Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bırak tencereyi tavayi
Al eline kalemi kitabı
Çöz çöz dur soruları
Yak yak o minnak kafanı

Hahahabsbsbshsj

Olmaz mııı hem de ne pahalııı kuzum bakıyorum, bazen aynı kitap nette indirimde oluyor, şimdi kpss kitaplarını da hep netten aldığım için uyguna geliyor

internetgerçekten çok uygun ya bende hep kitap yurdu yada bkm kitaptan alıyorum, bu aralar n11 de de kitaplar var indirimde bakabilirsn geçenlerde gördüm kpss kitaplarını

Bırak tencereyi tavayi
Al eline kalemi kitabı
Çöz çöz dur soruları
Yak yak o minnak kafanı

Hahahabsbsbshsj
Bıraktım vallahi Rosuum kafam tek kpss ye çalışabiliyor şuan

Ben biraz daha yakıp geleyim kafamı bugün kendime ödül olarak kokulu mum aldım şimdi kokulu kokulu test çözücem

Ufak Tefek Cinayet' lerde Serhan bayılmısti bu yemeğe... Ellerine sağlık canım. Listeme aldım harika bir diyet yemeği her haliyle.
Aaa sanki evet bende hatırladım
Serhan gibi bende bayıldım. Mutlaka dene elhanım. Sağlıklı hayata kendimi adamış vaziyetteyim

Bıraktım vallahi Rosuum kafam tek kpss ye çalışabiliyor şuan

Ben biraz daha yakıp geleyim kafamı bugün kendime ödül olarak kokulu mum aldım şimdi kokulu kokulu test çözücem
Ahahahahha
Hadi tuttur tuttur çöz bakalım mumlar eşliğinde
Senin de romantizmin bu napican
Kitaplar kalp sen kalp mum ışığı

internetgerçekten çok uygun ya bende hep kitap yurdu yada bkm kitaptan alıyorum, bu aralar n11 de de kitaplar var indirimde bakabilirsn geçenlerde gördüm kpss kitaplarını
aa sağol kuzum, ben de kitap yurdundan alıyorum genelde ama n11 e hiç bakmamıştım bakayım bir

Bence en en onemlisi kan değerleri baktırdın mı ablacım. Önce içten besleki saç kanla beslenir mutlaka D vit B12 demir hemoglobin falan baktır onlar düşük oldumu hiç faydası olmaz dış bakımların
Canım cuma günü verdim sonuçları pazartesi öğleden sonra alacağım. Yalnız D vitamini için hastaneye gitmem gerekiyor geçen yıl aile hekimliğinde bakıyorlardı bu yıl yokmuş...

Vayyy süpersin büşom. Entelektüel halin beni ayrıca etkiledi
Bende genelde Türk yazarlardan yanayımdır. Oku bitir 1 2 tavsiye de ben vermek isterim
Ne demek pıtırcığım her zaman sen yeter ki güzel beslen
Şimdiden afiyet bal şeker olsun
Yaaaa
+ göndereyim sana cicim nerden aklına geldii kiii
Bilmiyorum seni gördükçe canım istiyor
Zaten geyşama dedim ekmek kızartma makinesi alalım diye.
Ama doğal bal bulmak mesele işte.
Bende de çıkıyordu
Peynir ye güzelim o zaman geçiyor o beyazliklar
Aaaa...
Halbuki her gün kefir içerim yumurta yerim. D vitaminim yüksek ama çok şaşırdım bende. Peynir de yiyeyim madem
Aaaaa elhanım..
Ayva bebeği sarışın mı yapıyor yani?
O hadisleri bana da söyler misin?

Aaa sanki evet bende hatırladım
Serhan gibi bende bayıldım. Mutlaka dene elhanım. Sağlıklı hayata kendimi adamış vaziyetteyim
Yazmış mıydın tarifi canım? Portakalı kabuğuyla mi dilimledin? Gerçekten zahmet olacak ama yazdiysan alıntılar misin kuzumÜç dört yıl kadar oldu kerevizle tanisikligimiz yemezdim eskiden şimdi biraz seviyorum. Kokusu biraz keskin gibi pişerken rahatsız ediyor. Bu tarif muhteşem gibi olacak. Görüntü çok güzel eminim tadı da güzeldir.

Sarışın değil de ( emin değilim) bembeyaz pembe yanaklı bir de gamzeli yapıyormuş...hadisi araştırıp buluyorum hemen...

Peynireizlikten oluyormuş bana diyetisyen öyle demişti
O yüzden bı de dene bakalim
Sonuçta vitamnlisin herşeyin iyi
:d

Ay bende Dr yasak koydu sandım, yapın gitsin ya,bir seycik olmaz, biz 3 hamileligimde de yaptık,yalnız oğlumda 5. Aydan sonra hiç olmadı,sorunlu bir gebelik olduğu için,
Bizim de bu sefer 12 gün geçmişti cici seni çok iyi anlıyorum

Nete yazınca bizim yok yok olmayan kulübümüzde bu sayfaya denk geldim.Ben 22 yıl önce sanırım İhyayi Ulumiddin de okumuştum İmam Gazali...
Bir de şu alintiya denk geldim cicim.
"

Ayva İle İlgili Hadis-i Şerifler

Ayva ile ilgili hadis-i şerifler
Ayva
bilindiği gibi şifa kaynağıdır. Mutfağımızdan kış boyunca eksik olmayan ayvanın reçeli, tatlısı bolca yapılmaktadır. Özellikle çekirdekli cilt için şifa kaynağıdır. Bir kaç çekirdeği az su içerisinde bekletip jel oluşumunu cildinize sürebilirsiniz. Çok faydalı olduğunu göreceksiniz.
Ayva ile ilgili hadis-i şerifleri yazımızın içinde yer vermeye çalıştık ayvanın bizler için ne kadar çok faydalı olduğunu vücudumuza faydaları nelerdir. Hadis- i şeriflerde bizlere bildirilmiştir.
Bir hadis-i şerifte şöyle bahsedilmektedir.
Ayva yiyiniz, çünkü o gönlü rahatlatır, kalbe kuvvet verir ve ( doğacak ) çocuğun güzel ( salih ve güler ) yüzlü olmasına sebeptir” buyurmuşlardır.

Tabiki yazarım elhanım, büyük zevkle hemde.
Ben 1 kerevizden yaptığım için diğer malzemeleri ona göre ayarladım. Sen kereviz sayına göre arttırabilirsin.

Öncelikle 2 portakalı dilimleyip suyunu sıktım. Bir kaseye koydum.
Kerevizi elma diliminde kesip limonlu suya koydum.
Yarım ayvayı kabuğuyla elma dilim şeklinde kestim.
Bir tane çok büyük havucum vardı o yüzden ben 1 havuç kullandım. Julyen doğra.
1 tane soğanı da piyazlık uzun uzun doğra.
Ardından;
Geniş bir tencereye zeytinyağı koy. Havuç ve soğanı biraz çevir. Üstüne kereviz ve ayvaları ekle. Yine biraz kavur ama çok değil.
Üstüne portakal suyunu normal suyla karıştırıp ekle.
Birkaç ince dilim portakal da dilimleyip ekle.
Ve bence en önemli kısım; birkaç yaprak defne yaprağı ekle. Ben nerden baksan 8 tane falan koymuşumdur çünkü kereviz kokusunu sevmiyorum.
15 dk kaynadıktan sonra kapağı aç üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı gezdir, biraz tuz biraz şeker ekle 1 2 karıştır yine kapat.
Yumuşayınca yani yaklaşık bir 15 dk daha sonra pişmiş olur.
Piştikten sonra 10 dk dinlendirip ben ardından bol limon sıktım üstüne.
İnan elhanım kerevizin bildiğin kerevizle alakası yoktu. Ne koku ne ağır tat...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…