sonunda bitti..BOŞANIYORUM :)

Çocuklar karşı tarafta -10 gün civarı- kısa bir süredir kalıyorlar. Yani yıllardır anneleriyle beraber oturdukları ev çocukların düzeni ve yuvası oluyor bu durumda. Yaşları da küçük olduğu için çocukları bilmiyorum'a vermek zorunda kalacaklarını düşünüyorum.

Bahsettiğiniz kadar yumuşak bir ortam olsa, çekilir yanı olsa birçok annenin çocukları için evliliğini yürüteceğine bende katılıyorum.
Çekilebilirliğini konu sahibi biliyor tabii.
Eşya yüzünden ayrılan birinin psikolojisi çok daha ağır sorunlar yaşayarak evliliğini sürdüren bir kişiye göre daha çok bozulmuş da olabilir. Kişinin psikolojik sağlığınının ne durumda olduğuna da bağlı bence dayanma eşiği. Herkes farklı durumlarda yaşıyor kopma noktasını.
Günümüzde 2 çocuklu iş sahibi olmayan bir kadın aldatma karşısında boşanabilirken, çocuk sahibi olmayan biri şiddet ve psikolojik baskı altındayken dahi boşanmayabiliyor kendi iradesiyle.

Şu anda da konu sahibinin sosyal hayatı yok, çöpünü dahi atmasına izin vermiyorlar mümkün mertebe. Evleri de amcası ve babasının üzerine ortakmış, en azından orayı kiraya vererek, kirayı amca ve baba bölüşerek bu çocukların mutfak masrafını çıkartabilirler diye düşündüm. Ek olarak evde örgü gibi el işleriyle uğraşarak bir miktar daha kazanabilir bir yere çalışmaya girmeden de. Nafaka alma imkanı da var.

Konu sahibi babasının yanında yaşayacağı baskıdan kadın sığınma evine giderek kurtulmayacaksa iki seçeneği var söylediğiniz gibi.
Ya kocasına katlanacak yada babasına.
Babası değişir de daha çok arkasında durmaya çalışır, dışarıda da çalışmasına izin verip çocuklara sahip çıkarsa bu çok daha iyi olur tabii.

Son düzenleme:
Babandan boşuna bişeyler bekleme...Çocuklarını getirmeyecek. NE annen ne de baban çocuklarını istemiyorlar. İki boğaz az, masraf daha az, gürültü patırtı yok, bir de sen olmasan başlarında daha ne isterler. Sen de zamanla kabullenirsin zaten, hizmetlerini yaparsızn yada işe girip para getirirsin ki babanın evinde yaşamayı hak edeceksin. Ya da kocanla barış kuzu kuzu her istediğini yapacaksın. Geçmişler olsun arkadaşım. Her iki türlü de senin seçimin, senin hayatın, senin mutluluğun olmayaca ve sabrettikçe onlara daha çok taviz veriyorsun....

yazılan 3 sayfayı okudum

benım cocuklarımsızz nasıl durdugumaa şaşıranlar varr..

şöylee anlatayım ;ben çocuklarım için canımı ortaya koydum
giremiyorum kadınlar kulübüne,oturamıyorum pc başına
haber veremıyorum sizlere..
şuan evde kımse yokk fırsat bulupta yazıyorum sizlere
................
evet 10 gün ayrı kaldım evlatlatrımdann ,ve bu süreyi benim nasıl geçirdigimi kimse bilemezz,şuan ezan okuyorr,okunan ezanlar şahitkii ne uyku uyudum ne bır lokma yemek yedım..ha marifetmii bu aslaa,çektiğim ızdırabı bu şekilde anlamanızı ıstıyorum
hiç bir anneeee ,hiçbirrr vicdan sahıbı kadınnn evlatlarınıı vermezzzz..veremezzzzz
ben verdım evett , vermek zorundaydım o an kararlılığımı göstermek içinnn
pişman oldummuuu ??? anındaaaaa itlerrr gibii hemdee
ama dayanmak zorundaydımm
herkesee kanıtlamak ıcınn sabretmem gerektıı
10 gun 10 yıla bedel olduu ..bir ben bilirim birde yaradann ne cektıgımıı
......
her namazımın ardındann yalvardımm saatlercee "kavuştur mevlammmm " diyeee
her akşamm videolarını ızledım resimlerine baktım kıyafetlerını kokladım.. çok buyuk bır acıı ..hele bir anne ıcınn cok cokk cokk buyuk bır acı..
evladınn ölürrrr umudun kalmazzz..Allah'ım emanetını aldı der susarsın..
ama hasretlıkk yaşadıgını bildigin haldee görememek adamaaa cok koyuyorrrr hemdee cokk..
...........
pazartesi gunnü canıma tak ettt
babam aramadııı
kin tuttumm içimden babamaaa
sabah evden cıktıı gıttıı
tlf sarıldım x i aradım ..yüzsüzlük yapıp aradımm ,babam benı onunla muhattpp kıldıyaaa Allah'a havale ettımm
aradım sordum;"cocuklar nasıl ? özledım getır" dedım.
bıraz konusalım dedii yüz bulduu
senınlee muhabbetımde muhattaplıgımda olamaz 10 gun olduu öldümm artıkk evlatlarımı getır dedım
"sen böyle yaptıgın sürece,boşanmaya kalkıştığın sürecee aslaa vermıcem ,babamdaa vermicek" dedi
kinayeli kinayeli dalga gecer gibii
bendee dedımm "senıdee ananıda babanıdaa vıcdanınızıda Allah'a havale ettımm pislikk adam" dedim..
2 gün daha bekle dedıı,başka bir şehirden iş ayarlamışlardaaa ev bulmuşlarda bılmem nee..
sen ne yaparsan yapp ne halın varsa görrr
benım 2 gun degıl 2 dakıka bıle tahammulum kalmadıı getır cocuklarımı dedım
bekleyeceksınnnızzz bilmiyorumm hanım dedıı dalga gecerekk..
su dakikaaa polisi arıyorumm dedım.. siz bilirsinizz.. eger benı tanıyorsan 5 yıl ıcındee ..az daolsa tanıdıysann dediğimi yaparım bilirsin dedim..
telefon anında suratıma kapandı..
..........
ben deli dana gıbıı dolaşıyorum evdee-sinir krizi gecirdim..
kardesımın odasındaa cekmecelerı kurcalarkenn maket bıçağı buldum bileklerimi kesıyordum annem geldıı..
bagırdı çağırdıı manyakmısın delimisinn dıyee
bırakk dıye bagırdımmm ittim annemıı yukarıyaa cıktım..
4. kata cıkacamm atlıcamm ,
ama önce halletmem gereken bişe var dedımm
girdim yatak odama duvarda durann evlılık resmımızıe
ne var ne yokkkk fırlattımm
cercevenın camı kırılmadıı
cıktım sandıgaa yumrukladımmm paramparca ettımm içinden fotografıı cektımm yırtmaya calırtım..
annem cıkmış yukarı ardımdann benıı sandıgın ustunden ındırmeye calısıyorr
cekıll be cekılll lanet olsun hepınıze dedımm
fotografıı cıkardımm heryerım tıtrıyo paramparca ettım.. 4. kata cıkarkenn annem zorlaaa kolumdan tuttu asagı ındırdı kapıyı kıtledı cıkmayım dıyee
sakınleştirdii benıı
.....
neysee 1 saat gectı geçmedii bne halaaa sinirliyimm polise gıdıyorum dedım.. annemm bagırıyorr yokk .. saçmalama polisi ne karıştırıyosun.. öldünmüü geberdınmı ne varr getırırler zaharr,ye iç keyfine bakk Allah belalarını versın hepsinin dedi..
o aradatlf çaldıı
kım oldugunu bılmıyorum rehberden herkesı sıldım tüm akrabalarıı
alo dedım
sakin bir sesleee
"alo kızım ben d.... amcan "
sesımı cıkarmadım "evet" dedim
" x babam vemıcek göstermıcek falan demiş ,yok öyle bişe ben akşam cocuklarını getırcem dedi"
sadece tamam diyerek suratına kapattım tlfnu
akşam olduu
tlf bır daha caldı babamın yanındaa
bu arada babamın hıc bıseyden haberı yok
ne aradıgımdan ne gecırdıgım krızden ..
alo dedımm
cık dısarı al cocuklarını polisleri başımıza toplamadan dedi..kapattı suratımaa
hiç umrumda bile olmadıı cıktım aldım cocuklarımıı arkasına baka baka gıttı...
............
yanıı ben cocuklarım ıcın her seyıı yaparımm ..herşeyiiii
ama yasadıgım ortam cok degışık.. deli gibi içimin yapmak istedıgıı bazı seylerıı yapmama engel cok sey var..
boşanma davasını açmak istemem gıbi.. hemde nasıl ıstıyorum bır bılsenızzz.
....
babam sorduu sen mı aradın dedii
evet dedımm özledımm onlar benımde evladım.. dedımm
başladı babam iki saatt
su sabilerin yüzüne bak bılmem ne barışş marışş
uzatmmayayım..
bende dırekt kestim attım
ben boşanmak ıstıyorum ,bir daha daaaa asla vermem cocuklarımı dedim.. aslaa dedımm
Allah Allah dedii.. senın cocuklarınsa onlarında cocukları dedıı..
yoooookkkkk hiiçç kusura bakmayın ben o hatayı bir kere yaptımm verdim cocuklarımıı 10 gun hasret kaldım.. anneyee daha cok muhtac evlatlarımm..dedeyee neneyee değil dedim..
2 gündürr evaltalrımlayım cok şükürr
................
Allahh bana güç verdiği sürece deee aslaa bir daha vermem.. ha şöle olabılırr.. adam gıbıı gelır alırr cocuklarıı 3-4 gun her neysee bana kahır cektırmedenn yatar kalkaar severr.. gerı getırı.. başka türlüü aslaa..

oda benı arayacakk.. cocukları özledım gönder dıyee
diyecegım tek seyy
"sen böylee yaptıgın sürecee,boşanma davasıı açmadıgın süreceeee göstermicem"

bana verdıgı acıyıı oda hissettsın
bu ona yeter...

Son düzenleme:
kimin ne dediği önemli değil,çocuklarına kavuştun ya önemli olan o...çok sevindim,Allah ayırmasın bir daha.
deli deliyi görünce çomağını saklarmış derler ya bak doğruymuş...sen tırstıkça tepene çıktılar,şimdi delirince korktular..:)
benc bir daha gönderme asla 3-4 gün bile olsa.başka şehir demiş,kaçırıverir senin deli kocan başka yere sonra..görecekse sen evdeyken görsün..

Son düzenleme:

bakk o kadar dogruu söyledin kii
benım kafam beynimm artıkk resmen donduu...
cok dogru söyluyorsun..
hadii götürürlerseee
....
ilk alıp gittiklerindee ilcede oturuyorlardıı
o gece taşınmışlarr köye gitmişlerr..
..
o soguktaa ev taşıyan adammm ,başka şhiredee gider...,

çok çok çokk haklısın..
görmek ısteyen gellırr görür

niye kocanın dava açmasını bekliyorsun,evden çıkabiliyorsun git aç

niye kocanın dava açmasını bekliyorsun,evden çıkabiliyorsun git aç

canım benım nereye cıkabılıyorumm
evdeyımm ,kapı dışarıı cıkmadımm daha
çıkamam daa.. babamm aslaaaaa izin vermezzz..
annem suann amelıyat olan bır komsumuza geçmiş olsuna gıttıı
ben evdeyım..
bende geleyim anne dedımm
yok baban falan kızardaa dedii..
ne olur ne olmazz sen evde dur dedii
...
off offff
zatenn nereyee cıkıyordumkı benım ömrüm hayatım hep evde gectii..

bence sen şimdi ne yap biliyor musun;evine çık,derle topla düzenle,sonra da al çocuklarını evine yerleş..bir süre beraber huzrula oturun evinizde çocuklarınla.ne baba ne anne ne de diğer manyakların dırdırı olmadan..kafanı toplar sakinleşirsin..ne dersin?

Aferin sana ...

Yemin ediyorum suan gözlerim doldu

Bak gördün mü nasıl yusuf yusuf sesleri çocukları ayagına kadar getirdi.

Gel kız alnından öpücem

aslaaaaaaaaaaaaa
neden dıceksınn
ben yukarı cıktıgım süreceee herkesın ıcıne bir umut doğacakk
aslaa cıkmam
benım evımde barkımda burasıı
ben butun kıyafetlerımı topladımm ,cocuklarımın kıyafetlerı var sadece..
ben aşağıya yerleştim..
çıkmama ama eger cıkmış olsaydım bilee buzdolabının fişi cekılıı 2 haftadırr..yıyecek tek lokma yok.. aslaa arkadasım cıkmam.. benım cıın bıttııı..
hatta buyuk oğlum dedıı ilk geldıgı akşam anne yukarı cıkalım dıyee..
oğlum bızım evımız artık burasıı yukarda hiç kimse yok dedim..,

cıkmam .. herkess umutlanacak ha barıştıda cıktı bilmem nee
babamda düşünecekk bak evınden yuvasından kopamıyorr.. yumuşadı galibaa
aSLAA O MUTLULUGU ONLARA YAŞATMICAMM

Son düzenleme:

bu kararlıgın inadından inş.vazgeçmezsin
inş.sonunda mutlu olursun bilmiyorummm
evlatların nasıllar

iyi de orası senin de evin..hem kocan babasında değil mi?yani ev boş.
ben olsam adamın tüm eşyalarını poşete doldurup babasına gönderip kendim eve yerleşirdim..böylece kimse umutlanmazdı da...

Yılma bilmiyorum...Yılma sakın..

Hatırlıyor musun aylar önce bu işi bir cinnet çözer demiştim sana...Cinnet geçireceksin..Reva böylelerine...Deli gibi cinnet geçireceksin aman kontrol elinde olacak bu cinnetin geçirilme sebebini bir sen bileceksin digerleri aha bizim kız sonunda çıldırdı diyecekler

bu kararlıgın inadından inş.vazgeçmezsin
inş.sonunda mutlu olursun bilmiyorummm
evlatların nasıllar

Allah'ım yanımda oldugu sürecee kararımdan vzgecmicem.
Rabbime sıgındım
sabırrr güç kuvvaet versın bana
...........

evlatlarımdaa iyiler çok şükürrr :)
yanımdalarr oyun oynuyorlar.. bilğisayarr koldugundaa sıreaylaa bır bırlerını dönderıyorlarrr

............
buyuk oğlum sabah bana bıse dedii
anne babam nıye gelmiyorr sen babamıı sevmıyormusun dedi..
ne cvp verecegımı sasırdım...
sordum oglum burda mı kalmak ıstıyorsun köyde mi dedımm,
biraz burda bıraz köyde dedii
ben dedıı tıngırdarsam dedem gelıp benı götürecekmiş dedii
babamdaa fazla kalma ordaa ,yanıma gel demişşş
...
bende dedimm.. oğlumm sen bana annecım ben sıkıldımm köye gıdecemm dedııgn anda senı gönderrım.. sıkıldınmı bendenn dedımm
burdan dedım
...
yok ben burda duracamm anne dedii..
orda tv yok pc yok ufazcık bır odada tıkılıp kalıyorlar.. ssıkıntıdann kayınvalıdem uyutuyormuşş öğlen ..kış gunu yapacak bişe yok napsın cocuklarr mecbur uyuyor.. 2 gündürr yanımdalarr..
eglenıyorlarrr,istedıklerını yapıyorlar.. sıkılmadılar..
..........
:)

Allah' a bin şükür çocuklarına kavuşmuşsun
dinsizin hakkından imansız gelir derler bilmiyorum
o amcan nasıl tırıs tırıs oldu gördün mü?
sakın 3- 4 günlüğüneymiş bilmemneymiş bir daha verme çocukları sakın haaaaaa
belli olmaz o salağa alır taşır çocukları başka yere
şu sinir krizini bir kez de babanın önünde kontrollü bir şekilde geçirsen
sakın yılma bilmiyorum bak bayağı yol katettin..
aman haaaa..
çocuklarına kavuştun.. darısı boşanmana..

iyi de orası senin de evin..hem kocan babasında değil mi?yani ev boş.
ben olsam adamın tüm eşyalarını poşete doldurup babasına gönderip kendim eve yerleşirdim..böylece kimse umutlanmazdı da...

canım benım yukardaaa hiç bişeyim yok
benım emegım yok
eşyaların hepsi onunn
gözümde yok zatenn
evde onun olsunn umrumda bıle degıl
ben kıyafetlerımı aldımm aşağı ındım.. bir tek sandıgım ve bir de kıyafetlerımın gerı kalanını topladıgım haral çuvalı var..
başka da bişeyim yok..

çocuklarımında kıyafetlerınıı toplıcam tez zamandaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…