Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tıslamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dk sonra alıyorum ocaktan. Düdüklününkini bilmem ama benim prensibim bu

Neden tislamaya başlar düdüklü? Prensip derken onu kastetmiştim. Yani mesela suyu azalınca mı tisliyor ya da kaynayinca mi?

Eki Görüntüle 2558344

Düdüklüm bundan, Karaca ve 7 litre
İçinde etli nohut ya da etli kueu fasulye pisirmek istiyorum

benimkide bundan ama emsan:) bence çok büyük bunlar iki üç kişi icin tosiam:) minimumda pişirmek bile baya çok oluyo:)

şimdi buna sıvıyağ bi orta boy soğan koy. bir yemek kaşığı salça yeter diye düşünüyorum. çok salçalı seversen az daha artırabilirsin:) ya da ev yapımıysa salça ona göre ayarla.
bizim evde kemik suyu yapmak için kuzu kemik vardi. ben soğanı salçayı kavurunca kemikleri dizdim. bi paket tam kapattı dibini. sonra 1 kiloluk fasulyenin üçte birini koydum. 3 litre civarına geldi. soğuk suyu da koydum o civarda ama sen 3 buçuk litreye kadar koysan iyi olur benimki de su nerdeyse kalmamıştı. tuzunu atıp kapattım. bu düdüklü iki ayarlı. kolay pisenler sebze ayarinda. zor pisenler et ayarında yani ikinci kademede pişer.
et ve bakliyatı ikinci ayarda yapman lazım. yani ayari ikiye getir. düdüklüden ses gelince ben birazcik kisiyorum ocağın altını. düdüklü ses çıkarınca saate bakip yarim saat sonra altını kapatiyosun :)

evde kalmazsin da öğrenmek bilmek ayrı bi rahatlık ilk evlendiğimde misafir gelirken çok gerilirdim. bide tutar hep ilk defa denedigim yemekleri tatlıları koyardim sofraya
kekin sırrı ne biliyo musun yumurtayi kokutacak kadar çok cirpmican yumurtanin kokusu ciksin diye o kadar çok cirpiyolar ki yumurta o zaman kokuyo işte

Yaa çok teşekkür ederim. Peki o düdüklü patlama olayı neden oluyor, neye dikkat edeyim, tam kapatamazsam mı olur?

Tavana tavuk yapıştırmıştım bir keresinde
Sen iyisi mi iyice emin olduktan sonra kullanmaya başla. Hele havasını almadan kapağını açma ben bu hatayı yaptım

Nasıl emin olurum ki peki? Sen nasıl emin oldun, tavana tavuğu yapıştırınca mı

Canim inan bu meslek bi ara calciferle de konustugumuz gbi oylesine derin deniz ki herkes muhasebeci ama sivrilmek ve tanidik cok onemli ayrrica tecrube .... o yuzden elbet kendimi dha unvan olarakta yukseltsem iyi olur ama hic dusunmuyorm suan cnm

Yaa çok teşekkür ederim. Peki o düdüklü patlama olayı neden oluyor, neye dikkat edeyim, tam kapatamazsam mı olur?

hava çıkış yeri sadece o düdük olduğu için ses çıkarıyo kuzum ameceye sormussun :)

o basınç sayesinde hızlı pisiriyo yemeği düdüklü. eğer basınçlı biseyle oynarsan patlar tabi:) bide düdüklüde yarma falan haslayanlar
var genelde onların patliyo benim duyduğum. çünkü yarma sıçrıyo dağılıyo düdüğün oldugu yerdeki hava deliğini kapatiyo yüksek ihtimalle. başka var mi kuzum sormak istediğin bisey:)

Ay bide evlenince kocanın ailesini yemeğe ağırlıyosun ya ben çok korkuyorum ondan
Ev yemeği yapan yerden satın alıp ben yaptım demeyi dusunuyorum

İnşallah becerebilirim ya. Havanın tamamen bittiğini nasıl anlarım tıslama bitiyor mu havası bitince?

Canim inan bu meslek bi ara calciferle de konustugumuz gbi oylesine derin deniz ki herkes muhasebeci ama sivrilmek ve tanidik cok onemli ayrrica tecrube .... o yuzden elbet kendimi dha unvan olarakta yukseltsem iyi olur ama hic dusunmuyorm suan cnm

o kadar çok muhasebeci tanidimki cay sanki sizden biriyim

Allah gönlüne göre versin inşallah istediğin vakitte anlıyorum çekincelerini. işi bileni de bilmeyeni de aliyolar zaten. sen gelip herşeyi batiranin pisliklerini temizliyosun sonra seni çıkarıp baska bi bilmeze birakiyolar hep böyle gidiyo bu muhasebe işleri

Ay bide evlenince kocanın ailesini yemeğe ağırlıyosun ya ben çok korkuyorum ondan
yemek yapmayı öğrennnnnnn
Ben de sana bunu tavsiye ediyorum. Annem de bana ders dedi, iş dedi hiçbirşey yaptırmadı öğrenmediğim için çok pişmanım. Çocuk olunca da ev yemeğini dışarıdan satın alamazsın ki:) günde 3 4 öğün birseyler yapman gerek

Yok yok eve yemek yaparım ama aileler falan olunca ne bileyim pimpiriklenirim. Şimdide yapıyorum kendi yemeğimi ama o zamna farklı olur gibi geliyor

Yok yok eve yemek yaparım ama aileler falan olunca ne bileyim pimpiriklenirim. Şimdide yapıyorum kendi yemeğimi ama o zamna farklı olur gibi geliyor

Oo maşallah o zaman biliyorsun demek ki yemek yapmayı :)
Benim bekarken bildiğim o kadar az şey vardı ki. Normal bildiğin sulu patatesi bile evlenince öğrendim :)
Pilav için ne kadar pirinç ne kadar tereyağı ziyan oldu bilsen en azından böyle şeyleri biliyorsan tamam zaten gerisini yaparsın

burda o kadar tarif veriyoruz sana adamlar o gün yanlış malzeme koysalar evet ben zehirledim sizi diyemezsin desen başka türlü bela zaten

çorba, fırında köfte patates, bi tane bakliyat, pilav salata. bakliyata cesaret edemezsen zeytinyağlı yaparsin. korkma en temel şeyi yap geç

Valla uyuyakalmışım mutfağı olduğu gibi bırakmıştım gittim onu hallettim şimdi,geldim geri devrildim çekyata.yatak beni çekiyor

İnşallah becerebilirim ya. Havanın tamamen bittiğini nasıl anlarım tıslama bitiyor mu havası bitince?

önce iki üç dk bekle :) o sesini keser ama basınç boşalmış olmaz sesi kesildi diye buraya dikkat:)
ben sesini kesince alır musluğun altında soğuk suya tutarım yavaş yavaş ceviririm. sonra musluğu kapatır o basınç ayarı olan yeri hafif ceviririm. ses geliyosa 2. ayardaysa tekrar 2 ye getirir suyu acarim. kendi havasının inmesini hiç beklemedim sanırım

bide basınç gidince kapak oynuyo gibi oluyo çöküyo hafif:) ben ordan anlıyorum:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…