son diyet günlüğüm, diyetisyenli

princesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
1.946
1.072
198
Ankara
selam hanımlar. daha önce burada bir diyet günlüğü açmıştım, dukan diyeti yapıyordum. beş gün sürdürdüm, iki kilo verdim ve sonunda vücut iflas etti. sonra olduğu gibi hatta fazlasını geri aldım.

zaten uzun süredir benim diyetlerim böyle gidiyor.

yaklaşık dört senedir her hafta diyetteyim diyebilirim. ama gitmiyordu kilolar. aksine bir de üstüne alıyordum.

ilk olarak dört yıl önce 56 kiloyu gördüğümde dört-beş kilo vereyim de "zayıf" olayım dedim.

deneme yaptım, yine aldım.

57'lere çıktım, ağlamaklı oldum. devam ettim.

bu kez başka diyet. bir başka diyet derken en son 63.7'de buldum kendimi. (minik bir tipimdir, yuvarlak-şiş bir hal aldım.)

sonra uzman yardımı almaya karar verdim.

bir diyetisyene gittim. kan tahlili yaptır gel, dedi.

o sıralar regl döneminin bitimi, koşturmaca derken 62'ye indim.

sonra diyetisyene devam ettim. iki aya yakın verdiği diyeti uyguladım. 61'e indim ve sonrasında geri almaya başladım. diyetim hiç bana göre değildi. günde beş dilim ekmek yemem gerekiyordu, bu benim için fazla bir rakamdı.

61.8 olduğumu fark ettiğim anda o diyetisyeni bıraktım.

başka bir diyetisyene başladım tavsiye ile. onun ismini size de veririm, az daha faydasını göreyim de kimseyi yanıltmayayım istiyorum. o yüzden isim açıklamadım şimdilik.

61.8 ile iki hafta önce cuma günü diyetisyene gittim, yani tam bugün. şimdi diyetimize geçelim.

öncelikle hedef kilom 50,

diyetlere başladığım toplam kilom 63.7,

diyetisyene ilk gittiğim kilom 61.8

61.8 ile iki hafta önce cuma günü diyetisyene gittim. listemi aldım ama listemdeki şeyler evimde bulunan şeyler değildi. light yoğurt, light süt, light ayran, yulaf, tarçın çubuğu, kepek ekmeği, az yağlı balıklar-etler-tavuklar, bolca sebze (ki sebze adetim yoktur), ceviz, fındık, badem ve mercimek çorbası.

sanırım almam gereken listem tam buydu.

o diyete pazar günü öğleden sonra başladım. ilk gün çok rahat geçti. öğlen yemem gereken tavuklu sandvicimi yedim, ara öğünümde meyvemi yedim ve akşam mercimek çorbası ile elim boyutunda et yedim. (akşam ekmeksiz)

günde bir light kolam serbest.

her neyse hızlı hızlı anlatayım, detaylara sonra geçeriz.

pazardan cumaya kadar 1.5 kilo verdim. beş günde. bunun bir kısmı ödemdir dedi kadın, lakin 0,6, 0,7'si yağ imiş. doğru yoldayız yani.

geçtiğimiz cuma eve 60.3 ile döndüm.

haftasonu bir günü kendime ayırdım çünkü eşşeğim :) kocaman bir yuvarlak pastayı yedim mesela. tek kişilik pastalar oluyor ya onlardan. gece beş altı tane yağlı gevrek yedim. akşam rahat rahat bir şeyler yedim.

pazartesi 60.8 çıktım, yine ağlamaklı oldum. bu 60'ı aşamayacağım ben diye...

pazartesi yeniden diyetime başladım.

dün akşam yani perşembe itibariyle 59.5'i gördüm.

kısacası, ayın 6'sında diyetime başladım ve ayın 17'sinde 61.8'den 59.5'e düştüm. 2.3 kilo yani. 11 günde.

bence süper bir rakam. ki ben 60'ların altını göremeyen biriyim aylardır.

şu an resmen kendimi öpesim falan geliyor, ki hala kilom fazla ama gobek falan gitti.

aynı kıyafeti iki gün peşpeşe giydiğim falan oluyor, içine sığdığım için o mutlulukla :))

tamam çok bir kilo vermedim ama en azından verilebileceğini gördüm.

59'lu kilolar benim için mucize gibi...

artık gün gün burada ne yediğimi de paylaşmaya çalışacağım.

dün akşam yine eşşeklik yaptım. işyerinden çok geç döndüm, 9 gibi yemeğimi yiyebildim. akşam öğünüm yine bir kase çorba, bolca salata, elim kadar et idi.
ben yanına beyaz ekmek de ekledim. (keşke yapmasaydım.)

AKŞAM YEMEĞİ 7'YE KADAR YENMELİ. :(

sonra da uykum geldi hemen yattım.

9'da yiyip 10'da uyuyunca da ister istemez ters etki oldu.

59.5 iken, sabah 59.8 uyandım. ki bu benim için hiç sorun değil. 59'larda olayım da...

yani eminim ki bu akşam eve gidip tartıldığımda yine 59.5 belki daha az olacak.

zira ben sabah tartıldığımda 60.0'dım dün, akşam eve gittiğimde 59.5.

yani akşam yemeğinden önce tartıldığımda hep daha az çıkıyorum ve hep o kiloyu baz alıyorum :3:

kısacasıııııııı 59.8 ile başlanan gün...

sabah iki bardak limonlu su içmem gerekiyor, yani yarım limonu falan sıkıp içmek. ben yarım limonu tek bardağa sıkıp hızlıca içip işyerime geldim.
kahvaltımı burada yaptım. yoğurtlu yulaf, şekersiz çay, meyve ve iki yarım ceviz.

sonra bir yeşilçay içmem gerekiyordu, tam da şimdi. hemen gidip alacağım :)

az kaldı. gerçekten az. yine 55 altına inersem zaten herkes beni zayıf sanır. o kadar süredir balon gibi geziyorum ki. (bu arada bu yazdıklarımdan hiç kimse alınsın istemem. yani kilo alıp göstermeyen, kilolu olup göstermeyen veya kotu durmayan çok insan vardır. lakin ben bildiğin tepeme doğru şişirilmiş haldeydim. bacaklar ince, yüz şiş yuvarlak, üst beden yuvarlak.)

artık diyet yapmak bana zor gelmiyor. son üç ayda o kadar alıştım ki beslenme şekli haline geldi.

ilk iki ay feci falsoydu, yanlış bir diyetisyen seçmiştim ve kilo veremeyince çok moralim bozuluyordu.

lakin son 2 hafta çok iyi gitti. şükürler olsun.

tek sorunum şu ki, ilk hafta 1.5 kiloya yakın kilo gidince diyetisyen listemle oynamadı.

normalde listede değişiklikler yapacak, çikolata koyacaktı.

biraz daha bu şekilde ver dedi. haftaya salıya kadar bu listeye devam edeceğim.

ha hiç çikolata yemedim mi, yedim. diyeti bozmak sayılır mı bilmiyorum ama mesela dün bi madlen attım ağzıma.

geçtiğimiz pazar zaten koca bir pasta yedim. (gerçekten kocaman, tek kişilik yuvarlak pastalardan)

ama sonuca zararı olmadı. :17:

bu arada şimdi öğle yemeğimi yedim. iki dilim kepek ekmeği arası kaşarlı sandvic ve kahve içiyorum. şekersiz.

şekersiz kahve, çay... serbest.

gene geldim. akşam yemeğinde light kola, bir kase mercimek çorbası, bir domates, az soğan, biraz da balık yedim.
çok az da ekmek yedim yanında.

pek bozdum sayılmaz yani.
güzel gidiyor. devam...

Merhaba canım.İstediğin kiloya en uygun sürede inmeni diliyorum.Bende başlıycaktımda nerdeeeee :)) Artık pazartesiye..

çok teşekkür :) sen de başla pazartesi. zaten bir üç gün falan dayanınca gerisi geliyor. fark ediyorsun inmeyi:)

selam tekrar. bugün diyetimin 13. günü. sabah tartıldığımda 59.6 çıktım.
genelde sabahları daha ağır, akşam yemekten önce tartıldığımda daha hafif çıkıyorum o yüzden yine akşamı baz alacağım.

sabah kahvaltım klasikti yine.
uyanır uyanmaz limonlu su,
eti'nin yulafından koydum light yoğurda, yanında su içtim. birkaç parça ceviz attım ağzıma.
sonra bir yeşilçay içtim. (sabah meyve de yemem gerekiyordu ama bana abartı oluyor.)

şimdi şekersiz bir kahve içtim, yine su içtim. her gun 8 bardağı banko geçiyorum ama artık karbonat da atacağım suya. ph değeri yükselsin, alkalide daha kolay kilo veriliyormuş diye.
saat 2 oldu hala öğle yemeğimi yemedim. dalmışım.
kepek ekmeğine kaşarlı sandvic yiyeceğim.
sonra bir yeşilçay daha içer, akşam yemeğine geçerim.

bu gece arkadaşlarla içmeyi planlıyoruz. alkol olan gece meyve yok.

açıkcası iki tek rakı serbest bana ama bazen üç duble dört duble içiyorum ertesi gün gene inmiş oluyorum.

o yüzden yine içkiyi biraz fazlalaştırabilirim. bakalım..

ben geldim. pazartesi gelmedim çünkü şişim bildiğin.
haftasonu iki üç duble rakı içtim güya. ama ertesi gün bi susasım bi acıktım. sürekli bir şeyler vardı elimde.
pzt akşamı 60.3 çıktım gene.
ağlamaklı oldum tabiii.

bu sabah 59.8 idim. artık yarın yine 59.5'e düşerim sanırım.

sonrası da kolay.

bir süre içmeyeceğim diyette. tüm düzenim bozuluyor.

59.5'ten şimdiye 59'a düşebilirdim ama haftasonu yüzünden gitti. gerçi ödemdir vücudumdaki. hani bir günde kilo almam ama.

neyse diyetisyen randevumu da perşembeye sarkıttım zira bu halde gitsem 2.5 haftada tam 2 kilo gitmiş olacak çok az.. ben ilk haftada beş günde 1.3 kiloyu vermiştim resmen:(

selamm.. bu sabah uyandığımda yine 59.8 idim. totalde tam iki kilo vermiş gözüküyorum. ama 59.5'e düşüp, 59.8'e cikmak hoş olmadı.

normal şartlarda diyetimle birlikte ki 6'sında başladım, 17 gün olmuş, 21 günde 3 kilo vermiş olmam gerekiyor. yani şu tarihe kadar vermiş olmam gereken kilo 2.4 gibi bir şeyken ben 2'de kalmışım. çok sıkıcı durum.

tamam bozduğum zamanlar olmadı mı, bu aralar özellikle çok oluyor. meyveyi yemiyorum mesela çok. bir de dün akşam ekmek yedim. yememem lazımdı. ha bir de iki gün bozdum diyeti toplu olarak. o da etkiledi muhakkak.

yarın diyetisyen randevum var. bakalım neler olacak.

ben geldim... öğlen diyetisyene gittim..

baştan anlatayım.
şimdi dün çok yemek yedim. yemeğimi yedim ekmekli falan. rahat takıldım az çikolata yedim.

peşinden kandil simidi yedim.

olmayacak her şeyi yaptım yani.

sabah "diyetisyene gitmesem mi acaba, rezil olucaz" diye düşündüm.

neyse dedim. korkunun ecele faydası yok.

üç ay önceki kilom: 63.7
diyetisyene ilk başladığım kilom 61.8

bugün diyetisyende tartıldığım kilom 59.2

yihu.

diyet listem azıcık değişti. minnacık yani.
çikolata koydu biraz.

onun dışında hemen hemen aynı.

diyetisyene başladığımdan beri bugün 18 gün, toplam giden kilo 2.6, giden yağ 1.3

bu hesapla gidersem üç gün sonra üç haftada üç kilo vermiş olacağım.

diyetisyen bana 55 kilonun iyi olduğunu söylüyor ama öyle bırakmam. 50 idealim. o yüzden 9 hafta daha sürecek bu diyeeeeeet.

ama yazın fıstık gibi gezeceğim naber...

en azından manita elini attığında belime, et gelmez:)

yine yazarım. öptüm.

selamm ben geldim...
ah başıma geleni anlatayım.
günlerdir ben evdeki tartı ile tartılıyorum. kilo azalmıyor hiç. bazen artıyor falan.

dün en son diyetisyende tartıldım. 59.2 çıktım.
eve gittim hiçbir şey yemeden. 61 çıktım.
noluyoruz derken, eski bi tartım vardı otomatik olmayan.
onda tartıldım. 59 çıktım.

tartım bozulmuş...

1.5 litrelik su tarttım, 2.6 tartıyor.

ya pil değiştiricem ya yeni tartı alacağım. ben takıntılı boyutta tartılan bir insanım çünkü.

ay bir de günlerdir üzülüyordum kilo veremedim diye... iyi ki gün diyetisyene gitmişim...

bugün diyette 20. günüm... arada sadece iki gün bozdum diyebilirim, onun dışında maşallahlığım...
zorlanmadan yapıyorum zaten. dedim ya hayat tarzı haline geldi.

aramıyorum hani bir şey.

yememezlik de yapmıyorum.

bir börek veriyorlar yiyorum mesela. ya da kekin ucundan al diyorlar alıyorum.

dün 59.2 idim..
bugünü bilemiyorum. tartı bozuk.

eve giderken pil alacağım.

bakalım, umarım düzelir.

eve yeni bir tartı aldım. dün falan çok su içmiştim, karnım tokken tartıltım 60.3 çıktım.

59.2'ye 1 kilo koyar o yediklerim normaldir.

çok sık tartılmayacağım ama. tartılsam da takılmayacağım.

kadın her şey tartıda artış gösterebilir, kafayı takarsın diyor.

stres bile ödem yapabilirmiş.

cuma gideceğim normalde diyetisyene.

bugun 23. gün oldu.

çok da güzel bir şey değil bu diyet işi.
ok hayat tarzı yaptık ama.. her an gözüm tartıda. çok su içsem bile tartılınca üzülüyorum falan.

of... 3 ayım kaldı, 3 ayda 10 kilo verir bitiririm. hızlı gitsem sıksam 2 ayda da veririm de... 3 daha iyi...

Canım merhaba :3:
Ben de 63 kiloyum şuan :26:
Hedefim 58 :8:
Sen özel diyetisyene mi gidiyorsun devlete mi :6:
Listeni tam olarak yazar mısın sana zahmet :13:

selam tekrar. bugün diyetimin 13. günü. sabah tartıldığımda 59.6 çıktım.
genelde sabahları daha ağır, akşam yemekten önce tartıldığımda daha hafif çıkıyorum o yüzden yine akşamı baz alacağım.

sabah kahvaltım klasikti yine.
uyanır uyanmaz limonlu su,
eti'nin yulafından koydum light yoğurda, yanında su içtim. birkaç parça ceviz attım ağzıma.
sonra bir yeşilçay içtim. (sabah meyve de yemem gerekiyordu ama bana abartı oluyor.)

şimdi şekersiz bir kahve içtim, yine su içtim. her gun 8 bardağı banko geçiyorum ama artık karbonat da atacağım suya. ph değeri yükselsin, alkalide daha kolay kilo veriliyormuş diye.
saat 2 oldu hala öğle yemeğimi yemedim. dalmışım.
kepek ekmeğine kaşarlı sandvic yiyeceğim.
sonra bir yeşilçay daha içer, akşam yemeğine geçerim.

bu gece arkadaşlarla içmeyi planlıyoruz. alkol olan gece meyve yok.

açıkcası iki tek rakı serbest bana ama bazen üç duble dört duble içiyorum ertesi gün gene inmiş oluyorum.

o yüzden yine içkiyi biraz fazlalaştırabilirim. bakalım..

bu alkali olayını ben de duydum. ama ne kadar karbonat eklemek gerekiyor acaba?
o dukan olayını ben de denedim... 1 haftada 4 kilo verdim ve bünye iflas etti =) şuan çatlaklarım var malesef... arkadaşım bile farketti çatlakların yoktu senin noldu böyle diye :( sürekli titremelerim başlıyordu ve inanılmaz bir yoksunlukla kuru ekmeğe bile saldırdım deli gibi... bi daha dukan mı... asla!
seninkine benzer bir şekilde besleniyorum ben de şuan. yavaş olsun ama işkence etmeden olsun kendime...
hadi hayırlısı:17:

Birkaç gündür yokum. en son 59'lara inmiştim, sonra da tartılmamıştım.

ayın 6'sında başlamıştım diyete. şimdi ayın 4'ü. yani nereden baksan bir ay oldu ve benim bu sürede dört kilo vermiş olmam gerekiyordu.

verebildim mi bilmiyorum.

zira geçtiğimiz haftaiçi inanılmaz grip oldum.
ama öyle böyle değil. donuyorum, yataktan çıkamıyorum. resmen ağlıyordum ağrıdan.

çok bir şey yiyemedim bu sürede, ama diyetten koptum tabi.
kısacası son beş gündür falan diyet yok.

bugün de yapamadım, sabah yoğurt yemem gerekiyordu, canım istemiyor. midem bulanıyor.

birkaç güne normal devam edeceğim.

kilo vermişimdir illaki. inşallah 58'e düşmüşümdür de, bir aya kadar 54'e inerim. şu an tartılsam da duba gibi çıkıyorum.

tyloyhot, portakal suyu, limon suyu, nane limon falan derken, midem su dolu.
durmadan sahlep içiyorum ses düzelsin diye:(

bu gribe çok dikkat etmeli, hayatımda ilk kez hastayım diye ağladım, böyle bir acı yok.

Canım merhaba :3:
Ben de 63 kiloyum şuan :26:
Hedefim 58 :8:
Sen özel diyetisyene mi gidiyorsun devlete mi :6:
Listeni tam olarak yazar mısın sana zahmet :13:

canım özel diyetisyen. daha önce de bir özele gittim hiç memnun kalmadım, boşa gitmesin diyetim diye şimdi iyi birini buldum.
yazıyorum listeyi aynen önüme aldım şimdi.

sabahları uyanır uyanmaz yarım limon sıkıyoruz iki bardak suya, onu içiyoruz. metabolizma hızlansın diye.
kahvaltı ne kadar erken olursa o kadar iyi. benimki 9'da.
1 kase yoğurt, 1 meyve, 2 yemek kaşığı yulaf, 5 badem ya da 10 fındık ya da 3 yarım ceviz.

11'de ara öğün, 1 yeşilçay, tarçınlı karanfilli falan, bir de hurma

13'te
istersen sandviç, tavuklu ton balıklı peynirli vs, istersen ızgara et, tavuk,
artı yanında ayran, maden suyu vs. ve salata
sonrasında yine bir yeşilçay

16'da 1 kutu süt, bir meyve

19 akşam yemeği, elin kadar et, yağsız olursa iyi, az yağlı balık falan olabilir. ızgara et yani.
yanında bolca salata, dilediğin gibi ama bir tatlı kaşığ zeytinyağı damlatılacak,
ayran veya light kola (günde bi light kola serbest) veya şekersiz çay falan.
ha bir de bir kase mercimek çorbası ( daha doğrusu sebze çorbası, hangisini seviyorsan)

gece öğününde de saat 9 gibi, 1 elma, 1 yarım bardak süt.

bana bu diğer diyetten sonra cok iyi geldi.
ilk bir haftada zaten ödemle falan iki kiloya yakın gitti, iyi moral oluyor o :)

Back
X