Sonunda beklenen oldu.

Ama insanlar bu hissi oluşturuyor. Gidip gelmek zorundasın gibi. Bir psikologu dinlemiştim, sanırım Tülay köktü. Sosyal görevimiz kv ye anne babaya gitmek demişti.Hastalıkta gitmek yanlış kabul ediyorum. Ama insanlar hastalık dinlemiyor halaa beklenti içindeyse yapacak pek birşey kalmıyor.
Şunu da ögrenfim.İlişkilerin ılık olması gerekiyor. Soguk olunca gidip arayı ısıtmak, çok sıcak olduysa uzaklaşmak gerekiyor.
Teyzemin falan bana nasihatı gitgel, samimi ol, işlerini yaptı. Toplum bizden bunu bekliyor. Ama toplumun her beklediğini karşılamak istersen depresyona girerim. :

zaten sözüm işte bu toplumsal beklentiye idi

ama bak ben 41 yaşındayım

sana göre bir üst kuşağım

benim çevremde benden 10 yaş daha büyük bir grup var onların çocukları üniversitede, kendileri gayet hayatın akışı içinde çalışıyor vs

bu beklentide olan toplum kesimlerinden uzak durmak lazım

burada bol bol yazıyorum babaannem de annem ona gitsin gelsin her işine koşsun isterdi belki keza anneannem de gelinlerinden bekler belki

ama annem de yengeler de bunu yapmadı

bak annem 65 yaşında yengeler 60larında

yani kv kp olacak kuşaklar torun torba sahibi insanlar

o toplum böyle değişmeli dönüşmeli derken günümüzde 20li yaşlarda kızların cici gelin olmalı deyip 50 yıldan eski adetlere dönmesi bana garip geliyor

teyzen bunu öğütlüyor çünkü onun bilgisi görgüsü o kadar, kendince eşin ve ailesi ile iyi geçinmeni öğütlüyor

buna dur diyecek de yeni nesil olan sizlersiniz

yani o doğru artık yok diyerek hayata geçirmelisiniz

sene başından beri ders çalışmalısın diyoruz mesela sen de bunu kv ye söylemelisin özetle

daha ala bahane olmaz ki

Buda sizin seçimlerinden kaynaklanıyor kedicim😊 ana kuzusu koca secmiyeceksiniz . bizlerinde kocası var bir kere yaşamadım kocamla sorun aksine ben söylerim hadi annenlere gidelim diye. ben çağırırım evime KV Ler eşimin sonradan haberi olur unuturum bazen çağırdığımi evde görür onlarda darlamaz gelin gidin diye ne zaman istersek gider geliriz bazen hafta da iki bazen ayda bir olur bazen hergun görüştüğümüz olur ...
Gerçekten ana kuzusu. Zaten annesi kuzum diye sever eşimi🤣Eşime dedim ki geçen. Ben neden böyle oldum biliyor musun. Başlarda çok gittik. Kahvaltılar akşam yemekleri bitmedi sıkıldım dedim. Bana kendin gidelim dedin diyor. Bi de suçu bana atıyor. Kendi trip atmıstı, annesi sitem etmişti. Evet ana kuzusu ama şuan zorla beni zorlamiyor. Bu sebepten çok kavga ettik çünkü

Çok şükür ben de inançlıyım kendime göre.
Telefonda aranır kandiliniz mübarek olsun denir olur biter. Kandilin bayram gibi kutlandığını duyunca sasırdım . :)))

Burada amac kandil degil ki. Amac kocaya istedigini yaptirabilmek, bir parca da olsa ailesinin onayini alabilmek. Bunun icin de ilk sart kapi kapi gezmek. Kandil amac degil arac olmus burada. Yoksa bu kadar coskuyla kutayip insanlarin arkasindan konusmak hangi inanca dahil bilmem.

Gerçekten ana kuzusu. Zaten annesi kuzum diye sever eşimi🤣Eşime dedim ki geçen. Ben neden böyle oldum biliyor musun. Başlarda çok gittik. Kahvaltılar akşam yemekleri bitmedi sıkıldım dedim. Bana kendin gidelim dedin diyor. Bi de suçu bana atıyor. Kendi trip atmıstı, annesi sitem etmişti. Evet ana kuzusu ama şuan zorla beni zorlamiyor. Bu sebepten çok kavga ettik çünkü
Güya konu açmıyorsun ama açmış kadar oldun.
Hala aynı şeyleri yazıyorsun ve takıyorsun kafaya.
Şuan bir sorun yaşamıyorsun halbuki.

bana da dedi konuma yorum yapma diye o zaman da banlandi
asla ınanıyorum cici bici gelin olduğuna
aynı konuyu elli kere acarsa burdakiler de tepki verir kimseye hakaret edemez

Ufacık bir tepkiye hakaretle cevap verirse evinde.kimbilir ne yapıyor

ayrıca suç tek taraflı olmaz biri der öbürü ateşler
Munenin dediği gibi görmezden gel butonu onun içinde var neden hakaret ediyorsun açmasında değilim açsın ama niye hakaret ediyorsun bir üye okadar güzel konuşmuş kocasından örnek vermiş ona bile kocamı yaristircaz burada demiş :olamaz:

zaten sözüm işte bu toplumsal beklentiye idi

ama bak ben 41 yaşındayım

sana göre bir üst kuşağım

benim çevremde benden 10 yaş daha büyük bir grup var onların çocukları üniversitede, kendileri gayet hayatın akışı içinde çalışıyor vs

bu beklentide olan toplum kesimlerinden uzak durmak lazım

burada bol bol yazıyorum babaannem de annem ona gitsin gelsin her işine koşsun isterdi belki keza anneannem de gelinlerinden bekler belki

ama annem de yengeler de bunu yapmadı

bak annem 65 yaşında yengeler 60larında

yani kv kp olacak kuşaklar torun torba sahibi insanlar

o toplum böyle değişmeli dönüşmeli derken günümüzde 20li yaşlarda kızların cici gelin olmalı deyip 50 yıldan eski adetlere dönmesi bana garip geliyor

teyzen bunu öğütlüyor çünkü onun bilgisi görgüsü o kadar, kendince eşin ve ailesi ile iyi geçinmeni öğütlüyor

buna dur diyecek de yeni nesil olan sizlersiniz

yani o doğru artık yok diyerek hayata geçirmelisiniz

sene başından beri ders çalışmalısın diyoruz mesela sen de bunu kv ye söylemelisin özetle

daha ala bahane olmaz ki
Yok zaten sürekli söylüyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Çözümü şöyle buldum. Telefonumu kapatıyorum. Ben aramak isteyince arıyorum. 😇Benim kv kv si ile yaşıyor. Evlilige mutsuzluk içinde geçmiş. Karı koca hayatı hıc yasayamamıslar. Ama bızımde ıc ıce olmamızı, bunun aıle ıcı baglı lık oldugunu söyluyor. Bende ona hep yaşıtımla uzun vakıt gecırmek ıstedıgımi söyluyorum. Ana kız olalım ıstıyor ama ben annemle de aynıyım ki. Annemı cok seviyorum ama annemle konustugum 2 dakıka. Konuscak konu olmuyor.

Sende fenasinda sen ılımlı olduğun için seviyorum seni hakaret etmiyorsun kimseye kendine yapıyorsun ne yapıyorsan ama yapma kurtul sende şu KV takintisindan

:KK68:

Burada amac kandil degil ki. Amac kocaya istedigini yaptirabilmek, bir parca da olsa ailesinin onayini alabilmek. Bunun icin de ilk sart kapi kapi gezmek. Kandil amac degil arac olmus burada. Yoksa bu kadar coskuyla kutayip insanlarin arkasindan konusmak hangi inanca dahil bilmem.
İstediğini yaptırdığı da yok aslında. Adam eşi üzülmüş mü kırılmış mı umrunda değil.
Maveranın çok acil kendine ceki düzen vermesi lazım. Yoksa bu gidişle sinir hastası olacak.

Sende fenasinda sen ılımlı olduğun için seviyorum seni hakaret etmiyorsun kimseye kendine yapıyorsun ne yapıyorsan ama yapma kurtul sende şu KV takintisindan

:KK68:
Eskisi kadar takmıyorum kv yi. Haftada bir ara 2 haftada bir git tamam işte. Kandilde aramami bekledi atamadım ve açıklamasını yaptım. Arasam gidip gelmeyi de beklıyor.Ben sadece atanıp gıtmek ıstıyorum buradan. 😇😇😇😇Evet biraz fenayım galıba. S

İstediğini yaptırdığı da yok aslında. Adam eşi üzülmüş mü kırılmış mı umrunda değil.
Maveranın çok acil kendine ceki düzen vermesi lazım. Yoksa bu gidişle sinir hastası olacak.

Hicbirsey olmaz maveraya onun normali bu. Bilerek boyle kocayi secen bu hayati tercih etmistir. Burada sergiledigi tutumun yani gorundudugu gibi olmadiginin kv.ve gorumce coktan farketmisler ki mesafeyi koymuslar. Kapidan kovsalar bacadan giriyor mavera. Belli ki dogumgunune de gidecek. Adama da kizmiyorum cunku kendine saygisi olmayan birine neden saygi duysun ki?

Eskisi kadar takmıyorum kv yi. Haftada bir ara 2 haftada bir git tamam işte. Kandilde aramami bekledi atamadım ve açıklamasını yaptım. Arasam gidip gelmeyi de beklıyor.Ben sadece atanıp gıtmek ıstıyorum buradan. 😇😇😇😇Evet biraz fenayım galıba. S
Atanıp gitmenin yolu çalışmaktan geçiyor öyle istiyorumla olmuyor bende neler istiyorum neler ama olmuyor ..senin işin zor bu takıntılar la abla olarak gerçekten söylüyorum kendi ailene eş ailesini unut yoklarmis gibi davran gerçekten istiyorsan zor bir çocukluk gecirmissin anlıyorum seni ama takıntıların seni aşağı ceker her zaman biryere taşımaz ..

Hicbirsey olmaz maveraya onun normali bu. Bilerek boyle kocayi secen bu hayati tercih etmistir. Burada sergiledigi tutumun yani gorundudugu gibi olmadiginin kv.ve gorumce coktan farketmisler ki mesafeyi koymuslar. Kapidan kovsalar bacadan giriyor mavera. Belli ki dogumgunune de gidecek. Adama da kizmiyorum cunku kendine saygisi olmayan birine neden saygi duysun ki?
Daha öncede bunu söylediniz ben kaçırmışım böyle bir yorumumu var bilerek mi ataerkil seçtim dedi

Daha öncede bunu söylediniz ben kaçırmışım böyle bir yorumumu var bilerek mi ataerkil seçtim dedi

Daha once temizlikle ilgili esinden sikayetci olup konu acan birine senin yaptigin dogru degil o yuzden bosanmalar artiyor minvalinde seyler soylemisti. Yani esi ile tencere kapak aslinda. Sonrasinda bilerek isteyerek bana ev islerinde yardimci olacak esi secmedim dedi. Erkegin isi ev isi degilmis. Civi cakmak tarzi seylermis :) boyle olunca kadinin isi kandillerde kapi kapi gezmek oluyor demek. Zor hayatlar.

Hicbirsey olmaz maveraya onun normali bu. Bilerek boyle kocayi secen bu hayati tercih etmistir. Burada sergiledigi tutumun yani gorundudugu gibi olmadiginin kv.ve gorumce coktan farketmisler ki mesafeyi koymuslar. Kapidan kovsalar bacadan giriyor mavera. Belli ki dogumgunune de gidecek. Adama da kizmiyorum cunku kendine saygisi olmayan birine neden saygi duysun ki?m
mavera nin kişiliği bu
bence kandıller falanda bahane hani toplanıyor beni çağırmıyorlar ben gitsem mi diye 43456544 konu açtı ya

amaç aile içinde bulunma falan değil bana göre o aile toplaniyor mavera merak ediyor ne yediler ne ictiler konuştular
Ben yokum beni mi konuşuyorlar
orda olmalıyım derdi bu
oysa cici bir gelin ya ama aklında bin tilki var

Son düzenleme:
Bence bir iş bulup çalışın işsizlikten kv ye kpye sarmışsınız
aman ha bu seferde arkadasnkahveye çağırmadı bana neden öyle baktı bana günaydın demedi ben zaten cici bir çalışanın konuları üst üste gelicek

evinde otursun çıkmasın dışarı ya

Atanıp gitmenin yolu çalışmaktan geçiyor öyle istiyorumla olmuyor bende neler istiyorum neler ama olmuyor ..senin işin zor bu takıntılar la abla olarak gerçekten söylüyorum kendi ailene eş ailesini unut yoklarmis gibi davran gerçekten istiyorsan zor bir çocukluk gecirmissin anlıyorum seni ama takıntıların seni aşağı ceker her zaman biryere taşımaz ..
Yazın psikologa gıtmeyı ıstıyorum. Sınava gercekten calısıyorum. İlk zamanlar bakamıyordum. Artık calısıyorum. Telefonumu kapatıyorum gunduz. Sadece WiFi acık

Daha once temizlikle ilgili esinden sikayetci olup konu acan birine senin yaptigin dogru degil o yuzden bosanmalar artiyor minvalinde seyler soylemisti. Yani esi ile tencere kapak aslinda. Sonrasinda bilerek isteyerek bana ev islerinde yardimci olacak esi secmedim dedi. Erkegin isi ev isi degilmis. Civi cakmak tarzi seylermis :) boyle olunca kadinin isi kandillerde kapi kapi gezmek oluyor demek. Zor hayatlar.
İşte bende bu zihniyeti anlamıyorum benim erkeğim beni kıskansın istiyor adam eve kapatıp kıyafet kisitlayinca kötü oluyor .kılıbık olmasın istiyor sonra yardım isteyip yapmayınca kötü oluyor iyide bunları taleb eden sensin senin seçimin ..

Munenin dediği gibi görmezden gel butonu onun içinde var neden hakaret ediyorsun açmasında değilim açsın ama niye hakaret ediyorsun bir üye okadar güzel konuşmuş kocasından örnek vermiş ona bile kocamı yaristircaz burada demiş :olamaz:

Sanırım o üye benim . Şok oldum resmen. Zerre kadar hava atma amacım yoktu. 😨. Sadece duymak istedikleri için konu açmış meğerki. Kocan mükemmel ,sen mükemmelsin, k.v görümce şeytan, vur ,kır ,dök dememizi bekliyor galiba. karsi tarafıda dinlemek lazım kimbilir onlara neler yapti

Back
X