Sorum "Anne"lere

Yok paylaşım yaptılar.annem memnun halinden .bu konuda da ayrımcı davranıldı ona. Annem kendisi watsap grubu kuruyor "aile "grubu. Bizler yokuz!

Annenizi böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasanız keşke. Konu öyle bir yere gelmiş ki ya o ya ben diyecekmişsiniz gibi duruyor.
Çok fazla şey oldu.gidip o kadının elini öpmeyi bile istemediğim kadar çok.
Ama asla onu tercih yapmak zorunda bırakmam niyetim bu değil.
İsteğim,açık bir şekilde annesine " senin yüzünden çocuklarımla çok ilgilenemiyorum"demesi.en azından onu bir kere bırakıp gelmesi ve bunu ailesinin bilmesi..yoksa ben istemiyorum yaşlı kadına kötü davransin.cunku o zaman Allah bana da işlerimde hayır getirmez.

Evet annem çok iyi bir insan .ben çok iyi bir evlat olamayabilirim.ama bu annemin beni daha az sevmesini gerektirmez. Bana çok kötü davranıyor.ailesi de terbiyesiz,anneme kötü davranıyorlar,eziyorlar.
Hayatım boyunca annem benden ayrı kalacak.is geregi bu böyle .en azından bunları düşünerek şimdi çok yanımda zaman geçirmeye çalışabilir . Beni elbette seviyor ama ben de bunları yaşamak zorunda değilim. eşine ve çocuklarınin da kendi ailesi olduğunu hissettirmeli.bana kuzenim laf söylediğimde mesela beni korumalı.o böyle yapmiyor.zatwn kendi ailesini bizden üstte tutuyor.
Bir de artık yanima da hiç gelmeyince ben de tabiki üzülüyorum.
Ve kardeşim var .şimdi öğrenci,her gün hastanede hasta bakıyor bir anne olarak bir kez bile onun yanına gitmedi .annesi bizdeykne bizi aramıyor bile
Ben kendime hata biciyorum tabi ki,ama bu bizi bir köşeye firlatmasini haklı çıkarmaz böyle yapıyorsa o zaman benim hayatıma karismamali.

Bir deneyeyim

Bunda çok garip bir şey yok aslında. Dünyanın düzenine bakarsanız aile büyükleri, kendilerine bakanlara böyle davranıyor genelde. O yüzden anneannenize kızmayın. Yaşlandıkça bu durum artıyor. Yaşlıdır, çocuk mantığıyla hareket ediyordur takmayın. Başka birinin evinde kalmak ona da zordur

Elbette ki annesine bakacak .ama en azından kardeşleriyle bu yüzden arasına mesafe koyabilir.onlarla da çok iyi oldu.neler neler yaptılar ona. ama ailesini hemen affetti .ben buna da birşey demiyorum
Böyle bir durum varsa, en azından bana karşı da ara ara bunu dile getiremez mi? Kuzenim bana laf söyledi mesela,elimde watsap kayıtları var .hala beni kotuluyor. Ona "tamam sen de çok uzattım kızım hakkında böyle konuşamazsın "diyemez mi? Demiyor.neymis ,o iki kere boşanmış. Ben alttan almaliymisim. anneme(çok özür dilerim) " sidikli " dedi en büyük dayım.obzaman da günlerce aglamisti.
Şimdi yine herşeyi unuttu kenetlendi ailesine.
Buna da birşey diyemiyorum. Kardeş oldukları için.
Onların kırk hatri varsa kızının tek hatri yok mu?
En azından bana da iyi davransin.tek yaptığı eşi ve kızına kötü davranmak.gecimsiz ve saygısız ailesiyle güle oynaya piknik yapmak..
Annesine bakiyorsa da en azından bunları yapmayabilirdi

Haklısınız ,o böyle görmüş. Yine de çok kötü insan değildir.
Benim meselem annemle..
Bir saatlik yolu gelmiyor,bütün aile beraber piknik yapıyorlar
Ben de aliniyorum.
Bu düzelmeyecek biliyorum.
İlerde yalnİz doğum yapacağım,çocuklarıma yalnız bakacağım.bunu kabullendim.
Benim tek istediğim,annem babamla geçinsin.bize karşı en azından sözle iyi olsun.
Kardeşlerini melek kademesinden biraz indirsin.
Bana laf dendiğinde benden yana olsun
Ama yok

Kim daha çok değer verirse, çabalarsa en değersiz o olur. Bu her ailede böyle. Annem yillarca babaanneme bakti ama sorsan yine en değerlisi halam.

Üstelik seninki anneanne söz konusu. Annen hayatin sonuna kadar anneannenin gözüne girmeye çalişçak. Asla değer görmeyip daha çok çabalayip çok kötü bir kisir döngü oluyor.

Annenin iyi bir psikologa ihtiyaci var. Muhtemelen özgüven eksikliğide yaşiyordur. Yoksa cidden normal değil hasta olan çocuğuna gidilmemesi.

Kişiden kişiye yasanmıslıklara anılara gore değişir. Bir anne evladı için herkesi silebilirken aynı anne baska bir evladını gayet raharça dıslayabılır.Bir insan annesine bilmem kac senesinde asırı duskunken 3 5 sene sonra hiç umruna bile almayabilir. Oluyor boyle seyler. Cok takılmayın.

Üzülmeyin, onun da iyi tarafı var yaşlı bakımı yapanların dengeleri biraz şaşabiliyor, anneniz şanslı ki kardeşleriyle zaman geçirebiliyor. Yoksa o da siz de çok bunalırdınız

Kusura bakmayın ben annenizi biraz pasif buldum, gelmek isteseydi yanınıza gelirdi diye düşünüyorum. Şöyle ki ; benim kayınvalidem 6 yıl annesine baktı felçliydi, kızları dönüşümlü giderlerdi. Kayınvalidemin hayatı bitti , evlat mevlat hak getire ben annemle ilgileniyorum deyip kimseye bir faydası olmadı. Torunları hastanede yattı 15 dk geldi gitti . Yani hiçbirşeye bulaşmadı.Ben doğum yaptım 2. Ye doğru düzgün gelmedi . Neyse şehir dışına tatile gidecek annesini 10 gün 2 kız kardeşine bıraktı gitti. Kızı evlenecek ben düğün yapacam annemle ilgilenemem siz bakacaksınız 2-3 ay dedi. Uzattım ama neyse isteyince yapılıyormuşş.

Bence boyle karsilastirma olmaz. Sag bacagini mi koparsak daha cok acir yoksa sol bacagini mi gibi bir karsilastirma benim gozumde. Ne ana gibi yar olur insana (cogu kisi icin. Kotu ve ilgisiz anneler var biliyorum) ne de evlat kadar emek verdigin biri olur.

Ama bence soyle bir durum var anlattiginizda. Siz oksurmussunuz hasta olmussunuz, sormuslad gelelim mi diye, hayir demissiniz. Buyuk ihtimalle durumunuzun cokta kotu olmadigini dusunmuslerdir. Kimin ilgi ve bakima daha cok ihtiyaci varsa zaman ona ayriliyor..

Anneniz sizi tabii ki de cok seviyor. Bunu dusunup kendinizi uzmeyin

Aşk başka bir şey eşim de öyledir sonuçta en sonunda yine birbirimize kalıcaz. Ne evlat kalıyor ne anne baba

Bunu ebru salli demisti bir roportajinda. Kocam oglumdan once gelir daha cok severim diye.Oglum evlenip gidecek kocamla biz kalicaz diye.. ve bosandilar suan 2 oglu yaninda, zamaninda kocasi olan adam baska kadinlarla

Bence hic kimse evlat yerini tutamaz. Sevgi emektir. Insan karninda tasiyip,dogurup yedirip icirip giydirip baktigini oyle farkli sever ki.

Son düzenleme:
Anneniz kendi annesinden ne görüyorsa o, büyük ihtimal siz de öyle olacaksınız

Büyük konuşma lütfen
Benim iki doğumunda da annen kalmadı yanımda, görümcem kaldı, ne alaka di mi
28 günlük evladım var annem hiç arayıp sormuyor birşeye ihtiyacın var mu nasılsın diye ki bu sefer lohusalığım çok zor geçiyor iki çocuğa yetemediğimi düşünmek, her ikisinin ihtiyaçlarını aynı anda karşılayamamak bi yandan kendi ihtiyaçlarım derken çıldırma raddesindeyim yapayalnız kalakaldım çok kırgınım ama annem evine gelince surat bile asamıyorum bırak konuşmamayı

İlk okulda elmayla armut diye belirtildiğinde toplayamıyorduk aynen bunun gibi ikisi karıştırılamaz zaten kalbimizde odacıklar var herkese yer olsun diye

ayni durum bende de var, sorunun cevabini bulamadim.
yaklasik 1 yaşında evladim var, ondan beridir annemin anneligini de sorgular oldum. ihtiyac halinde tabiki anneanne ile de ilgilenilir ama tum ilgi,caba ona olunca ben de kendimi degersiz hissediyorum, annemin önceliği değilim diyorum.
cok zor konular, farkli durumlar da var ben psikolog destegi aliyorum ama bu konuyu görünce yalniz degilmisim dedim.
sizin de Allah yardimciniz olsun, cok iyi anlıyorum

neden? boyle yaparak kendinizi yiyorsunuz.
surat yapin demiyorum ama tepki koymak gerekiyor. kirgin degilseniz problem değil ama aksi turlusu psikolojiyi mahvediyor.
benzer şeyler yasadım ve psikolog destegi aliyorum.

Baska anneler adina yazmak haddim degil elbette. Ama kendi adima şunu diyebilirim ki; evlat her seyden kıymetli. Annem, babam veya esimle kiyaslayamam bile... onları da cok seviyorum tabii ki. Ama asla evladimdan fazla degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…