Sokakda cins köpek buldum

Ne yaptınız çocuğu , veterinere gittiniz mi ? Traş ettirin tüylerini temizlenir ama üstüne birşey giydirin üşür çünkü merak etti sonucu .

Ne yaptınız çocuğu , veterinere gittiniz mi ? Traş ettirin tüylerini temizlenir ama üstüne birşey giydirin üşür çünkü merak etti sonucu .
Cnm yazmıştım bi önceki sayfada foto bile var aşı tıraş banyo hepsi yapıldı. Fakat koltuğu eşeliyor onu ne yapcaz yani nasıl önleyeblrm? Bi de yatak yaptım uyukladığı halde koltukta ynmda yatıyo gitmiyor yerine. Evim doğalgazlı değil koltuklu odadada duramaz koltukları tırmalıyor çünkü koridorda yatsın istiyprum orada biraz soğuk npsam çözemedim işi.. Battaniye yastık atsam halıya yeter mi ki..

Sokakta yaşayan bazı Canlar sert zemini kazıyarak yatacak yer hazırlar kendine ondan dolayı yapabilir . Halı üstüne battaniye atın onun üstüne yatsın. Siz izmirlimisiniz ?

Biz bir yorganı dörde katladık, bir de yastık verdik koridorda yatıyor bazen de ince bir Polar örtüyorum geceleri ama biz evde yokken koltuğa yatıyor, bazen de ben çağırıyorum. Yarın traş ettireceğim sizden cesaret aldım, geçici olarak İstanbuldayız mecbur burda olacak. İlk günler zor oluyor, hep yanınızda olmak istiyor, o yaptığımuz yorgandan yatağı salona getiriyoruz biz otururken, gece de koridora taşıyoruz.

Evinizin bir köşesini köpek için tuvalet şeklinde ayırabilirsiniz. Biz balkonu tervih ediyoruz. Köpek tuvaletleri var. Yapay çim olanlı, üstüne gazete kagıdı koyup olanlı yada hazneli (uggdog) dışarı çok çıkaramazsanız böyle birşey alabilirsiniz. Maliyetli gelirse gazeteye alıştırabilirsiniz. Çiş damlası alıp yalnış yere yapınca kızınca anlıyacaktır. İnternette çok taktik var. Yemek yedikten sonra 1 saat dolaştırırsanız hem ufağı hem büyüğü yapar. Hatta her gün düzenli aynı saatte dolaştırırsanız alışacaktır.
Benimki 2 yaşına kadar hergün dışarda her iki tuvaletinide tutup eve yapardı şimdi 4 yaşında ve tüm gün beni bekliyor evde tuvalet yapmıyor. Benimki zor bir çocuk oludugu için böyle oldu siz daha kolay hallediceksiniz. Bu arada yaşı cok geçmemişse kafes eğitimi verin

Ayyy maşallah çok tatlı olmuş. Belediye veterinerleri ücretsiz kısırlaştırma yapıyor ama sokaktan aldığınızı kesinlikle belirtin .

Köpeği üşütmeyin mutlaka altında yattığında onu sıcak tutan bez olsun eğer üşütürse böbreklerini bunun tedavisi olmuyor direk köpeği uyutuyor( iğne ile ölüm)veteriner fazla acı çekmesini
Önlemek için buna dikkat edin

Ayyy maşallah çok tatlı olmuş. Belediye veterinerleri ücretsiz kısırlaştırma yapıyor ama sokaktan aldığınızı kesinlikle belirtin .

Ya birde dün akşam bkledik büyük tuvaletini ysptı küçüğü ypmadı bzde heralde yok dedk soktuk içeri yatarken tekrar çıkarttık yapmadı içeri sokunca halının üstüne tuvaletini ysptı acaaaba biz mi yeteri kadar bklemedk ndn böle yaptı anlamadım bu sabah çıkardık yaptı dışarı.
Yatak odamızın kapıdında mızıklıyor ne ypmslıyız?

Köpekler biraz dolaşmak ister öyle hemen yapmaz çişini . Eve çiş yaptığında sert bir ses tonu ile kızın ve çişini yaptığı yeri gösterin bunu alışkanlık haline getirmesin . Büyük ihtimalle ilk sahibi ile birlikte yatıyordu ondan odaya girmek istiyordur , sizin ve sizin onunla yaşamaya alışması gerekiyor biraz sabırlı olun .
Köpeklere kurallar koymanız gerekiyor bir şey yasaksa o yasağı delmek için hep uğraşırlar bir süre sonra kabul ederler . Benim büyük bir köpeğim var , 9 yaşına kadar bahçede yaşadı bir yıldır evin içinde yaşıyor eve iki defa çiş yaptı (erkek köpek yaşadığı bölgeyi işaretler o nedenle yaptı ) kızdım ve birdahaki hiç yapmadı , mutfağım açık mutfak ve o bölgeye geçmesi yasak bunu biliyor ve kesinlikle girmiyor , yatak odasına girdiğinde çık dışarı diye defalarca çıkardık ve şimdi önce kafasını uzatıyor biz gel dersek geliyor hayır dersek kapının önünde yatıyor . Kuralları koymak sizin göreviniz sabırla kurallara alışmasını bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…