- 18 Kasım 2020
- 202
- 16
- 48
- 38
- Konu Sahibi Mayalartakvimi
-
8 ve 3 buçuk yaşında kızlarım okula gitse okuldan sonra karşılayacak biri lazım yatılı bi iş çokta mümkün değil iki kız çocuğuyla nasıl güvenirimÇocuklar kaç yaşında? Kreşe, okula falan gönderip çalışamaz mısınız? Ya da çocuklarla birlikte sizi kabul edecek yatılı bakıcılık gibi bir iş bulsanız?
O konu tamamen kafamda bitti artık ama kızlarımNeden boşandığınızı kendinize hatırlatın, bu adamın tekrar düzelmeyeceğini kabullenin.
Evet kızlarınız, ancak şunu unutmayın, sorunlu baba demek üzgün anne demek üzgün anne de huzursuz çocuk demek. Huzursuz evde büyümüş birisi olarak söylüyorum annem iyi ki boşanmışO konu tamamen kafamda bitti artık ama kızlarım
Bunları bende düşündüm evet ama burada öyle bi çevrem hiç yok ya da ben gerçekten çabalamaktan mı vazgeçtim de kendime itiraf edemiyorum bilmiyorumEvden yapacağınız bir iş olabilir mi ilk etapta ne bileyim bazı kadınlar ev yemeği tatlı hamur işi vs yapıp satıyorlar ya da çocuklarınızı da kabul eden bir iş bulsanız geçici olarak. En azından bu zor günler geçene kadar, biraz birikim yaparak.
8 ve 3 buçuk yaşında papatyalarım evet istediğim zaman görme şansım var ama ben bitik hissediyorum aynı evde olmak gibi olmuyor görüp dönmekÇocukların yaşları kaç? Yakınmışsınız. Görürsünüz. İş durumlarını hallederseniz geri alırsınız. Kızlarınızı düşünün, inancınız varsa yaradanı düşünün. Mesleğiniz de varmış. Salmayın kendinizi ayağa kalkın
En çok beni ağlatan da bu onlara ömür boyu yara bırakıcak olmak kendimi de affedemiyorumÇocuklarını sensiz bırakmak olmaz
Tamam haklısın zordasın dardasın ama onlar için koskocaman bir dünyasın
Herşeyin bir çözümü bardır
çocuklara babaları işteyken kim bakıyor şu anda?8 ve 3 buçuk yaşında kızlarım okula gitse okuldan sonra karşılayacak biri lazım yatılı bi iş çokta mümkün değil iki kız çocuğuyla nasıl güvenirim
Annesi ve babası var bunu söylemiştim ama kabul etmediler sende kalacaksa senin annen baksın o gelsin dedi çocuklar bir tarafı seçmek zorundalarmış ya hep ya hiçeski eşiniz çalışmıyor mu?
çocuklara kim bakıyor o işteyken?
siz işteykende o bakan baksın akşam alın çocuklarınızı.
Okurken ağladımSiz çok iyi bir annesiniz, bunca yaşanmışlığa rağmen kırgın kalbinize değil yavrularınıza üzülüyorsunuz. Eski eşinizin teklifini kabul etmenizde bir şey yok ki, siz ne kadar anneleriyseniz o da babaları sonuçta yabancı bir adam değil. Biraz çalışır kendinizi toplarsınız hem maddi hem manevi. Hem evden de çalışabilirsiniz, İŞKUR'a başvurun. Ama ne olursa olsun lütfen kızlarınızı bu dünyada yalnız bırakmayın. Onları haftada 2 gün bile olsa anne kucağında uyumaktan mahrum bırakmayın. Allah sizinle olsun.
Ortak velayet kalıcı yer benim yanım.Ben anlamadim.
Cocuklarin velayeti sizde ve siz kendiniz duzen kurmak için gecici olarak babalarina vermissiniz.
Degil mi?
Babalarinin yanindayken kim bakiyor? Baba calismiyor mu? Calisiyorsa o isteyken bakan kim?
Siz calisiyormussunuz annenizin yanindayken, yanlis mi anladım?
Nafaka istemedim boşanırken çünkü bana ben sizi mağdur etmem her zaman her ihtiyacınızı ben karşılarım sen yeter ki çocuklara bak dedi ama 1 yılda sadece 1 kere 400 tl pazar parası verdi . Babamdan aldığım küçük bi miktar yetim maaşıyla geçindim uzunca süre faturalarımı ödüyordu sadece şimdi evlenmeye karar vermiş birde çevresine haber salmışlar eski komşulara falan kapalı eli yüzü düzgün birini bulucaklarmış Allah mesut etsin umrumda bile değil ama adam olamadı bayramda çocuklara bayramlık alalım dediğimde bile benim yanımda mı olacaklar sanki alamam bayramlık diyen biri tüm meselesi beni acıtmak oldu yoksa papatyalarımla birbirken onlara çok iyi bi baba sadece beni nasıl yaralayacağını şaşırdınafaka almıyormusunuz. eski eşiniz çocukların bakıcı masrafını ya da sizin kiranızı ödesin. ikisinden biri ödenince sizin çalıştığınız para size daha rahat yeter.
tekrar dava açıp nafaka isteyemez misiniz. sizi mağdur etmiş işte bence çocuklarınızın hakkını alın derim. şimdi evlenecek bir çocukta ordan yaparsa sizin çocukların yüzüne bile bakmaz. şimdi bile çocukları için para vermeyen adam evlenince hayatta vermez. dava açabiliyorsanız açınNafaka istemedim boşanırken çünkü bana ben sizi mağdur etmem her zaman her ihtiyacınızı ben karşılarım sen yeter ki çocuklara bak dedi ama 1 yılda sadece 1 kere 400 tl pazar parası verdi . Babamdan aldığım küçük bi miktar yetim maaşıyla geçindim uzunca süre faturalarımı ödüyordu sadece şimdi evlenmeye karar vermiş birde çevresine haber salmışlar eski komşulara falan kapalı eli yüzü düzgün birini bulucaklarmış Allah mesut etsin umrumda bile değil ama adam olamadı bayramda çocuklara bayramlık alalım dediğimde bile benim yanımda mı olacaklar sanki alamam bayramlık diyen biri tüm meselesi beni acıtmak oldu yoksa papatyalarımla birbirken onlara çok iyi bi baba sadece beni nasıl yaralayacağını şaşırdı
Sizi anlıyorum. Devlet kurumlarına, yaşadığınız şehrin belediyelerine bir başvursanız mesela büyük kızınız okul çıkışı bir kursa yazılır, küçüğü için de ücretsiz ya da cüzi miktarda belki kreş hizmeti alabilirsiniz. Evden çalışma epey arttı, onu da araştırın. Mutlaka bir çıkış yolu olmalı, siz bu adımı attıysanız koşacaksınız demektir.Okurken ağladımiş gerçekten mesele değil çalışırım mesleğim de var sorun ben işteyken kızlarımı emanet edecek kimsenin olmayışı tüm düğüm burda başladı
İşte o yüzden aklına nefsine mukayet ol lütfenEn çok beni ağlatan da bu onlara ömür boyu yara bırakıcak olmak kendimi de affedemiyorum
Kesinlikle önce şunun farkına varın. Çocukların babalarında kalması bir felaket değil. Sizin için dibin dibi deĝil. O zaman çocuklar sizdeyken de babanın böyle düşünmesi lazım. Çocukların annede ya da babada olması fark etmez. Önemli olan çocuklarla sağlıklı ve doyurucu iletişimi devam ettirmek. Zaten uzak oturmuyorsunuz. Özlediğiniz zamanlarda hafta sonunu beklemeyin. Mesela benim çocuklarım tabi yaşları da buna müsait olduğu için anneye ya da babaya gidip gelme konusunda kendileri karar verir. Bir bakarız benim yanımdalar bir bakarız babasında. Planlarını programlarını uzun zamandır kendileri yapıyorlar. Resmi makamlarca bir karar veriliyor ama inanın cocuklar ne zaman anne de ne zaman baba da olmalı kısmı bir süre sonra önemini yitiriyor.8 ve 3 buçuk yaşında papatyalarım evet istediğim zaman görme şansım var ama ben bitik hissediyorum aynı evde olmak gibi olmuyor görüp dönmek
Canım benim bak çocukların artik büyümüşler.8 ve 3 buçuk yaşında papatyalarım evet istediğim zaman görme şansım var ama ben bitik hissediyorum aynı evde olmak gibi olmuyor görüp dönmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?