- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #38.801
sen de mi urfalısın, menülerimiz çok benziyor, eşimden dolayı onlara alıştım ben de, sebze sevmez hep et olsun,
tavuğu falan kendi sürer fırına, patlıcan kebavı tepsi kebabı balık sürer fırına,
bir ara fırın bulmuştu tepsiyi hazırlayıp götürürdü, bir de bizim lahmacunumuz olmazsa olmazımız,
bir misafir gelecekse mutlaka lahmacun vardır menüde
pilavı falan çok güzel yapar, bir de arnavut ciğerini güzel yapar ve ciğere bayılır
Eşine selamlarımı söyle hemşom olur kendilerisen de mi urfalısın, menülerimiz çok benziyor, eşimden dolayı onlara alıştım ben de, sebze sevmez hep et olsun,
tavuğu falan kendi sürer fırına, patlıcan kebabı, tepsi kebabı, balık sürer fırına,
bir ara fırın bulmuştu tepsiyi hazırlayıp götürürdü, bir de bizim lahmacunumuz olmazsa olmazımız,
bir misafir gelecekse mutlaka lahmacun vardır menüde
pilavı falan çok güzel yapar, bir de arnavut ciğerini güzel yapar ve ciğere bayılır
Evet kuzum eşimi bekliyorum :)))
eve erken geldiyse yapar ben gelmeden, eli de çok çabuk, ama temizlik işine hiç karışmaz,bu yemekleri benim kocam yapsa var yaaaa her hafta maça gitmesine izin veririm
benim eşim de yapar çoğu yemeği, hatta kızım bebekken ben işten gelince kızım memede uyuduğu için her gün eşim yapıyordu yemeği, şimdi de eve benden önce gidince yine yapar, bir kaç tatlı denemesi de olmuştu daha önce, kadayıf dolması, peynir tatlısı, şıllık tatlısı vs
eve erken geldiyse yapar ben gelmeden, eli de çok çabuk, ama temizlik işine hiç karışmaz,
yeni evliyken yardım ederdi,birlikte yapardık, kızıma hamileyken öncesinde düşük yaptığım için 9 ay evi o süpürdü,
onun haricinde hiç elini sürmüş değil
aynı yaaEşine selamlarımı söyle hemşom olur kendileri
Bizim de misafir, düğün, cenaze yemeklerimiz hep lahmacundur
sebze asla tüketmeyizsebze varsa masa da şahsımıza küfür olarak algılarız çok şükür her yemeğimiz et lidir
fırına yemek vermeyi severizsabah kahvaltılarında ciğere bayılırız özellikle şişte olursa tadından yenmez kaçak çay bizim herşyimiz
çiğköfte vazgeçilmezimizpatenti direkt olarak Urfaya aittir
künefesiz misafir sofralarından kalkmayız
benden güzel doğrar, bir ara yoğurtları hep eşim mayalıyordu,Ona da şükret artık canım boşver yemek yapıyormuş ya bizim ki daha patates dograyamiyor
Ay aynııı bizzzzaynı yaa
sebze yemeklerini yemekten saymıyor, pırasayı çorba niyetine yer, hani yemek yok mu der,
çiğ köfte yapar arada,ama yumurtalı
ciğer mangala bayılır, bir ara fırında çöp şişle yapıyordu aralarına yağ dizerek,
yazın sık sık pikniğe gideriz,
benden güzel doğrar, bir ara yoğurtları hep eşim mayalıyordu,
bulaşık makinasını da boşaltır çoğu zaman, çoğu iş bana düşüyor yine de
içmedim canım bilmiyorum,Ay aynııı bizzzzbende yumurtalı çiğköfte cok yaparım .. yazın yumurtalı kışın etli..
Bende et olmayan yemeği, yemekten saymam. yemeklerime mutlaka et koyarım koyulamayacak bir yemekse o yemeği yapmameşim de alıştı 2,5 yıldır etsiz yiyemiyor o da şimdi normal çay asla içemem illaki kaçak urfa çayı olacak mırra sever misin içtin mi hiçç
Bak ne güzel eşin maşallah oh mis vallaizin ne zaman bitiyor
Benimkine bugün yemek yapasım yok diyorum ya makaroni diyor ya da gelirken kıyma alıp kıymalı yumurta yapıyorhatrım kalır dışarı çıkarırsa adam da tik olmuş dışarı da yemek ayrı bir hassas noktası yani bizim regli gibi bir şey herhalde
Evet köpüşler beni çok zorluyor; 1 iken çok sıkıntı olmuyor ama evde 2 tane olunca biraz sıkıntı.. her gün 1 saat oyun saatimiz var, akşamları ve sabahları çişe çıkmaları var, mama vakitleri falan derken .. ohoooo :)
ama onlarsız da olmuyor; biz yeryüzündekilere merhamet edelim ki göktekiler de bize etsin
hahahahahaiçmedim canım bilmiyorum,
tek farkınız çay, çayla arası pek yok, 1 bardak içer önceden kaçak içerdik, sonra benim uykum kaçıyor diye türk çayına geçtik,
kayınbabam geldiğinde çayını yanında getirmişti
sebze yemeklerini unuttum inan, sebze yemekleri bile yarı yarıya etli olacak, bol koy etini der :)
bu yemekleri benim kocam yapsa var yaaaa her hafta maça gitmesine izin veririm
cümlenin sonunu hergun gitmesine izin verir diyecen diye bekledim be tosia
süpermiş,hahahahahaay çok hoş
ben evlendim eşim bilmiyor tabi pek ben hep herşeyi etli yapıyorumbana dedi ki yeter Allah aşkına kızma ama nolur ıspanak yapar mısın bana yarım kilo ıspanağa 500-600 gram kıyma koydum
o günden sonra etsiz yemek yapmayacağımı anladıve artık kendi istiyor
Kız her gün maça gitse bu yemekleri ne zaman yapacakhaftada 1 gün gitsin ben o gün ya makarna ya patates yaparım
süpermiş,
ıspanak yemeği yarı yarıya kıymalı olacak, ben yöntemi böreğini yapmakta buldum,
önceden elde açıp tavada pişiriyordum o kadar zahmete beğenmiyordu, artık yufkayla yapıyorum, kahvaltı usulü yiyor,
karnıbahar ya tavuklu beşamel soslu falan olur ya da köfteli, başka türlüsü yenmez,
tavada d böreği tavuklu yaparız, kendi minik minik doğrar kavurur, ben açarım kendisi pişirir,
ha bir de unuttum, işkembe dolmasına bayılır, bir ara alıp alıp getiriyordu,
küçük parçalara bölüp içini doldurup dikiyordum, öyle pişiriyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?