- 10 Ocak 2019
- 4.540
- 19.926
- 308
- Konu Sahibi Brunello Cicinelli
-
- #76.821
her türlü düşünceye saygım var. ülkenin yönetim seklini vs yada yönetenleri sevmezsiniz beğenmezsiniz bu gayet normal. ama devlet dediginiz zaman biz Türkler icin devlet kavrami herseyin ustundedir. Devlet bu halkın bizatihi kendisidir. bana göre "bu devlete" ifadesi ağir ve yanlış bir ifadedir. yinede siz bilirsinizDedim ya bu konu da çok yorum yapmak istemiyorum, canım :)
Bu benim düşüncem. Ben böyle düşünüyorum :)
zenginin çocugu niye asker olsun.aah kuzum yaa maaşlı asker evet ama hep görüyorum garibanlar yani öyle hiç bi zenginin evine şehit haberi gitmyor hiç bi köşke hiçbir yalıya şehit ateşi düşmüyo hep gariban ailelerin evine düşüyor bu şehit ateşi
Tam olarak bahsettiğim işte !aah kuzum yaa maaşlı asker evet ama hep görüyorum garibanlar yani öyle hiç bi zenginin evine şehit haberi gitmyor hiç bi köşke hiçbir yalıya şehit ateşi düşmüyo hep gariban ailelerin evine düşüyor bu şehit ateşi
insan evladını korumak istiyor haklı olarak ben olsam bende göndermem şahsenValla o günleri görelim de hayırlısı ile imzoşum, niyetim öyle büyük konuşmak istemiyorum; amaa aslaaa askerlik yapmasını istemem. Kendi kararı tabi ki ama kanımın son damlasına kadar vazgeçirmek için savaşırım
Biraz da gitsin kelli felli insanlarımızın oğulları yapsın, olan hep halk'a, fakire olmasın.
dimi bastırır parayı kurtulur askerlikten olan garibana olsunzenginin çocugu niye asker olsun.
Bende göndermem, göndermeyeceğim de . Net.insan evladını korumak istiyor haklı olarak ben olsam bende göndermem şahsen
Biz Türkler derken :)her türlü düşünceye saygım var. ülkenin yönetim seklini vs yada yönetenleri sevmezsiniz beğenmezsiniz bu gayet normal. ama devlet dediginiz zaman biz Türkler icin devlet kavrami herseyin ustundedir. Devlet bu halkın bizatihi kendisidir. bana göre "bu devlete" ifadesi ağir ve yanlış bir ifadedir. yinede siz bilirsiniz
birde olaya yanlış pencereden bakmamak lazım. yıllarca ozellikle doğuda terör catısmalarinda yuzlerce binlerce er şehit oldu. niye oldu. o terörist yillardir daglarda iken bizimki sadece 3 4 aylik egitimle o daga gitti. malesef sehit olup geri geldiler.dimi bastırır parayı kurtulur askerlikten olan garibana olsun
biz dedim ki zaten ben demedim. ben oyle bir ayristirma yapmadim. ermenide olabilirsiniz ırkimizi secme hakkimiz mi var.Biz Türkler derken :)
Ermeni değilim bende :)
Her düşünceye saygınız var ise o halde :) Ben böyle düşünüyorum, doğruluğunu veyahut yanlışlığını tartışmıyorum :)
Siz oğlunuzu gönderebilirsiniz :) benim 1 tane değil 10 tane de olsa gene de göndermem :)
Sevgiler
Maalesef şehit oldular ve geri gelemediler.birde olaya yanlış pencereden bakmamak lazım. yıllarca ozellikle doğuda terör catısmalarinda yuzlerce binlerce er şehit oldu. niye oldu. o terörist yillardir daglarda iken bizimki sadece 3 4 aylik egitimle o daga gitti. malesef sehit olup geri geldiler.
neyse cok uzatmak istemuyorum. saglicakla kalin
işte bak kuzum kendin söylüyosun bunu hal böyle olunca göz göre göre kim göndermek ister evladını ölüme.. hani şehit mertebesi yüksek bir mertebe elbet şehit olmak çok güzel ama bunun acısına insan nasıl katlanırbirde olaya yanlış pencereden bakmamak lazım. yıllarca ozellikle doğuda terör catısmalarinda yuzlerce binlerce er şehit oldu. niye oldu. o terörist yillardir daglarda iken bizimki sadece 3 4 aylik egitimle o daga gitti. malesef sehit olup geri geldiler.
neyse cok uzatmak istemuyorum. saglicakla kalin
Bingoişte bak kuzum kendin söylüyosun bunu hal böyle olunca göz göre göre kim göndermek ister evladını ölüme.. hani şehit mertebesi yüksek bir mertebe elbet şehit olmak çok güzel ama bunun acısına insan nasıl katlanırzengin neden şehit olsun dedin yaa balımm benim evladım neden şehit olsun ki
ortak noktayi bulduk :) bende diyorum ki 20 yasinda eli silah tutmayi bilmeyen asker gidecegine bu işin profesyonel olarak egitimini alan ve karsiliginda maasini alan insanlar yapsin.Maalesef şehit oldular ve geri gelemediler.
Sorun tam olarak o eli silah tutmayı bilmeyen 20 yaşında ki gençliğinin baharın da olan ana kuzularını dağa gönderdiler.
Bunu neden yaptılar ? Daha eli silah tutmayı bilmiyor belki.
Aman neyse ya, bunu tartışmak bize düşmez.
Kim ne yapıyorsa yapsın
Ciidi birşey değil doktordan geldi yavrum 3 gün babaların evde olması ne demek Sz biliyor musunuzNiye kahkaha atmışsın kızgeçmiş olsun canım Doktora götürdünüz mü sadece çatlak mıymış?
kimsenin evladi şehit olmasin. ateş düştugu yere yakar. sen ben en fazla haberlerde görünce üzülürüz.işte bak kuzum kendin söylüyosun bunu hal böyle olunca göz göre göre kim göndermek ister evladını ölüme.. hani şehit mertebesi yüksek bir mertebe elbet şehit olmak çok güzel ama bunun acısına insan nasıl katlanırzengin neden şehit olsun dedin yaa balımm benim evladım neden şehit olsun ki
bende evladımın asker olmasını istemem kuzum cidden çok acı Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasınkimsenin evladi şehit olmasin. ateş düştugu yere yakar. sen ben en fazla haberlerde görünce üzülürüz.
ama birde gercekler var. cocuk ailenden zenginse yada bir meslek sahibi olmussa zaten asker olmaz.
İşte bunu yapmıyorlar ama, cocuk 20-25 yaşında 6 ay askerlik yaptırıyor hopppp aylık 5bin maaşı varr uzmanlığa devam ett diyorlar. cocuk 6 ay aldığı eğitimle daha doğrusu alamadığı eğitim ile dağa çıkıyor.ortak noktayi bulduk :) bende diyorum ki 20 yasinda eli silah tutmayi bilmeyen asker gidecegine bu işin profesyonel olarak egitimini alan ve karsiliginda maasini alan insanlar yapsin.
herkes senin gibi bilinçli olsa zaten :/ hangi işimiz düzgun ki bu duzgun olsun. neyse uzatmayalim :)İşte bunu yapmıyorlar ama, cocuk 20-25 yaşında 6 ay askerlik yaptırıyor hopppp aylık 5bin maaşı varr uzmanlığa devam ett diyorlar. cocuk 6 ay aldığı eğitimle daha doğrusu alamadığı eğitim ile dağa çıkıyor.
sonra haberler, ' bu son olsun ' 'şehitler ölmez, vatan bölünmez ' türk bayrağına sarılı tabutlar, 20-25 yasında gencecik ölen çocuklar, gözü yaşlı aileler ve bunlar hep alt kesimlerden olan insanlar.. neden ? çünkü para yok kiiii.
Çocuk ne yapsınn, aile ne yapsın para yok. 6 bin kazansa oğlum 3-4 bize gönderse geçinir gideriz diyooo ne olcakki adamlar oturuyor gecekondudan derme çatma evlerde.. Yazıktır günahtır.
Azıcıkta zenginden çıksın, hep belli kesimlerdenn.
kimsenin evine ateş düşmesin tabii o ayrı ama yazıkk ya.
Maaşlı asker yapacaksan da buna bir düzen gelmeliii al 1 sene 2 sene 3 sene eğitime, komando yap bir şey yap. ama tam pişmeden, olmadan o küçücük cocuğu dağa gönderme .
O cocuğun tırnası kanasa oturup ağlayan anası babası var.
Aminnn teşekkür ederim kuzum Iyi ki varsınız .B Brunello Cicinelli Canım sen çok iyi bir anne olacaksın.
@Kendinisevenbirii Canım Allah bizlere hayırlı evlad versin sana
@Limonsuzzcay canım çok geçmiş olsun.
T Tatlianne20
Canım Allah bizlere hayırlı evlad versin sana
poncikvegece Pipi Annesi hastalanmış şükür iyisin,bence sen çok nazara geliyorsun canım
KedidirKedii İzmirin ve hayatın tadını çıkar.
@Dilos06
Canım Allah bizlere hayırlı evlad versin
@Cay6 canım çaylar senden olsa gelirim.
@mehlika nur Şeyma m Allah analı babalı büyütsün
@BUSR4 Canım bebişinle başaracaksın tez çalışmanıda
@aypare- dersler nasıl gidiyor canım
@demirleke Hocam bende yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?