• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Somun Ekmek Getirmek?

Milena81

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
1.705
2.315
133
Az önce alt katımda oturan teyze bir somun ekmek getirdi, afiyet şifa olsun dedi, verdi gitti. Yaşlı, zararsız, tonton bir teyze. Acaba adak falan mı adadı ki? Sizce neydi bu? Niye zahmet ettin dedim ben de, iyi demiş miyim :deli:

İçinden gelmiştir..fazla vardıysa evde

Hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Bir keresinde helva dağıtmıştı herkese komşumuz, anneme sormuştum niye diye. Ya ölmüşünü rüyasında görmüştür ya adağı olmuştur demişti. Hiç böyle birşey yaşayan var mı diye sordum. Teyze ile pek bir samimiyetim yok çünkü. Komşuluk pek yok.

Hiç böyle birşeyle karşılaşmadım. Bir keresinde helva dağıtmıştı herkese komşumuz, anneme sormuştum niye diye. Ya ölmüşünü rüyasında görmüştür ya adağı olmuştur demişti. Hiç böyle birşey yaşayan var mı diye sordum. Teyze ile pek bir samimiyetim yok çünkü. Komşuluk pek yok.
Ay ne var bunda annemde arada yemegin ayarini kacirir verir komsulara tatli yapar girismisken cok yapar azar azar tadimlik verir bir verilen binle gelir der kadina iki ekmek alinmistir birini size getirmistir
Adagi vardir ekmek dagiticam diye belki
Cok yasliysa akli sikintisi vardir bura bilmez kendine sorucaksin ayip degilki
Helvayida bazilari yasin okur kavurur dagitirlar kandilde dagitirlar mevlut okutup dagitirlar falan

Helva, ölmüşlerin senesinde de dağıtılır. Ama ekmek hiç duymadım. Ben olsam ıslatıp kuşlara verirdim.

Ay ne var bunda annemde arada yemegin ayarini kacirir verir komsulara tatli yapar girismisken cok yapar azar azar tadimlik verir bir verilen binle gelir der kadina iki ekmek alinmistir birini size getirmistir
Adagi vardir ekmek dagiticam diye belki
Cok yasliysa akli sikintisi vardir bura bilmez kendine sorucaksin ayip degilki

Sordum, şifa olsun dedi sadece. İki gündür yorgan döşek yatıyorum, içine doğdu galiba :confused:

Back
X