öncelikle kızınızı Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olmayı nasip etsin, adıyla yaşasın.
loğusa dönemindesiniz hala sanırım olaylar da birikince siz daha da kötü olmuşşsunuz yapmayın bunu evladınız var o da etkilenir, sütünüz kesilir ,güçlü olmaya çalışın.
ama yanlış anlamayın ben ev üzerine ev kurulmaz mantığındayım. siz sanırım kayınvalideniz ile aynı evde kalmayı kabul ederek evlenmişsiniz ya da ev yapcaz simdilik bizle oturun tarzı birsey olmuş. keşke eviniz olana kadar erteleseydiniz.
eşinizi biraz gamsız gördüm ben . ya da çocuğunuz da oldugu icin bunalımdadır belki kendini toparlayamamıştır.
görümcenize eşiniz söylemiyorsa pekala kabaca olmadan açık açık kendiniz konuşabilirdiniz. eşinizi araya sokmadan. güzel güzel kızınıza yapmak istediklerinizden,almak istediklerinizden.. her zaman eşinizi araya koyamazsınız. erkek mantığı hazır alınmış gelmiş mantığı ile yaklaşıyordur. ya da bu tarz masraflar benden çıkmadı diye sevinmiş de olabilir. sonuçta çocuğun masrafları vs de eklendi.(hoş kendi evladı insan özenir ama bazılarında bu olmuyor maalesef)
güzel güzel sakin bir şekilde kırıcı olmadan konuşun lütfen. dilin kemiği yok sonra geri dönüşü olmayan çıkmazlara girmeyin.
canım çok zor bi durum,,eşinn senin yanında olmaması dahada kötü ,,genelde görümce ve kv ler,,bölr hrşeye burnunu sokarlar,sanki mutlu olmanı istemezler gibi,bendede kv ve görümce sorunu var,sesini çıkar eğer susarsan eziolar,alltta kalma,,gerekerse git annene kızında al bi hafta kal kafanı dinle..
Allah yardımcın olsun , bazen birilerinin birseyler alması sinir eder insanı senin şu anki durumun gibi.Ben de olsam kızardım yani herseye mudahale edilmesine , en azından annesi olarak sana söylemeliler hani almayı düşünüyoruz ama nasıl birsey olsun diye.
Kayınvalidenin yaptığı ayrı sacmalık , bilmiyorum ben bu konularda sabırlı biri değilim pire için yorgan yakarım yani , o ortamda gercekten mutsuzsan eşinle iyice konus ya biran önce aksiyon alsınlar ya da dediğin gibi huzurlu bir ortam olacaksa bir süre annenin yanına git ikinizde biraz rahatlayıp düşünün iyice eminim iyi gelecektir oradan uzaklasmak.
işin yok mu? ....
zor durum gerçekten...
eşinin sana destek olmamasıda en kötüsü....
konuş eşinle ciddi ciddi böyle yapamadığını söyle...
kavga ederek tartışarak değilde daha sakin daha ılımlı konuş...
canım benim öyle üzüldümki durumunaa, allah gönlüne göre versin inşllh canım. eşine anlayış sanada sabır diliyorum. doğum olacağı gün cam silmek ne demek?? kusura bakmayın kızlar ama bazen biz kendimiz kaşınıyoruz. silmeseydin camları kafana silahmı dayadılar arkadaşım, gelen mana bulacaksa sen zaten hamilesin sana bulmazlarki, evdeki kayınvalide yada o çok yardımsever halaya bulsunlar mana. ne diye cam silmeye kalkarsın? sen silicem desen bile engel olmaları lazım gören olmadımı hiç? ahh içimden nasıl küfürler ediyorum böyle insanlara.. haytta hiç birşey senden önemi değil bunu sakın unutma. kafan nerde ve nasıl rahat olacaksa öyle yaşa. hiç kimse vazgeçilmez değil, dünyaya bir kere geliyoruz. al bebeğini git görsünler dünya kaç bucak. gözyaşıyla büyüteceğine annenin evinde sıcacık sevgi ile büyütürsün. biz kadınlar yuva kültürünü gözümüzde çok büyütüyoruz. aman yuvam yıkılmasın aman millet ne der bilmem ne sonra dert sahibi oluyoruz. ailen destekse hiç durma derim.
Aynı evde ve gurbette yaşamak doğal olarak çok bunaltmış sizi.
Birde üstüne lohusalık eklenince daha hassaslaşmışsınız.
Bu yüzden en ince noktalara takılır olmuşsunuz.
Görümcenizden haz almıyor olabilirsiniz ama sizi düşünüp almış alacaklarını ne güzel işte.
Beğenmediğiniz olursa değiştirmesini rica edersiniz.
Fotoğraf yollama konusunda ise zaten bir süre sonra bebeğinizin fotoları her yerde dolaşacak. Siz yollayacaksınız, yolladıklarınız yollayacak bir yerlere v.s
Bunları bu kadar dert etmeyin. Bakın ne güzel ayrı eve çıkma durumunuz var geçte olsa.
Bir mucizeniz var kucağınızda, birçok insanın belkide yıllarca beklediği.
Ona odaklanın. Eşinizin üzerinede çok gitmeyin bence.
Lohusalığın etkisini fazla görmeden hareket etmek gerekiyor.
İnsan aynı evde yaşadığı annesiyle kardeşleriylede anlaşamıyor tartışıyor yeri gelince.Tabi kayınvalideyle görümceylede ters düşmek tartışmak normal.Ama tabi insan kendi ailesiyle aynı sorunları yaşasa bu kadar dert etmiyor çünkü kendi canı..
Ev ev üstüne olmuyor evet..İlk hatanızı aynı evi kabul etmekle yapmışsınız siz..Lahusasınız hassassınız bunu ne kayınvalideniz ne görümceniz gün gelir anneniz bile düşünmez..Sizden hep beklentiler olacaktır sizin halinizin olmadığı durumlar olacaktır.Sürtüşeceksiniz.Hep aynı şeyler aslında...
Görümcenizin bebeğiniz için aldığı eşyalara tepkinizi anlıyamadım aslında..Oda hala bir yerde durumuda iyiyse yeğenine bişeyler almak istemiştir.Bende halayım yeğenimin tüm ihtiyaçlarını ben görmüştüm zamanında.Eğerki yeğenimin beğendiği şeylerse aldım ama annesi babasının beğendiklerinden ziyade kendi beğendiklerimi aldım.Çünkü onlar benim hediyelerim..Kullanmak yada kullanmamak onların bileceği şeydi ama demekki beğendiler kullandılar..Bende her gördüğüm beğendiğimi aldım yeğenime..Bu konuda haklısınız diyemiyecem lahusa olmanıza buna bağlı hassaslığınıza veriyorum..
İnşallah tez zamanda eviniz çıkar ve istediğiniz hayatı kurarsınız.Allah bebeğinizi size bağışlasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?