• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum evli bayanlara...Ailelerin gelip gitmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
şimdi başlığı iyice uzatmak istemedim:)ailelerin gelip gitmesi derken gerek eşinizin ailesi olsun gerek sizin aileniz olsun yatılı olarak gelip gitmesi hakkında ne düşünüyonuz?kaç günden sonra rahatsız olmaya başlarsınız,ya da aranızda kendi ailesi gelince kocası rahatsız olan var mı?
bu durumun olur yanı nedir...

iki taraflada sorunum yoksa gelip gitmelerini tabiki isterim
çok uzun olmamak şartıyla (hastalık yaşlılık gibi durumlar hariç) kalmalarını da isterim

aileler Ankarada biz Batmanda haliyle gelen yatılı geliyo, şimdiye kadar 1 haftadan uzun kalan olmadı olmasını da istemem açıkçası tatlı gelinsin kamp kurmaya gerek yok

eğer aile büyükleri başka şehirde oturuyorsa sık sık gelmesin ve az kalsın.aynı şehirde oturuluyorsa yatılı olarak kalmanın hiç anlamı yok.

Çok uzun süreli kalmalar doğru değil bence.
Ne olursa olsun ev üstüne ev olmuyor.
Herkesin kendine göre bir düzeni var, insan işten eve gelince bir uzanıp dinlenmek istiyor.
Aynı şehirde mecburiyet yoksa yatılı kalmaya gerek yok bence.
Ayrı şehirlerde ise bir hafta bile uzun geliyor. :31:

eşimin ailesi de benim ailemde 1 haftadan fazla kalmazlar
ha keza biz de öyleyizdir
tatilimizde 1 hafta bizimkilerde 1 hafta eşimlerde kalırız
biz de fazla kalamıyoruz
sonuçta linde valiz ordan oraya taşınıyoruz
çok zor oluyor yatılı kalmak
en güzeli akşam çayına gidip ya da onların size gelip oturup sohbet edildikten sonra herkesin gece evinde uyuması
ama maalesef şu an bizim için bu mümkün değil doğu görevinden dolayı

esımın ailesi de benim ailemde 2haftaya bır mutlaka yemeklı olark mısafrlge gelrler... sohbet muhabbet cok guzle gecer ama onlar gttkden sonra cok yorulmus oluyorz esmle hemen kendmıızı koltuklara atyorz:D sanırım bız fazla rahatız:D kalma olayna hıcc grmeyız zaten ne onlarda ne bızde:D ama aile gelıp gtmelı bence ne olursa olsun o bag kopmamalı. benı bırtek yorulmak dısında hıcbı srnum olmuyor belkıde ben fazla kasıyorm

Bu durumdan muzdarip biri (evliligimin ilk yili edimin ailesinin evimden çıkmaması hatta kaynimla eltimin dugunun ertedi gunu kalmaya gelmeleri sebebi ile sabrimi tasirmalarindan dolayi!!!!! ) olarak kalma olaylarini hic ama hic tasvip etmiyorum......evli evine köylü köyüne. ..

Son düzenleyen: Moderatör:
biz annemle birlikte yaşıyoruz..eşimin ailesi başka şehirde..keşke yakın olsalardı eşim anne-baba sıcaklığından daha fazla nasiplenseydi diyorum..hatta evimiz dublex olsaydı hep birlikte yaşasaydık diye içimden geçirdiğim zamanlar oldu..bunu isteyip istememek karşı tarafın tutumuna kalmış.eğer anlaşamasaydık bende çok kalmalarını istemezdim..benim akrabalarımdan çok gelen giden olur bize..eşim rahatlığı kısıtlanmadığı sürece hiç mırın kırın etmez :) kalabalığı ikimizde seviyoruz

vallahi 10 gün ideal bence... iki taraf içinde... biraz özlemek lazım, "fazla muhabbet..." hesabı, ev üstünde ev olmuyor.... benim eşimin aileside gelecek, istedikleri kadar kalsınlar tabii ama max 10 gün kalsalar daha iyi olur :D

keşke ıkı ailede yakın olsada gelseler ben ısterım tabı uzun olmamak sartıyla her sey tadında guzellll

Valla ev ev üstüne olmaz ben onu bilir onu sölerim
benim ailem 1,5 saatlik mesafede eşimin ailesi 8-9 saatlik mesafede benim ailem geldimi yada biz gittikmi hafta sonu en fazla beraber olduğumuz süre yani2 gün sonra herkes evine eşimin ailesi geldimi uzun geliyolar mecbur bana kasvet basıyor, ki çokta severim özellikle kayınpederimi fakat ev ev üstüne olmuyor bana geliyolar allahtan şilede görümcem var ona gidip ondada kalıyolar bana geliyolar falan arada yazın 1,5-2 ay böyle geçiyor buda bir nevi rahatlık benim için sürekli istemem ne kadar seversem seveyim çalışan biriyim akşam-hafta sonu evimde rahat etmek rahat oturmak isterim keyfimi kaçıracak herşeye resti çekerim

aynı şehirde yatılı kalmanın anlamı yok farklı şehirden geleceklerse bir haftayı geçmemeli bence herşey tadında bırakılmalı:31:benim kv ve kp yok bir ara görümcem gelip uzun kalırdı ama şimdi gelse en fazla 3 gün durup gidiyor annem de üç dört gün kalır gider:31:

Benim ailem de, eşimin ailesi de bu konuda hep fazlaca düşünceli oldular.

Bırakın gelip kalmayı, akşam yemeğine bile zor bela gelir kayınvalidemler.

"sen çalışıyorsun kızın, yoruluyorsun üzerine bir de masraf" der. Ben hep ikna etmeye çalıştım, onları ağırlarken mutlu olduğumu. Fakat bu durumu hep sürdürdüler.

İlk zamanlar öyle fazla misafir gelmezdi. Yeni evliler mantığı... biz giderdik ailelere. Sonrası da malum tek tük.

Tabi şunu da değerlendirmek gerek. Herkesin bir yaşam şekli düzeni var. Aileler bile buna problem olabilir. Yani mesela 1 hafta hepbirlikte tatile gidilse bile ufak tefek isyanlar başlayabiliyor. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir demiş büyükler. Misafirliğin fazlası problem olabiliyor işte. Fakat şehir dışında yaşıyorsanız ve aileleriniz size kalmaya geliyorlarsa senede iki kere olmak kaydıyla birer hafta bana normal görünüyor :))

Biz büyüklerimizle aynı şehirde olduğumuzdan kalma olayı tek tük oluyor, evler birbirine uzak geri dönüş zor diye birer gece kalınıyor kalınırsa. Genellikle biz gideriz kalmaya. Ertesi gün eve döneriz.

bu bence çalışıp çalışmamana göre değişebilir.bence haftada 1 iki taraf için de kafi.hadi bi gün de siz gittiniz diyelim 2 yetiyor da artıyor sonrası artık fazla cıvık bi ilişki bence.

Back
X