Son zamanlarda yaşadığım sıkıntılar üzerine bir dertleşme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben olsam böyle düğün istemezdim, borca sebep ortam stresli, iki arada derede takı toplamak için kuru nikah olacak. Biraz daha direnin iyisi olsun.

Diger konuya gelince ev kirası, fatura derken tonla masraf oluyor, ev her zaman masraf demek bu kadar.

Ne istediginizi ondan sormuştum. Siz nikah takı gibi girince. Hani masraftan evlenemiyoruz bir nikah kiyamadik gibi konusunca ondan en kolayını anlattik. Ama içinizde farkli seyler varsa nikah üstü yemek ve eglence, Gönlünüzce gelinlik diktirmek, fotoğraf çekimleri vs vs gibi o zaman bekleyeceksiniz tabi. Sonra çünkü hep keske gönlümce olsaydı derdiniz.

Aslında ana yazı üzerinde de belirtmiştim ancak "nikah için yeni bir kredi çekmenin akıllıca olmayacağı" kısmı yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabilir
Çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için

Erkeker bu dugun islerine pek karismaz, genelde bedediyede nikah salonunda evet diyip gecmeye razi olurlar .Ailelerinizin oneriside bu yondeyken bu sekilde hem evlenip hemde bir altınlari almak varken hayat arkadasinizin sade organizasyon diye tutturmasi bana biraz nikahi otelemek istemek gibi geldi. tabi genel erkek fikirleri uzerine yaziyorum erkekler genelde sade veya gisterisli olsun bir organizasyon hayali kurmaz .Soyle yapabilirsiniz belediye salonunda evlenir sadece akrabalarini yani taki beklediginiz insanlari ve akrabalari cagirirsiniz .Sonra eliniz rahatlayinca sadece sevdiklerinizi vagiracaginiz bir organizasyonu 1 2 sene icinde yapabilirsiniz .kimse size resmi nikahiniz var niye 1 sene sonra bir daha dugun yaptınız demez .
Ustelik zaten hayati paylasiyorsunuz gidip resmiye dokmek icin bu kadar beklemenin alemi yok .Hayat arkadasiniz sorumluluktan kaciyor gibi geldi

Düğün ya da eğlence fark etmez masraflı bir süreç. 1 sene çok uzun değil. İstediğiniz gibi yapın. Nikahı erken yapıp düğün altında eğlencd sonra da yapılır. Benim nikahım düğünüm 6 ay arayla oldu abimin 1 sene.

Düğün zaten saçmalık basın nikah da formalite, altınlarla borçlar kapanır oh mis gibi başlarsınız hayatınıza.
Borç miktarı milyonlarca tl değilse tabii ki karşılanır en azından büyük kısmı kapanır çok mantıklı

Çok detaylı yazıyorsunuz hep böyle misiniz?
Ara, sıra diyelim

Çok savunmacı gözükmek istemem haklı da olabilirsiniz.
Ben şu an için borç stresi içinde bu sürece girmek istemediğini anlıyorum konuşmalarından. Ama bu ona tamamen hak verdiğim anlamına gelmiyor tabii.
Konuşuyoruz hala bu konuyu.

Nikahla eğlenceyi yapmak için her seferinde şehir değiştirmek mantıklı olmayacak.
Bu yüzden ya sadece nikah ya da nikah + eğlence seçmek gerekecek.
Alyans yüzük gibi masraflarımız yok en azından. Onları zaten almıştık, takıyoruz.
Bir yanım "başlarım organizasyonuna artık borç morç düşünmek istemiyorum" diyor.
Diğer yanım "azıcık sık dişini istediğin gibi yap" diyor.
Bu ay kesin bir karar vereceğiz diye konuştuk, bakalım.

Akrabalarınız çok kalabalik değilse bence bu işe girişmeyin, kumar gibi bir şey. Ekonominin hali ortada, en yakınlarınız hariç en fazla ne takabilirler ki?.. bence sade nikah kıyın, sizde iş bakın, zamanla borcunuzu kapatırsınız.

Organizasyon olursa hiçbir akrabanızın olmadığıolmadığı bir şey,sade nikah olursa herkes olacak öyle mi?

Ailen anne ve baba akrabalarına takı altın para falan taktı ise 2 katı beklenir
Mesela ailen bir başkasının düğününde 200 atı ise size gelen para 250 veye 300
Gelir kısaca ailenin verdikleri size verir
size verilen takılar ile borçlarınız kapanır kesin
Zaten ev herşey hazır
Gözünüzde büyütmeyin fazla
Eger akraban az ise sakın yapma batarsin

Siz daha nikah altın felan yazmadan aklımdan direkt bu geçti. Nikahınızı yapıp gelen takılarla borçlarınızı ödeyip evliliğinizi resmileştirebilriisniz. Nikahta masraf sadece kıyafet bir de devlete ödeyeceğiniz cüzi nikah masrafı öyle borç yapacağınız bir durum yok ki. Sonra kendinizi toparlayınca da arkadşalarınızla minik eğlence düzenlersiniz. Erkek arkadaşınız sanki sizi oyalıyor gibi geldi bana

Ailenin taktığı takılar aynı şekilde gelmez. Çok yakınların belki takabilir. Diğerleri takmaz aynı altını. Hiç boşa umutlanma yap bir nikah geç gitsin.
Haklısınız.
Altın fiyatları çok yükseldi.
İnsanların durumu aynı olmayabilir.

Organizasyon olursa hiçbir akrabanızın olmadığıolmadığı bir şey,sade nikah olursa herkes olacak öyle mi?
Biz hiç bu sorunlar olmadığı zaman akrabaları çağırmayız, sadece yakın gördüğümüz kişileri davet ederiz diye düşünüyorduk. Takı töreni vs yapmayız takmak isteyen elden verir diyorduk.
Şimdi durumumuz sıkışık olduğu için takı gelsin diye çağırmak gerekecek.

Yani siz istediginiz kadar isteyen elden veriri diyin ailenizin getirdiginin karsiligi i fakmak isteyen insanlar olacak arkadas dist cart curttan taki cok beklemeyin o kesim taki takmaz size taki takacak olan sizin aslinda pek samimi gormediginiz akrabalarinizin ve ailenizin esi dostu .kac arkadasiniz evlendi de taki taktinizda onlar size takacak ?arkadaslarinizin cogu çeyrek bile takmayacak.
Size ellerinde altınlarla gelip mutlulugunuzu oaylasacak aile yakinlarinizi neden bu kadar kucumseyip oteliyorsunuz .En yakin dostunuz bile biz evkenirken tanismiyorduk bize taki takmadi diyip zarfi. İcinde 3 5 lira takarken .didinizin didisinin didisi gelip belki altin takacak ? Bu acidan bakin biraz olaya

Siz Türkiye disinda farkli bi ulkede mi yasiyorsunuz? İki kisilik aksam yemegi fiyatina burda nikah toreni yapiliyor. Belediye salonuna gidiyosunuz belgeleri verip gun aliyosunuz sonra da nikah kiyiliyor. Tum akrabalariniz da gelebilir zaten nikah salonlari koltuklari yeterince cok kisiyi alabilir. Gerilecek bi sey yok ki zaten bedava gibi bir fiyat nikah takiyi takan takar , takmayan takmaz zaten bi kayip olmaz. Siz isterseniz sonra kendi ailenizle kucuk bi kutlama yaparsiniz. Oyle bi yazmissiniz ki gereksiz hayati kendinize zorlastirmissiniz.

Düzgün ifade etmeye çalışırken daha karmaşık bir anlatım ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğinizi düşünme halindeyim. Aileleriniz düğün yapmama ihtimaliniz olduğuna dair ufak bir söylenti yayabilir. Bu söylenti üzerine bir elin parmağını geçmeyecek kadar miktarda kişi maddi değeri olan hediyesini nikaha töreninize teşrif ettiğinde getirebilir. Biraz toparlanıp zaman kazanmanıza katkıda bulunabilir, nikah yapmak suretiyle elde ettiğiniz maddi hediyeler. Hayallerinizi süsleyen o kutlama etkinlikleri için borçlarınızı ödedikten sonra birikim yapabilirsiniz. Pandemi nedeniyle zamanında istediği kutlama organizasyonunu yapamayan nice insan kucağında bebeği ile hayallerini gerçekleştirdi.

Son düzenleme:
Dün çok hassastım, çok darlanmıştım. İçimi dökeyim derken karmaşık anlatmışım haklısınız.
Olayı çok büyüttük hakikaten. Burada yazılanları okumak da iyi geldi.
Konuştum hayatımdaki kişiyle.
Bu iş böyle olmaz birbirimizi yemeye başlamadan kurtulalım şu sıkıntıdan dedim. O da bıkmış durumda.
Ailelerle de konuşacağız bugün. Bizim akrabalarımız yazın olmuyorlar genelde, ya haziran ya da eylül olacak bu yüzden.
Her şeyimiz var evimiz eşyamız kurulu düzenimiz yüzüklerimiz insanların çoğu bu masraflardan erteliyor.
Kendi kendimize zorlaştırıyoruz yani her şeyi

tam da bu sebeple nikah yapacagim:)
ailemin taktiklari belki gelir diye. Tören vs hevesiniz varsa cumartesi nikah olsun aile komsu falan - altin takma potansiyeli olan kisiler gelsin. pazar günü de sadece en sevdiginiz kişilerle bir tekne ayarlayin, ya da keyifli bir davet verin, ya da sahil daveti ayarlayin, ne yaparsaniz yapin. alt tarafi tas catlasin hazirligi gitmesi evet demesi, ayakta altin beklemesi , yüzünde flaslar patlamasi, birilerini öpüp mekandan ayrilmasi sürer 5 saat. ki her sey dahil bes saat:) yoksa nikah dedigin 15 dakika taki toreniyle beraber 1 saat.
allah askina is yerinde ne sacma seylere katlaniyoruz 5 saat yani nikaha mi katlanamayacaksinjz? madem sizin icin onemsiz evet evet diyin, bitsin gitsin.
sonra istediğiniz töreni yine yaparsınız, bir engel yok. zaten sadece sevdikleriniz olacakmis. yani daha sonradan da yapsaniz sorun olmaz.

Son düzenleme:
Valla çok iyi geldi şu yazılanları okumak.
Başkası sorsa belki sizin dediklerinizin aynısını söylerim ama iş kendine gelince gözünün önündekini göremiyorsun bazen.
Çok yük edip dert ettim meseleyi.
Kenarda hiç paramız yok mecbur az ya da çok bir kredi çekeceğiz ama gelecek takıların zarar ettirmeyeceği kesin.
Bu sene yapacağız diyebilirim artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…