- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi papatyam90
mrb kızlar... benim 5 aylık bi ilişkim var. birbirimizle çok uyumluyuz düne kadar kötü giden bişey yok gibiydi, ta ki ben ailesine dair bazı sorular sorana kadar
annesinin ölmüş olduğunu söylemişti ama dün öğrendim ki intihar etmiş ve o 15 yaşındayken..
babası da alesine karşı çok ilgisizmiş ayda 1 eve uğrarmış..
diğer akrabalarıyla zaten görüşmüyor...
ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..
çok iyi biri ama bunları yaşadığı için psikolojik olarak nasıldır die düşünmeden edemiyorum, yada ileride böyle bir rahatsızlık yaşar mı?
ayrıca aranızda kızı olanlar vardır. böyle ailesi olan birine kızınızı verirmiydiniz
ailem sorun çıkartır diye çok korkuyorum, benim ailem akrabalarına çok düşkündür ve akraba çevremizde çok geniş birbirine bağlıdır..
dün söylediğinden beri ağlıyorum, neden ağladığımı da bilmiyorum, büyük bir şok yaşadım...
boşa zaman harcamak istemiyorum, önerilerinizi bekliyorum, lütfen yardım edin![]()
15 yaşındayken bir annenin intihar etmesi eminim çok zordur. Kolay kolay paylaşılacak bir durum değildir diye düşünüyorum. Çok yakın bir arkadaşımın halası ölmüştü. Yani bize öyle söylemişti. halasına da çok düşkündür, anne gibi abla gibi görürdü. Sonradan öğrendik ki; kadıncağızı kaçırıp, tecüvz edip öldürmüşler. O kendi bile kabullenemezken bize nasıl söylesin diye düşünmüştüm hemen.. Sevgilin de belki daha fazla ayrıntıya ve kötü anıya sahiptir. Kendine bu konuyu hatırlatmak istemiyordur. İntihar da ölümün bir şekli sonuçta...
Psikolojisini etkiler mi? Babasıyla annesinin yaşadığı hayatla ilgili bu durum. Çok kötü şeyler yaşadıysa haliyle etkilenir ama eğer karakteri sağlamsa, destek alırsa/aldıysa altından kalkarsınız. İnsanlara karşı güvensizliği olabilir vs vs.
Benim eşimin de anne babası ayrı ama hicbir zaman aile ortamı görmemiş. Benim ailemin icine girdikçe şaşırdı, nerde ne yapacağını bilemedi. Hem ben destek oldum ona hem de ailem. hepimiz sarıp sarmaladık ve alıştı zamanla. İçindeki korkularını yendiğini görebiliyorum.
Yani ailem istemez fikrinden ziyade onu nasıl bu duruma adapte edebilirim düşüncesini taşımalısın bence. Ailen de sevgilini sever, koruyup kollar, annen ona gerçek bir anne şefkati gösterirse hiçbir sorun kalmaz.
Ona destek ol, acılarına ortak olmaya çalış, onu anla, kendini onun yerine koy.. Mutlaka zor zamanlarınız olacaktır ama sevginin aşamayacağı şey yok.