bir arkadaşım geçen yıl tek seans için 40 lira vermişti canım
Guclu olman gerekiyor depresyona giriyorum diye aklini bulandirma beyninin seni yenmesine izin verme lütfen.
Uzaktan yorum yapmak kolaydir elbet bizim icin , ama sen ne kadar dusuncelerine teslim olursan okadar kötü olursun...
Ailenin durumu hic acici degil onlari kurtaramiyosan kendini kurtaracaksin , onlar icin cabalamayi birak bos bir caba olur..
Imkanin varsa kendine bir is bul hayatini duzene sok. Kendi ayaklarinin ustunde durmalisin oncelikle.
Bu zamanda insanin kendinden baska kimsesi yok sana bir sen yardim edebilir baska edemez..
Sende pes edip isyan bayragini cekersen, seninde ailendeb bir farkin kalmaz problemli olursunn.
Neden yazdıgımı bıle bılmıyorum .. BOĞULUYORUM....
Yaşım 21.. Şu yaşıma kadar sorunlu bir ailem vardı hala öyleler.. Birbirine güvenmeyen kavgası hıc eksılmeyen sevgı saygının olmadıgı her gün mutlaka bağrış cagrıs ıtıs kakış olan bı evde buyudum.. Klasık kaynana gelın sorunlarının aile gundemıne oturdgu annemın kendı bilmiş tavırları devamlı kendı ıstedıgı olsun dıye hepımızı yonetme cabaları.... Babamın vurdumduymaz ikiyüzlü olması.. Erkek gıbı davranmaması bı dediğini baska zaman ınkar etmesi.. İşine geldıgı gıbı gevsek davranması.. yasım buyuk olmasına ragmen hastanelık olacak kadar babamdan dayak yemem.. kımselere soyleyememem..sırf huzurumuz kacmasın dıye polıse gıtmemem...Annemı devamlı aldatması.. Son aldatma olaynı aylardır saklamam herseyı delıllerıyle bılmem her gecen gun yenı seyler ogrenmem fakat annemın pskoljısı bozuk oldugu ıcın soyleyememem..son aldatmasında rahatsız bırsekılde tedavı gorurken yuruyemezken annemı gormeye gıdecegım dıye cekıp gıdıp baska kadına gtmesı.. bunu hıcbırsekılde yuzune vuramamam anneme soylesemmı soylemesemmmı ıkılemim.. annemın ablama kötü davranması ablamın cıns cıns hareketlerı.. Aileyı bır araya toplama cabalarım toplayamamam.. Duzeylı ve yıllardır suren bırlıktegımın olması fakat hıcbırsekılde aıle tanışması bıle yapmaya cekınmem.. Evın ıcının rezıl gıbı olması heryerın herseyın dagınık ve pıs olması her ne kadar ugrassamda bırturlu duzene oturtamamam.. Ilerıye yonelık gelecek korkumun olması evlendıgımde mutlu olamayacagım aynılarını yasayacagım korkusu.. aılelerı tanıstırsam yasanacak sorunlar.... eve cagrısam rezıl olacagım düşüncesi.. yanlış anlamayın evımız kucuk durumumuzdan dolayı degıl utanıp sıkılmam.. evde duzen olmaması.. aılece oturup yemek yemememız...evın devamlı dagınık ve pıs olması... kavga bagrıs cagrıs.. ıcım dolu dolu oluyor hıckıra hıckıra aglamak bagırıp cagırmak ıstıyorum.. yasca buyuk bır ablama danıstgmda sen nasıl sabredıyorsn dyor.. evımzdekı bırcok olaya sahıt olan bırı.. Allah sabır versın dye sana hergun dua edyorm dyor.. herseyı yapıyorm.. ameliyatlı olmama ragmen elımden gelenı yapıyorm yemek yapyorm masada bırlkte yıyelm dye.. fakat ya bulasık kavgası cıkıyor ya sofrayı toplama kavgası.. annem ınadından hıcbırsey yapmıyor sırf ablam yapsın etsın dıye.. anlatmaya kalsam sayfalar yetmez... zaten bırcogunuz buraya kadar okumadı bıle belkı... neden yazdıgımı bıle bılmıyorum... keske maddı ımkanım olsa ayrı eve cıkabılsem.. her ıstedgmı yapıym anlamnda degıl bu ıstedgm.. kafam rahat olsun... kimseye guvenemıyorum hayattan hıcbır keyıf alamıyorum.. herseyı atlattım bunca sene ama artık ıcım almıyor.. durup durup aglayasım gelıyor.. cogunlukla sabaha karsı uyuyorum.. uykum gelmıyor.. yada cok uyuyorum.. Dertlerımın sorunlarımın arasında boguldum kaldım.. 4 kişilik evde 3 ününde pskoljsı cddı anlamda bozuk.. yıllardır yasanan sorunlar ıster ıstemez etkıledı herkesı.. Bı ben belkı mantıklı dusunmeye calıstım sabret dedım dua ettım.. fakat herkes bırbırıyle ugrasıyor evın ıcınde.. takıntılı bencıl saygısız bırbırne deger vermeyen bı aıledeyım.. Evlensem sevglimde benı aldatırmı mutlu olrmuyum... belkı ılk seneler aldatmaz ama sonra aldatırmı... vs vs vs vs vs... Pskologa gtsem nerden baslarım onu bıle bılmıyorum.. ya da ıse grsem maaşım pskologa yetermı ne kadardır ne degıldır.. namaz kılmıyorum fakat orucumu tutarım her gece dua ederım.. dürüst ve adıl davranmya calısırm herkese .. ıftıra dedıkodu sevmem.. düzgün yasamaya calısyorm fakat hayat sartları zorladıkca zorluyor.. Daha yolun basındayım,fakat SONA GELDİM...............ne önerirsiniz bana.. çalışmıyorum Dış Ticaret mezunuyum iş bulamıyorum.. kafama yatıcak bır ıs aryorm oda yok cook dusuk maaşlar onerılıyor.. devamlı baskı ıs bul ıs bul.. gormelere gdyorm gerı donyorm aynen. ya ben kabul etmyorm ya gerı donus olmuyor..Sanırım depresyondayım... sıkıştığım yerden cıkamıyorum.... Bu durumdan nasıl kurtulabılırım napmam gerek lütfen akıl fıkır verin... Buraya kada
r okuyup yorum yapan herkes
e cok teskkr ederım smdıden .. gozlerınız ve ellerınız dert gormesin...
cok dogru yazmışsınız.. yaşınız kaç bılmıyorum ama bu yorumun aynısını 65 yasında bır aıle buyugum yaptı bana .. kendını kurtarmaya bak sen elinden gelenı yaptın duzenını kur kendı hayatını yasa dıye.. dogru noktalara degındıgınızı dusunuyorum fakat ne kadar saglam bır yapımda olsa senelerın bırıkmışliği var. çocuklugum küçüklüğüm ergenlık zamanlarım. kırgınlıklarm kızgınlıklarım guvensızlıklerım... ister istemez bır adım otemı göremez oldum.. Zaten ne dmiş doktor.. bize asıl hastalar gelmez.. hasta ettıklerı gelir..... her türlü tavsıyeye açığım cok teskkr ederm yorumunuz ıcın..
Canim 153 u ara ucretsiz devlete bagli psikologlar var randevu al. Bnde 22 yasndayim bnm ailemde cok sorunlu konularimi okursan gorursn ki suan mecalim yk yazmaya yarn acicam yine bir konu okursun. Senden eksigi yk fazlasi var. Ve bn ayri eve cikma ihtimalim olsa o kadar mutlu olurdum ki ama bnm babam hayatta izin vermz snnki verir sanirim ole dedigine gore mutlu ol buna bile. Dedigm gbi randevnu al hic para vermiysn bn gttim bikac seans gayet guzel. Banada dua edersn belki
Bir işe gitmen konusunda diğer yorum yapanlarla hemfikirim ama bence bir avukat bulup -biraz kurcalarsan internet ortamında soru sorabileceğin siteler bulabilirsin- olası bir şiddette raporla gerekirse şikayet et. Hatta ses kaydı yap gerekirse evde. İnşallah en kısa zamanda o ortamdan sonsuza kadar kurtulursun. Ama özgür olarak.
yasim 28 :)
Canim hayat hepimize bir sekilde kotu yuzunu gosteriyor ..
elbete kizginliklarin var , guvensizligin , kirginliklarin , ama bunlari unutman icin kendin icin iyi bir hayata merhaba demen gerwkiyor ozaman diceksinki , o gunler geride kaldi ama yasandi vede bitti.....
kötü seylerden sonra.kurulan hayatin degeri kiymeti guzelikleride guzel olur yasin cok genc yapamayacagin hicbirsey yok.. hersey yapabilirsin, bir sure daha katlanirsin ama en azindan kafanda amann benim bir hayatim var guzel olucak diye takmazsin ..
iki secenegin var ya kendin icin savasip bu savasi kazanmak...
yada orda kalip bosa bir emek ve gencligini harcamak...
secim elbette senin umarim mutlu olursun. ..
en azından geçici bir süreliğinede olsa uzaklaşmak ıyı gelıcek sanırım bana.. zaten evde durmamaya calısıyorm devamlı cıkıp gezıyorm. habıre dısarı atıyorm kendmı baya ıyı gelıyor. inişli çıkışlı bir dönemdeyım bi cok dipte hissedyorm bı umutlu olmaya calsyorm bi cok karamsar oluyorum bende anlayamadım :) saolun destegnz ıcın.. hamileymişsiniz,Allah saglıkla kucagınza almayı nasıp etsın..
hmm o tekirdağda gitmişti. ekim ayına kadar bende burdayım aslında yakınsın günübirlik tekirdağa kaçabilirsen seve seve ağırlarım seni. o yol parasını psikologa verir istanbulda giderim dersen o ayrı gerçihangi hastane / klinik ya da doktor acaba , ben İstanbulda anadolu yakasında oturuyorum.40 tl cok makul bır fıyatmış..
her şehirde var mı bunlardan acaba ?Canim 153 u ara ucretsiz devlete bagli psikologlar var randevu al. Bnde 22 yasndayim bnm ailemde cok sorunlu konularimi okursan gorursn ki suan mecalim yk yazmaya yarn acicam yine bir konu okursun. Senden eksigi yk fazlasi var. Ve bn ayri eve cikma ihtimalim olsa o kadar mutlu olurdum ki ama bnm babam hayatta izin vermz snnki verir sanirim ole dedigine gore mutlu ol buna bile. Dedigm gbi randevnu al hic para vermiysn bn gttim bikac seans gayet guzel. Banada dua edersn belki
işallah en kısa zamanda geberir.babam kendını begenmişin tekı.. cok afedersnzde kırkından sonra azan cınsten annem dogru duzgn ustune basına bırsey almaz kepaze gbı devamlı aynı sylerı gyer babam gder beymende 200 tlte pantolon alır. zaten aldatgnı blıyorum fakat yenı aldatma olaynı aylar oncesnde ogrendım.. tedavı goryordm annemı gorucem dye cktı gttı ona kalsa tdavye yerlestrıp anında gtcektı yanmda durmadan annemn zorlamalryla kaldı.. meger cok yakınlarda otryorms kadın.. besbelli ona gtmıs onda kalıp oyle gtmıs babaannmde bır gn kalms.babaannemle annam konsmyor oyzden hertrlu babaannem uzernden yalan syluyor babam. daha gecen gun ortalktakı fazlakları atyordm vıtrne geldm bır anda delırdı cekıl gt benmde esyalrm var bana lazm bsy varmı once ben bakcm bılmemne annem araya grdı bırak cock yapsın.. yok.. annemı tuttu fırlattı arkasndan benı fırlattı hıc dusnmeden.. bu kız amelyat olmuş byerne bsey olurmuş.... onun sözleri yumrukları ........
her şehirde var mı bunlardan acaba ?
işallah en kısa zamanda geberir.
yada felç kalsın da karışamaz olsun.
k.b sinirlendim.
Bende 21 yaşındayım. Bende ailemden yana zamanında çok sıkıntılar çektim. Bazen düşünüyorum. Etrafımdaki akadaşlarıma bakıyorum.aileleri herşeylerine destek ceplerine parayı koyuyorlae gezip tozuyo olae ya da evleri huzu kokuyo. Bunları görünce diyorum ki neden ben böyle değilimneden onlar bu kadar mutlu? Ve senin benim gibilere bakıyorum. Dünyanın adeleti bu kadr işte. Keşke elimden bişey gelseydi. Keşke destek olabilseydim.
Saol canım senin dAllah yardımcın olsun. Benim annem ve bbm ayrı. Babamla görüşmüyoruz. Annem de içinden çıkamadığı bi durum olduğunda dayıma söyler. Dyım da hemen dövmeye kalkar. Şiddete başvurur. Ama atlattık biz çok şükür eskisi kadar kalmadıı.bende çok düşünüyorum. çok canım cicim degıl hırbır hayat arada kavgalar olur bunlar cok normal. fakat beklemedgn ınsanlrdn beklemedgn syler görmek cok uzuyor ınsanı... Allah yardımcınız olsun,sizin aileniz nasıl.. babam sessız bırıdır dısarıdan cok sakin gözükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?