Beni dikkate alsınlar yada almasınlar ben nasıl esimin hatri için sabrettiysem onlarda benim düşüncelerime saygı gostermeliler birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama madem ki aile olduk arada esim var saygı duymak zorundalar ama onlar birbirinin herseyine karışmaya laf söylemeye okadar alışmışlar ki kimse ben öyle düşünmüyorum diye birbirinin yüzüne hiç söylememiş hep arkadan
Çünkü esim ev cikicak sabret burda koyacak yer yok diye almaya yanaşmadı ve bende ikna edemeden kızım dogdu
Ayni evi paylasiyorsunuz... Esiniz evinizi siz gelmeden hazirlamasi gerekirdi... Sorun ic ice olmaniz...
Siz bu konuda onlarla konustunuz mu ? mesela cocuguma hic bir sey almayin , kendim yapacagim deseydiniz sorun olmazdi... Ya da cocugumun fotosunu kimseye göndermeyin deseydiniz hatta foto cekmelerine izin vermeseydiniz... Ben de kardesimin bebegi oldugunda ne eksikleri var diye baktim ..Hediye olarak bebek arabasi aldim cünkü yeterince kiyafet vs si vardi.... Begenmediler mi ? atsaydilar cöpe yenisini alsaydilar bu kadar basit...Gücenirmiydim hayir... Ayrica fisi de vardi yani bir süre icinde degistirme hakki da var... Fotosunu da cektim .. Hatta hastanedeyken minik aksesuarla (oyuncak, örgü bere vs. vs ) stüdya cekimi gibi yaptimAilede merak edenler var diye de sayfama koyup paylastim...
bu durumda tek suçlu kocan.kocana kızmak yerine 3. kişilere kızmak daha kolay geliyor.benim yeğenim doğduğu zaman yeğenimin ilk resmini face te profil resmi yaptım.hatta kardeşimin arkadaşları ve eşinin ailesinde bazı kişiler de yeğenimin resmini msn ve face te kullandilar.hatta hala benim msn ve profil sayfam da yeğenimin resmi var.çok sevdiğim için kullanıyorum resmi.kardeşim kızsın mı bana
arkadaşım önce bebeğini Allah analı babalı büyütsün, biraz daha sabretmen gerekiyor bak evinde çıkçakmış birdaha herşeyini gönlüne göre yaparsın
herşeye ağlıyacağına al kaynananı karşına konuş,
annecim görüyorsun lohusayım böyle böyle dediğini duydum çok üzülüyorum bak sütüm azalıyor falan de
çocuğum uyudukça zaten herişe koşmaya çalışıyorum de
kötü niyetli olsam karnım burnumda cam silmezdim de
huzur içinde geçinmek varken böyle yapmayalım de
çocuğun uyuduğunda da mesela bulaşıkmı yıkancak ver anne ben yapayım bütün işlerde sana kaldı sende yoruluyorsun falan de,
dinlenmek istediğindede a anne çocuğum uyurken biraz yatayım ağrım var falan de
güzel güzel konuşursan karşılığınıda güzel alırsın inşallah
alınanlar içinde baştan eşine aldırmalıydın görümcen hediye aldım gibi bişey olmuş
arkadaşım önce bebeğini Allah analı babalı büyütsün, biraz daha sabretmen gerekiyor bak evinde çıkçakmış birdaha herşeyini gönlüne göre yaparsın
herşeye ağlıyacağına al kaynananı karşına konuş,
annecim görüyorsun lohusayım böyle böyle dediğini duydum çok üzülüyorum bak sütüm azalıyor falan de
çocuğum uyudukça zaten herişe koşmaya çalışıyorum de
kötü niyetli olsam karnım burnumda cam silmezdim de
huzur içinde geçinmek varken böyle yapmayalım de
çocuğun uyuduğunda da mesela bulaşıkmı yıkancak ver anne ben yapayım bütün işlerde sana kaldı sende yoruluyorsun falan de,
dinlenmek istediğindede a anne çocuğum uyurken biraz yatayım ağrım var falan de
güzel güzel konuşursan karşılığınıda güzel alırsın inşallah
alınanlar içinde baştan eşine aldırmalıydın görümcen hediye aldım gibi bişey olmuş
aynı evin içinde böyle sıkıntılar olur canım sen lohusa olduğun için daha da hassassın ama çok büyütme kafanda bebeğine odaklan.eşinle konuşup bir an önce evini ayırmaya çalış.ciddi kararlı bir konuşma yap sakin bir şekilde güzelce konuş.biraz daha sabret bu süre içinde kimseyi kafana takma inşallah en kısa zamanda evine çıkarsın canım
Bak canım, şu iletinden anladığım kadarıyla sen görümcenle ve kayınvalidenle alakalı işine gelmeyen ya da problem olarak gördüğün, sıkıntı yaptığın herşeyi eşine anlatmışsın ve ondan yardım beklemişsin..
Diyorsun ki "doğum yaptığım gün camları silmiştim" Peki bunu yaparken ne bekliyordun? Ödül mü, iltifat mı?
Yapmasaydın..Deseydin ki "ben hamileyim, yapamam"
İstediğin ve istemediğin şeyleri direk olarak muhatap olanla konuşup halletmeye çalış bence..Kayınvaliden ve görümcene hoşlanmadığın şeyleri söyle..Onların seni beğenmeleri için hoşuna gitmeyen ve istemediğin şeyleri yapma..Hakkın al kısacası, vermelerini bekleme..Yoksa daha çok beklersin..
Canım bak kendimden örnek vereyim..Tamam bebişimin ilk kıyafetlerini,karyolasını falan eşim ve ben beğendik aldık..ama mesela ben port bebesini,uyku setini,çarşafını falan kendim almak isterdim..ama annem hediye etmek istedi tamam güzel hevesi kalmasın dedik..Hem bizde başka masraflarını karşılarız falan dedik.Fakat sağolsun annem bir istediğim rengi modeli alıyorsa,ikincisinde renk sıkıntısı yaşadık.
Çok mu önemli?Evet iç güdüsel olarak önemli benim için.Ne biliyim annem bile almış olsa çocuğumun herşeyine ben karar verip,beğenip almak isterdim..ama Allah razı olsun büyük iyiliğini göz ardı edemem..ama ne yalan söyleyeyim senin yaşadığın sıkıntının benzerini yaşadım bi kaç gün önce.İnsan ister istemez alınıyor,hatta kıskanıyor bebişini herkesten..(kendi adıma en azından)Diğer bir örnek,annemden bebişime minicik el örgüsü hatıra olarak yelek örmesini istedim,(kendim yapabilsem amenna)
Tarif ettim,ufak olsun,yeni doğan olsun vs..Fakat baktım ki,en az iki aylık bebeğin giyeceği tarzda örmüş.
Sağolsun gene birşeyler yapmış ama fikrime saygı duymadan!Bu insanı çok üzüyor işte.Gene çok üzüldüm,tek üzüldüğüm fikrime saygı duyulmaması..Yoksa ben bebeğime en güzel hazır yeleği alır giydiririm.
Sana son sözüm,böyle şeyleri eminim çoğu kişi yaşıyordur.Yalnız değilsin..
Lütfen bunları unut ve sadece bebeğine odaklan..ki sende öyle yapıyorsun.
Kayınvaliden istediği türküyü söylesin,çok iyi yapıyorsun aldırma.Bebeğinin sana ihtiyacı var,ağlıyorsa keyiften değil ya.
O orda ağlarken sen iş mi yapacaksın,ne münasebet..Helal sana..!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?