Son Noktaya geldik(lütfen Allah Aşkına Akıl Verin)

Ya bebeğinize kıymayın belediyeden, valilikten, kaymakamlıktan yardım alabilirsiniz. Daha uygun kiralı bi eve çıkın. Eşinizin tüm kartlarına maaşına el koyun parayı siz yönetin. Benimde kız kardeşimin kocası 6000 alıyor evleri kira değil buna rağmen ay sonunu getiremiyorlardı. Eniştem hesap kitap bilmez paranın nereye gittiğini bile bilmezdi. Şimdi kız kardeşim bakıyor tüm parasal işlere. 6 ayda toparlandılar. Sizde bi yol bulursunuz. Eşinizle yolları ayıracaksanızda bebeğinize sarılın lütfen

Aldirma lutfen ya yanlis anlama beni ben zor sahip oldugum icin boyle seyler okuyunca icim yaniyor benim annemde cok buyuk fakirlikle dogurdu kardesimi benim babamda da gram huy yoktur ama annem simdi iyiki dogurmusum der

Allah razı olsun inanın eşimle elbette ki sorunlar yaşadık zor günlerdi ama bebğim sanki mucize gibi olmuştu eşim hala der bebek olmasaydı dagılmıştık diye bir kızım da var rabbime şükürler olsun okula gidiyor.Çünkü ben de çökmüştüm psikolojik olarak ama o kadar iyi geldi ki bize yuvamıza onunla ilgilenmekten kafamıza bile takmıyorduk olumsuzlukları.

10 yıllık evliyim. Çocuğum yok.
Keşke hem evlâdım hem de borcum olsaydı.
Köpek gibi çalışır yine ona bakardım.
Aldırıp bu vebali taşıyabilecek misiniz?
Kendi hatalarınızı o cana ödeterek?

O bebeği isteyerek yaptınız ve şimdi eşinizin yaptığı bir hatanı bedelini bir bebeğe ödeteceksiniz? Peki... Haydi aldırdınız.. Bundan 20 yıl sonra şu cümleyi kesin kuracaksınız.. " eğer doğursaydım şimdi 20 li yaşlarında olacaktı..keşke aldırmasaydım.. Öyle ya da böyle büyürdü.." bir komşum hep bundan dolayı bu vicdan azabını duyar.. Siz şimdi onu aldırınca belki bir yük kalkacak ama.. O yük yıllar sonra artmış olarak omuzlarınıza binecek... Çoook iyi düşünün.. Allah yardımcınız olsun..

Allah yardımcın olsun. Diyecek söz bulamıyorum şuan çoğu erkek bu durumda. Ama o yawrunun kalp atışı oluştu ki. Onun rızkı olmasa rabbim size nasip etmezdi. Eşinize diyecek laf bulamıyorum hala bunları yapacaksan neden tekrar çocuk yaptın. Bugüne kadar eşine çok şans vermişsin smdi minik yavrun için ona şans ver. Ha 9sene kaybetmissin ha 11 baktın olmuyor bebeğin 2-3yaslarina gelince ayrilirsin. Belki yorumum çok saçma ama zaten çok çekmişsin acıya dayaniklisin bunda da bir hayır var de evliliğine devam et.

Sakin o cocugu aldirmayi aklinizdan gecirmeyin.. herseyin bir caresi bulunur bir yolu olur ama Allah‘in size nasip ettigi o canin vebalini ödeyemezsiniz..Aldirin diyenler bunun nekadar büyük bir günah oldugunu bilmiyorlar heralde.. evlat diye yanip tutusan insanlar var Rabbim size ikinci kez nasip etmis bu cana kiymaya hakkiniz yok..diger sikintilariniz icin elbette bir cözüm yolu bulunur Hem sizin hem esinizin ailelerinizden yardim isteyin büyükler maddi manevi size bir yol gösterir mutlaka..

Hepinize yorumlar için tşk ler
Dün muayenem vardı.bekledim bugünü
Bebeği aldırmayacagim
Ama hala kalbim nasıl yapacağız nasıl bakacağım bu bebeğe diyor
Ne yedirecegm nasıl kıyafet alacağım
Hastalanır da nasıl muayene ettireceğim
Kızımın masrafları var ona nasıl yetiştireceğiz
Çalışmak istesem bebeği kime bırakacağım
Ne annem bakar nede kv dem
Benim kimsem yok arkadaşlar kimse bir Allah'ın kulu bana yardım etmez
İnanın yokluk çok zor
Biri 10 yıldır çocuğum yok demiş kesek borcum olsada çocuğumda olsa bakarım demiş
EMİN OL COKKKKK ZOR YOKSULLUK GECİNMEK
NE YİYELİM DİYE DUSUNMEK
ASLA DEME BUNU BİRC ODESEM ÇALIŞMASINDA COCUGUM OLSA DİYE DURAN KABUL OLUR BİLMEYEN BİLMEZ COKKKKKK ZOR

Arkadaşım benim çocuğum yok..
Bir çocuğun ne kadar masrafı olur cidden bu kadar korkulacak bir şey mi çok bilemem.

Ama çevremde gördüğüm günümüz anneleri ben yaşamadım çocuğum yaşasın, benim olmadı onun olsun diyerek
her şeyi abartıyor. Yaşamak, temel ihtiyaçlarını karşılamaktan öte millete gösteriş yapmak olmuş dert..

Bunu öz kardeşimde gördüm ben.

Gözünde gerçekten büyüyen ne bilmiyorum.
Yardıma ihtiyacı olan komşunun eskisini de giydirir yavrusuna bundan da gocunmaz.
Hastane vs içinde ayaklar yorgana göre uzatılacak.
Analarımız yokluğun hasını gördü yoktan var etti.
Çoğu için çöpe gidecek bir şeyden ihtiyacını giderecek bir şey yapabildi.
İnsan istese neler yapmaz..

Bence senin konunda çocuklarını büyütmekten çok daha büyük bir sorun var.
Bu eşle nasıl devam edeceksin?
Ona güvenmek zaten çok zordu, bu hayat yorucuydu.
Şimdi daha da yıprandı tüm duyguların..

Hadi devam etmiyorsun boşanma kararı aldın ki yerden göğe haklısın.
Bebeğini doğurmaya karar versen de vermesen de ailene ihtiyacın var..
Neden yardımcı olmazlar?

Canım çocuğun olsun görürsün
Çocuğun bir muz isteyip alamamak
Bir küçük cips isteyip alamamak çok zor
Ölmekten o an daha iyi gibi geliyor
Ciğerim yanıyor ben çocuğuma çok düşkünum.herseyi yoluna koyuyordum tam şimdi tekrar başa dönmek tekrar yokluk tekrar eve kapanmak para beklemek inan muhabbet hapis cezası gibi para yokki çıkıp bir yere gidesin.biseyler yapasin
Çocuğun yok şu an hayat sana o kadar kolay ki emin ol COKKKKKK kolay bekar gibi olduğunu düşün
Çocuk cokkk büyük sorumluluk
Bir yük daha sırtıma binecek
Nasıl kalkacağım bunun altından bilmiyorum

Elbette çok zordur.
İşte bu yüzden evde oturup para beklemek yerine çalışmalısın.
Annen neden yardımcı olmaz?
Senin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorken..
Bazı anneleri cidden hiç anlamıyorum..
Bu kadar bencil kadınlar anne olmasa keşke..

ikilem deyim herkes aldırma demiş
Kimse benim neler çekeceğini bilmiyor
Ve obur dünyamda yanacak
Bunun çok günah olduğunu bilmesem bilmiyorum su an şu kararı vermezdim.aman diyim aman
İnsanlar çocuk düşünürken bir kez değil bin kez düşünsün.

Allah kahretmesin o kocanı karın hamile bir çocugun daha var onlara yokluk çektir evin kirasını ödeme git abuk subuk şeylere harca.bide ağlamış beyfendi sanki silah zoruyla yapıyı.nefret ediyorum böyle erkeklerden.bebeği aldırmak konusunda duygusal yaklaşıyoruz ama bebegede yazık çocuklarına yetemeyen bunalıma giren bir anne yokluk nasıl olcak.çok zor Allah yardımcın olsun çok üzüldüm bu adamdan kurtul ailene sıgın inşallah hayatında herşey yoluna girer

Annemde çok sıkıntı çekti yokluk çekti.annenin kaderi benziyor çocuğuna işte.hayatla hep savaştı yokluklar savaştı şimdi babam emekli tam rahat edeceği dönem bir çocuğa bakacak psikolojisi yok.asla bakmaz bakamaz .benim evladına bir Allah'ın kulu bakmaz ben bunu cockkkkk iyi biliyorum oyuzden kimseye muhtaç olmayayım diye çabaladim çabaladim tam rahata edecektim başıma tekrar iş açtım
Ben kızımı yazın okul tatil olunca eve bıraktım üstünden anahtarla kitleyip ise gittim.7 yaşında kızımı düşün yaz tatilinde evde kaldı kızım telefonumu bıraktım yanına her saat arardım kontrol ettim öyle ise gittim

Aileme sığınırım sıkıntı yok ama benim babam bize küçükken cokkk çektirdi annemde bizde çektik hepimiz evlenip kendimizi kurtardık o evden şimdi o eve dönmek ölüm gibi birde küçük bebekle asla gitmem bu bebekle oraya gidemem

Ama o anne..
Anne olmuşsan eğer rahat edeceğin bir dönemin olmayacağını kabullenmiş oluyorsun.
Şimdi sen bu hayatı yaşarken torununa bakmayıp rahat edecek mi cidden

Bilmiyorum yaa benim 61 yaşında annem hala çocukları için yaşıyor.
Hayatında hiç rahat ettiği bir dönem olmadı ama kadının rahatlık yapısında yok.
40 yaşındaki evladını bile düşünmekten vazgeçmiyor.
Annelik böyle bir şey değil mi?

Sana destek olmazsa sen nasıl savaşacaksın bu zorluklarla?
En azından bir süre yardımcı olsaydı..
Muhtaç olduğun tek yer ailen olsun..
Kendine bu kadar yüklenme bence.

Kızımla her yere sigarim ama bu bebekle asla bir yere sigamam asla
O yüzden eşimin yanından da gidemiyorum.bosanip kurtulmak isterdim vallahi de billahi de ama başıma iş actim

Haklısın annelik fedakarlık ama
Annemin psikolojisi kaldırmaz babam çok yıprattı annemi
Aslında bakması lazım ama bakmaz
Benim zor durumda olduğunu biliyor
Ama kimselere bana yardım etmez Aziz
Ben evde parasız pulsuz kafayı yiyerek çocuklara ne kadar bu moralle psikolojiye bakacaksam bakacağım iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…