- Konu Sahibi Bir iki Dort
-
Tartışmaya çok açık bir konu olmakla birlikte bu dünyada evlat sevgisinin üzerine başka bir sevgi olduğunu düşünmüyorumAnne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annem de biliyor bu huyunu .
Ben istiyorum ki,annem izin aldığı bir kaç gun de benim yanımda kalsa.
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Ama annemin hiç mi vicdani sizlamiyor?
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Annesini bizden daha mı çok seviyor?
Peki benim hayatıma mudahale ettiğinde ,bunu ileri sürmeli miyim.hicbirsey konuşulmuyir onunla.biz ömür boyu susalim hiçbir şey demeyelimKim daha çok değer verirse, çabalarsa en değersiz o olur. Bu her ailede böyle. Annem yillarca babaanneme bakti ama sorsan yine en değerlisi halam.
Üstelik seninki anneanne söz konusu. Annen hayatin sonuna kadar anneannenin gözüne girmeye çalişçak. Asla değer görmeyip daha çok çabalayip çok kötü bir kisir döngü oluyor.
Annenin iyi bir psikologa ihtiyaci var. Muhtemelen özgüven eksikliğide yaşiyordur. Yoksa cidden normal değil hasta olan çocuğuna gidilmemesi.
Ben asla öyle olmak istemiyorum.birincisi Eger çocuklarıma bakmamda bana yardımcı olmazsa onu hayatımdan silip atacağım.bana bu güne kadar maddi destek dışında hiç annelik yapmadı.yapabilecegi tek annelik bu kaldı .bunu da yapmazsa niye onun yanına gideyim? Çok ağlatacağım onu öyle ağlatacağım ki..Anneniz kendi annesinden ne görüyorsa o, büyük ihtimal siz de öyle olacaksınız
Peki benim hayatıma mudahale ettiğinde ,bunu ileri sürmeli miyim.hicbirsey konuşulmuyir onunla.biz ömür boyu susalim hiçbir şey demeyelim
Peki niye iyi davranıyorsunuz sizi yapayalnız bırakmışBüyük konuşma lütfen
Benim iki doğumunda da annen kalmadı yanımda, görümcem kaldı, ne alaka di mi
28 günlük evladım var annem hiç arayıp sormuyor birşeye ihtiyacın var mu nasılsın diye ki bu sefer lohusalığım çok zor geçiyor iki çocuğa yetemediğimi düşünmek, her ikisinin ihtiyaçlarını aynı anda karşılayamamak bi yandan kendi ihtiyaçlarım derken çıldırma raddesindeyim yapayalnız kalakaldım çok kırgınım ama annem evine gelince surat bile asamıyorum bırak konuşmamayı
Çok teşekkür ederim.benim için en mantıklısi bu .diğer türlü düşünmek beni çok yıpratıyor bana fayda saglamiyor.Ileriye sürme, asla kabul etmez. Söylediklerin doğru olduğunu oda biliyor fakat yüzleşmek istemiyor. Hatta ondan dolayi daha hirçinlaşir, gerekirse bağirarak susturur. Bu tavri niye anneanneye sergilemiyor da bana sergiliyor diye sorarsin kendi kendine.
Asla kazanamazsin ve sadece mutsuz olursun. Fazla tartişmaya girme. "Ben böyle uygun gördüm ve daha fazla konuşmak istemiyorum" deyip konuyu kestirip at. Gerekirse evi o an terk et yada telefonu kapat.
Emin ol, bu şekilde sana daha çok saygi duyacak. Otoriter insanlar tuhaf bir şekilde ona "kötü" yada aslinda daha otoriter davrananlara daha çok saygi duyarlar.
Çok teşekkür ederim.benim için en mantıklısi bu .diğer türlü düşünmek beni çok yıpratıyor bana fayda saglamiyor.
Ama ben onun üzülmesini de istiyorum.anne olarak üzülsün istiyorum.nasil yaparım bunu
Tepki koymak bi işe yaramıyor çünküneden? boyle yaparak kendinizi yiyorsunuz.
surat yapin demiyorum ama tepki koymak gerekiyor. kirgin degilseniz problem değil ama aksi turlusu psikolojiyi mahvediyor.
benzer şeyler yasadım ve psikolog destegi aliyorum.
Kötü davranmayı beceremiyorum hem de kötü davransam kafasında neler kuracak kestiremiyorumPeki niye iyi davranıyorsunuz sizi yapayalnız bırakmış
Benim annem de öyle. Anladığım kadarıyla siz de benim gibisiniz.kiyamiyorsunuz içiniz rahat etmiyor.Kötü davranmayı beceremiyorum hem de kötü davransam kafasında neler kuracak kestiremiyorum
Çok alıngan ve asla ben böyle yaptım da bunkız konuşmuyor diyecek tavırda biri değil
Anlamaz yani tavrımı
Evet içim gerçekten rahat etmiyor neticede annemBenim annem de öyle. Anladığım kadarıyla siz de benim gibisiniz.kiyamiyorsunuz içiniz rahat etmiyor.
Allah sizin yardımcınız olsun. Eşinizle sımsıkı kilitlenin birbirinizle.Tepki koymak bi işe yaramıyor çünkü
Annem hamile kaldığımdan beri tepkili bana
En son ciddi kavga ettik problemin ne benimle dedim gönlüm geçti senden içimden iyi olmak gelmiyor dedi babama anlattım olayı ne oldu ne yaptım ben size de annem böyle diyor dedim çünkü annem ısrarla söylemedi babam ben de bilmiyorum bildiğim tek şey görümcesi istiyor diye hamile kaldı deyip duruyor dedi
Bi de dediği biz yani eşimle ben o eve gelince surat asıyormuşuz ki ben asarım belki (asmıyorum da) eşim asla yapmaz bizim aramız düşman gibi olsa dahi eşim aileme terbiyesizlik yapmaz öyle bi adam ama annem kafasında binlerce şey kurmuş ve kürüyor o yüzden şimdi tepki versem kimbilir ne anlayacak diye bişe diyemiyorum
Ama haklısınız tepki vermemek beni mahvediyor, çünkü beni o kadar sevmezken kızları görmek için gelip gidiyor Ama benim yüzüme bakmıyor yok sayıyor bu da beni lohusa halimle çok etkiliyor
Aminn sağolunAllah sizin yardımcınız olsun. Eşinizle sımsıkı kilitlenin birbirinizle.
İşte boş yere aynı olacaksınız demiyorum. Acımasızlık öğrenilen birşey. Tamam tavrınızı koyun ama öyle ağlatıcam ki ne demek!Ben asla öyle olmak istemiyorum.birincisi Eger çocuklarıma bakmamda bana yardımcı olmazsa onu hayatımdan silip atacağım.bana bu güne kadar maddi destek dışında hiç annelik yapmadı.yapabilecegi tek annelik bu kaldı .bunu da yapmazsa niye onun yanına gideyim? Çok ağlatacağım onu öyle ağlatacağım ki..
Ananeyle annenizden ziyade sizin anne kız ilişkiniz nasıl..Anne mi daha çok sevilir yoksa evlat mı? Yani bir anne için biri birinden daha değerli olabilir mi? Sorum saçma gelebilir ama yazdıklarımı bir düşünün,
Anneannem annemi sevmiyor bence öyle..bizde kalıyor annem bakıyor ona, ama annemin yanında yüzü hiç gülmüyor ,dayımın küçük hatta uyduruk bir problemine üzülüyor bizim yanımızda .diğer torunlarından bahsediyor mesela,benim kardesimi hiç sormuyor..
Annem de biliyor bu huyunu .
Ben istiyorum ki,annem izin aldığı bir kaç gun de benim yanımda kalsa.
Annesini bırakıp gelmiyor ,anneannem de hani ağır hasta değil.gayet iyi .teyze ve dayimlar istedikleri gibi gezip tozuyorlar.cocuklarinin küçük bir gribi için gözyaşı döküyor anneannem.
Benim annem gözü gibi bakıyor ona,bakmalı da.bakmasa ben kızarım.ama insan otuz gün annesiyle ise surda bir saatlik yolu gidip kızıyla kalamaz mi?
Ben yalnız yaşıyorum.elbette onu hep yanımda istemiyorum ,zaten öyle rahatsız olurum
Ama annemin hiç mi vicdani sizlamiyor?
Hiç mi bizi düşünmüyor acaba.iki ay boyunca ateşli bir şekilde yattım.oksuruk ve grip oldum.gelelim mi diye sordular,gelmeyin dedim.ama ben gelmeyin dediysem gelmemek zorunda mı?
Annesini bizden daha mı çok seviyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?