Herkese merhaba.
Ben tek çocuğum, ekimde boşandım. Baba tarafım yok gibi bir şey. Anne tarafımın da çoğu başka şehirde burada bir teyzem var. Kendi istediği olmadığı an konuşmayı görüşmeyi kesen biri. Annem çok yalnız. Benim arkadaş çevrem var ama aile olarak da çok yalnızız. Geçmişte maddi problemlerimiz vardı hep. Ne piknik ne mangal ne başka bir şey üç kişi ne yapılabilirdi ki zaten ? Hiçbir aktivitemiz olmazdı. O yüzden evde hep sıkılan okula aşık bir çocuk oldum. Kalabalık aileler arasına girince çok mutlu olurdum hep sonra eve gelince yine aynı. Evlenince kalabalık bir ailem olur annemin de olur diye ümit ettim o da olmadı.
Bu sıra çok sorguluyorum Allahım neden bu kadar yalnızız diye. Bazı insanlar yalnızlığı sever ama ben öyle de değilim. Bayramlarda gelen giden kimse yok ramazanlar öyle vs. Bu kadar yalnız olmamızın bir anlamı olmalı ama ne? Yarın bir gün anneme babama bir şey olsa yapayalnızım. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilemiyorum.
Bu arada evliliğimde mutsuzdum ama sırf bu düşünceler yüzünden ayrılamadım. Karlı taraf istedi de ayrıldık.
Annemin kendi bir hayatı olmadığı için de hep arkadaşlarımla bir yere giderken vs kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke bir kardeşim veya ablam olsaydı da biraz olsun sorumluluk paylaşsaydım. Tek çocuk düşünenler bunları lütfen okuyun. İçimi dökmek istedim.
Anneme de ayrı çok üzüldüğüm için bir türlü bu psikolojiden çıkamıyorum. Tabiki herkes kendinden sorumlu ama işteİnsan akrabalarını ne sayı olarak ne kişilik olarak seçemiyor. Bu elimizde değil.
Ancak arkadaş çevresini büyük oranda bizim tercihlerimiz belirliyor.
Anne babanız biraz kendi halinde insanlar belliki onlarında pek çevresi yok. Biraz da yapı meselesi belki, mesafeli veya çekingen insanlar.
Bu sizi etkilememeli. Bu konuda annenizin sorumluluğunu alamazsınız.
Herkes kendinden sorumlu anneniz kendi arkadaşlarından, siz kendi arkadaşlarınızdan.
Tabiki birileri ile görüşmelisiniz ve bunu vicdan azabı duymadan yapmalısınız.
Hatta sizin beslendiğiniz sosyal çevre anne babanıza da fayda olur. Hem sosyal açıdan daha sağlıklı olursunuz, hem de muhabbet edecek, anlatacak yeni konularınız olur birbirinizle.
Türkiyede gayet çaresi var Doğulu erkekle evlenmekHer haftasonu istesen de istemesen de anasına gidersin 3737437 kişilik akraba klanıyla takılırsın. Ciddiyim istediğin hayat buysa bul bir doğulu erkek bitsin
ya benimki g.doğulu ama annesi yok, senede memlekete gittiği de 3 gün filan.Konu sahibi burada çok parlak bir öneri var
ya benimki g.doğulu ama annesi yok, senede memlekete gittiği de 3 gün filan.
her zaman çare değil
Şu iyi bir fikirmişTürkiyede gayet çaresi var Doğulu erkekle evlenmekHer haftasonu istesen de istemesen de anasına gidersin 3737437 kişilik akraba klanıyla takılırsın. Ciddiyim istediğin hayat buysa bul bir doğulu erkek bitsin
Benim bir abim var hiçbir işe yaramıyor vallaHerkese merhaba.
Ben tek çocuğum, ekimde boşandım. Baba tarafım yok gibi bir şey. Anne tarafımın da çoğu başka şehirde burada bir teyzem var. Kendi istediği olmadığı an konuşmayı görüşmeyi kesen biri. Annem çok yalnız. Benim arkadaş çevrem var ama aile olarak da çok yalnızız. Geçmişte maddi problemlerimiz vardı hep. Ne piknik ne mangal ne başka bir şey üç kişi ne yapılabilirdi ki zaten ? Hiçbir aktivitemiz olmazdı. O yüzden evde hep sıkılan okula aşık bir çocuk oldum. Kalabalık aileler arasına girince çok mutlu olurdum hep sonra eve gelince yine aynı. Evlenince kalabalık bir ailem olur annemin de olur diye ümit ettim o da olmadı.
Bu sıra çok sorguluyorum Allahım neden bu kadar yalnızız diye. Bazı insanlar yalnızlığı sever ama ben öyle de değilim. Bayramlarda gelen giden kimse yok ramazanlar öyle vs. Bu kadar yalnız olmamızın bir anlamı olmalı ama ne? Yarın bir gün anneme babama bir şey olsa yapayalnızım. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilemiyorum.
Bu arada evliliğimde mutsuzdum ama sırf bu düşünceler yüzünden ayrılamadım. Karlı taraf istedi de ayrıldık.
Annemin kendi bir hayatı olmadığı için de hep arkadaşlarımla bir yere giderken vs kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke bir kardeşim veya ablam olsaydı da biraz olsun sorumluluk paylaşsaydım. Tek çocuk düşünenler bunları lütfen okuyun. İçimi dökmek istedim.
ya biz 3 bile değiliz ben tek yaşıyorum erkek arkadaşımla da birlikte yaşamıyoruz.Neden üç kişi piknik,mangal,gezmek,tatil,eğlence yapılamıyor;ben de bunu anlamadım.
Biz gayet güzel hepsini de yapıyoruz.
İleride büyüyünce bizimle değil de arkadaşlarıyla olmak ister,o zaman da teee ilk evlendiğimiz zamanlara döneriz,karı koca baş başa takılırız diye hayal ediyorum.
Ben de tek çocuğum sizi o kadar iyi anlıyorum ki. insan eğlense suçluluk duygusuna kapılıyor bazen. ben burda arkadaşlarımla eğleniyorum annem yalnız evde üzülüyordur tek kaldığı için vs. ben annemin yanlızlığı biraz şöyle kırdım onu kursa yazdırdım ismek orda kendine bir çok arkadaş yaptı. Artık benden daha çok gezen bir annem var, psikolojisine de iyi geldi. hem öğreniyor birşeyler hem bir çok arkadaşı oldu. ev gezmeleri, il il turistik geziler bile düzenlediler kendi içlerinde, bunu bi düşünün. herşey kader değildirHerkese merhaba.
ya benimki g.doğulu ama annesi yok, senede memlekete gittiği de 3 gün filan.
her zaman çare değil
neyse efenim bende zaten 200+ kuzen var, anne-baba 11er kardeş çünkü (bir de annem babam kuzenler zaten ha yani yarısı ortak akraba, bi de öyle olmasa ne olcamış), benim kendi akrabam ikimize de yeter
üstelik biz bir de görüşüyoruz akrabalarla....
o değil de
benim annem benden sosyal
altın günleri var
gittiği halk eğitim, el işi vs. kursları var oradan arkdaşları var
yeni mahallesinde var 1-2 gidip geldiği (evet burada daha az, kafalar uymuyor ama var)
yani ne biliyim benim annem 5 tane kendinin + bir de yeğenler 8-9 tane çocuk büyüttü hepsi üniversite okudu çoğu evlendi sürekli yatılı misafiri oldu, ev aşevi + kızılay çadırı gibiydi..o zamanlar sosyalleşme imkanları azdı, maddiyatımız çok çok kısıtlıydı (e nasıl olmasın?) buna rağmen sosyalleşilirdi, mahallecek denize pikniğe filan giderdik biz mesela, öyle şeyler vardı (30-35 sene önce) bahçede çay+ çekirdek yapardık yani. birşeyler olurdu illa. annemler bekarken bile köyden sinemaya filan gidilirmiş. ne biliyim şehre gidip dondurma filan alırlarmış tarlada çapa yapıp gündelik olarak aldıkları parayla...insan illa bir şeyler bulur ki? bunlar biraz istek biraz heves biraz karakter....illa imkan meselesi değil yani her şey...
annemin sağlık sorunları var (şaşırdık mı?) kaplıcaya gider mesela, orada arkadaş edinir, ki öyle aman aman konuşkan, şen şakrak ne biliyim eğlencelik bir tip filan da değildir ha, tam görev adamıdır. buna rağmen bir şekilde oluyor yani...
babam hala çalışıyor eşli olarak bir yerlere az gidiyorlar...
işte ben o sadece kendi akrabalarımdan ibaret köyde doğdumSadece sizin mekule bir mahalle neredeyse
Bir çok insan sizin sahip olduğunuz kalabalığın verdiği curcunayı ve güven hissini uzaktan sevsede şu dönemde yanlızlığı seven ve kendine dönük insanlarında azımsanmayacak kadar çoğaldığını düşünüyorum. İkisinin de kendine göre zorlukları var.
Herkesin kendi ihtiyacına göre bir denge kurması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?