Kelimesi kelimesine babamı tarif etmişsiniz. Annem de sizin gibi rahat bir ailede büyümüş, gezmek, görmek, sosyalleşmek annem için de çok önemli. Fakat annem eskiyi anlatıp durur, "Baban beni bu hale getirdi, ben böyle değildim, biz böyle görmedik." der. Ben doğmadan önce teyzemlerin yazlığına giderlermiş, ben doğduktan sonra her şey daha kötü duruma gelmiş. Babamda biraz paranoyaklık olduğunu düşünüyorum ben alıntıladığım şeyler yüzünden. Ve herkes bir olacak diye bir şey tabi ki yok ama annem babamın yaşlandıkça daha beter olduğunu iddia eder. Zaten babam artık kendi ailesiyle bile pek fazla görüşmüyor. Kendi ailesiyle görüşmeyen, eşinin ailesine zaten bayılmaz, eş-dost desen doğal olarak hak getire. Eskiden olurmuş ama ben ailecek kimse ile görüştüğümüzü bilmem mesela. Ama bir şey vardır ki bana hiç karışmaz, çıkıp gezip dolaşmamı ister hep, birkaç gün evde takılsam, arkadaşlarımdan bahsetmesem hemen annemi kenara çekip neler olduğunu sorar hatta nedense bir gece annem uyurken kaldırıp detaylıca sormuş neden arkadaşlarıyla görüşmüyor diye :) bana gelince böyle ama kendine ve anneme korkunç kısıtlamaları var işte. Tutucu biri de hiç değil, zaten babamla tutuculuk kelimesi yan yana çok komik oluyor. Dışarı çıkma meselesine gelince de; evde olmayı sevmez, dışarıda olmayı, dolaşmayı sever ama hemen gidilecek, ne kadar az insan arsa o kadar iyi olacak, vakit kaybedilmeden dönülecek çünkü illa ki rahatsız olur. Anneme sorarsak da artık vazgeçmiş durumda ama hayatı boşa geçmiş gibi hissediyor tabi.
Çok detaylı ve çok uzun yazdım, umarım sıkmam sizi, kusuruma bakmayın. Ancak evlilik konusu mühim malum, konuyu görünce de bu sorunun içinde büyümüş bir insan olarak bildiğimi anlatmak istedim. Sözün özü ise, insanlar, özellikle de toplum yapımızın dayatmalarının sebebiyet verdiğini düşündüğüm üzere erkekler, bu tip huylarını törpülemek yerineyıllar geçtikçe daha fazla abartmaya bayılıyorlar. Eh bu bahsettiğiniz meselenin de hiç basit bir şey değil aksine son derece önemli olduğu malum. Bu sebeple çok iyi düşünmeniz kendi yararınıza olur.