Merhaba arkadaşlar suan içinde bulunduğum durumu kimse bilmiyor. Kimseye de anlatamadim sizden başka. Ben 3 senelik evliyim ve 3 aylık bi bebegim var. Eşimle Son 1 buçuk aydir hiç anlasamiyoruz. Hala aile olduğumuzun farkında degil sanırım. Konusamiyoruz farklı bi adama dönüştü. Biz 1 buçuk sene önce bi tartışmadan ötürü 1 haftalık bi ayrılık yaşamıştık aileler araya girdi barışık çok güzel günler geçirdik. Dün saçma sapan bi sebepten tartıştık ve bana keşke seninle hiç barismasaydim ana baba sözü dinlersen böyle olur dedi. Bana söylediği şey sen herseye cevap veriyosun susmuyor sun ben sinirlı olduğum zamanlarda. Dün ayrılmak istediğini söyledi bende tamam dedim. Onu seviyorum ve ayrılmak istemiyorum ama bilmiyorum napmam gerek o bana bağırsa da susmali miyim Son kez konuşayım mi uyuyor şimdi öğlen uyanıp gece ise gitcek ve ailelerimizi arayıp söyleyelim yarın demisti
Bana karşı iyi hakkını yiyemem ailesi yle aynı şehirdeyiz ve genelde onun yüzünden tartışıyoruz konu onlar oldu mu akan sular duruyor mesela oğlum aksam 7 buçuk 8 gibi uyuyor yani gece uykusu na yatıyor aksam üzeri KV gidiyoruz 7 de ağlamaya başlıyor oğlum uykusu geldiği için mizmizlaniyor kalkalim demiyor ben artık kalkalım mi deyince de benim demem gerek bi kere de söyleme zaten istemeden geliyosun gibi laflar ediyorOO ooo bence fazlaca ileri gitmiş
Ama sizde belki gerçekten ileri gidiyorsunuz nebilim çocuk öncesindede mi böyleydi
Eşinizin genel durumu tutumu nasıl size karşı ?
Sakin olun bakalım kalkınca bakalım neyapacak ,
Kim sinirliyse karşı taraf susmalı. İki tarafta sinirliyse biri ortamdan ayrılmalı başka odaya filan geçmeli. Sakinleşince sorun konuşulmalı. Aksi takdirde öfkeli insan karşısındakini duymazMerhaba arkadaşlar suan içinde bulunduğum durumu kimse bilmiyor. Kimseye de anlatamadim sizden başka. Ben 3 senelik evliyim ve 3 aylık bi bebegim var. Eşimle Son 1 buçuk aydir hiç anlasamiyoruz. Hala aile olduğumuzun farkında degil sanırım. Konusamiyoruz farklı bi adama dönüştü. Biz 1 buçuk sene önce bi tartışmadan ötürü 1 haftalık bi ayrılık yaşamıştık aileler araya girdi barışık çok güzel günler geçirdik. Dün saçma sapan bi sebepten tartıştık ve bana keşke seninle hiç barismasaydim ana baba sözü dinlersen böyle olur dedi. Bana söylediği şey sen herseye cevap veriyosun susmuyor sun ben sinirlı olduğum zamanlarda. Dün ayrılmak istediğini söyledi bende tamam dedim. Onu seviyorum ve ayrılmak istemiyorum ama bilmiyorum napmam gerek o bana bağırsa da susmali miyim Son kez konuşayım mi uyuyor şimdi öğlen uyanıp gece ise gitcek ve ailelerimizi arayıp söyleyelim yarın demisti
İkimizde memuruz altında Son model araba hatta benim için aldı ben kullanayım ise gidip gelirken kolay olsun diye otomatik aldı. Ama bilmiyorum ya ayrilcam kendi ailemin olduğu şehre giderim ogluma üzülüyorumBu ara yaşadığı bi sıkıntı falan var mı. Eğer ticaret yapıyorsa ülkenin durumundan dolayı baya herkes zor durumda. Eşini en iyi den tanırsın sıkıntısını sen bilirsin. Belki destek olma zamanıdır. Öyle hemen bırakma. Ama eğer ortada bi sıkıntı yok ve seni istemiyorsa mecbur kendi hayatına bakacaksın
Kim sinirliyse karşı taraf susmalı. İki tarafta sinirliyse biri ortamdan ayrılmalı başka odaya filan geçmeli. Sakinleşince sorun konuşulmalı. Aksi takdirde öfkeli insan karşısındakini duymaz
Öfkelenince neden bağırırız?
Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız?” diye tekrar sormuş.
Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.”
“Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesafe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.”
Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.
Bana karşı iyi hakkını yiyemem ailesi yle aynı şehirdeyiz ve genelde onun yüzünden tartışıyoruz konu onlar oldu mu akan sular duruyor mesela oğlum aksam 7 buçuk 8 gibi uyuyor yani gece uykusu na yatıyor aksam üzeri KV gidiyoruz 7 de ağlamaya başlıyor oğlum uykusu geldiği için mizmizlaniyor kalkalim demiyor ben artık kalkalım mi deyince de benim demem gerek bi kere de söyleme zaten istemeden geliyosun gibi laflar ediyor
Eşim sinirlendinde ben sesimi çıkartmam içim içimi yesede hiç bişey demem onun siniri geçene kadar amaaaaaaaa siniri geçince burnundan fitil fitil getiririm böyle bi taktikte uygulayabilirsin belki işe yarar.Merhaba arkadaşlar suan içinde bulunduğum durumu kimse bilmiyor. Kimseye de anlatamadim sizden başka. Ben 3 senelik evliyim ve 3 aylık bi bebegim var. Eşimle Son 1 buçuk aydir hiç anlasamiyoruz. Hala aile olduğumuzun farkında degil sanırım. Konusamiyoruz farklı bi adama dönüştü. Biz 1 buçuk sene önce bi tartışmadan ötürü 1 haftalık bi ayrılık yaşamıştık aileler araya girdi barışık çok güzel günler geçirdik. Dün saçma sapan bi sebepten tartıştık ve bana keşke seninle hiç barismasaydim ana baba sözü dinlersen böyle olur dedi. Bana söylediği şey sen herseye cevap veriyosun susmuyor sun ben sinirlı olduğum zamanlarda. Dün ayrılmak istediğini söyledi bende tamam dedim. Onu seviyorum ve ayrılmak istemiyorum ama bilmiyorum napmam gerek o bana bağırsa da susmali miyim Son kez konuşayım mi uyuyor şimdi öğlen uyanıp gece ise gitcek ve ailelerimizi arayıp söyleyelim yarın demisti
Ya yukarıda okudum mesela oğlunun uyku saatiyle alakalı. Yani 7 de kalkmanız sıkıntı olursa kalkmayıverin bu kadar zor mu. Çok ağlarsa uyutun orda babanne evi sonuçta gidince yatırın yatağına. Yada ağlarken verin babası dedesi babannesi ilgilensinİkimizde memuruz altında Son model araba hatta benim için aldı ben kullanayım ise gidip gelirken kolay olsun diye otomatik aldı. Ama bilmiyorum ya ayrilcam kendi ailemin olduğu şehre giderim ogluma üzülüyorum
Sakince anlattım ona sen baba olduğun günden beri ne değişti hayatında hala aynısın pc de oyun oynuyor sürekliben yemek yaparken mutfakta taşıyor oglumuzu yaptığı bu kadar. Çok yoruluyorum biraz anlayışlı ol nolur dediğimde benim hatam mi böyle olmamız deyip siyriliyorSiz bebişten dolayı biraz yorulmuşsunuz
Ama geçecek inanın biraz sabırlı olun bu süreçte alttan alan siz olun
Belliki bazı şeylerde birikim yapmış sizde ses tonunuza belkide dikkat etmiyorsunuz
Bu da eşinizde bıkkınlık yaratmış ama bu sebep yüzünden soluk mahkemede alınmaz eften püften aşılacak şeyler
Eşiniz bunu size bence gerekçeleri ile açıklamalı sakince konuşmalısınız
Eğer rahatsızlıklarını dile getirdiğinde evliliğin yürümesini istiyorsanız sizde rahatsızlıklarınızı sıralayın sakince ve birbirinize daha dikkatli konuşmalar yapın inşallah sorun her neyse aşarsınız.
Ben bebeğimin karnını doyuruyorum neşesi yerine geliyor oyun oynatiyor um salona getirip kucaklarina veriyorum sevsin ler diye 10 15 dakika sonra ağlamaya başlıyor yavrum sonra da al annesi. Zorla öpmeye çalıştıkları için.Ya yukarıda okudum mesela oğlunun uyku saatiyle alakalı. Yani 7 de kalkmanız sıkıntı olursa kalkmayıverin bu kadar zor mu. Çok ağlarsa uyutun orda babanne evi sonuçta gidince yatırın yatağına. Yada ağlarken verin babası dedesi babannesi ilgilensin
Haklısıniz normalde herseye ağlayan ben dün hiç aglamadim neden bilmiyorum. O da söylediğine pişman oldu sanırım ama aşırı gururlu. Öğlen uyandığında ne tepki verecek bilmiyorum ya ailesini arayıp anlatacak ya da bu şekilde devam edecekYalvarip aglama once kesinlikle.. Karsi tarafin hatasi varken alttan alip pesine dusunce; hem daha bi kabariyolar hem de bize saygilarini yitiriyolar..
Kavga et demiyorum asla.. Sakin olmaya calis ve konusmak isterse duzgunce anlat derdini..
Sunu unutma, gercekten bosanmak isteyene ne yapsan da bos.. O yuzden sen asil dur; bitse de bitmese de kendine saygini korumus olursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?