Soklardayım yardım

söyledikleriniz çelişiyor...
ma
yine maddi anlamda birsey beklemedim oğlundan ne gördüm ki babasından ne görecem

derken... o zaman neden k.p i aradınız ?

evinizdeki eksikten kv ve kp e ne? evinizi geçindirmesi gereken onlar değil sizsiniz. eşinizin çalıştığı yetmiyorsa sizde bir işe girin. katkınız olsun...

Sokaklarayım diye okudum başlığı :)

Şoklarda olacak bir şey yok gitmeyin.
Kimse kimseye zorla sevmek zorunda değil.
Oğullarını sevmeyince ailesini de sevemiyor insan..

Belki oğullarını arayıp konuşmuşlardır ama etkisi olmamıştır. Bi kere aramışınz ztn bida arayın ..

bu durumda evet ilgilenmeleri gerekirdi; bir aile olarak oğlum derdin sıkıntın var mı, eşinle evinle aman sahip çık denilmeli..
bahsettiğim ilgi tamamen manevi anlamda yaptırım kullanmaları..
sonuçta sen anne baba bilmiş söylemişsin insanca..

Ne kadar duygusuz yorumlar var. Hayret ediyorum. Ne demek anasi babasi aramak zorunda değil? Ana baba bu ya hu. Gelin aramış demis ki, kocam evin eksileriyle ilgilenmiyor sorumsuz. Kp bi baba olarak oglunu arasa, evladim bi derdiniz sıkıntınız mı var, karın aradı böyle dedi var mı aslı astarı, bizim maddi manevi yapabilecegimiz birşey var mi dese, ne olur yani? Incileri mi dökülür?

Canim bu sitede bir akim bu.anne baba hic birseye zorunlu degil zaten.boyle kotu zamanlarda danisilacak birileri olmali insanin ki bu anne ve baba yani arkadas degil komsu degil.tabi ki ilgilenmeleri gerekir.evlendikten sonra niye kirk kat yabanci gibi davranmalari bekleniliyor bu sitede anlamiyorum.samimi gelmiyor bazi yorumlar.

Evet ilgilenmeleri gerekli ..anne baba olmak demek kiziniz ya da oglunuz evlense bile cocuklarin arkalarinda olmak kotu gunde destek cikmaktir.
Kotu gunde destek olmak tabiki ebeveynin görevide gelin evde otursun kayinpeder calissin gelin baksin olacak ismi? Ya esinin aldigi ile yetinecekler yada kadina ise girecek calisacak. Kimse kimsenin evini gecindirmek zorunda degil bence.

Yani biziz bu ya iyi günde kötü günde katkısı olmayanın iyi günde hissesi yoktur yaşlanınca lütfen sana yük olmasınlar ozaman

Ben onları para için aramadım bazı arkadaşlara diyorum sürekli para diyip durmayın zaten k.p maddi durumu eli başına yetecek kadar ayrıca ben onlardan bu güne kadar bi zarar görmedim ben diyorum ki belki oğullarına bi etkileri olur belki oğulları ana babasından sıkılır eşim diye aradım zira eşimin bu özelliklerini bilmiyorlar ilk defa yuvam için birsey istedim ortada çocuk var ben kimseden dilenmedim dilenmem de
Gerçekten bizim aramız çok iyiydi o samimiyete güvenerek aradım ben ama iyi gün dostları imisler maalesef yanlış tanımışım iyiyken kafam çok karışık henüz eşime ve aileme bahsetmedim

Konuyu kayınvalidelere açacak kadar ilerlediyse sorun, zaten eşinizden sevgi saygı adına bir şey beklemiyorsunuz artık demektir. Sanırım evliliğiniz sadece zorunluluktan sürdürülen bir işkenceye dönüşmüş. Çünkü ben olsam herhangi bir sorunu kesinlikle aileye açmazdım eşim açsa ona da saygım kalmazdı(çok ciddi olmadığı sürece), ancak sorunun detaylarını bilmediğimden belli ki açmak zorunda kalacağınız bir aşamada debelenir olmuşsunuz, bir beklentiniz kalmamış ki kocadan, sizde açmışsınız. Ben böyle düşündüm bu nedenle üzüldüm durumunuza. Korkarım eşiniz iyi kazancına rağmen evinin sorumluluk yükünü umursamayan tavırlarda ise şu değişmeyen hastalığa doğuştan tutulmuş demektir ;tutumsuzluk, müsriflik... Bu sorun evliliği yıkıma götürebilir. Sadece merak ettiğim en başından beridir mi böyle sonradan mı böyle oldu? Başından beridir böyleyse geçmiş olsun eşiniz asla düzelmez. (kendi babamdan biliyorum) Yok sonradan böyle olduysa eşinizi iyi irdelemenizi tavsiye ederim. Paralar nereye akıyor çözmelisiniz bu durumda (evladınız için). Son olarak probleminizde eşiniz sorumluluk almayacak bir tutumsuzluktaysa bu evliliği sürdürmek daha da işkenceye dönecektir diyorum.

Evlendikten sonra ailelerden beklentiye girilmesine karşıyım açıkçası. Nasıl ki anne babaya para verince gelinler çıldırıyor benim dişimden tırnağımdan arttırdığımı ailesine yediriyor diye dört dönüyorlar o zaman haklısın diye yükseliyoruz.
Aynısı anne baba için de geçerli bence.

Yine de her anne baba oğlundan sorumludur.Onlara dayanarak evlenmediği için kadın yardım istediğinde hiç arayıp sormamaları mı gerek yoksa oğlum kendine gel demeleri mi?

İyi de para istememiş ki.Bizim sorunlarımız var, durum böyle böyle, çözmeme yardım edin demiş.
Benim de böyle kocam olsa ben de ailelere sorunu anlatırım ki ya çözüm bulunsun, olmazsa da boşanılır zaten.

Yine de her anne baba oğlundan sorumludur.Onlara dayanarak evlenmediği için kadın yardım istediğinde hiç arayıp sormamaları mı gerek yoksa oğlum kendine gel demeleri mi?

Şimdi şöyle bir durum var. Evet yardım istediği halde geri çevirmeleri hoş bir davranış değil. Ben konu sahibinin "Yardım etmeleri lazım değil mi" sorusuna binaen söyledim bunu. Aileler de şu açıdan yardım etmek zorunda değil. Çocuklar evleniyor ve kendi hayatını kuruyor sonuçta değil mi, bir aile oluyorlar. Ayrı bir aile. Nasıl burada kayınvalidenin gelinin düzenine karıştığına dair konu açılınca "Siz ayrı bir ailesiniz kayınvalidenizin sizin düzeninize karışmaya hakkı yok." diyorsak maddi konu olunca "İlgilensinler sorsunlar" demek çok da doğru gelmiyor bana. Tabi istisna durumlar da olabilir. Ben tümüyle anne babayı da suçlayamıyorum zira artık evlenmiş kendi çocuğu dahi olmuş adamın da kulağını çekemezler artık. Çocuk değil bu kişi, yetişkin ve bu kadar sorumsuz bir insan zaten kendi anne babasını da dinlemeyecektir.

İyi de babası oğlunu aradı bellide oğlu umursamayıp devam ediyor bu konu açıklığına kavuşmamış daha.
Ayrıca konu sahibinin anlatış tarzı oğlunuz bize bakmıyor gelin görün halimizi siz bize bakın şeklinde olarak algılandığı için hemen hemen herkes size para vermek zorunda değil diye anlatmış kaldı ki Emin'im karşı taraf da aynı şekilde anladı o yüzden bulaşmak istemiyor olabilirler.
Konu sahibi sonradan açıklama yapmış ama ilk aileyle konuşmaya bakınca gayet de para istemiş sanki şeklinde anlaşılıyor.

Eşini bi takibe alsan. Telefonlarını dinlesen nereye gidiyo ne yapıyo baksan. Bi memur az para almaz. İzle gözle bence.

Yahu o evladı yetiştiren de anne baba herhalde kadın arayıp diyecek evladiniz boyle boyle diye.karinlarini zor doyuruyorlar evde bi çocuk var elbette büyükleri arayacak bir anne olarak çözüm bulmaya calisacak.
Ayrıca kocası olacak mendebur çalışmasına müsade etmemiş kimbilir kaç yıldır uzak is hayatından hemen calis çalış iş kaynıyor zaten memlekette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…