- 4 Ağustos 2018
- 406
- 290
- 18
- Konu Sahibi Bir iki Dort
-
Yok paylaşım yaptılar.annem memnun halinden .bu konuda da ayrımcı davranıldı ona. Annem kendisi watsap grubu kuruyor "aile "grubu. Bizler yokuz!Işin başka boyutu dayilari toplayıp bu annaanneye dönüsumlu bakilacak .
Annaanne kimin evinde devamli bakıliyorsa ve o evde ölurse bu kisi yabanci da olsa mirası hepten ona kaliyor .
Dayilar bunu istemez sanirim bi duyurun .
Anneniz de biraz nefes alır .
Çok fazla şey oldu.gidip o kadının elini öpmeyi bile istemediğim kadar çok.Annenizi böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasanız keşke. Konu öyle bir yere gelmiş ki ya o ya ben diyecekmişsiniz gibi duruyor.
Evet annem çok iyi bir insan .ben çok iyi bir evlat olamayabilirim.ama bu annemin beni daha az sevmesini gerektirmez. Bana çok kötü davranıyor.ailesi de terbiyesiz,anneme kötü davranıyorlar,eziyorlar.Bence yaşından kaynaklı, yarın bir gün anneanne göçtüğünde; vicdanen rahatsız olmak, tek bırakmak istemiyor olabilir.
Siz nasıl bir evlatsınız peki? Farkında olmadan yaptığınız hatalar olabilir mi, istemeyerek kalp kırma vs?
Diğer evlatlarına ve torunlarına daha fazla değer verdiğini sergileyen bir anneye, hala gözü gibi bakan bir anneniz var.
Kalbinin güzelliği ortada. Bu kadında evlat sevgisi olmaması gibi bir durum olamaz
Bir deneyeyimTeknik olarak evlat ölümsüzlük anlamına geldiği, yaşamın devamı olduğu için içgüdüsel olarak özellikle primatlarda yavru önceliklidir.Diğer türlerde de yavru önemlidir ama insan türünde insan beyni ve duyguların çok dallı olmasından dolayı biraz daha üst bir noktadadır.Bir ceylan kendine saldıran aslanı yavrudan uzaklaştırmak için şaşırtmaya çalışabilir ama iş son noktaya geldiğinde kendi canını ön planda tutacaktır.İnsan da ise çoğunlukla yavru için anne canını rahatlıkla verebilir.Dokuz ayda bir ya da iki yavru üretebildiği için de insanlarda yavru çok kıymetli bir konumdadır.Neyse aslında siz başka bir şey soruyorsunuz.Kırılmışsınız ve karşılaştırma yapma yoluna gitmişsiniz.
Anneniz muhtemelen annesinin az vakti kaldığını düşünüyor olabilir, ya da hep böyle annenizi ikinci plana atmışsa anneanneniz şimdi taktir toplamak sevgisini kazanmak istiyor olabilir.Açık bir dille beklentinizi dile getirin.Belki tavrı değişir.
Elbette ki annesine bakacak .ama en azından kardeşleriyle bu yüzden arasına mesafe koyabilir.onlarla da çok iyi oldu.neler neler yaptılar ona. ama ailesini hemen affetti .ben buna da birşey demiyorumAnnenize kırılmamanızı öneririm.
Şu an sizinle annesi arasında bir tercih yapmıyor. O yüzden annesini tercih etti diye düsünmeyin.
Annesi yaşlı bir kadın ... onun neye ağladığı ya da üzüldüğü önemli mi? Belki aklı başından gidiyor zamam zaman.. belki doğru yanlış ayrımı yapacak kadar bilinçli değil. Ve belki gerçekten annenizi sevmiyor... sizin tavsiyeniz nedir. Bakmasin mı kadın annesine?
Kardeşlerim bakmıyor diye ben de mi bakmayayim. Yapamam. Mümkün değil.. Allahtan korkarım.
Çocugum yok. Eşimi gerçekten çok severim. Ama annem babam başka. Annem babam sırtımda dursun. Sırtımda taşırım. Ama yine de yeterince rahat edemediler diye üzülürüm.
Ben de annemden çok sevgi görmedim. Anneannem zaten buz gibi bir kadındı.
Ama ben beni sevdiklerini bilirim
Rahmetli anneannem beni her gördüğünde bana harçlık verirdi.
Ablam doğduğunda eve gelinlik gibi süslü bir beşik yollamiş. Annem halen anlatır.
Demekki bizi seviyordu ama gösterme şekli farklıydı.
Allah rahmetini bol eylesin.
Siz gençsiniz. Kendinize bakarsınız. Toparlarsınız.
Ama öteki yaşlı bir kadın.
Allah sıralı ölüm versin. Hiçkimse annesinin cenazesi başında büyük bir acıya çok büyük bir vicdan azabının eşlik etmesini istemez.
Size tavsiyem o güne yatırım yapın.
Haklısınız ,o böyle görmüş. Yine de çok kötü insan değildir.Bunda çok garip bir şey yok aslında. Dünyanın düzenine bakarsanız aile büyükleri, kendilerine bakanlara böyle davranıyor genelde. O yüzden anneannenize kızmayın. Yaşlandıkça bu durum artıyor. Yaşlıdır, çocuk mantığıyla hareket ediyordur takmayın. Başka birinin evinde kalmak ona da zordur
Bir de hemen kavga ediyor bizimle .hemen beni nankör durumuna getirecekBir deneyeyim
Kişiden kişiye yasanmıslıklara anılara gore değişir. Bir anne evladı için herkesi silebilirken aynı anne baska bir evladını gayet raharça dıslayabılır.Bir insan annesine bilmem kac senesinde asırı duskunken 3 5 sene sonra hiç umruna bile almayabilir. Oluyor boyle seyler. Cok takılmayın.Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annem de biliyor bu huyunu .
Ben istiyorum ki,annem izin aldığı bir kaç gun de benim yanımda kalsa.
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Ama annemin hiç mi vicdani sizlamiyor?
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Annesini bizden daha mı çok seviyor?
Üzülmeyin, onun da iyi tarafı varHaklısınız ,o böyle görmüş. Yine de çok kötü insan değildir.
Benim meselem annemle..
Bir saatlik yolu gelmiyor,bütün aile beraber piknik yapıyorlar
Ben de aliniyorum.
Bu düzelmeyecek biliyorum.
İlerde yalnİz doğum yapacağım,çocuklarıma yalnız bakacağım.bunu kabullendim.
Benim tek istediğim,annem babamla geçinsin.bize karşı en azından sözle iyi olsun.
Kardeşlerini melek kademesinden biraz indirsin.
Bana laf dendiğinde benden yana olsun
Ama yok
Aşk başka bir şey eşim de öyledir sonuçta en sonunda yine birbirimize kalıcaz. Ne evlat kalıyor ne anne baba
Anneniz kendi annesinden ne görüyorsa o, büyük ihtimal siz de öyle olacaksınızAnne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Büyük konuşma lütfenAnnem benim doğumuma gelemezse onunla konuşmayacağım.hatta ömür boyu gelme artık diyeceğim.chnku anne olmayi çok istiyorum.ve ben onun tek kızıyım.bir de oğlu var. Dört tane kendisi gibi kardeşi var. Anneannemin bizi de sevdiğini bilsem,anneme Güleryüz gösterdiğini gorsem sorun etmem.ama o bizim yalnız kalakalmamizdan memnuniyet duyuyor.
Öyle birşey yaparsa ömür boyu yüzüne bakmam onun
ayni durum bende de var, sorunun cevabini bulamadim.Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
neden? boyle yaparak kendinizi yiyorsunuz.Büyük konuşma lütfen
Benim iki doğumunda da annen kalmadı yanımda, görümcem kaldı, ne alaka di mi
28 günlük evladım var annem hiç arayıp sormuyor birşeye ihtiyacın var mu nasılsın diye ki bu sefer lohusalığım çok zor geçiyor iki çocuğa yetemediğimi düşünmek, her ikisinin ihtiyaçlarını aynı anda karşılayamamak bi yandan kendi ihtiyaçlarım derken çıldırma raddesindeyim yapayalnız kalakaldım çok kırgınım ama annem evine gelince surat bile asamıyorum bırak konuşmamayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?