son noktadayım

Allah tüm isteyenlere versin canım yaşamadan anlaşılmıyormuş gerçekten

Rabbim tez zamanda bizim gibi anne olmak için tutuşan herkese evlat nasip etsin, kimsenin kucağını boş kalbini buruk bırakmasın..
Bende sana dua edicem canım benim teşekkür ettim..

benim gibi 7 yıllık evli olupta hala hamile kalamayanları düşün
bırak tüm arkadaşlarını senden seneler sonra evlenenlerin ikinci bebelerinin olduğunu düşün
arkadaşlarınızla buluştuğunuzda kimi 2 kimi 3 çocukla geldiğinde bebeden başka birşey konuşulmadığını düşün
seninle aynı zamanda evlenenlerin çocuklarının okula başladığını düşün
ve daha 1 sene bile olmamışken böyle kendimi atmak istiyorum deme isyan etme
inşallah daha çok beklemezsin en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bebelerin olur

canım benim Allah sanada hayırlısını sağlıklısını versin

Gerçekten anne olmak mı istiyorsun yoksa çevrende hamile görünce özeniyormusun? bunun cevabını kendine sordun mu hiç?

Eğer ki dürüstçe cevabını verirsen kendine sorun yok...daha 7,5 aylık evlisin evliliğin tadını çıkar gez toz yat kalk ye iç ne biliyim bebek olunca bunlar için zaman bulamıcaksın birde eşime karşı eksik hissediyorum demişsin ya bu çok büyük bir hata bence çünkü,sen böyle davranırsan allah korusun bebeğiniz olmassa sorun eşinden bile kaynaklanıyor olsa sendenmiş gibi davranabilir... stres yapma,düşünme soranlara da daha yeni evliyiz ne bebeği hemen de kapat ağızlarını.Stres yaparsan hiç olmaz akışına bırak herşeyi

Bendede prolaktin hormonu yüksekti, hatta hiç bir hormonum düzenli değildi nerdeyse... Birde 40,50 günde bir yumurtlayan bir bünye..Doktorlar zor hamile kalcağımı söylediler, ama hiçte öyle olmadı Allahın izniyle. Nasip işi bunlar, demek ki bebeğinin dünyaya gelme vakti gelmemiş henüz..Sabırlı ol, dua et

Son düzenleme:
Hayatta her seyin oldugu gibi ozellikle cocuğun hayırlısını istemek lazım. Kolay degil dünyaya bir canlı getiriyorsunuz hamur gibi siz sekillendiriyorsunuz. Allah isteyen herkese versin ama hayırlısı ise.
Ben evlenir evlenmez cok istedim cocuğum olsun. O kadar da simarigimki ; yaz cocugu olacak ben oyle istiyorum zaten ben hemen hamile kalırım , doğururum falan. Neyime güveniyorsam? 3 at sonra hamile kaldım Nisan sonunda dogum tamam diyorum tam istedigim zaman. Öğrendikten 10 gun sonra kaybettim bebeğimi.
Olur dedim, ilk gebelik aksilikte. Sonra yine ya cocugu olacak ya elimi cabuk tuttum. Yine hamile kaldım. Tamam dedim tam benim burcumdan istedigin gibi. Bu sefer kalp atışını da duyduk. Sadece biraz daha fazla kaldı meleğim. Sonra yine aynı hüsran. Kürtaj.
Üzülüyorum ama yine güçlüyum. Ama hamileliğe cesaretim yok. 6 aylık evlilikte iki düşük iki kürtaj. Esinle ciddi sorunlar. Senin psikolojin iyi degil. 1 sene ara verecem dedim. Bu arada Dr lara gidiyorum hic sorun yok.
Tam planladığım gibi 1 sene sonra yine hamilelik. İstedigim anda hamile kalıyorum. Ama sonu? Yine Ağustos doğumlu olacak yine istedigim gibi. Ama sonuc? Aynı. 3. Kayıp 3. Düşük. Ben de kendimi atsaydım bi yerlerden.

Bıraktım artık. Neyse o süreçte tedavi ameliyatlar falan. Ama hamilelik istemiyorum. Bir süre sonra annelik duygusu depresti. Hemen hamile kalıyorum ya hadi dedik. Bu sefer tık yok. 6-7 ay oldu hamile kalamıyorum Dr a gidiyorum her ay nolur aşılama tup bebek bi seyler yapın. Hayır diye. Beyinde ne varsa aşağı yansır kendini rahat bırak olacak.
İnanmiyorum. Kocamla ozel hayatımda bitme noktasında . Adam artık gorev olarak görüyor benim psikolojim altüst. Aldığım hamilelik haberleri üzüyor.
Ve ben de kocama artık boşanalım bile demeye başladım . Kızdı bana. Bana sadece rahat ol , bu ısı sadece gorev olarak görme dedi.

O ara islerim cok yoğunlaştı. Alsam 10 dan önce eve gelemiyorum. Cok yogun geçiyor. Artık cocuk aklımda bile degil . Yumurtlama zamanı falan bile tutmuyorum

Sonra sat imda bi gariplik hissettim. Hadi bi test yapayım nasıl olsa yine yoktur dedim. Bu arada her ay yapıyordum mutlaka:) çift çizgi:) aylardır istedigim ama bir o kdr da korktuğum son.

Sonra... Hep yaz cocugu isteyen ve illa benim burcumdan olsun diyen ben; Kasım da doğacak cocuğa hamile kaldım. Hic beklendiğim anda meleğim sürprizle geldi . Yine cok kotu bi hamilelik geçirdim ama kızımı kucağıma aldım şükürler olsun. Ama bir kış cocugu

Cok acı da olsa sunu anladım; hayat senin planlarıyla gitmiyor Rabbim isterse veriyor.

Ha bu arada delice istedigim cok sevdigim kızımın hayatı ne kadr değiştirdiğini, esler arasında ne kadar degisiklik yarattığını gordum. Erkeğin tabi kendi fikri ben de evlenir evlenmez istemiştim ama su donem benim icin en guzel zamanmış. Evliliğimin ilk aylarında bu durumu kaldiramzmisim.

hayırlısı olsun arkadaşım
gelmek için daha vakti var demekki acele etme
kendini strese sokma

Allah'ın gücüne gider ,daha 7 ay olmuş bu neyin acelesi,bu kadar ağlanır mı??
hepimiz istiyoruz ama hayırlısı olsun, sağlıklı,hayırlı bir evlat olsunda zamanını en iyi Allah bilir.

eskiden ananem "şimdiki gençler çok aceleci" derdi bana komik gelirdi bu laf
ama burda okudukça (özellikle gebelik bölümünde, korunmayı bıraktığı an gebelik istediğini söyleyip sonrada olmayınca ay aman diyenleri gördükçe) gerçekten haklıymış diyorum bazen, 7 ay çok kısa bir zaman yani evet gebelik isteyebilirsin ama bunu bu kadar dert etmen yersiz,
bilmiyorum tam olarak ama madem bu kadar istiyorsun bebek eşinle beraber gidip bir muayene olun önce eşim spermogram yaptırsın sende gerekli tüm tetkikleri yaptır
sonrasında yine olmazsa ozaman düşünürsün
ama son noktadayım demek biraz ağır bence
allah ne verirse hayırlısını versin

Elbet anne olmayı isteyeceksin ama yıllardır bekleyen insanların nasıl ümitle beklediklerini, uğraştıklarına canlı şahit olsan keşke ve bunla imtihan edilmemen için dua etsen. Eltimin 16 yıl çocuğu olmadı. 16 yıl sonra 2 tane oldu.
Yani 7 ay çok kısa bir zaman. Yazılı zamanı vardır nasibi geldiği zaman kimse önüne geçemez. Bunun için hırpalama kendini hayırlısının olması için dua et.

sen böyle diyorsan benim kendimi çoktan atmış olmam lazımdı bi yerlerden... daha evlenmeden 3 defa ameliyat oldum yumurtalığımın teki yok 3,5 yıldır evliyim korunmuyorum ama çocuğum olmuyor üstüne zaman da aleyhime işliyor 28 yaşındayım yumurtalığım gün geçtikçe güçsüzleşecek, şimdi sen söyle sen böyle dersen ben napayım benden kötü durumdakiler napsın... bence böyle yapmayın, allahın gönlüne zor gidecek başınıza daha kötü şey gelir allah korusun, henüz çok erken... cicim aylarının tadını çıkar bence...

mrb ben genelde k.k nın bu bölümünü dışardan okuyanlardanım. ama konunu okuyunca dayanamadım yazmak istedim.
ben 4 yıllık evliyim. 33 yaşındayım 28 yaşımın sonlarında evlendim. 1 yıl sonra çocuk düşünürüz dedik. o 1 yıl geçti erteledik hadi öbür yıl olusun. ne güzel gezip tozuyoruz hayatın evliliğin tadını çıkaralım dedik 2. yılda geçti. tam şimdi çocuk zamanı derken bana lösemi teşhisi kondu. 1 gecede hastalandığımamı bütün hayatımın alt üst oluşunamı yanayım. çocuk fikri uçtu gitti tabi bu dönem aklımızdan. tabi hastalığımıda kimseye söylemeyince. bu kez eş dost ve akrabalardan yavaştan kıpırdanmalar küçük laf sokmalar hatta çok ileri gidip tüp bebek merkezi numarası vermek isteyenler dahi oldu.
bak canım. bir sürü tedavi süreci sonunda ne zamanki iyi olduğumu öğrendim o zaman sabırla beklemeye karar verdim.şu anda bebeğimi kucağıma almama sayılı günler kaldı. Allah herşeyin vaktini saatini bilir. inan bana bende üzülürdüm birinin hamile olduğu haberini alınca. ha ben eşimede böyle yakınıp demezdim çocuk istiyorum diye. hep o söylesin o istesin istedim.beklemeyi tercih ettim.ama öyle bir dert verdiki rabbim çocuk falan unutturdu. öncelikle haklısın tabiki bu üzüntünü endişeni eşinle , hayat arkadaşınla paylaşacaksın ama lütfen fazla üzerine gidip çok dillendirip onu bunaltma. Rabbim biliyordur vaktini sanada vereceği günü. inan buna. stres yapma. sakın isyan etme ve kendini böyle üzüp paralayacağına biraz sakin ve sabırlı olmaya çalış.doktoruna düzenli git.

hikayenize hem üzüldüm hem sevindim, sevindiğim taraf tabiki hastalığını atlatmış olmanız ve bir bebek bekliyor olmanız, allah bir daha göstermesin o günleri size
inş. sağlıkla kucağınıza alır ve büyütürsünüz yavrunuzu

çok tşk ederim..:) amiin. dilerim herkesin hikayesi benimki gibi devam eder. hayatta herşey bizler için.
konu sahibi arkadaşa küçük bir örnek olmak istedim. umarım katkısı olur.

Filmlerde oluyormuş o öyle, ilk ilişkisinde hamile kalan kızlar .Her filmde, dizide öyle oluyor ya .
Ve gerçekte duyduğum kadarıyla nadirmiş hemen bebek sahibi olmak.
ALLAH biliyordur zamanını lütfen acele etme. 7,5 ay zaten daha. Neyin ne olcağını bilemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…