Sonra da pişman oluyorum işte

Freyja94

Ubi dubium ibi libertas
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
326
360
23
iyi günler. ailemle bir konuda anlaşamıyoruz ve her seferinde benim sinirlerimi bozmayı başarıyorlar. mahallede baktığımız kediler var, herkesin ailesi onlara bakmak için seferber oluyor resmen, mamalar, sütler, yemekler çeşit çeşit herkes ne bulabilirse çıkarır koyar. Ben de arada sırada birkaç parça bir şeyler veririm ama her seferinde ailem buna tepki veriyor. Çok fazla değil mi o, bizim rızkımız niye veriyorsun, onlar zaten toklar, eve alıştırma şunları gibi. Ay deli olacağım resmen her seferinde ya. Babam her seferinde geçerken beni sinir edecek ya, şöyle tam karnından vuracaksın, ne güzel fırlayacak gibisinden cümleler kuruyor. Vurmaz tabii ki ama zaafımı biliyor illa beni sinir edecek ya, sözde şaka yapıyor. Hala "çocuk gibi" hayvanlarla ilgileniyormuşum, büyümeliymişim, küçümser gibi suratıma bakıp cık cık yapıyorlar, bütün ailem bu şekilde ya abartmıyorum.

Neyse bugün oturuyoruz, yine konusu açıldı başladılar işte yine bizim evin yanına yemek koymuşlar, pirelenecek her taraf, temizlemek gerekecek yine iş çıktı, pireleri üstlerinde gezecek haberin yok, sevme şunları diye. Ben de sinirlendim "ya bir elalemin anne babasına bakın nasıllar bir de size, niye bu kadar kötüsünüz" dedim. "beğenmiyorsan değiştirelim" dediler. "şikayet etmezdim" dedim o sinirle. Şimdi de pişman oldum bunu dediğim için. Zaten evde izin vermiyorlar pis(!) oldukları için, bir şey diyemiyorum ama bakanlara bari laf etmesinler, onlar da can ya. Ne yapacağım ben? Her seferinde sinirlenip kalplerini kıracak şeyler söylüyorum, sonra da üzülüyorum. Ama en hassas olduğum konu bu tutamıyorum kendimi Kötü bir şey ama gerçekten başkalarının anne babasını kıskanmaya başladım artık.

Ben fazla bulmadım.
Söz konusu şey takıntılı olduğum konular olunca ailem de olsa düşüncelerimi saklamam ben de.Ben de cinsiyet eşitliği konusunda çok hassasım.Zamanla öğrenecekler merak etme,bu şakaları da yapmayı bırakırlar.

Oyle bi aileden sizin gibi bi cocugun yetismesi ne guzel
Bence soylediginiz her sozu hak etmisler
Kendileri sevmeyebilir bunu anlayabilirim ama sevene besleyene laf etmelerini anlayamam
hayır onlar da seviyormuş sözde ama hiç belli etmiyorlar nedense

Kedi piresi insana geçmez. Geçmiş olsa çocukluktan beri kedi bakarım bir kere bile pirelenmedim. Önce bunu ailenize öğretin. Beni yanlış anlamayın ama ailenizde merhamet yok. Her varlık kendi rızkını yer. Akşama kadar aç susuz gezen hayvanlar var. Sen verme ben vermiyim kim verecek onlara bir lokma ekmek ? Ailenizin tavrı hiç ama hiç hoş değil, ben böyle ailede çok fazla kavga ederdim herhalde.

Benim annem de kedi köpek sevmez korkar çok mesela ama hiç böyle bi tepki vermedi. Ben de yolda gördüğüm kediyi köpeği kucaklarım verebileceğim bişey varsa veririm. Annem anlayış gösterir. Sizinkiler neden böyle yapmış ki? Bence tepkiniz de çok doğru olmuş. Ne günahı var o kediciklerin

geçenlerde dedemlerin evinin arkasına da yavrulamışlar, dedemin dediğine göre pire görmüş kolunda, o yüzden korkuyorlar ama bizimkiler mahalle dışına bile çıkmıyor. Mesela kediler arada bizim kapının önüne gelir annem laf atar kediye o kadar da nefret etmiyor ama konuşmaları, dedikleri de sanki sevmiyor gibi. Anlamıyorum ben ya

Bir daha konuşurlarsa de ki: " Eğer hayvanlar pis ve kötü olsaydı sizin rızkınızı alıp da o kediciklere vermezdi Allah"
benim de arada aklıma geliyor "belki borçlarınızdan bir türlü kurtulamama sebebiniz kedilere verdiğim yemeğe laf etmenizdendir" demek ama sonra ağır olur deyip vazgeçiyorum. Çok mu zordu ya her seferinde müdahale etmek yerine bir kere de olsa para verip kızım kedilere git mama al demek

Artanlari verebilirsin ozamandami lâf ederlerki. Bizimkilerde sevmiyor. Ama bizimde ikitane var. Huzur veriyorlar insana totolarını yediklerimmm sevmesinler boşver duymamazlıktan gel kalp kirilmasin

Kırıcı olmak istemem ama çok kötü bir aileniz var. Adınıza üzüldüm çünkü sizin gayet düşünceli bir yapınız var bence. Yerinizde olsam katlanamazdım, özellikle de "şaka" olsa bile vurma konusunda.

değil mi ama her bu konu açıldığında moralimi bozmak için uğraşıyorlar sanki, kırılıyorum diyorum gözlerim doluyor bunu bile fark etmeyip devam ediyorlar. Utanç verici

Bakın geçenlerde annemin 6 kedisi birden pirelendi uzun zaman da ilaçlanmalarına rağmen Gitmedi pireler. Öyle bişey olsa annem 6 kedinin içinde pireden isirilmadik yeri kalmazdı. Ben çocuğumu götürüyorum oraya hicbisey olmuyor. Kedilere gelen pire insanın vücut ısısında yaşamayaz

haklısınız ama ben daha onlara kedilerin tükürüklerinin antiseptik olduğuna bile inandıramadım buna hayatta inanmazlar

Evdeki eti kiymayi vermiyorsunuzdur ins :))) Bizimde evimiz bahceli gelen gecen kedilere kopeklere su koyarim yemek artiklarini koyarim bende.

Evdeki eti kiymayi vermiyorsunuzdur ins :))) Bizimde evimiz bahceli gelen gecen kedilere kopeklere su koyarim yemek artiklarini koyarim bende.
yoo gayet de arada haşlayıp veriyorum. yumurta, yoğurt da veririm arada. ev yemeklerini sokaktakiler zaten veriyorlar ama onlar için sağlıklı olduğunu düşünmediğimden vermemeye çalışıyorum. Ekmek gibi tahıl ürünlerini yemiyorlar zaten. Ha arada kendime özel yaptığım yağsız, tuzsuz yemeklerden veririm gerçi.

Sekil a daki gibiler...

Eklentiler

• SmartSelectImage_2017-08-04-13-25-22.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 38
  • SmartSelectImage_2017-08-04-13-23-38.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 21
  • SmartSelectImage_2017-08-04-13-22-59.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 27
Ben evime kedi aldığımda anneme söyleyememiştim bile, öğrendiğinde benimle konuşmamıştı evde o gelmesin diye kedi beslediğimi iddia etmişti. Bayramda mecburen kediyi de alıp gittim bırakıcak yer yok, ablam dalga geçiyor kapıda ortam sanki gayrımeşru çocuğunla gelmişsin gibi oldu diye. :)) Geniş cam kaplı bir balkon vardı o zaman ki evimizde orada yer hazırlamış babam kediye oraya koydum. Annem yüzüme bakmıyor tabi buarada triplerde. Sonra bir baktım birkaç gün geçince kediyle balkon kapısından oynaşmalar, dışarıdan inka bununla oynar diyip oyuncak getirmeler, güzel olsun diye taramalar... İnkayı kaybettik maalesef bir kaç yıl önce, ben tekrar kedi almadım yerine. Bu sefer annemlerin bahçesine bir kedi dadandı, son 2 yıldır orada yaşıyor. Hayvana bir izzet bir ikram. Dişleri eksik kuru mama yiyemez diye sadece ciğerle besliyorlar, sabah uyanır uyanmaz ilk onun yemeği veriliyor, taşıma kabına sokamıyorlar diye annem gitmiş eve gelen veteriner bulmuş aşılarını öyle yaptırıyorlar.

Diyeceğim o ki benim annem kedi köpek görünce yolunu değiştiren bir insandı. O bile bir yavru kediyle kedileri seven bir insan haline geldiyse, senin hali hazırda arada hayvanlara laf atan ailen haydi haydi sever. İlerde kendi evin olunca bir tane sahiplen, yavruluktan itibaren büyümesine tanıklık etsinler, görürsün ailenin de nasıl benimseyeceğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…