Son zamanlarda ki özgüvensizliğim

gecemavisi3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2024
48
-6
3
24
Merhaba arkadaşlar , nereye yazsam bilmiyorum. Ailem tarafından çok ezilerek büyütüldüm. Açık giyindiğimde iğrenç olmuş zaten yakışmıyor çok çirkinsin orsbu gibi ağır ithamlar işittim hep. Babam kardeşime , ablanın suratına sabahları bakılmıyor o kadar çirkin ki vs. demiş. Ne kadar çok ilgi görürsem göreyim kendimi bir türlü güzel ve iyi hissedemiyorum. Son zamanlarda bir sarışın takıntılığı başladı . Esmerim ve hiç bir zaman sarışın olamayacağım için buna bile çok takılıyorum. Önceden çok özgüvenli birisiydim parlıyordum, çevremdekilerin ilgileri beni tatmin ediyordu . İlgi görmesem bile aynaya bakınca gülümseyip içim kıpır kıpır uyuyordum. Derslerm de çok iyiydi başlı başına özgüven sağlayan oydu belki de .

Ama artık içi boş teneke gibiyim, kendimi beğenmiyorum. Başkalarının sözleri beni tatmin etmiyor. Bir sevgilim var bana çok ilgi gösteriyor ama ben kendime yetemiyorum . Kalkık düz orta bir burna sahibim ama o bilr o kadar çok batmaya başladı ki. Herkes estetik olursam senin gibi olsun isterim sen ise böyle diyorsun diyorlar . Bende estetik olmak istiyorum. Çok mu şükürsüzüm bilmiyorum. Sürekli başkalarıyla kendimi kıyaslıyorum. Zor bir hayatım oldu ama en çok da ailem bastırdığı için ne özgüvenim ne de elimde kendimi iyi hissedebileceğim başka bir şey kalmadı.

Tek derdin bu olsun diyebilirsiniz keşke tek derdim bu olsaydı . Babamdan tekme tokat yumrukta yedim annem beni orsbu diye babama da şikayet etti . İkiside çok ağır hastalandılar zamanla (kanser , verem ,trafik kazası, ameliyatlar, pankreas sorunları vs.) herkesle ben ilgilendim derslerime odaklanamadım . İyilleştiler derslerim kötü diye beni suçladılar arkamda durmadılar.

Genel olarak ne hayat enerjim kaldı ne kendime olan özgüvenim ne de mutluluğum. Napıcam nasıl kendimi toparlıcam bilmiyorum. Psikiyatriye git demeyin lütfen param yetmez devlete de gidemem ilerde işime engel olabilir.

Kendimi geçtim sevgilimin arkadaşları da çok gözüme batmaya başladı. Yakın bir arkadaşı barış reusu takip ediyor bilmeyenler için kendisi ( kızların rızası olmadan telefonlarında ki açık video ve fotoğrafları herkese yayan birisi) link atıyor yani . Sevfilimin yakın arkadaşı olduğu için ona da bozuldum.

Her şeyden bahsettim yanlışlıkla umarım anlamışsınızdır derdimi. Hakkınızı helal edin uzun yazdım

Güzellik özgüven getirmez. Özgüvenli olan güzeldir. Aura dediğimiz şey işte bu. Kendi içinizle çalışın. Kendinizi ailenizin sözleriyle değil siz değerlendirin. Dışınıza değil içinize yatırım yapın derim.

Evet haklısınız ama içime nasıl yatırım yapacağım beni ne tatmin edecek gerçekten bilmiyorum

Evet haklısınız ama içime nasıl yatırım yapacağım beni ne tatmin edecek gerçekten bilmiyorum
Beni açıkçası maneviyat tatmin ediyor. Sonra edebiyatı, şiiri sanatı seviyorum. Daha soyut şeyler. Bir alanda uzmanlaşmak, ilginizi çeken konular hakkında konuya hakim insanları dinlemek, bazen tek başıma içtiğim bir kahve bile bana o hazzı veriyor. Özgüveni olan samimi insanlarla vakit geçirmek de bence insanın özgüvenini arttırıyor.
Bunları yazıyorum ama ben de eksiğim özgüven konusunda ama arttırmaya çalışıyorum.

Dünyanın en güzeli olsanız mutlu mu olursunuz?yada ne kadar mutlu olurdunuz.Guzelliginde paraninda fazlasi insanın başına bela oluyor.Hic bir şey yapamıyorsaniz you tubeden bile konuyla ilgili bir şeyler bulabilirsiniz.sizin yapmanız gereken şey güzel olmak değil bir an önce çalışıp kendi ayaklari üzerinde durup bu aileden cikmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…