sömestr tatili - görümcem ve ailesi ile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de ablam 4 çocuğuyla bana gelecek ve eşim laf etse çok çok üzülürüm, yüzüne bakmam. Zira onun ailesi de gelir hep kalır. Sadece sevmediğimiz insanları evimizde istemeyiz, onlar da gelmez zaten.
Bence siz de laf söylemeyin, kardeşi yeğenleri sonuçta.

Bizede benim kuzenim ve eşi gelecekler eşim kaç defa tatilde çıkın gelin diye muhakkak evimde de güzel ağırlıcam ama illa dışarıda çıkılıcak ben çok severim misafir hele gezdirip yedirip içirmesini daha çok severim eşimde öyle sağolsun bu güne kadar misafir için 1 krş un hesabını yapmadım yapmamda sonuçta sürekli olan bişey değil senede 1 veya 2 olucak bişey

Arkadaşlar sömestr tatilinde görümcem ve 2 çocuğu bize gelecek. Çocuklardan biri benim cocugumla yaşıt. Hadi onu anladım da diğer çocuk koca delikanlı. Üniv. öğrencisi yani. Onu hiç anlamadım niye geliyor. Derdim fazla para harcayacak benim eşim. Şimdiden programlar yapıyorlar. Şuraya götürürüm burada yemeğe vs. Sağolsun görümcem iyidir. Ama para hesabı yapar. Eşimin eli de çok açıktır.
Şimdiden bir telaş aldı beni. Biraz belli etsem eşim fena bozar beni biliyorum. Nasıl davranayım abartiyor muyum :KK16:
Siz akışına bırakıp bi rahatlayın bence zaten bi çok arkadaş demiş maddi açıdan eliniz çok sıkışık olsa eşiniz gezdirip yedirme planı yapmaz bu seferde böyle olsun diyin anın tadını çıkarın

Valla benim kapalı bir eltim var, diğer eltimin oğlunu kabul etmemiş tatil için. Delikanlı olmuş oğlu, ben evimde rahat edemiyorum bende tatil yapacağım çocuklarımla demiş . Aile içinde bayağı konuşuldu kulağıma öyle geldi. Düşününce ona hak verdim aslında. Sabah uyanınca gece Yatıncaya dek misafir modunda olacak evinde . Eşi hak vermiş karısına , kimse bişey diyemedi

konu sahibi 15 gün kalacak denemişki,sömestir tatilinde görümcem gelecek çocuklarıyla demiş.
Kadın belki üç beş gün kalacak.
Konu sahibi sürekli para gitmesin diye dert yanıyor,asıl konu bu.
Ben tum tatil boyunca anladim nedense?!?

Kadinin parasi yoksa borc harc yapacaksa para konusunda dert yanmasinida anlayabilirim bi yerde...ama varsa durumu bir kac gune katlanmak gerek bencede

Yazık valla. Ben ve kardeşim evliyiz ve aramızda çok mesafe var. Birbirimizi görmemiz için ya onlar bize gelecek ya da biz onlara gideceğiz. Tabi ki yatılı. Eşler sorun çıkarsa çok kırılırdım. Evlendik diye kardeşten vaz mı geçeceğiz? Çok kötü kalplisin konu sahibi.

Allah verir bereketini bu şekilde düşünmeyin. Misafir gelirkeb bolluk huzur getirir, giderken evden kotuluk huzursuzluk mutsuzluk goturur bu sekilde dusunun. Peygamber efendimiz zamanini dusunun bir tas yemekle kac kisi karnini doyururmus merak etmeyin belki ummadiginiz yerden para gelir

Her sene gelmiyorlarmış idare edebilirsiniz demek ki büyük oğlanda dayısını özlemiş gelmek istemiş.

Sürekli gelip evi otel yerine kullanıyor olsalardı haklıydınız da, şimdi yaptığınız çok saçma, insan başka şehirdeki kardeşini göremeyecek mi? Hem gelin hem görünce olacağım kısmetse, açıkçası kardeşimin gelmesine eşim laf etse çok fena bozuşurdum, onun kardeşini de sürekli ya da uzun süreli olmamak kaydıyla ağırlardım. Siz ağırlamaktan ziyade parasal mevzudan dert yanmışsınız. Hani bence evet otelde kalabilirlermiş ama otelde kalsalar bile sonuçta şehirdeki ev sahibi siz olduğunuzdan yine eşiniz gezdirir yedirir içirirdi. Biz de şehir dışındaki akrabalarımızda kaldığımızda eve alışveriş yapıp yemek ısmarlıyoruz ama genelde Türk adetinde misafir yemek ısmarlamaz. Adetlerimiz böyle, Alman usulü yaygın olsa daha mantıklı olurdu, yapacak bir şey yok bu yüzden görüşmeyecek değiller sonuçta.

tatil başkasina evine doluşmak icin firsatmi ? ben istemiyorum kimseye de gitmiyorum ... istemeyen istemez... belki konu sahibi cocuguyla gezecek 2-3 gun cik gez evine dön...ben dayimin evinde 3 saat oturmuyorum hemen eve gelmek istiyorum...
herkes kendine göre haklı :KK14:

Yatili misafir en sevemyen kisi benim herhalde (annem babam kardeslerim haric, esimin annesi kardesleri en uzagi 30 dakikalik mesafede) yinede bu durumda ses etmez elimden geldigince agirlardim. Ne yani yegeni dayisini görmeye gelmesin mi? Parada para. Herhalde esinde misafir gezdirecem diye evinde iki ay ac kalacak degildie yada borc harc yapacak degildir.

Maddi sorununuz mu var? Eger yoksa dert etmeyin sayili gun. Yatili misafir hic sevmem,para konusunu actiginiz icin bu yonuyle degerlendirdim yoksa evleri mi yok neden geliyorlar derdim. Elalem somestr tatiline bir baskasinin evine neden gider de kalir yahu uludag mi orasi?
Valla benim görümcem ve cocukları da gelmek için can atıyorlar da benden yüz bulamıyorlar
Evliliğimizin ilk senesinde geldiler 3 gün kaldılar 3 kişi
Gidelim biz dediler hiç sesimi cıkartmadim ve gittiler yoksa kalacaklardi daha
Bu sene de yolunu yaptılar bakalım kalbim güm güm atıyor
Hayır yani hiç muhabbetimiz araşmamız yok
Napacaklarsa gelip gelmezler ins

Arkadaşlar sömestr tatilinde görümcem ve 2 çocuğu bize gelecek. Çocuklardan biri benim cocugumla yaşıt. Hadi onu anladım da diğer çocuk koca delikanlı. Üniv. öğrencisi yani. Onu hiç anlamadım niye geliyor. Derdim fazla para harcayacak benim eşim. Şimdiden programlar yapıyorlar. Şuraya götürürüm burada yemeğe vs. Sağolsun görümcem iyidir. Ama para hesabı yapar. Eşimin eli de çok açıktır.
Şimdiden bir telaş aldı beni. Biraz belli etsem eşim fena bozar beni biliyorum. Nasıl davranayım abartiyor muyum :KK16:
Uni ye giden delikanli dayisinin yanina geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X