benim de içimde kaldı olaya bire bir şahit olabilseydim adama açacaktım ağzımı yumacaktım gözümü... huzurunu kaçırsam bile içim soğurdu.
mahperi hatun
haklısın ama bence de
W
WanttobeGeek1
'in belirttiği gibi normalleştirme/meşrulaştırma çabası... çocuklar uzaklaşırken "annem de... babam da..." gibi laflar çalındı kulağıma. aslında en çok üzüldüğüm şey de bu: hastalıklı zihniyetlerin çocukların sırtından büyüyerek devam etmesi...
bundan 3 sene önce bir projede görevliydim, namus cinayetlerinin ve aile içi şiddet vakalarının arttığı bir ilçenin köylerinde şiddet karşıtı seminerler veriyorduk. Kadınlar çoğunlukla diyordu ki "bize olan oldu bari genç kızlarımız ders alsınlar bunlardan" hemen hemen her köyde "kızlarımıza okumalarını tavsiye edin" diyen anneler de oluyordu, "bu ne saçma iş! kadın hak ederse dayağı yiyip oturur" diyen kadınlar da...
herşey kadına/anneye bağlı...
büyük ihtimal öyle olacak çünkü susup evine dönmesi kabullenmişlik...
hiç tepki vermez mi insan, bir bağır çağır çocuğunu da al başka yere git!
ya da en iyimserinden "bu bizim özel meselemiz didiklemeyin" diye kibarca çenem kapatılacak ama ben hâlâ etkisindeyim bu olayın, o kadını bulup tanışmak istiyorum. çocukları gözlüyorum bilgi almak için...
kesinlikle katılıyorum, bu iş kamu davası olmalı, "toplum nezdinde kadının itibarsızlaştırılması ve şiddetin kanıksatılması" gibi suçlamalarla... yine aynı noktaya geleceğiz, dört duvar arasında yapacağını yine yapar diye ama en azından "aile içi mesele" saçmalığından "suç" a dönüşmesi belki zihniyetlerde mikro düzeyde bir değişime yol açar.
konuyla alakasız kişisel not:
AdAm_OLaCaK_KIZ
fırsat bulmuşken söylemek istedim. Ülkenin sürüklendiği bu kaos ortamında eşinizin görevi sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığınızı okumuştum. Sizin ve sizin durumunuzda olan aileler için dua ediyorum. İnşallah herşey güzel olacak, kalbinizi ferah tutun.