- Konu Sahibi Bir iki Dort
-
Bana karşı sert, acımasız, müdahaleci..ancak eğitim ve iş hayatım konusunda fedakarlık yapıyor,verici.Ananeyle annenizden ziyade sizin anne kız ilişkiniz nasıl..
Sizin hayatınız bundan etkilendi mi peki?ben etkilenmesini istemiyorum.Aynı rahmetli anneannem. Oğlu ve onun çocuklarına bayılır gözlerinin içine bakardı. Ama dayım pek sallamazdı. Annemse her ihtiyacı olduğunda koşardı. Eğer her doğuran evladını sevseydi oraya buraya bırakan ona zarar veren anneler çıkmazdı malesef. Bence evlat ayıran insanlar var
Ne güzel sizin durumunuz gibi bir aile ilişkim olsaydı keskeEvladın kokusu tadı hicbirsey de yok olamaz da..
Ama annemi de severim o ayrı..
En çok da benim çocuğumu sevdiği zamanlar daha çok seviyorum :)
Soyle bir gerçek var ki, ben çocuğumu herşeyden çok seviyorum, çocuğum da çocuğunu tabi ki benden daha fazla sevecek :)
boyle hissetmeniz normal tabi, normal muamele görmüyorsunuz ki evlat olarak kendinizi normal hissedin, sürekli eleştiri ve onur kirici seyler bunlar..cok üzüldüm sizin adinizaBana karşı sert, acımasız, müdahaleci..ancak eğitim ve iş hayatım konusunda fedakarlık yapıyor,verici.
Mesela şimdi arkadasimin yanına geldim Ankara'dayım.biraz onla kalmak istedim.bu batıyor ona .arkadaşıni rahatsız etme diyor.halbuki biliyor tanıyor kızı,ne kadar sevdiğimi.arkadasim da yalnız, ona arkadaşlık ediyorum.
Bir keman kursuna başlıyorum ,"ne işin var boş isler müdüru "diyor.
Günlerdir arayıp kızım nasılsın demedi. Evde anası var çünkü.. benim adım "çulsuz".Yada boş işler müdürü... Ben kendimde hep eksiklik hissediyorum.. beni sürekli asagiliyor,vuruyor hatta. Babama karşı da öyle..beni sevmedigini düşünmüyorum.ama nedense böyle bana karşı..mesela erkek arkadaşımla dışarı çıkacak olsam pufluyor,bir şey söylüyor moralimi bozuyor benim. Öyle rencide ediliyorum ki toplum içinde , insanların yzuune bakasim gelmiyor.
Benim mutlu olmadan rahatsiz sanki..
Kız arkadaşımla bir kaç gün fazla kalmam onu niye rahatsız ediyor ki?
Yanıma geldiği yok,aradigi yok,ama arkadaşımın bana yoldaş olması suç..
Evde tek başıma kapanmamı istiyor annem..
Benim aglamadigim gün yok..
keskelerle hayat gecmiyor ve maalesef aileler secilmiyor. ama mesafeli davranarak yolunuza bakin.Ne güzel sizin durumunuz gibi bir aile ilişkim olsaydı keske
anneannen kime değer veriyor kim için üzülüyorsa ona sepetleyin gitsin..Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annem de biliyor bu huyunu .
Ben istiyorum ki,annem izin aldığı bir kaç gun de benim yanımda kalsa.
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Ama annemin hiç mi vicdani sizlamiyor?
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Annesini bizden daha mı çok seviyor?
Annem öldüğünde gözümden bir damla yaş düşmeyecek.Allah var annem ah desem koşar gelir hakkını ödeyemem. Ama ben onun için üzülürdüm çünkü bazen anneanneme kırılır çok üzülürdü. Ama yine de baktı son zamanlarında niye yapıyosun dediğimde o benim annem yarın bi gün bişey olursa vicdan azabı çekerim diyodu. Bence siz de bu açıdan bakın yarın bir gün Allah korusun annenize bir şey olursa üzüleceğiniz bir adım atmayın inşallah o da her ikinize de yetebilir
Evlât candır gerisi yalandir. Kafiye olsun diye saçmalamış olabilirim.Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Haklısın, annen ile konuşmayı denesen? Zira cevaplar onda. Onunda kendince bir açıklaması vardır..Evet annem çok iyi bir insan .ben çok iyi bir evlat olamayabilirim.ama bu annemin beni daha az sevmesini gerektirmez. Bana çok kötü davranıyor.ailesi de terbiyesiz,anneme kötü davranıyorlar,eziyorlar.
Hayatım boyunca annem benden ayrı kalacak.is geregi bu böyle .en azından bunları düşünerek şimdi çok yanımda zaman geçirmeye çalışabilir . Beni elbette seviyor ama ben de bunları yaşamak zorunda değilim. eşine ve çocuklarınin da kendi ailesi olduğunu hissettirmeli.bana kuzenim laf söylediğimde mesela beni korumalı.o böyle yapmiyor.zatwn kendi ailesini bizden üstte tutuyor.
Bir de artık yanima da hiç gelmeyince ben de tabiki üzülüyorum.
Ve kardeşim var .şimdi öğrenci,her gün hastanede hasta bakıyor bir anne olarak bir kez bile onun yanına gitmedi .annesi bizdeykne bizi aramıyor bile
Ben kendime hata biciyorum tabi ki,ama bu bizi bir köşeye firlatmasini haklı çıkarmazböyle yapıyorsa o zaman benim hayatıma karismamali.
Canım ne olursa olsun evlat daha önemlidir . Bnm anneannmde aynı anneme önmngöstermez evlat seçer . Ama annem alıştı artık ve araya mesafeyi koydu ve şöyle diyor. "annemide seviyorum ama benim herşeyim siz evlatlarımsınız " diyot.Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?