sonunda (sanırım) evleniyorum

Bir üyenin konularınızın özetini yaptığını gördüm. Ona istinaden yazıyorum; evlenmeyin. Ailenizle birlikte yaşamayada devam etmeyin. Yalanı kabul etmenize, 2 çocuğa annelerinin yapışıklığına rağmen annelik yapmaya, ailenizden şiddet görmenize gerek yok. Mutluluk bunların hiçbirinde değil. Pasiflikten kurtulun. Herkes sizi rahatlıkla kontrol ediyor.

2 çocukla mutlu olacağını sanıyorsun ama ne yazıkki bir kaç ay sonra gerçekler yüzüne şamar gibi çarpacak üvey anne olacaksın aslada yaranamayacaksın kendileri dövüp sövsede senin her dediğin batacak yazık ediyosun kendine

Ortada yanlışlar silsilesi var ama bu tabloya cevap vereceksem, anneniz iki çocuklu eş adayınızın sizi el üstünde tutmasını istiyor. Bunu da aşkı yaşayan kişi o olmadığına göre maddi manevi göstermesini istiyor. Annenizin isteklerinden makul olanları yerine getirmeye çalışın. Mesela ev tutarken sorabilirdiniz nereden tutalım sence diye. Eleme yaptıktan sonra beraber bakardınız dönüşte bir çay kahve içer ya da yemek yerdiniz.
Gelinlik bakmaya önce kendiniz çıkın annenizle beğenin sonra eş adayı ile hepbirlikte gidersiniz. Anneniz her annenin yaşamak istediği heyecanları hazırlıkları yaşamak istiyor olabilir. Çevreye bizim kız çocuklu biriyle evlendi ama onu el üstünde tutuyor bizim isteklerimizi yapıyor imajı vermek istiyor olabilir. Doğru ya da yanlış yaptıkları bunu gösteriyor.

bak bu işin çok yokuşa gitmesinde bir hayır var derim ben...evlendiğinizde bu kadar mutlu olamayabilirsiniz bugünleri mumla arayabilirsiniz,ve inanın çok yumuşatıp yazdım..

o zaman bu iki çocuklu olayını yazmadan sade bir şekilde düğün alışverişinde yokuş yapacak her şeyin kararını kendi vermek isteyecek anneme onu kırmadan ne söyleyebilirim olacaktı..bu yorumların sebebi sizsiniz şu an..

Ailenin dinlenmediği hiç bir işte hayır olduğunu görmedim. Kendi hayatımdaki tecrübelerim de dahil. Tabi ki her şey diretmeleri hoş değil ama onlara son bir kez sormadan ev tutmanız doğru olmamış. Ayrıca yazdıklarınızdan şunu hissettim sanki şimdi evlenseniz bile ilerde sorunlar yaşayacaksınız. Başlangıcı iyi olmayan işler pek hayırlı ilerlemiyor.

Ben zaten bu yorumum dışında, sizin evlilik kararınızı sorgulayan veya eleştiren başka
bir yorum yapmadım.
Niye bana sitem ettiniz,onu da anlamadım.
Bir çok üyenin aksine, sizi az çok anladığımı da ifade etmişken üstelik...
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu arada benim yaşım da 45.

bu kız milleti kafayı dikti mi bitti...yapacak o işi....anneciğinin durumunu düşünemiyorum...benim kızım da tüm uyarılarıma ve engellemelerimize rağmen kendinden 20 yaş büyük hiç evlenmemiş biriyle evlenmişti...hayatımızın en mutsuz dönemini yaşamıştık babasıyla...oyle bir çöküş yaşattı bize....adamın çok zengin olması mı? yoksa onu çok şımartması mı? neydi sebep bilemedik...koşa koşa çok görkemli bir düğünle gitti...14 ay sonra aynı hızla geri geldi...ilk 3 yıl çocuk yapmaması şartıyla bu evliliğe razı olmuştuk...çünkü kızımı tanıyordum bitecekti bu evlilik...şimdi sen bana da kızacaksın...sana da bir anne olarak uyarım; hemen çocuk yapma...

Bu evliliğe burada aldığınız tepkiye istinaden annenizi anlamaya çalışın. Hep alttan alın Aranızı iyi tutun. Zor bir evlilik olacak aile desteğini kaybetmeyin. ( zor evlilik nişan atma ve çocuklara istinaden tahmindir. İnş. Yanılırız.)

estafirullah. kızmak değil benimki. anneme hak veriyorum zaten ben. bi anne olarak sizede saygı duyuyorum. inşallah güzel olur diye umut ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…