Şoklardayım...

bazen eşlerimizin bizi anlamamsı gibi bizimde onları anlayamadığımız zamanlar oluyor..daha sakin bir zamanda tavrının neden bu şekilde olduğunu sorun..hatam neredeyse mantıklı açıklama yap ki tekrarlamayayım diyin..bazen bizlerin göremediği noktalar oluyor,onlarında göremeyip bizim kızdığımız noktalar gibi.kavga yerine iletişim şart..

canım inanmıyorum ya eşin seni tanımamış ben bile burdan senin yorumlarından senin ne kadar kibar , görgü kurallarını bilen ,dost canlısı, pozitif bir insan olduğunu anlamışken onu anlayamaması yazık
aslında bakarsan seni sadece konunu okudum ve okurken kendi eşimi gördüm benim kide her güzel anımı mutluyken gülerken beni tersleyebiliyor burnumdan getirebiliyor
bence acizlik dışarıda gereken yerde gereken tepkiyi vermedikleri tepkileri yer yön değiştirerek bize yönlendiriyorlar
canım sana yardımın olamıyor kusura bakma ama sen bunu çözümünü bulursan rica etsem bana da söylermisin

Cok tesekkür ederim hakkimda bu kadar güzel düsüncelerinin olmasi beni cok mutlu etti.:16:

Cözüm mü bilemiyorum, ama sabah bana haksiz bir muamale yaptigini ve bunu kabul edemeyecegimi
bu sekilde kirilmak istemedigimi üstüne basa basa tekrarladim ve kendisiyle kahvalti yapmadim.
(Ki kahvalti bizim evimizde en önem verdigimiz ögündür, bugüne kadar haftanin hergünü birlikte kahvalti yapmisizdir.)
Bir kac kez geldi gitti yanima, sirinlik vs. yapti ama (icimden ay ne sirin oldu dediysemde) bir özür duyamadigim
icin yumusamadim. En sonunda iste, o sekilde gülmenden hoslanmiyorum, sadece bana gül vs. dedi.
Ben de ne zamandan beri senden gülme izni aliyorum, beni bu sekilde kisitlama gibi bir hakkin yok, ayni benim
böyle bir hakkim olmadigim gibi.Sana saygimi bilirsin , ama tek tarafli saygiya inanmiyorum dedim.
Fazla uzatmak istemiyordu, onun icin ne olur uzatmayalim dedi.
Ben de uzatmadim.
Ama bu asosyallik olayina bir care ariyacagim, böyle olmaz.
Sorunlari gömezlikten gelmek ancak bize zarar verir.

Yorum icin tekrar tesekkür ederim, gercekten cok naziksin.

Kelimesi kelimesine babamı tarif etmişsiniz. Annem de sizin gibi rahat bir ailede büyümüş, gezmek, görmek, sosyalleşmek annem için de çok önemli. Fakat annem eskiyi anlatıp durur, "Baban beni bu hale getirdi, ben böyle değildim, biz böyle görmedik." der. Ben doğmadan önce teyzemlerin yazlığına giderlermiş, ben doğduktan sonra her şey daha kötü duruma gelmiş. Babamda biraz paranoyaklık olduğunu düşünüyorum ben alıntıladığım şeyler yüzünden. Ve herkes bir olacak diye bir şey tabi ki yok ama annem babamın yaşlandıkça daha beter olduğunu iddia eder. Zaten babam artık kendi ailesiyle bile pek fazla görüşmüyor. Kendi ailesiyle görüşmeyen, eşinin ailesine zaten bayılmaz, eş-dost desen doğal olarak hak getire. Eskiden olurmuş ama ben ailecek kimse ile görüştüğümüzü bilmem mesela. Ama bir şey vardır ki bana hiç karışmaz, çıkıp gezip dolaşmamı ister hep, birkaç gün evde takılsam, arkadaşlarımdan bahsetmesem hemen annemi kenara çekip neler olduğunu sorar hatta nedense bir gece annem uyurken kaldırıp detaylıca sormuş neden arkadaşlarıyla görüşmüyor diye :) bana gelince böyle ama kendine ve anneme korkunç kısıtlamaları var işte. Tutucu biri de hiç değil, zaten babamla tutuculuk kelimesi yan yana çok komik oluyor. Dışarı çıkma meselesine gelince de; evde olmayı sevmez, dışarıda olmayı, dolaşmayı sever ama hemen gidilecek, ne kadar az insan arsa o kadar iyi olacak, vakit kaybedilmeden dönülecek çünkü illa ki rahatsız olur. Anneme sorarsak da artık vazgeçmiş durumda ama hayatı boşa geçmiş gibi hissediyor tabi.

Çok detaylı ve çok uzun yazdım, umarım sıkmam sizi, kusuruma bakmayın. Ancak evlilik konusu mühim malum, konuyu görünce de bu sorunun içinde büyümüş bir insan olarak bildiğimi anlatmak istedim. Sözün özü ise, insanlar, özellikle de toplum yapımızın dayatmalarının sebebiyet verdiğini düşündüğüm üzere erkekler, bu tip huylarını törpülemek yerineyıllar geçtikçe daha fazla abartmaya bayılıyorlar. Eh bu bahsettiğiniz meselenin de hiç basit bir şey değil aksine son derece önemli olduğu malum. Bu sebeple çok iyi düşünmeniz kendi yararınıza olur.

Estagfurullah zaman ayirip ayrintisiyla paylastiginiz icin cok tesekkür ederim.
Ben anneniz kadar sabirli ve yüce gönüllü degilim sanirim, bu duruma bir care bulmayi planliyorum.
Hayatimi sevdigim adamla ya paylasirim, ya da yola bensiz devam eder.
Cünkü tek tarafli bir evlilige inanmiyorum, karsilikli sevgi saygidan yanayim.
Bu durum bana zarar veriyor.

bazen eşlerimizin bizi anlamamsı gibi bizimde onları anlayamadığımız zamanlar oluyor..daha sakin bir zamanda tavrının neden bu şekilde olduğunu sorun..hatam neredeyse mantıklı açıklama yap ki tekrarlamayayım diyin..bazen bizlerin göremediği noktalar oluyor,onlarında göremeyip bizim kızdığımız noktalar gibi.kavga yerine iletişim şart..

Bende sizin gibi iletisimden yanayim, kavgadan vs. cok hoslanmiyorum.
Ama yapilmasi gerekirsede kavga ediyorum. Malum kavgada bir iletisim bicimi.

tamda yazdığın gibi kendimizle evliyiz hele benim durum daha da vahim.eşim sabah 9 da işe gider gece 1i geçer eve gelmesi.hep böyledir 15 günde bir yarım günü var bana ayırabildiği.onda da tadımız kaçınca benim tüm moral yererde oluyor.beni sevdiğini biliyorum bende onu seviyorum ama vakit geçirmek istiyorum.bir şeyler yapalım yaşayalım istiyorum.

seni anliyorum :(
Inan senin icinde herseyin düzelmesini tüm kalbimle diliyorum.

ama bu onun senden, o ıstemeden evde oturmanı beklemesı gıbı bısey olmaz mı?
yanı senı evde oturmak ıcın zorladıgını hıssetmemesı gıbı.
bende aynı seyler cogu zaman dusundugum ıcın artık master yapıcam sanırım:)
bende aynen oyle mutlu olsun ıstıyorum. arkadaslarla aynı ortamdayken esımı zorlamakta ıstemıyorum o yuzden onun arkadaslarınada sıcak bakıyorum fazlasıyla suan ıdare edıyoruz. bencede uyusan kafanı toplasan cok daha ıyı olur:)
rıca ederım:)

Master yapmak iyi fikir.
Bende tam günlük bir ise baslasam iyi olacak, yoksa böyle
kendimi daha fazla yipratacagim.

seni anliyorum :(
Inan senin icinde herseyin düzelmesini tüm kalbimle diliyorum.

bir çok şey için şükrediyorum.hele burada ki kötü kocaları gördükçe benimkini başımın üstünde mi taşısam diyorum :) keşke daha çok vakit ayıra bilse bana keşke vaktimizi daha güzel geçirsek.belki bir gün olur.eşimle bu konuyu konuştuğumda.sabret diyor ee sabretcez bizde :))

belli ki acemi lafına bozulmuş onu söylemeyi yedirememiş amcayla konuşmanı bahane etmiş. bu erkeklerin ne zaman neye kızacakları belli olmuyor:20:

Ben de öyle yapiyorum.
Bulundugum odaya gelir,bir öpücük kondurur yine filminin basina döner.

Ama genelde yanimdadir. Beni cok sevdigini biliyorum, bunu hep söyler.
Öyle ayri odalarda da takilmiyoruz genelde, yanimda olmak ister cogunlukla.
Benim sikayetim baskalarini sevmemesi,hic disariya cikmak istememesi.
Ve bugün ki davranisinin asiriligi.
millet kocasını kahvelerden sokaklardan toplamaya calisir:) sizinki evine sadık bir eş gibi görünüyor buradan baktığımda.bir eşyayı fırlatıp atmasının sebebi ,kendisini onunla konusmamakla cezalandirmaniz. Esiniz belli ki sosyal fobili ya da asosyal.bazi davranislarini torpulemesi gerekiyor...

millet kocasını kahvelerden sokaklardan toplamaya calisir:) sizinki evine sadık bir eş gibi görünüyor buradan baktığımda.bir eşyayı fırlatıp atmasının sebebi ,kendisini onunla konusmamakla cezalandirmaniz...

Acikca söylemem gerekirse, esimi kahveden cikmayan erkeklerle kiyaslamak
büyük haksizlik olur. Kendisine asla haksizlik yapmak istemem.
Sosyallesmek konusunda biraz acilmaya ihtiyaci var evet ve ben bu konuda kollari sivadim :)

acnım yaa
walla bu erkeklerde var bu özellik.

kafalarında kuruyolar kuruyolar artık ne kuruyolarsa.
ayy bide laf anlatamıysun bunlara.
kestirip atarlar.derdinide anlatmassın

düğünlere çağırılan yerlere çok önem veririm düğünleri sevdiğimden mi hayır sırf insanlar beni adam yerine koymuşda çağırmış diye.özel günlerinde insanları yalnız bırakmamak için.
ne zaman bi düğüne gidicek olsak ne yapcan düğünde diye hırgür çıkarır benimkide.hele işyerinden birileri falan çağırsa düğününe falan aman pek seviyon sen bu adamalrı falan der.
hep bi husursuzlukla gideriz.kavga çıkartır.
asosyal benimkide

Her dışarı çıktığınızda böyle yaptığına göre ya cimri ya sizi çok kıskanıyor..

Özellikle yaşlı bir amca ile konuşmanıza kızmasını çok garipsedim :53:

Acemi lafına taksa bence söylerdi, ondan değil de ' neden her dışarı çıktığımız da birileri ile konuşuyorsun ' demiş ..

tamamen bencillik ve hüküm sürme isteğinden kaynaklanıyor davranışları.

osmanlı dizileri izleye izleye herkes kendini padişah sanıyor.

bu devirde kimse şah değil , padişah değil...

ama benim dediğim olsun, ben çıkmak istemiyorsam çıkmayalım.

eşimin ilgisi benim üzerimde olsun. benimle ilgilensin. benim yanımda olsun.
ne kadar çok BEN var değil mi?

dışarı çıkarsanız dikkatiniz dağılacak, amcaya ilgi göstermeniz gibi. yada bir vitrine bakmanız gibi...

sabır, anlayış bazende zorla eşinize sizinde arkadaşa, dışarı çıkıp hava almaya, dünyaya karışmaya ihtiyacınız olduğunu anlatacaksınız... bunu başaracağınıza eminim...

Back
X