Sonunda beklenen oldu.

Toplumumuzda dolaylı anlatım o kadar sabit bir kod haline gelmiş ki, derdimizi bile anlatırken paragraf sorusu çözdürüyoruz karşımızdakine.
Sevgili mavera110 mavera110 siz şuan evliliğinizden razı değilsiniz benim gördüğüm, eşinizin hakkaniyetsiz davrandığını hatta belki ailesi yanında sizi değersizleştirdiğini düşünüyorsunuz.
Her defasında eşinizle ilgili konu açmak istemiyorsunuz, çünkü burda bi konu lobisi var ve size mahalle baskısı uyguluyolar, yine mi koca konusu diyerek.
Oysaki bi dert çözüme kavuşana kadar derttir.
Ve sizin eşinizle evliliğiniz oturmadı.
Doğal olarak sıkıntılarınız devam ediyor, ve bu bir süreç.
Yani dalgalı bir şekilde devam eder, sonra iki taraf da birbirini kabul eder.
Şu aşamada size tavsiyem, şayet eşinizden genel manada memnunsanız, böyle şeylerle yüzgöz etmeyin kendinizi.
Yetişkin insanlarsınız.
İki yetişkin kendi ilişkilerinin sorumluluğunu alabilir, bi hakem arayışından önce.
Eşinizdeki değerinizi başka şeylerle ölçün, karar vermek zorunda bırakmayın.
Kolaylıklar 🍀
Malesef yanılıyorsunuz.
Konu sahibi kocasına tek söz bile söylemiyor da söyletmiyor da.. Ona göre eşi gayet kendisine saygılı. Suç kv ve görümcede.

Dert çözülene kadar derttir evet ama konu sahibinin kaçıncı konusu. Hepsi de aynı . Kendisine bir çok üye tavsiyelerde bulundu. Bir karınca boyu bile ilerleme yok. Halbuki mavera da yok saysa eş ailesini hersey rayına oturacak.

Hmm.
Siz üyeyi uzun süredir tanıyosunuz o halde.
Ben yazı dilinden eşine üzülen ama bunu görümce kv vs.ye yansıtan bir üslup sezdim.
Haklısınız belki de.
Emin değilim, yalnızca bir gözlem tespiti benimki
Evet haftada bir iki konusunu okuyorum . aslında benim söyleminde yanlış oldu özür dilirim.. tespit doğru ama üye bunu kesinlikle kabul etmiyor sürekli inkar durumu var ..en başından söylüyoruz kaç kişi söyledi seni eşin savunmuyorum hakli görmüyor sen KV görümceye takıyorsun diyoruz ama nafile mükemmel bir evliliği var gözünde ..

Sürekli manasız şeylere takılıp kendinize dert buluyorsunuz. 1.si eşinizde iş yok kabul edin etmeyin onun bu olaylardaki tavrı çok yanlış.
2.si bu konuları takıp durmak yerine biraz kendinizi geliştirecek şeyler mi yapsanız acaba? Kitap okuyun , ise başlayın, kişisel gelişim icin birşeyler izleyin , online kurslara katılın. Görümce kv koca sürekli bi döngüde tıkılıp kalmak sizi hayatta fazla geriye götürür. Elinde çekirdek vasıfsız tek işi kv görümce olan kadınlardan mi olmak istiyorsunuz ?

Ben olam esime kizmazdim. Kadinlar arasinda mevzu. Bosver sen hallet. O zaten diyeceginicdiyordur. Seni baskilamadigi surece ustunde durma.. dogumgunune gitme. Biraz grip gibiyim. Kimseyi tehlikeye atmayayim de gitsin

Sürekli manasız şeylere takılıp kendinize dert buluyorsunuz. 1.si eşinizde iş yok kabul edin etmeyin onun bu olaylardaki tavrı çok yanlış.
2.si bu konuları takıp durmak yerine biraz kendinizi geliştirecek şeyler mi yapsanız acaba? Kitap okuyun , ise başlayın, kişisel gelişim icin birşeyler izleyin , online kurslara katılın. Görümce kv koca sürekli bi döngüde tıkılıp kalmak sizi hayatta fazla geriye götürür. Elinde çekirdek vasıfsız tek işi kv görümce olan kadınlardan mi olmak istiyorsunuz ?
+1 cok guzEl tavsiyeleriniz var. Ayni kisi oldugunu naskl hatirliyorsunuz. Ben hic hatirlayamam ya 🙈😄😄

Bir kerede yemeği yaktım evi temizleyemedim
markete gidemdim komşu şunu dedi sokakta şu ooldu gibi konu açsan artık kaynanan görümcen yemekleri doğum günleri kandiller gitmeler telefon konuşmaları gerçekten sıktı haftada 2 3 konu açıyorsun ve aynı konular
herkes ayni şeyi yazmaktan sıkıldı sen ayni şeyleri okumaktan sıkılmadın

bi dur ara ver nefes al olay biriktirr
Başka bir şey ac şaşırt bizi

bu ne daa!

Ben olam esime kizmazdim. Kadinlar arasinda mevzu. Bosver sen hallet. O zaten diyeceginicdiyordur. Seni baskilamadigi surece ustunde durma.. dogumgunune gitme. Biraz grip gibiyim. Kimseyi tehlikeye atmayayim de gitsin

Zaten çağıran yok ki doğum gününe. Ne görümce, ne kayınvalide, ne de eşi "gel" diyor. Yani mazeret bildirmesine bile gerek yok.

Kimse bunu iplemiyor ki. Bu garibim evliligim, kocisim diye kapi kapi geziyor. Sonra kandilde kac kapi gezdik bizi kiskandilar cunku kocam da ailemi ziyaret etti diyor. Guler misin aglar misin :)

sonra soluğu burda aliyor ayni şeyleri yazıyor yine mi ayninsey diyenlere atar yapıyor bende beklemedeyim atarini :-)

Malesef yanılıyorsunuz.
Konu sahibi kocasına tek söz bile söylemiyor da söyletmiyor da.. Ona göre eşi gayet kendisine saygılı. Suç kv ve görümcede.

Dert çözülene kadar derttir evet ama konu sahibinin kaçıncı konusu. Hepsi de aynı . Kendisine bir çok üye tavsiyelerde bulundu. Bir karınca boyu bile ilerleme yok. Halbuki mavera da yok saysa eş ailesini hersey rayına oturacak.

Şimdi önceki konularına baktım.
Ve ne kadar burda savunmaya geçse de için için eşinden yana muzdarip olduğu kesin.
Belki burda bunu kabul etmesi ona kendini kötü hissettirecek.
O nedenle farklı değişkenlerle eşinin masum olduğuna inanmak istiyo ve mantığına oturtmaya çalışıyo.
Du bakalım.
Er geç sorunlarının kökenini fark edecektir.
Allah yardımcısı olsun, öyle veya böyle bi şekilde yaşıyor o hayatı...

Geçen eşim ablasına gitti ben gitmedim.

bu geçen gün hangi gün

çok ciddiyim, eşin neden zırt pırt ablasında

kandilde gittiniz 27 Mart imiş yani geçen hafta Cumartesi

henüz 10 gün geçmemiş, eşin bu arada bir daha gitmiş

haftaya da doğum günü

yani insan şu virüs ortamında evli barklı kendi hayat gailesi olan ablası ile neden bu kadar sık, evde oturmalı görüşür

cidden bir yazıversin erkek kardeşi her hafta ona oturmaya gelen arkadaşlar nasıl oluyor o ortam, ne konuşuluyor vs

bu kadar boş vakite anlam veremiyorum zaten de hadi boş vakit çok 35 yaş üstü bir adam, her hafta ablasına gider de ne konuşur

yani biz mi çok anormaliz bilemedim ki

eşimin ablası karşı apartmanda oturuyor, virüs öncesinde de çok gidip gelecek zaman olmuyordu da her hafta gidip ne konuşulacak ki şu riskli ortamda

daha önce de yazmıştım, çalışma şartlarının ağır olduğu ülkemizde evde geçen süreler zaten az

çiftler birbirlerine ayırmaları gereken bu süreleri annelerine, ablalarına, arkadaşlarına ayırırken aslında evde geçecek olan süreden çalıyorlar

kimse 7/24 eşi ile olsun denmiyor ama bir denge de tutturmak lazım, özellikle evliliğin başlangıcında birlikte zaman geçirmek o evliliğin oturması için gerekli iken sürekli ablama gideyim, anneme gideyim diyen bir eş ile çalkantılar durulamıyor

Son düzenleme:
Şimdi önceki konularına baktım.
Ve ne kadar burda savunmaya geçse de için için eşinden yana muzdarip olduğu kesin.
Belki burda bunu kabul etmesi ona kendini kötü hissettirecek.
O nedenle farklı değişkenlerle eşinin masum olduğuna inanmak istiyo ve mantığına oturtmaya çalışıyo.
Du bakalım.
Er geç sorunlarının kökenini fark edecektir.
Allah yardımcısı olsun, öyle veya böyle bi şekilde yaşıyor o hayatı...
İnşallah olanı biteni en kısa sürede fark eder.
Yoksa sinir hastası olacak.

Sana ne? Bir düşün bakalım sana ne? Konu açmak için neden bahane arayayım çıkarım ne olacak? :) ben burdan ürün tanıtımı alan hanımlardan değilim.

Bu da moda oldu. Hem konu aciliyor, hem gelen yorumlar begenilmiyor. Cocuklar evlenirse iste böyle sonuclar cikar. Daha hala yaranma derdi, cizgiler cizilemiyor. Psikolojik destek alin. Zaten burda verilen tavsiyeleri ciddiye almiyorsunuz.

Yine aynı üye aynı konular mı diyorsunuz?
Sürekli konu açıyor diye dertleniyor musunuz?
Şimdi biz ne yazalım, hep aynı dertleri gündeme getiriyor diye şikayetçi misiniz?
Çağın buluşu👉
IMG_0020.webp

Kurallara uyulduğu sürece konu açma kısıtlaması yok ama sizlerin de yorum yazma zorunluluğu yok, hem şikayet edip hem yazmak benim için çok kafa karıştırıcı bir durum.

Kayınpederinin herşeyden bilgisi olduğuna adım kadar eminim onun sosyal medyalarından engel yemediysen görümcenin ve kayınvalidenin senin durumlarını paylaşımlarını kontrol etmek istediği içindir yani kayınpederin vasıtasıyla ne tepki verdiğine bakıyolardır asla laf sokan paylaşımlarda bulunma tam tersi umursamıyormuş ve eşinle gayet mutlu bir hava yarat hiç bir şeylerine tepki verme

İyi de siz de gidiyorsunuz kv ye evde daha da yaşlı hastaları olmasına rağmen

Özetle büyükler dikkat etmiyor biraz da bahane gibi geliyor bana

Bilinçli olan dayatmalı

Bu arada benim annem babam da kv kp de yaşlı ama kimseye gitmedim virüs götürürüm diye

Çalışmak için mecburen kalabalıklara giren yahut hasta ana babasına yardıma gidenlere değil sözüm ama kandil diye aynı gün içinde üç ayrı eve giden hatta el öpenlere sitemim

Konu sahibi ve eşi de dahil buna, yeni evliyim hep itiraz edemiyorum diyen sen de

burada onu ziyarete gittik, buna bebek görmeye gittik diyenler de, onun Doğum günü bunun düğünü vs organize edenler de, bu zorunlu olmayan kalabalık ortama giren herkes de
2 hafta önce gittik. Gitmesek trip atıyorlar. Onlara göre bizde birşey yok. Ama diger insanlar olabilir. Yani onlar umursamıyor. Eskisi kadar gitmiyoruz. Ramazanda iftara çagırırlar ama eşime söylerim. İyice düşsün öyle gideriz derim. Yani ben gitmek istemesem de onlara göre sorun yokki. İstersen hergün git, gelme demezler

Yine aynı üye aynı konular mı diyorsunuz?
Sürekli konu açıyor diye dertleniyor musunuz?
Şimdi biz ne yazalım, hep aynı dertleri gündeme getiriyor diye şikayetçi misiniz?
Çağın buluşu👉Eki Görüntüle 2817680

Kurallara uyulduğu sürece konu açma kısıtlaması yok ama sizlerin de yorum yazma zorunluluğu yok, hem şikayet edip hem yazmak benim için çok kafa karıştırıcı bir durum.
benbirkediyim bunu beğenmeliydi tabi😂

Ban yedi cnm bekleme boşuna şikayet ettim bir üyeye hakaret etti 😊
belliydi ban yiyeceği bundan 2 yada 3 Konu önce banada bir seyler dedi

hani cici gelindi ya bundan suç zaten hiç yok ya burda herkese cirladigi gibi evinde de cirliyor sa kimse istemez bide gorumceyi kv dinlemek lazım

iyi yapmisin

2 hafta önce gittik. Gitmesek trip atıyorlar. Onlara göre bizde birşey yok. Ama diger insanlar olabilir. Yani onlar umursamıyor. Eskisi kadar gitmiyoruz. Ramazanda iftara çagırırlar ama eşime söylerim. İyice düşsün öyle gideriz derim. Yani ben gitmek istemesem de onlara göre sorun yokki. İstersen hergün git, gelme demezler

ben seni anlıyorum da onlar gelme demeyecek zaten

evinde kimseyi istemese de ayıp olur diye gelme diyemez, çocuğunu evinde istemiyor hisseder, hele hele gelin alınır diye ses edemez

zira oğlu o evde yaşasaydı her gün işe gidip o eve gelecekti, bir virüs taşıyan ben miyim de bize gelmeyin dedi kv diye konu açacak o kadar çok kişi var ki

trip atıyor diyorsunuz ya nasıl atıyor

bakın kv ile aynı şehirdeyim, hiç gitmedim, eşim çok zorda kaldıklarında gidiyor

kombiyi çalıştıramadılar kombici yerine eşim gitti, kp düştü onu kaldırmaya gitti vs

görümcem gidiyor hatta geçen hem görümcem hem eşi gitmişler

muhtemelen kv dem onlar geliyor da siz neden gelmiyorsunuz modundadır eşime karşı ama eşim net, risk var gerek yok

aynı görümcem ve eşi yılbaşına davet ettiler bizi asla gelmem dedim, birlikte piknik teklifini de geri çevirdim

çünkü biliyorum ki burası açık hava diyecekler inecek maske, sonra girilecek dip dibe

kötü gelin olmak, torunlarını göstermiyor olmak falan benim umurumda değil, ama cici gelin modum her zaman kapalı idi

sizin için aylardır gidip şimdi gitmemek de garip, yeni gelin deyip evine yemek daveti veren niceleri vardı hatta

kızım sana yazıyorum gelinim sen anla misali bu birileri trip atınca ne oluyor ki

cidden kendinizi kötü evlat falan mı hissediyorsunuz

yani konu sahibinin örneğinden yola çıkayım kandilde kv ye gittim, oradan annemleri gittim, çıkışta da görümceme gitti isem kendimi hayırlı evlat değil de kimseyi düşünmeyen evlat gibi hissederim

doğru bir tane ise kimsenin attığı trip vs beni yolumdan döndüremez ki aksine sertleşirim

ben kimseye vebal olmam derim en basiti

tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış şeklinde takılırım

Back
X