Sorumsuz anne ve babalar !

Sizin gibi insanlar iyiki varlar evet bu işler tek taraflı olmuyor iki tarafında birbirini idare etmesi lazım

Bu mesaji yazdığım tarihte gerekli konuşmayı Yaptık. Keske diger mesajlarimi da okusaydiniz alintilamadan once.
Bu konu beni baydi. Aciklama yapma ve ya kendimi ifade etme geregi duymuyorum.
Iyi gunler hanimefendi.

Siz sokakta oynamadınız herhalde? Şahsen benim çocukluğum istop, yakantop,saklambaç oynayarak geçti.
Kastınız gece 23.00-00.00 falan olsaydı sizi haklı bulabilirdim ama siz saat 8-9'da çocuklar evde olsun istiyorsunuz.
Benim 2 yaşında bir evlâdım var erken de uyuyor sokagimizdan gürültü eksik olmaz ama hiç düşünmedim cocuklar evde otursun diye.
Hele ki ramazanda sahura kadar neredeyse ses kesilmez bizde. Bakış açısı. Ki ben aksama kadar bir de lise öğrencisi gürültüsü çekiyorum hiç offlamadim sokakta oynayanlara. Belki de alışmışımdır bilemedim.

Gel bir gün misarifim ol bak nasıl ses çıkıyor.Oynamak var oynamak var .Yani az bir sesten rahatsız olup tepki vermiyorum en az 10-15 çocuk oluyor sokakta ve hepsinin bagirdigini düşün ve 2.katta oturuyorum .

Ayrıca hiç bir insan çocukları eve kapatıp eline tablet verin ,televizyon seyrettirin demedi .Çocuklara bu kadar sonsuz sunmayin imkanları .Bizde sokaklarda oynadık tabi ki o şekilde büyüdük ama kimseyi rahatsız etmedik biraz sesimiz çıksa anamız babamız uyarirdi.

Ama şimdiki nesil çocuklarını kesinlikle uyarmiyor sözüm ona özgürce oynasın diyor ,eyvallahta benimde özgürce dinlenme ihtiyacım ne olacak ? Özgürlük tek taraflı değil.

Son olarak kişiler sesten rahatsız olabilir,kendi çocuğunun sesi bile rahatsız edebilir ama bu içinde çocuk sevgisi olmayacağı anlamına gelmez ve de yadırganacak bir durum değil .

öyle deme çocuk sesi huzurmuş nasıl rahatsız olurmuşuz. Küfürden huzur bulmamız lazımmış
Çocuk sesi niye huzurmuş yaa,
Öf bu filmsel dramsal saçma ağızlar.
Bir de benimsemişler o filmlerde söylenenleri Yazık bize ki kendi fikrimiz yok, ya gelenek ya filmler,
Bir de sen sakın çocuk yapma''cılar,
Ha size soracaktım napacağımı
Ben de anne olunca eminim onlar gibi yetiştirirdim. ve günümü görürdüm
Ben niye farklıydım o zaman, çocukken bile gürültü yapanlardan nefret ederdim, oynamazdım onlarla.
Uzaylı değilim halbüse
Konu çocuk olunca bazıları çok bazı

Ağzına sağlık ya.

Parayı nasip çocukların sokakta oynamadığı çok elit bir mahalleye taşınabilirsiniz çocuk tabibki bu sokakta oynayacak
Hadi ya..Parklar ne güne duruyor. Artık eskisi gibi sokaklar yok her yer bina,yol kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok Anneleri evde to..larını büyütsün çocukları bağıra çağıra oynasın..

İçimizde analık duygusu yoqqq bebeleri eve zincirleyip ağızlarını bantliyoruz :) öyle anlaşıldık zahar .

Bak şimdi sokağımda bu saat itibariyle 13 çocuk var benim oğlan da yanlarında hatta eşim ve bende onlara katıldık voleybol oynuyoruz ama 2 saat sonra dağıtacam burayı

Yani çocuk sevgim ve sese tahammülüm su saat itibariyle var :) :)

Bende sokakta oyun oynayarak büyüdüm. Akşam ezani okundu mu herkes evine giderdi. Bazen gündüz oynarken bile ses yaptığımızda uyaran başka yerde oynamamızı söyleyen oluyordu, kaçışırdık hemen. Şu zamanda ortam bu haldeyken çocukları sokağa salmak ne derece doğru acaba. Zaten oynayanlarda oyle yakar top saklambaç falan oynamıyor hep küfür koşturma kavga halindeler.

Vay vay bencilliginde bu kadarına pes ..Eskiden öyleydi şimdi böyle artık insanlar sesten yoruluyor,bıkıyor çünkü artık herkes çalışıyor,yoruluyor eskiden insanlar çalışmazdı özellikle kadınlar.. ve bende çocukken dışarda oynardım ama 7/24 değil en azından saat 4 den önce çıkamazdık saat 8-8 buçukta da evimizde olurduk çünkü insanların birbirine saygısı vardı .Annemiz biz çıkmadan tembihlerdi kimseyi rahatsız etmeyin diye..Birbirimize bakacak yüzümüz olsun derdi..
Şimdi sizin gibi özgür anneler!!Sayesinde evimizde birbirimizin sesini duyamiyoruz..
Al çocuğunu götür parka isterse sabaha kadar bağırsın.
Ama binaların arasında bir karış yerde olmaz özgür Anne!!!

Kucukken mahallede biz de cok oynardik. Aksam ezaniyla biterdi ama herkes evlere dagilirdi. Bi mahalleye tasinmistimnormalde cocuk gurultusunden cok rahatsiz olmam ama bunlar gece 3-4 nasil ses kavga. Hep devriye polis arabalari gelirdi. Bir de okul zamani yaz da değil. Yaslari da 6-16 arasi degisiyordu. Iste bu cocuklar sorumsuz anne babanin evlatlari.

Tamam

Ayy tamamını sevsinler senin özgür Anne
Pardon ne yapmaya calisiyorsunuz. Farkinda misiniz ciddiye almiyorum sizi hala cevap yaziyorsunuz.
Ozgurum evet ama sizin algiladiginiz cinsten degil. Cocugumu da oyle yetistiricem. Ben ve cevremde ki insanlar benim ve ailemin kendine has halinden cok memnunlar.
Anladiginiz kadarsiniz benim icin. O yüzden aciklama yapma geregi duymuyorum.
Gergin ortamlari sevmem. Amaciniz tartismaksa baska kapiya

Hanımlar,
stres yapıp gerilmeye gerek yok, herkes kendince haklı, çocuklar oynamak ister, anneler çocuklarının arkadaş edinip sosyalleşmesini, pc başında vakit geçirmesi yerine sokakta oynamasını ister, ki çocukların gelişimi için hepsi gerekli, çalışanlar akşam yorgun argın eve geliyor, tüm gün işyerindeki gürültü, koşturmaca, toplu taşıma araçlarıyla saatlerce trafikte eziyet de cabası, e bir mahalle dediğinizde oturanların yaş ortalaması 30 olmuyor ki, hastası olan, bakıma muhtaç yaşlısı olan, küçük bebesi olan.

Hepiniz birbirinizin haklarına saygılı olmak durumundasınız.

Son düzenleme:
Gerek güvenlik, gerek alan yetersizliği gerekse tahammülsüzlük yüzünden doya doya oynayamıyor olmaları daha üzücü. Kentsel dönüşürken çocukları düşünmeyenler beter olsunlar, dinimiz amin.

Reactions: sel
Hayir takmiyorum he deyip geciyorum, ama bitmiyorlar.
Arkadaslar ben cocuklar sabaha kadar sokakta bagirarak gezsin, kufurler ederek oynasin demiyorum. Neden boyle anlamak istiyorsunuz yazdiklarimi.
Cocuk bu oynayacak sokakta. Her gece cocugumla.sokaktayim da demedim. Benim kontrolum altinda istisnai durumlarda cikabiliyor ya da cikar dedim. Hic mi aksamlari sahile inmiyorsunuz, ya da baska bir aktivite... yaz gunu 7 de mi donuyorsunuz eve malum banyo vs. Anca uyku saati gelir.
Biri cikmis cocugun uyumuyor mu, biri cikmis yikamiyor musun, biri cikmis hormonlar o saatte diye ahkam kesiyor.
Cocugumu yikiyorum da, uyutuyorum da...
Hormonlarin gece tamamen karanlikta calistiklarini da ben ekleyeyim sizin bilgilerinize. O yuzden gece lambasi kullanmıyoruz biz size de tavsiye ederim.
Ben bilincsiz bir anne degilim bunu kimseye ispatlamaya ihtiyacim yok.
He cocugumu sokaga cikardigim zaman da avaz avaz bagirtmiyorum.
Balkonda otururken kufur ederken duydugum cocuklari sokakta bir tek ben uyariyirum.
Lakin bu konu lastik gibi uzadikca uzadi ve ben cok sikildim bu konudan bildirim gelmesine.
Siz naparsaniz yapin. Allah bize cok para versin ben koye yerlesicem.ileride...
Bu kafada ozgur bir anneyim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…