak yiyor

iyi ki sevgiliniz yanınızdaymış, aklıma Almanya'da şiddet gören kadını savunmak için araya girip canından olan Türk kızı geldi :( Allah korusun herşey olabilir, adamlar arasındaki güç dengesi sizin lehinize olmasaydı da sıkıntı olabilirdi.
hiç üzülmeyin insanlar hak ettikleri hayatı yaşarlar, siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız, herkes sizin kadar duyarlı ve cesur değil...

iyi ki sevgiliniz yanınızdaymış, aklıma Almanya'da şiddet gören kadını savunmak için araya girip canından olan Türk kızı geldi :KK43: Allah korusun herşey olabilir, adamlar arasındaki güç dengesi sizin lehinize olmasaydı da sıkıntı olabilirdi.
hiç üzülmeyin insanlar hak ettikleri hayatı yaşarlar, siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız, herkes sizin kadar duyarlı ve cesur değil...
ben de onu düşündüm şimdi yazarken. bazen güç dengesi de işe yaramıyor ya adamda bıçak, silah falan olsaydı? hani ikimiz de aman ağzımızın tadı kaçmasın diye görmezden gelecek insanlar değiliz ama hayatımız pamuk ipliğine bağlı bazen.
adam çok rahat sevgilimi dövüp beni darp edebilirdi güçlü olan benim sevgilim olmasa ve eminim o kadın benim için parmağını kıpırdatmazdı.
yazık.
bu kadın bir gün gelecek evlat yetiştirecek.

Adam 2 oğlu, karısı ve k.validesiyle geldi dün sahile. Yanımıza açtılar şemsiyeleri.
Çocuklar heyecandan yerlerinde duramıyorlar tabii.
Karı koca kalan eşyaları getirmek için ayrıldılar. Küçük oğlan deniz yatağını kaptığı gibi suya girdi.
5 dakika sürmedi açılması. Rüzgar savurdu çocuğu. Anlamadık bile ne olduğunu. Fark edince, eşime fırla dedim.
Neyse yetişti çıkardı çocuğu, kıyıda anneanne perişan, diğer çocuk şokta, ufaklık su yutmuş, korkmuş, titriyor eşimin kucağında.
On dakika sonra karı koca geldiler. Önce kadın bağırmaya başladı çocuğa, tabii çocuk daha fazla ağladı. Derken adam iyice sinirlendi. Çocuğu bacağından tutup saallaya sallaya götürmeye çalıştı, bir yandan da "hem suçlu hem güçlü, sen kesmezsen ben keseceğim o sesini" diye bağırıyor.
Kadın önüne geçti "yapma herkes bize bakıyor" diye (bu lafına da çok üzülmüştüm) Adam tek hamlede yere savurdu kadını.
Çocuğu alıp götürecekken eşim geçti önüne "Bilader bi suya gir istersen" dedi.
Çok geçmeden çekip gittiler zaten.
Eğlenmeye gelmişlerdi oysa. Kadın kaldığı süre boyunca ağladı. Adam çekti gitti. Çocuk sinir krizi geçirdi.
Çok zor değildi o çocuğa sarılıp sakinleştirmek, biraz kumda oynamak.

Cocuklari hayal kirikligina ugratmaya bayiliyorlar:KK61:( bugün cok duygusalim zaten)

Adam 2 oğlu, karısı ve k.validesiyle geldi dün sahile. Yanımıza açtılar şemsiyeleri.
Karı koca kalan eşyaları getirmek için ayrıldılar. Küçük oğlan deniz yatağını kaptığı gibi suya girdi.
5 dakika sürmedi açılması. Rüzgar savurdu çocuğu. Anlamadık bile ne olduğunu. Fark edince, eşime fırla dedim.
Neyse yetişti çıkardı çocuğu, kıyıda anneanne perişan, diğer çocuk şokta, ufaklık su yutmuş, korkmuş, titriyor eşimin kucağında.
On dakika sonra karı koca geldiler. Önce kadın bağırmaya başladı çocuğa, tabii çocuk daha fazla ağladı. Derken adam iyice sinirlendi. Çocuğu bacağından tutup saallaya sallaya götürmeye çalıştı, bir yandan da "hem suçlu hem güçlü, sen kesmezsen ben keseceğim o sesini" diye bağırıyor.
Kadın önüne geçti "yapma herkes bize bakıyor" diye (bu lafına da çok üzülmüştüm) Adam tek hamlede yere savurdu kadını.
Eğlenmeye gelmişlerdi oysa. Kadın kaldığı süre boyunca ağladı. Adam çekti gitti. Çocuk sinir krizi geçirdi.
ay nebiçim davranışlar.
çocuga sarılıp iyiki bişey olmadı boğulmadı diye ve hala yanlarında olmasına sevinmeleri gerekirken yaptıklarına bak..
allah etmesinn bogulmuş olsaydı ozamanda dövecekmiydi çocugun cansız bedenini...
cehalet dolu hay allahım

Polis ne yapsın veya adalet. Kadın gidiyor şikayetçi oluyor. Dava açılıyor yargılamada ise hoppp kadın şikayetinden vazgeciyor. Gelde sinirlenme yani. Kadınlarda bu konularda uslanmazlar! !

haydaaaa... ne biçim insanlar var yahu. vallahi gözlerim doldu. üzüldüm, sinirlendim...
madem adam yerine koymayacaksınız, hırpalayacaksınız.. niye yaparsınız ki o çocukları? günahları ne yani.. hiçbi çocuk sağlıksız bir ailede dünyaya gelmeyi hak etmiyor. küçücük savunmasız yavrucaklara böyle davranılmasına tahammül edemiyorum

İçim sıkıldı buraya dökeyim dedim.
Başlıkla kendi adıma alakam yok ama dolaylı yoldan bilgi sahibiyim diyebilirim. Az önce eve geldik balkona çıktım. Bir bebek ağlaması duyuluyor her evden ses geldiği için dikkatimi çekmedi. İçeri girip tekrar çıktığımda sokakta 10-13 yaşlarında 3-4 erkek çocuğu hararetli hararetli konuşuyorlardı.
Çocukların konuşmalarına göre adamın biri (!) karısının suratına iki yumruk atmış, sonra da kucağındaki ağlayan bebeği kadına resmen fırlatıp çekip gitmiş.
Kadın ağlaya ağlaya eve gitmiş.
Nasıl üzüldüm nasıl sinirlendim anlatamam. Kendime de kızdım. Ne vardı içeri gidecek? Olaya şahit olsaydım o adamı öyle bir rezil ederdim ki... Üstüne de polis çağırırdım. Polisin bir şey yapmayacağını bilsem bile en azından o hödük sokak ortasında böyle bir şeye bir daha cesaret edemezdi.
Gidip o kadını teselli etmek istiyorum, neredeyse çocukları bulup hangi apartman olduğunu soracağım...

Ayrıca çocuklar aralarında konuşurken iki tanesinin olaydan rahatsız olduğunu ve polis çağırmaktan bahsettiğini duydum. Uzaklaşırlarken bir başkası "iyi de oğlum bu kadına şiddet değil ki" dedi. Ah be çocuk ya ne peki?

boylelerıne ıskence yapacaksın...wallaha bak...çok sınırlendım suan.

şiddet değil de ne bu durum çocuk saçmalamış resmen :KK57:
Allah akıl fikir versin o adama bebeğe çok üzüldüm gerçekten nasıl bir ortamda büyüyecek :KK42:

Şiddet olması için ne yapmış olması gerekti acaba,çocuga sormak lazım:KK57:

O çocuğun annesi de babasından yumruk yiyodur da ondan..eğer onun kadına şiddet olduğunu kabul ederse annesinin durumununda aynısı olduğunu kabullenmek zorunda kalcak ve bu durum ona sadece acı vericek.

Allah akıl fikir versin o adama bebeğe çok üzüldüm gerçekten nasıl bir ortamda büyüyecek :KK42:

Sizede kopyaliyim mesajımı

O çocuğun annesi de babasından yumruk yiyodur da ondan..eğer onun kadına şiddet olduğunu kabul ederse annesinin durumununda aynısı olduğunu kabullenmek zorunda kalcak ve bu durum ona sadece acı vericek.

O yüzdendir ki biz insanlar birşeyleri böyle normalize ederek kendimizi acıdan korumaya çalışıyoruz çocujlarda daha sağlam çalışır o mekanizmalar

Kadın kocasından şikayetçi olacak mıydı bakalım, olacak adam zaten kendisi bizzat şikayetçi olurdu ilk şiddet değil belli ki, yani polis ne yapıyordu ki demek için başka donelere ihtiyacımız var, ha bana kalsa kanun nasıl olmalı, şikayet olsun olmasın toplumsal olay diyip ceza almalı kişi, ne yazık ki yasa böyle değil

Son zamanlarda kocasına göz dağı vermek için polis çağıran şikayetçiyim diyen sonrada karakola gelip ortalığı birbirine katan kadınlar modası varmış dinlediğim kadarıyla, bu tip insanlar da var

boylelerıne ıskence yapacaksın...wallaha bak...çok sınırlendım suan.

benim de içimde kaldı olaya bire bir şahit olabilseydim adama açacaktım ağzımı yumacaktım gözümü... huzurunu kaçırsam bile içim soğurdu.

mahperi hatun mahperi hatun haklısın ama bence de W WanttobeGeek1 'in belirttiği gibi normalleştirme/meşrulaştırma çabası... çocuklar uzaklaşırken "annem de... babam da..." gibi laflar çalındı kulağıma. aslında en çok üzüldüğüm şey de bu: hastalıklı zihniyetlerin çocukların sırtından büyüyerek devam etmesi...
bundan 3 sene önce bir projede görevliydim, namus cinayetlerinin ve aile içi şiddet vakalarının arttığı bir ilçenin köylerinde şiddet karşıtı seminerler veriyorduk. Kadınlar çoğunlukla diyordu ki "bize olan oldu bari genç kızlarımız ders alsınlar bunlardan" hemen hemen her köyde "kızlarımıza okumalarını tavsiye edin" diyen anneler de oluyordu, "bu ne saçma iş! kadın hak ederse dayağı yiyip oturur" diyen kadınlar da...
herşey kadına/anneye bağlı...

Kadını bulunca size " kocam o, döver de sever de, sanane be kadın " demese bari
büyük ihtimal öyle olacak çünkü susup evine dönmesi kabullenmişlik...
hiç tepki vermez mi insan, bir bağır çağır çocuğunu da al başka yere git!
ya da en iyimserinden "bu bizim özel meselemiz didiklemeyin" diye kibarca çenem kapatılacak ama ben hâlâ etkisindeyim bu olayın, o kadını bulup tanışmak istiyorum. çocukları gözlüyorum bilgi almak için...

Kadın kocasından şikayetçi olacak mıydı bakalım, olacak adam zaten kendisi bizzat şikayetçi olurdu ilk şiddet değil belli ki, yani polis ne yapıyordu ki demek için başka donelere ihtiyacımız var, ha bana kalsa kanun nasıl olmalı, şikayet olsun olmasın toplumsal olay diyip ceza almalı kişi, ne yazık ki yasa böyle değil

Son zamanlarda kocasına göz dağı vermek için polis çağıran şikayetçiyim diyen sonrada karakola gelip ortalığı birbirine katan kadınlar modası varmış dinlediğim kadarıyla, bu tip insanlar da var

kesinlikle katılıyorum, bu iş kamu davası olmalı, "toplum nezdinde kadının itibarsızlaştırılması ve şiddetin kanıksatılması" gibi suçlamalarla... yine aynı noktaya geleceğiz, dört duvar arasında yapacağını yine yapar diye ama en azından "aile içi mesele" saçmalığından "suç" a dönüşmesi belki zihniyetlerde mikro düzeyde bir değişime yol açar.

konuyla alakasız kişisel not: AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ fırsat bulmuşken söylemek istedim. Ülkenin sürüklendiği bu kaos ortamında eşinizin görevi sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığınızı okumuştum. Sizin ve sizin durumunuzda olan aileler için dua ediyorum. İnşallah herşey güzel olacak, kalbinizi ferah tutun.

benim de içimde kaldı olaya bire bir şahit olabilseydim adama açacaktım ağzımı yumacaktım gözümü... huzurunu kaçırsam bile içim soğurdu.

mahperi hatun mahperi hatun haklısın ama bence de W WanttobeGeek1 'in belirttiği gibi normalleştirme/meşrulaştırma çabası... çocuklar uzaklaşırken "annem de... babam da..." gibi laflar çalındı kulağıma. aslında en çok üzüldüğüm şey de bu: hastalıklı zihniyetlerin çocukların sırtından büyüyerek devam etmesi...
bundan 3 sene önce bir projede görevliydim, namus cinayetlerinin ve aile içi şiddet vakalarının arttığı bir ilçenin köylerinde şiddet karşıtı seminerler veriyorduk. Kadınlar çoğunlukla diyordu ki "bize olan oldu bari genç kızlarımız ders alsınlar bunlardan" hemen hemen her köyde "kızlarımıza okumalarını tavsiye edin" diyen anneler de oluyordu, "bu ne saçma iş! kadın hak ederse dayağı yiyip oturur" diyen kadınlar da...
herşey kadına/anneye bağlı...

büyük ihtimal öyle olacak çünkü susup evine dönmesi kabullenmişlik...
hiç tepki vermez mi insan, bir bağır çağır çocuğunu da al başka yere git!
ya da en iyimserinden "bu bizim özel meselemiz didiklemeyin" diye kibarca çenem kapatılacak ama ben hâlâ etkisindeyim bu olayın, o kadını bulup tanışmak istiyorum. çocukları gözlüyorum bilgi almak için...

kesinlikle katılıyorum, bu iş kamu davası olmalı, "toplum nezdinde kadının itibarsızlaştırılması ve şiddetin kanıksatılması" gibi suçlamalarla... yine aynı noktaya geleceğiz, dört duvar arasında yapacağını yine yapar diye ama en azından "aile içi mesele" saçmalığından "suç" a dönüşmesi belki zihniyetlerde mikro düzeyde bir değişime yol açar.

konuyla alakasız kişisel not: AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ fırsat bulmuşken söylemek istedim. Ülkenin sürüklendiği bu kaos ortamında eşinizin görevi sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığınızı okumuştum. Sizin ve sizin durumunuzda olan aileler için dua ediyorum. İnşallah herşey güzel olacak, kalbinizi ferah tutun.

Güzel dilek ve duaların için çok teşekkür ederim çok incesin

Bir de bu konulara yorum yaparken yanlış anlaşılmaktan korkuyorum onu da ilave edeyim, eşim polis polisleri koruyomuşum gibi ama alakası yok, sadece tarafsız bakıyorum,direk polis ne yapıyo ki denince kötü oluyorum yani, polisin yetkisi belli kanun belli, her türlü manyak geliyo onların önüne,onları da yakalayan gene polis

Güzel dilek ve duaların için çok teşekkür ederim çok incesin

Bir de bu konulara yorum yaparken yanlış anlaşılmaktan korkuyorum onu da ilave edeyim, eşim polis polisleri koruyomuşum gibi ama alakası yok, sadece tarafsız bakıyorum,direk polis ne yapıyo ki denince kötü oluyorum yani, polisin yetkisi belli kanun belli, her türlü manyak geliyo onların önüne,onları da yakalayan gene polis

teşekkürler :)
o konuda müsterih olun, bence polisin birşey yapmadığını değil "yapamadığını" ifade etmeye çalışıyoruz hepimiz... sonuçta onların da yetki alanı belli ve kadın şikayetçi değilim dediğinde iş bitiyor.

Back
X