• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sömestr tatili - görümcem ve ailesi ile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi gelmesinler dememiş. Para mevzusu kafasına takılmış.

Benim de erkek kardeşim (nişanlı) var. Evlendikten sonra başka bir şehirde yaşayacaklar. Tabiki ben de görmek isterim kardeşimi. Ama gezdirip, yedirip, içirdiğinde ortak olabileceksem ya da tümünü ben karşılayabileceksem giderim. Eğer durumum yoksa gitmemeyi tercih ederim. Benim kardeşimin eli çok açık, pek hesabını bilmez. Arkamdan 3-4 ay kredi kartı borcu ödesin istemem.

Misafir konusunda da; durumum müsaitse kendim davet ederim. Gezdirmeye, yedirmeye, içirmeye hiç gocunmam. Ama ben davet etmeden gelen misafir şuraya gidelim buraya gidelim. Şu meşhurmuş onu yiyelim içelim der ve elini cebine atmayı teklif dahi etmezse ben de gıcık olurum. Kendi kardeşim bile olsa...

Valla benim görümcem ve cocukları da gelmek için can atıyorlar da benden yüz bulamıyorlar
Evliliğimizin ilk senesinde geldiler 3 gün kaldılar 3 kişi
Gidelim biz dediler hiç sesimi cıkartmadim ve gittiler yoksa kalacaklardi daha
Bu sene de yolunu yaptılar bakalım kalbim güm güm atıyor
Hayır yani hiç muhabbetimiz araşmamız yok
Napacaklarsa gelip gelmezler ins
Evlenmeden once kardeslerini sallamazlar genelde. Evlenince kardesleri kiymete biner. Bizde oyle olduydu. Gorumcem daha bir gun abisini arayip hadi ozledim goruselim dememis bir insan. Hep kendileri gelsin kalsin bizde. Bir de sehir ici ya dusun sacmaligi. Ne yiyip iciyorlar da boyle oluyorlar cozemedim. Neyse ki artik mesafeliyiz biz de sukur

Misafir stresi basmış seni.
Şimdi derin bir nefes al ve o hesap makinesini yavaşça masaya bırak:KK48:

Ailecek vakit geçireceksiniz işte.
Görümce de problemli değilmiş ne güzel.
Birlikte yapar yer içer gezersiniz.

Eşin ne kadar sizinle olabilir ki?
Çalışmıyor mu?

Yeğen de sizle takılmaktan pek hoşlanmaz zaten bence.

Arkadaşlar sömestr tatilinde görümcem ve 2 çocuğu bize gelecek. Çocuklardan biri benim cocugumla yaşıt. Hadi onu anladım da diğer çocuk koca delikanlı. Üniv. öğrencisi yani. Onu hiç anlamadım niye geliyor. Derdim fazla para harcayacak benim eşim. Şimdiden programlar yapıyorlar. Şuraya götürürüm burada yemeğe vs. Sağolsun görümcem iyidir. Ama para hesabı yapar. Eşimin eli de çok açıktır.
Şimdiden bir telaş aldı beni. Biraz belli etsem eşim fena bozar beni biliyorum. Nasıl davranayım abartiyor muyum :KK16:
Eşiniz tabiki kardeşi yeğenleri için plan yapar sonuçta nadirmiş,ben görümcenin yerinde olsam hiç kimseye 5 kuruş harcattırmazdım ne olursa olsun kim olursa olsun. Ki belkide kendisi de aynı şekilde davranır,size sadece güzelce misafir etmek kalır

Yeğenin ettiği ne ben de anlamadım?
Yeğen gelmese eşiniz gezmelere götürmeyecek,para harcamayacak sanıyorsunuz, sırf genci eğlendirmek için dışarı çıkacaksınız sanıyorsunuz zannımca.

Bir ihtimal daha,kapalısınız,gencin yanında rahat edemeyeceksiniz.

Başka da ihtimal gelmiyor aklıma.

Şimdi benim de kaynım ve eltim gelecek bulunduğumuz şehire.
Kayınvalideler de burada çünkü.
Ee biz kendi evimizde de ağırlayacağız onları mesela,yaşıt çocuklarımız da var,eltimi,abimi de çok severim,dört gözle bekliyoruz şahsen.
Ben de tesettürlüyüm,kaynımın yanında da ona göre dolaşıyorum ama hiç şikayet etmiyorum.Birlikte öyle güzel vakit geçiriyoruz ki varsın ben yedi yirmidört örtülü olayım,sayılı gün.
Maksimum 2 gün kalırlar.

Yani derdiniz buysa diye yazdım ama..
Ayıp ediyorsunuz büyük yeğene.

Birilerinin evine yayılıp (ana baba hariç) full tatil geçirmek bana da saçma gelir,yapmam,yapılsın istemem.
Ama tatiller bayramlar insanların birbirini görmeleri için fırsattır. Hele böyle farklı şehirlerde yaşayan kardeşler bir araya ne zaman gelecek?Böyle zamanda işte.
2 3 günden zarar gelmez.

Para konusunda da batmazsınız,dert etmeyin.
Adam dayı olarak,ağırlamak memnun etmek istiyor, siz neyin hesabındasınız,çok ayıp.

Esimin yegenı geldı 2 gun once uni okuyor. O 21 yasında ben 25 yasındayım ama rahatsız olacak bı durum yok ortada..tek kisi ama dokturdum yemegı tatlısı kahvaltısı cebine de harclıgını koyup ugurladık ne için Allah rızası için.. He durumumuz cok mu ıyı hayır ama bunada sukur Rabbim razı olsun yeter..

Her sene gelmiyor iseler biraz eşin de tabi ki özen göstermekte haklı kendi kardeşin açısından düşün sende yapmak isterdin :)

Empati kurmalisin. Ya senin kardésin gelseydi? O zamanda boyle dusunecektin?

Ablamda beni cagirdi. Dun atladim geldim otobusle. 2 cocuk onda 2 de bende... ablama dedim 3 gun kalirim bana kizdi 10 gun burdasin diye. Ille kalmami istiyor sagolsun.

Iyi ki enistem sizin karaktere sahip degil. Yoksa kuzenler hic gorusemezdi!

tatil başkasina evine doluşmak icin firsatmi ? ben istemiyorum kimseye de gitmiyorum ... istemeyen istemez... belki konu sahibi cocuguyla gezecek 2-3 gun cik gez evine dön...ben dayimin evinde 3 saat oturmuyorum hemen eve gelmek istiyorum...

Her sene gelmeyen kardeş için fazla konu sahibinin düşüncesi

Bana garip geldi bu düşünce sonuçta eşin kardeşim geldi diye aşırı bi harcama yapmiyorsa kardeşi tabi ki gelecek aynı durumda senin kardeşin gelse eşin maddi yönden rahatsız olsa senin gücüne gitmez miydi? İnsanlar tatillerde akraba kardeş vs görmek isteyebilir bu çok doğal. Ama dediğim gibi eşin tabi durumuna bakmadan her gün aşırı lüx yerlere goturuyorsa siz bi kaç ay bunun sıkıntısını yaşayacaksaniz tabi o sorun olabilir.

Nasıl bir toplum haline gelmişiz ya hu! Okurken gözlerim doldu. Biz çocukken tatillerde amcamlara teyzemlere gider 1- 2 hafta kalır yer içer gezerdik onlar da bize gelirdi ne annem ne de yengem sorun etmezdi şimdi evlatlarım var hala onlarla giderim birkaç gün kalırım dayım da davet eder. Yollar uzak 2 3 günlüğüne gitmeye değmez. Şimdi abim evlense eşi beni veya evlatlarımı istemese çok üzülürüm ne kadar acı. Allah bereketini misliyle verir ama içinize fesat karıştırmayın kardes dayı teyze amca bu sevgilerin yerine ne tutabilir ki...

Evlenmeden once kardeslerini sallamazlar genelde. Evlenince kardesleri kiymete biner. Bizde oyle olduydu. Gorumcem daha bir gun abisini arayip hadi ozledim goruselim dememis bir insan. Hep kendileri gelsin kalsin bizde. Bir de sehir ici ya dusun sacmaligi. Ne yiyip iciyorlar da boyle oluyorlar cozemedim. Neyse ki artik mesafeliyiz biz de sukur
Bu işler böyle
Ayni sey kv deler için de gecerli
Evlenince kıymete binme olayı:)

Sizin gorumceniz eşinizin kardeşi olmuyor mu? Kardeş kardeşin evine gitmeyecek mi? Farklı şehirlerde yaşıyorsanız yatılı kalmaya gelinecek tabiki. Kuzenler birbirleriyle vakit gecirsin kaynassinlar. Üniversitedeki çocuğu niye geliyor demeniz bence hiç şık olmamış. Ne güzel ailesiyle geziyor çocuk. Şimdi genclerin arkadaş çevreleriyle kendilerine özgü bir yaşamları oluyor, anne babalarını görüyorsun çocuklar yok, arkadaşlarıyla beraber. Akraba yüzü gormuyorlar. Evlerinde olsa bile odalarından çıkmıyorlar.
Eşinizin eli açıksa yapacak birşey yok sanırım. Çok da abartmiyorsa sorun yok. Başka bir tatilde siz de onlara gidersiniz, onlar da sizin için harcama yaparlar.
Takilmayin böyle seylere. Misafir bereket getirir. Güzel bir tatil gecirisiniz inşallah

Ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum. Belkı kocamla başbaşayız bıseyler yapmak ıstıyorum belkı tatıle gıdıcem. Böyle çoluk çocuk davetsız gelme kalma olaylarından hıc hoşlanmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X