- 9 Haziran 2019
- 8.048
- 31.254
- 498
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #51.261
Tıslamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dk sonra alıyorum ocaktan. Düdüklününkini bilmem ama benim prensibim bu
Eki Görüntüle 2558344
Düdüklüm bundan, Karaca ve 7 litre
İçinde etli nohut ya da etli kueu fasulye pisirmek istiyorum
Ya bende bakayım ben öncelerde kek yapardkm her tarifimde ilk kez kötü olurdu bir gün oturuyoruz arkadaşımın annesi geldi ondan poğaça tarifi öğrendim hayatımda ilk kez yumuşak poğaça yapmistimyemek okulu mu oraya da bakayım yemek yapmayı öğrenirim bari evde kalacam
benimkide bundan ama emsan:) bence çok büyük bunlar iki üç kişi icin tosiam:) minimumda pişirmek bile baya çok oluyo:)
şimdi buna sıvıyağ bi orta boy soğan koy. bir yemek kaşığı salça yeter diye düşünüyorum. çok salçalı seversen az daha artırabilirsin:) ya da ev yapımıysa salça ona göre ayarla.
bizim evde kemik suyu yapmak için kuzu kemik vardi. ben soğanı salçayı kavurunca kemikleri dizdim. bi paket tam kapattı dibini. sonra 1 kiloluk fasulyenin üçte birini koydum. 3 litre civarına geldi. soğuk suyu da koydum o civarda ama sen 3 buçuk litreye kadar koysan iyi olur benimki de su nerdeyse kalmamıştı. tuzunu atıp kapattım. bu düdüklü iki ayarlı. kolay pisenler sebze ayarinda. zor pisenler et ayarında yani ikinci kademede pişer.
et ve bakliyatı ikinci ayarda yapman lazım. yani ayari ikiye getir. düdüklüden ses gelince ben birazcik kisiyorum ocağın altını. düdüklü ses çıkarınca saate bakip yarim saat sonra altını kapatiyosun :)
Kaynayınca tıslamaya başlarNeden tislamaya başlar düdüklü? Prensip derken onu kastetmiştim. Yani mesela suyu azalınca mı tisliyor ya da kaynayinca mi?
Kaynayınca tıslamaya başlar
Tavana tavuk yapıştırmıştım bir keresindeYarın bi deneyeyim bakalım, inşallah patlamayız
Tavana tavuk yapıştırmıştım bir keresinde
Sen iyisi mi iyice emin olduktan sonra kullanmaya başla. Hele havasını almadan kapağını açma ben bu hatayı yaptım
Canim inan bu meslek bi ara calciferle de konustugumuz gbi oylesine derin deniz ki herkes muhasebeci ama sivrilmek ve tanidik cok onemli ayrrica tecrube .... o yuzden elbet kendimi dha unvan olarakta yukseltsem iyi olur ama hic dusunmuyorm suan cnmya kuzu bi sınava girip defter actircan staj yapcan. zaten sen çalışmaya karar verene kadar zaman geçerufaktan çalışırsın sınava:) tamam staj zor olur ona bisey diyemem ama unvanınla is bulman da daha kolay değil mi:)
Yaa çok teşekkür ederim. Peki o düdüklü patlama olayı neden oluyor, neye dikkat edeyim, tam kapatamazsam mı olur?
Ay bide evlenince kocanın ailesini yemeğe ağırlıyosun ya ben çok korkuyorum ondanevde kalmazsin da öğrenmek bilmek ayrı bi rahatlıkilk evlendiğimde misafir gelirken çok gerilirdim. bide tutar hep ilk defa denedigim yemekleri tatlıları koyardim sofraya
kekin sırrı ne biliyo musunyumurtayi kokutacak kadar çok cirpmican yumurtanin kokusu ciksin diye o kadar çok cirpiyolar ki yumurta o zaman kokuyo işte
hava çıkış yeri sadece o düdük olduğu için ses çıkarıyo kuzum ameceye sormussun :)
o basınç sayesinde hızlı pisiriyo yemeği düdüklü. eğer basınçlı biseyle oynarsan patlar tabi:) bide düdüklüde yarma falan haslayanlar
var genelde onların patliyo benim duyduğum. çünkü yarma sıçrıyo dağılıyo düdüğün oldugu yerdeki hava deliğini kapatiyo yüksek ihtimalle. başka var mi kuzum sormak istediğin bisey:)
Canim inan bu meslek bi ara calciferle de konustugumuz gbi oylesine derin deniz ki herkes muhasebeci ama sivrilmek ve tanidik cok onemli ayrrica tecrube .... o yuzden elbet kendimi dha unvan olarakta yukseltsem iyi olur ama hic dusunmuyorm suan cnm
yemek yapmayı öğrennnnnnnAy bide evlenince kocanın ailesini yemeğe ağırlıyosun ya ben çok korkuyorum ondan
Ev yemeği yapan yerden satın alıp ben yaptım demeyi dusunuyorum
Yok yok eve yemek yaparım ama aileler falan olunca ne bileyim pimpiriklenirim. Şimdide yapıyorum kendi yemeğimi ama o zamna farklı olur gibi geliyoryemek yapmayı öğrennnnnnn
Ben de sana bunu tavsiye ediyorum. Annem de bana ders dedi, iş dedi hiçbirşey yaptırmadı öğrenmediğim için çok pişmanım. Çocuk olunca da ev yemeğini dışarıdan satın alamazsın ki:) günde 3 4 öğün birseyler yapman gerek
Yok yok eve yemek yaparım ama aileler falan olunca ne bileyim pimpiriklenirim. Şimdide yapıyorum kendi yemeğimi ama o zamna farklı olur gibi geliyor
Ay bide evlenince kocanın ailesini yemeğe ağırlıyosun ya ben çok korkuyorum ondan
Ev yemeği yapan yerden satın alıp ben yaptım demeyi dusunuyorum
Valla uyuyakalmışımben de öyleydim malim korkmuyo değilim gene akşam sekizde uyuyakalc diye
ama senin iş cidden zor. Allah kolaylık versin. en ağır işlerden biri bence market işi.
valla efo diye demiyorum on numara beş yıldız kadın
İnşallah becerebilirim ya. Havanın tamamen bittiğini nasıl anlarım tıslama bitiyor mu havası bitince?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?