- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Ama aç bırakmakla temizlik yapmamak çok farklı şeyler.sen evde temizlik yapmıyo olsan kocan arayıp annene şikayet etse hoşuna gidermiydi? okumuş memur etmişler artık kulağını mı çekecekler koskoca adamın karına ekmek paraıs ver diye. işe girin çalışın madem.
Ama aç bırakmakla temizlik yapmamak çok farklı şeyler.
Denize düşen yılana sarılır misali.. Derdini anlatacak birini aradı belki. Kadınlar ailevi sıkıntısını üzülecek diye kendi yakınlarına anlatamıyor malesef.
Ya anlamadığım şu, ilgilenseler 3 yada 5 gün sonra herşeyimize karışıyorlar diye tekrar bir konu açarsınız. İlgilenmeseler neden ilgilenmiyorlar dersininiz... Eşin ile aynı evde sen yaşıyorsun, dışarıdan annesinin babasının konuşmasıyla düzeltebileceğini zannedeceğine kendim nasıl düzeltirim diye yol bul... Hiç değilse onlara evine müdahale hakkını vermemiş olursunArkadaşlar eşimle başa çıkamadığım maddi manevi sorunlarım var oyleki kimseye gitmiyorum kimsede bana gelmesin diye 2.aydır televizyon bozuk 15 senelik TV zaten oralı değil evde eksik bi sürü evle ilgilenmiyor karnımızı doyurmamiz bile öyle böyle çok detaylara girip vaktinizi almak istemiyorum neyse eşime söylüyorum almıyor yapmıyor bende k.p. aradım başka şehirde onlar dedim durum böyle oğlunuz eve bakmıyor gelin bakın oğlunuzun yaşantısına k.v. ilerde konuştum ama 1 hafta olacak beni ne arayan var ne de gelen ben şimdi memlekete gittiğimde asla yanlarına gitmek istemiyorum haksizmiyim ilgilenmeleri gerekmezmiydi ne yapmalıyım bilemedim
Ben çalışmıyorum onlardan da bugüne kadar birsey beklemedim yine maddi anlamda birsey beklemedim oğlundan ne gördüm ki babasından ne görecem sadece eşim babasını sayar diye aradım ama yanılmışım ayrıca evlenirkende maddi yardımları olmadı dahası eşim üst düzey bi memur yani iyi para alıyor ama paranerde bilen yok borç girtlakta sebebi yok
Birlikte yapmıyor musunuz gelir gider belirlemeyi, nasıl eve giren paradan ve borcunuzdan haberiniz olmuyor onu anlayamadım. Hiç sormuyor musunuz kendisine "Bu kadar maaş alıyorsun nereye gidiyor bu paralar, nerelere borç yatırıyorsun dekontlara faturalara bakmak istiyorum" diye. Üst düzey bir memurun evine televizyon bile alamaması tuhaf.[/QUO
Aslında bizim evliliğimiz kağıt üzerinde ite kaka çocuk hayrına gidiyor eşim bana hesap vermez üstelik benden saklar yakaladığım olmuştur bazen sonuç ben kazandığım paranın hesabını vermem başka evi demiş arkadaşlar sanmam o kimseye para yedirmeyi sevmez k.p.ve k.v ti aramamı elestirmisler onların sıkıntısı olsa ben koşmazmiydim ki bu zamana kadar bana karşı kötülükleri olmamıştır çok severdim onları k.v ti biraz aramasam o beni arar sesin çıkmadı diye o derece yani ben onlardan razıydım böyle davranmaları iyi gün dostu olduğunu gösterdi bana böyle arabayı neyleyim akraba kötü günde yanında olursa akrabadir geleli bunlar anne babaya kötü günde yanında değillerse bana tuhaf geldi ben böyle görmedim bizim evliliğimiz dostlar iş başında görsün son cirpinislarinda bana göre çocuk olmasa çoktan çeker giderdim
Benim çalışmama izin vermedi biliyordu ki ben çalışmasam ona bağımlı yaşarım ayrıca ben çalışsam o eve bakmaz ozamaanda cabalayacak bi yuvam olmazdı tabii buna yuva denirse
Yani ilgilenmeleri gerekmez. Sorun eşiniz çünkü, siz de zannediyorum eşinizin ailesine güvenerek evlenmemişsinizdir. Eşiniz çalışıyor mu, geçindiğiniz para nereye gidiyor bunları bilmiyorum ama eşiniz sorumsuz biriyse sorun eşinizdedir. Borçlarla kıt kanaat geçiniyor olsanız bile ne sizin ailenizin ne de onun ailesinin size yardım etme zorunluluğu yoktur.
Ben çalışmıyorum onlardan da bugüne kadar birsey beklemedim yine maddi anlamda birsey beklemedim oğlundan ne gördüm ki babasından ne görecem sadece eşim babasını sayar diye aradım ama yanılmışım ayrıca evlenirkende maddi yardımları olmadı dahası eşim üst düzey bi memur yani iyi para alıyor ama paranerde bilen yok borç girtlakta sebebi yok
Katılıyorum ama gelin dertlenmiş yardım istemiş hiç aramamak da olmaz. Büyük ayıp bence.
Konu sahibi yanlış yerde aramışsın çözümü. Esin tabii ki ailesinden gördü bu durumları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?