Ama insanlar bu hissi oluşturuyor. Gidip gelmek zorundasın gibi. Bir psikologu dinlemiştim, sanırım Tülay köktü. Sosyal görevimiz kv ye anne babaya gitmek demişti.Hastalıkta gitmek yanlış kabul ediyorum. Ama insanlar hastalık dinlemiyor halaa beklenti içindeyse yapacak pek birşey kalmıyor.
Şunu da ögrenfim.İlişkilerin ılık olması gerekiyor. Soguk olunca gidip arayı ısıtmak, çok sıcak olduysa uzaklaşmak gerekiyor.
Teyzemin falan bana nasihatı gitgel, samimi ol, işlerini yaptı. Toplum bizden bunu bekliyor. Ama toplumun her beklediğini karşılamak istersen depresyona girerim. :
zaten sözüm işte bu toplumsal beklentiye idi
ama bak ben 41 yaşındayım
sana göre bir üst kuşağım
benim çevremde benden 10 yaş daha büyük bir grup var onların çocukları üniversitede, kendileri gayet hayatın akışı içinde çalışıyor vs
bu beklentide olan toplum kesimlerinden uzak durmak lazım
burada bol bol yazıyorum babaannem de annem ona gitsin gelsin her işine koşsun isterdi belki keza anneannem de gelinlerinden bekler belki
ama annem de yengeler de bunu yapmadı
bak annem 65 yaşında yengeler 60larında
yani kv kp olacak kuşaklar torun torba sahibi insanlar
o toplum böyle değişmeli dönüşmeli derken günümüzde 20li yaşlarda kızların cici gelin olmalı deyip 50 yıldan eski adetlere dönmesi bana garip geliyor
teyzen bunu öğütlüyor çünkü onun bilgisi görgüsü o kadar, kendince eşin ve ailesi ile iyi geçinmeni öğütlüyor
buna dur diyecek de yeni nesil olan sizlersiniz
yani o doğru artık yok diyerek hayata geçirmelisiniz
sene başından beri ders çalışmalısın diyoruz mesela sen de bunu kv ye söylemelisin özetle
daha ala bahane olmaz ki