Sorum "Anne"lere

Annemi babami kardesimi kizimi ayirt edemem ah desem hepsi basimda toplanir aninda hangisi daha cok sevilir ki dusunmek sacma olur.kizimla babama ayri zaafim vardir kardesime bambaska annem herseyim..sevgimi paylasmisim hepsine

Tartışmaya çok açık bir konu olmakla birlikte bu dünyada evlat sevgisinin üzerine başka bir sevgi olduğunu düşünmüyorum

Peki benim hayatıma mudahale ettiğinde ,bunu ileri sürmeli miyim.hicbirsey konuşulmuyir onunla.biz ömür boyu susalim hiçbir şey demeyelim

Anneniz kendi annesinden ne görüyorsa o, büyük ihtimal siz de öyle olacaksınız
Ben asla öyle olmak istemiyorum.birincisi Eger çocuklarıma bakmamda bana yardımcı olmazsa onu hayatımdan silip atacağım.bana bu güne kadar maddi destek dışında hiç annelik yapmadı.yapabilecegi tek annelik bu kaldı .bunu da yapmazsa niye onun yanına gideyim? Çok ağlatacağım onu öyle ağlatacağım ki..

Peki benim hayatıma mudahale ettiğinde ,bunu ileri sürmeli miyim.hicbirsey konuşulmuyir onunla.biz ömür boyu susalim hiçbir şey demeyelim

Ileriye sürme, asla kabul etmez. Söylediklerin doğru olduğunu oda biliyor fakat yüzleşmek istemiyor. Hatta ondan dolayi daha hirçinlaşir, gerekirse bağirarak susturur. Bu tavri niye anneanneye sergilemiyor da bana sergiliyor diye sorarsin kendi kendine.

Asla kazanamazsin ve sadece mutsuz olursun. Fazla tartişmaya girme. "Ben böyle uygun gördüm ve daha fazla konuşmak istemiyorum" deyip konuyu kestirip at. Gerekirse evi o an terk et yada telefonu kapat.

Emin ol, bu şekilde sana daha çok saygi duyacak. Otoriter insanlar tuhaf bir şekilde ona "kötü" yada aslinda daha otoriter davrananlara daha çok saygi duyarlar.

Peki niye iyi davranıyorsunuz sizi yapayalnız bırakmış

Çok teşekkür ederim.benim için en mantıklısi bu .diğer türlü düşünmek beni çok yıpratıyor bana fayda saglamiyor.
Ama ben onun üzülmesini de istiyorum.anne olarak üzülsün istiyorum.nasil yaparım bunu

Anliyorum seni, içindeki yaranin intikamini almak istiyorsun ama olmuyor. Kelin ilaci diyorum ben. Kendimde şu an iki aydir küsüm annem ile.

En iyisi iletişimi minimuma indirmek ve sifir beklentin olsun. Fazla zaman geçirdiğinde hasas konular açiliyor ve yine herşey mahv oluyor.

neden? boyle yaparak kendinizi yiyorsunuz.
surat yapin demiyorum ama tepki koymak gerekiyor. kirgin degilseniz problem değil ama aksi turlusu psikolojiyi mahvediyor.
benzer şeyler yasadım ve psikolog destegi aliyorum.
Tepki koymak bi işe yaramıyor çünkü
Annem hamile kaldığımdan beri tepkili bana
En son ciddi kavga ettik problemin ne benimle dedim gönlüm geçti senden içimden iyi olmak gelmiyor dedi babama anlattım olayı ne oldu ne yaptım ben size de annem böyle diyor dedim çünkü annem ısrarla söylemedi babam ben de bilmiyorum bildiğim tek şey görümcesi istiyor diye hamile kaldı deyip duruyor dedi
Bi de dediği biz yani eşimle ben o eve gelince surat asıyormuşuz ki ben asarım belki (asmıyorum da) eşim asla yapmaz bizim aramız düşman gibi olsa dahi eşim aileme terbiyesizlik yapmaz öyle bi adam ama annem kafasında binlerce şey kurmuş ve kürüyor o yüzden şimdi tepki versem kimbilir ne anlayacak diye bişe diyemiyorum
Ama haklısınız tepki vermemek beni mahvediyor, çünkü beni o kadar sevmezken kızları görmek için gelip gidiyor Ama benim yüzüme bakmıyor yok sayıyor bu da beni lohusa halimle çok etkiliyor

Kötü davranmayı beceremiyorum hem de kötü davransam kafasında neler kuracak kestiremiyorum
Çok alıngan ve asla ben böyle yaptım da bunkız konuşmuyor diyecek tavırda biri değil
Anlamaz yani tavrımı
Benim annem de öyle. Anladığım kadarıyla siz de benim gibisiniz.kiyamiyorsunuz içiniz rahat etmiyor.

Benim annem de öyle. Anladığım kadarıyla siz de benim gibisiniz.kiyamiyorsunuz içiniz rahat etmiyor.
Evet içim gerçekten rahat etmiyor neticede annem
Hem de gerginlikten çok sıkıldım ben yeterince gergin ve sinirliyim şu sıralar bi de annemle yaşayacağım yeni bir sıkıntıyı kaldıramam

Aynı rahmetli anneannem. Oğlu ve onun çocuklarına bayılır gözlerinin içine bakardı. Ama dayım pek sallamazdı. Annemse her ihtiyacı olduğunda koşardı. Eğer her doğuran evladını sevseydi oraya buraya bırakan ona zarar veren anneler çıkmazdı malesef. Bence evlat ayıran insanlar var

Allah sizin yardımcınız olsun. Eşinizle sımsıkı kilitlenin birbirinizle.

Benim bu hayatta sadece tek askim var o da OGLUM.. annemi sevmem o da beni 2 . Siradaki evladi gorur.. hisler karşılıklı .. annem umrumda degil.atmis degilim ama icimde sizlamaz ona kolay kolay .. ama evladim icin dünyayı yakarim gözüm kapali

İşte boş yere aynı olacaksınız demiyorum. Acımasızlık öğrenilen birşey. Tamam tavrınızı koyun ama öyle ağlatıcam ki ne demek!
Neyse anneniz gibi olmak istemiyorsanız bu gittiğiniz yoldan gitmeyin derim, çocuğu kendiniz için istiyorsunuz annemi baksın diye değil mesela, kendi planınızı böyle yapın, yoksa en çok siz üzülürsünüz,kolay gelsin

Ananeyle annenizden ziyade sizin anne kız ilişkiniz nasıl..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…