• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son bir şans daha?

Bağımlılık tedavisi gerçekten zor ve uzun bir süreçtir. İlk etaptan sonra kişinin mümkünse numarasını değiştirmesi, eski ortamıyla irtibatını kesmesi vs istenir. Bu noktada bağımlı kişinin çabası ve yakın çevresinin desteği çok önemlidir. Önemli olan tek birşey var ki o da birdaha asla o kısır döngüye girmemesidir. Bağımlılık gerçekten çok yıpratıcıdır ama umut herzaman vardır. Hayatta herkes şansı hak eder. Hayat sonsuz olasılıklardan oluşur, ne olacağını öngörmek zor doğrusu. Ama bir süre bekleyip sevgilinizi objektif doğru bir gözle değerlendirin gözlemleyin öyle karar verin. Ayrıca bağımlılık konusunda da bilgilenin aşamalarını bilin ki sevgiliniz gerçekten doğru yolda mı değil mi anlayabilesiniz. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
 
3 aylık tedavi yeterli olmaz, cidden arınanlar yıllarca tedavi görüyorlar. En ufak yaşadıkları bir streste yeniden madde kullanımına başlama olasılıkları çok yüksek, mesela sizinle bir tartışma yaşasa sinirleri bozulsa madde kullanabilir. Çünkü madde zevk verir, o an yaşadığı stresten uzaklaştırır. Bence şimdilik bu riski almanıza değmez. Çok istiyorsanız iyice gözlemlemeniz, doktorlarıyla konuşup motivasyon düzeyini vs anlamanız gerekir.
 
Bu illetten kurtulan sayısı gerçekten çok az , eninde sonunda tekrar başlıyorlar. Böyle bir hata yapmayın insanlar 20 yıl sonra boşanıyor siz 5 yıl için mi tekrar barışmayı düşünüyorsunuz.
 
Nerden biliyosun tedavisinin sonuclandigini?
Belkide yaln soyluyor.
Belkide hala arada sirada aliyor o illeti.
Ben ancak doktorun soylediklerine inanirim tedavi konusunda.
 
Tekrar doner çok çok az bir kısim gerçekten donus yapıyor bana inandırıcı gelmiyor doğru yolu bulur umarım sen onun hayatında olsan da olmasan da evlilgi biraz daha ertele bi gidisata bak illa da evlenecegim diyorsan.
 
verme kuzum ,sakın dönnme.benim eniştem de aynı nişanlın gibiydi.evlenince bir süre bıraktı,sonra hersey aynı....kardeşim çok çekti,tabii onunla bizde çektik.lütfen sil onu hayatından.
 
son bir şans dediğine göre daha önce verdiğin şans/şanslar oldu ve onları boşa çıkardı galiba.
uyuşturucu olayı çok zor. yani öyle 3 ayda tamamen bitecek bir konu değil.

sen yol yakınken dön. 5 senemi heba etmeyeyim diye geleceğini yakacaksın.
hani bir süre gözlemle bak desek garantisi yok ki düzeleceğinin. belki gizliden alıyor madde. bilemezsin.

kendine yeni bir sayfa aç derim.
 
Back
X