Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok şikayet vardır, çözümünü bulmaları lazım aslında, ben en son ne zaman elektrik kesildi hatırlamıyorum bile

Tabiki cnm yazlari 3 4 ay gidiyorlar o zamanlarki halim nasil oluyor cok duskunum ozellikle de babama her dakka micmic degiliz ama yeterki uzakta olmasnlar yetiyor iste ...
Kis mevsimi oluyor bu 12 15 saatlik kesinti de iste niyeyse 3 yildir bu boyle usenmesem cocgm filan olmasa gidip ardini surcem bu isin de yokkk smdi gidemiyorm tlfnla iyi bi haslama yapiyorum ama degismuyo bisey

Ben de annemler memleketteyken bi cikolata almistim fazlaca buyuk paketlerden 2 tanesini ayirmistim annemlerle yerim diye .. halbuki geldiklerinde yeniden de alabilirim ama tuhaf degisik bi his ozlem o hatta cocuklugumuz belki de insan kac yasnda olrsa olsn anne babasni istiyor Allah sagliklarni versn .

Amin inşaallah,
Bizim eve artık abur cubur pek alamıyoruz, kahve yanına çikolata alıyorduk bir tek, son zamanlarda biraz bir şeyler aldık kızım sabah biz uyurken hupletiyor, ya da biz işteyken,
Abur cuburu aşırı derecede seviyor, çok kilo aldı, daha 10 yaşında ve 50 kilo
Ne yapacaz bilmiyorum,
Saklıyorum yine bulup yiyor, bayağı oldu eşim bir kaç tane çikolata almış , yenmedi duruyordu, sen bul ye hepsini poşetini bırak sadece, bir büyük paket tutku vardı bayagisini yemiş, potubor bisküvi vardı yarım paket hupletmis daha yakın zamanda 2-3 gün içinde, eve bisküvi çikolata almaya korkar olduk artık

Qooo almayin ozaman canim yaa uzuuldm valla cagimizin yenj hastaligi obezite biliyosun da iste biz bile nefsimize hukmedemiyoruz cocklar napsin o da var da ...

Benim arkadasn cocugu 1 e giderken 37 kiloydu smdi kac oldu blmiyorm ama cok yaygnlasti paketli gidalari olabildikce kucuklukten vermemeli .

Canim kilo biriye cekmeyle olmazki cag hastaligi bu ama dur demeniz gerk biseyler yapilmali yani uzuldum gercekten hani yeme demek cozum degl suan ona eve almamakta cpzum olamaz ki okula gidiyor harcligiyla istedgni alir yer diyetisyen yahut pedagogla filan mi gorusulmeli blmiyorumki ergwnlige girince dha da istahi artar sanki

1 e giderken 27 kiloydu ve kilosu çok iyiydi o zaman, daha bir kaç ay önce 47 kiloydu ona üzülüyordum, baktım daha da kilo almış gibi tarttik 50 kilo olmuş, çok hızlı kilo alıyor malesef, diyetisyene götüreceğiz galiba

Oğlum da olabildiğine çiroz, zaten çocuk alerjisi var diye bir şey de yiyemiyor,
Gorumcem oyle derdi birine ye diye israr ediyorum digerine yeme diye ... cocuk buyutmek cok zor coook mehlikacigimm baksana bide hala cock yap diyisunnn insanin omrunden omur gdiyo be 3 yilda 10 yilim gitti

Bebek dogmadan goturebilseydiniz aslnda smdi karmasada o donemde de psikolojisi kotu hissedebilir ve yiyecege kendini adapte edebilir cnm tlc deki meshur programda hep oyle seyler oluyor mutsuz hissettgnde duygu durum bozujluklarnda insanlar kendilerini yemeye veriyorlar genelde . Bide yasi ergenlige dogru ya kiyamam yaa erkek olsa derdmki ergenlikte boy atar zayiflar ama kizlar genelde kiloya musait oluyor sen cok zayifsin ama iste

Harçlık vermiyoruz ikisine de, beslenme hazırlıyorum, ilkokulda zaten harçlığı yasaklamisti öğretmeni tüm öğrencilere, o alışkanlık devam etti,
Sabah yumurta haşlıyorum yiyip okula gidiyor, okul için de tost,sandevuc veya börek varsa börek gibi seyler koyuyorum, bir de meyve, eve gelince acikmış oluyor,tereyağında iki yumurta kırıyor kendisi, yiyor, bugün sütun kaymağı vardı ekmekle onu yedi mesela, akşam da yemek yedi bizle

W
Super oyleyse kontrolun altinda demektir bu da iyi bisey sebze agirlikli protein agirlikli yerse gecis donemi olarak atlatir insallah hamurisi tatli paketli gidalardan uzak duranilirse ahh bende durabilsem tatlidan keske ya 5 kg veremiyorm disimi skp hogzmi tutup

Abur cubur aliskanligi kotu mehlikam. Valla ben 26 yasindayim. Birakamiyorum. Hic almayin eve bence. Olmazsa yemez. Saglikli atistirmaliklar yap evde. Muzlu sut yap. Cikolatayi evde yap. Kurabiyeler yap guzel guzel. Meyveli yogurt, kuruyemis falan. Abur cubur tam bir felaket
Kilosu icin dr.a falan gittiniz mi hic? Eger boyuna gore kilosu fazlaysa mutlaka gidin bi.

Gorumcem oyle derdi birine ye diye israr ediyorum digerine yeme diye ... cocuk buyutmek cok zor coook mehlikacigimm baksana bide hala cock yap diyisunnn insanin omrunden omur gdiyo be 3 yilda 10 yilim gitti
Çocukların biri birini tutmuyor, kızım oldum olası kiloluydu, 3 kilo 120 Gr doğdu, 6 aylıkken 10 kiloydu sadece anne sütüyle, 1 yaşında 14 kiloydu,
Bebekken tombik tombik iyiydi de ipin ucu kaçtı, ilkokul birden sonra çok kilo almaya başladı,
Bu evdeki abur cubur yeme olayı da bu sene başladı,
Kınadığın başına gelirmiş ya, kızkardeşimin iki oğlu da böyle, hatta annemlere geldiklerinde bile mutfakta bir şey bırakmıyorlardi,bir şey yspsak tepside kalanlar bir bakmışız anında bitmiş, bir şey alırız daha kimse yemeden bitmiş oluyordu onları kinarken benim başıma geldi malesef,
Kardeşim de anlatırdı saklarım gene bulur yerler diye, şimdi benim kızım da öyle,
Hiç bir sey bulamazsa ekmek tirtikliyor

Eve tatlı vs yapamıyorum,çok nadiren misafir için falan yapıyorum, oğlumun alerjisi var cani istemesin diye canımın istediği şeyleri bile yapamıyorum ,
Sizde eşin de seviyor mecbur yapıyorsun, yapınca da yeniliyor tabi,

Ya bi degerlerine baktir tiroitw ozellikle bakildimi yakinlarda hic fazla calisiyor az calisiyor olabilir . Diyetisyene goturun cnm en kisa zamanda en azndan aliskanlik oturmasin bunyeye . Peki anlattgnda zaratli kilon yasima gore azicik fazla dengeleyelm filan dedgnde anlaysla karsilip sozunu dinleyebiliyor mu yani iradeli mi

Aynen cnm ben 3 5 gun bisey yapmasam esim kendi ister cnm aksama bi biskuvi pastasi yaparmisin der en kotu ihtimal ki sade onun ustune de atamam ben de seviyorum yapmayi da seviyorum . Tabi kizimda bizim sebebmzle seviyor benden sutlac ister o da siklikla mesel a Allah im diyorum tiksindir beni sunlardan yapiyim onlar yesn ben yemeyeym ama malesef .

Aslında önceden bu kadar göze batan kilosu yoktu, boyu da uzun olduğu için boydan kurtariyordu ama son iki senedir özellikle bu sene kilosu çok fazlalaştı,
Ben de normalde abur cubur almazdım ama sonradan hamilelikten midir nedir son dönem aldım biraz, kızım da sağolsun bulduğunu indiriyor mideye,
Sevdiği ne varsa hiç affetmez, benim günlerce az az yiyeceğim şeyi o anında indiriyor midesine,
Bir kere 5 li potubor almıştım , havuçlu kabaklı toplardan yapmak için, 5 paket potubor bisküviyi daha ben o toplardan yapmadan bir kaç gün içinde bitirmislerdi, ben mesela cayla bisküvi yiyecek olsam 3 tane yiyebilirim en fazla, ben kızıma şaşırıyorum nasıl yiyebiliyor o kadar diye,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…