Sorumsuz anne ve babalar !

Ben de inanılmaz rahatsızım bu konuda. Ders çalışmaya çalışıyorum ve sıcak olduğu için pencereyi açıyorum haliyle ve çocuklar avazları çıktığı kadar bağırıyorlar bir iki tane de değiller. Ayıp ya cidden. kimse çocuklar oynamasin demiyor ama her şeyin de bi adabı var, tatil diye milleti rahatsiz etme hakkı yok kimsenin. Bi gün inip aşağı kavga edeceğim artık. Sınavım var calisamiyorum daha ötesi var mı? Hasta olup rahatsız olan birsürü insan da olabilir. İnsanların çocuklarına empati yapmayı ve belirli kuralları ogretmeleri gerekiyor.

Yoksa mesele çocuklar dışarıda oynamasin değil, diğer insanları rahatsız etmeyecek şekilde edepleri ile oynamamaları

Benim eski oturduğum yer de öyleydi. Ama 8 9 geç bir saat değil mahalle arasında çocuklar parkta oynayabilir o saatlerde. Mesela gündüz çok sıcak belki hava alsınlar diye o saatte çukarıyorlardır. Muhakkak önlem alınıyordur he alınmıyorsa tabi ki sorumsuzluk.

Üniversite lojmanına oturuyorum buranın nüfusu genç. Ve hava çok sıcak. Kışın çocuklar hep evde soğuktan dolayı. Burada akşam 5 ten sonra çıkılıyor dışarı. Artık gece kaçta girerlerse. Bence çocuğun yaşı müsaitse ve yaşadığın yer uygunsa bırakın çocuklar eğlensin. Kapat camını rahat rahat otur evinde.

Sonra cocuklar kacirilsin tecavuze ugrasin ne isi var cocugun sabahtan aksama kadar disarida ya cocugunla sende cik yada evde onun guzel vakit gecirmesini sagla

Evet kimse kimsenin düğününü çekmek zorunda değil böyle şeyler için keşke yasa çıksa

Bizim burada belediyeden izin alınıp yapılıyorsa yapılıyor sokakta oda çok nadir oldu da aşırı rahatsız oldun polisi arayınca gelip uyarıyorlar
3-4 yıl olmuştur sokakta yapılmıyor düğün

her sey ne kadar gariplesti.Bu kadar korkuyorsaniz neden cocuk yapiyorsunuz.Cocuklar özgür olabilmeli.Cocuklar tek basina okula parka gidemiyorlarsa ne anlami var yasamanin.Biz de cocukken gec saatlere kadar oynardik.Asil anormal olan insanlarin bu kadar paranoyaklasmasi.Eskiden de kötü insanlar vardi.Sadece biz onlari görmüyorduk.Sosyal medya falan derken her sey daha cabuk görülür oldu.

Ülkemizde cok büyük bir problem var.Hukukun olmadigi yerlerde böyle korkuyla yasarsin iste.Cezalar caydirici degil.Bir de herkes irz, namus , ahlak dedigi icin bastirilmis isteklerin yansimasi bunlar.Sürekli yabanci ülkeler elsetiriliyor ya namus, ahlak bakimindan.Iste o ülkelerden birinde yasiyorum cocuklar birinci siniftan itibaren okula ve parklara, yüzmeyi ögrendikten sonra da havuzlara gidebiliyorlar.Kimse cocvuklarinin giyiminden endise duymuyor.

Cok gariplestik.Herkesin ödü patliyor , bunu anlayabiliyorum.Haklilar da.Ama bu böyle devam edemez.Artik ciddi tepkiler vermenin zamani geldi.Bunun caresi cocuklarin özgürlüklerini kisitlamak degil.

9 yine iyi. Bizim burda gece 11- 12 'ye kadar dışarıdalar. Hayret ediyorum bunların anası babası yok mu diye. Biz de çocuk olduk 10 dedin mi uyku saatiydi .Annem hep bakardı bide bize balkondan , simdi bakiyorum bide baska mahalleden de geliyorlar bizim kapiya. Biz kimseyi rahatsiz etmezdik. Ne evde ne disarda. Bunlar bide çocuk gibi de değil o masumiyet yok. Sokakta guya oyun adina küfürler bağırış çağırış. Bisey söylüyorsun seni sallayan yok.

Evet öyle.dün bir misafirliğe gittim başka aile de vardı çocukları bahçedeki sebzelere zarar verdi evdeki bebek oyuncagını parçaladı anası babası hiçbirşey demedi ya.bir de çocuğum okula gidince kafam dinleniyor diyenleri de duydum.

Evde baş edemiyorlar sokağa salıyorlar. 1 saat-2 saat kendin de kapı önüne çıkarsın çocuğuna bakarsın o da oynar. Ya da her yerde parklar var artık, götürürsün oraya gönlünce oynar çocuk. Sokağa salıyo, kendisi evde, ondan sonra çocuğun başına bir şey geldi mi vah yavrum ah yavrum diye dövünüyorlar. Bazı ülkelerde bu sorumsuzluğa giriyor ve evladı ölen anneye bu sorumsuzluk yüzünden ceza kesip başka çocuğu varsa elinden bile alıyorlar.

Ben anlamadım yarıya kadar okudum da, yazın hava 9 gece yarısı mı oluyor? Konunun başında 8-9 da diyor ama çocuklar zaten bu sıcakta 5 te evden çıkabiliyorlar. E malum okul vakti de degil, hadi şimdi 6-7 de eve gir demek o çocuğa alan sağlamamak, çocuğa haksızlık.

Çocuk parkı denmiş, çocuk parkları sanki ayrı bir alanda gibi.. e o da bir başkasının kapısının onu sonuçta :) Benim kapımın önünden gitsin de ne olursa olsun mantığı bu.

Yani mesele çocukların güvenliği falan degil.
Neyse saat 9 normaldir. 10 a kalıyor olduklarında artık geç olmuştur.

Bütün çocuklar ilk6 yaşında degil. 11-12 yaşındakine de çocuk diyoruz malum.. onun da oynamaya ihtiyacı var.

ben sokak için konuşmuyorum, güvenlik meselesini aileler nasıl çözer bilemem.
sitede yaşıyorum, içeri yabancı biri girme ihtimali Yok.
300 daire var, hemen birbirini tanır ve hemen herkes çocuklu aile.
6-7 yaşında falan göndermem, ama 10-12 yaşında olsa çocuğum aşağıda kendi oynayabilir.

Bizim sitenin ortasında basket potası da var, güneş altında oynanmayacağı için gençler 8-10 arası oynuyor, ve yankı yapıyor top sekme sesi.
E kışın 5-7 idi bu saat.. ama yazın yapacak çok bir şey Yok.
Kimse tek başına adada yaşamıyor. Abartılı olmadığı sürece herkes bir şeyleri tolere ediyor.

Başıboş bırakılan, saldım çayıra diye büyütülen çocuklardan bahsetmiyorum.
Aynı ailelerin sorumsuzlukları her alanda problem, aileleri eğitmekten başka çare Yok.
Ama 9 un gece yarısı olma meselesi ve bu denli rahatsızlık duyulmasını garipsedim

Sonra cocuklar kacirilsin tecavuze ugrasin ne isi var cocugun sabahtan aksama kadar disarida ya cocugunla sende cik yada evde onun guzel vakit gecirmesini sagla
Tecavüze uğramamak için mini etek giymeyin gibi oldu bu.
Cocuklarin disarida olmasi degil mesele adaletin sağlanmaması

Kapınızı pencerenizi kapatın denmiş ama yaz günü ne kapatması Allah aşkına .Sırf çocuklar hunharca bağırsın diye ben neden camimi kapatıp oturuyorum .

Aileleri çocukları belli saatten sonra eve sokacak ,kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.Onlar çocuk, özgür olmalı rahatça davranmalı diye bir şey söz konusu değil biraz disiplin kural olmalı .Çocuklar o sebeple şımarık yetişiyor işte .

Ama burda en masum çocuklar ,iş ailede bitiyor nasıl yetiştirilirse öyle gidiyor.

Çocuk sahibiyim :) :) akşam en geç 21:00 de eve gireriz.

Disarida oynamak ozgurluk ama ciglik cilgliga oynamak degil. Bizim de arka tarafta 10 kadar cocuk aksama kadar mac yapiyor. Gun boyu onlari dinliyoruz. Biz de kis boyu yazin gelmesini, dinlenmeyi bekledik ama cocuk bagirtisindan ne mumkun.

Bazi üyeler konuyu saptırmış. Konu sahibi akşam saat 8 9 dan bahsediyor ve yakındığı çocukların güvenliği degil, gurultu...

Yaz aylarında zaten hava sıcak gündüz saatlerinde çocukların dışarıya çıkması zor. Ayrıca bu mevsimde 8 9 gibi hava kararmış olmuyor. Anne baba kontrolünde dışarda oynayabilir.
Çocuk yani bunlar robot değil ki ...

Gecenin saat dokuzunda mi oynucak ? Bizde oynamasın demiyoruz zaten sizin gibi zihniyetler sayesinde böyle oluyor iste
Sizde 9 gece mı oluyor? Evet 10 12 yaşlarında ki erkek çocuklar 9 da oynayabilir sokakta.
Anne babalar muhakkak önlem alıyorlar.
Hiç bir anne baba 5 6 yaşında bir çocuğu 9 da sokakta bırakmaz bıraksa bile yanlarında olur. Bence siz çocukların güvenliğini değil keyfinizi daha çok düşünüyorsunuz. Mahallede ses çıkmasın istiyorsanız taşının. Kimse evlere kapatmak zorunda değil çocukları.

Siz akşam için şikayet ediyorsunuz. Ben de sınava çalışıyorum ve sürekli cam kapalı. Çocuklar ayrı anneleri ayrı bağırıyor. Ağlıyor, anneeee diye bağırıyor. Sinirim tepeme çıkıyor. Neyse ki akşam olunca kesiliyor. Saatlerce nasil bırakıyorlar ben de anlamiyorum.

Sanki ben actım bu konuyu
Cocukları 9da yatagına götürüyorum
Bir yasındaki bebegğmi zorla uyutuyorum cocuk sesini
Tamam saat erken ses cıkarmayım diyorum ama birincisi o kadar bagırıyolarki sanki oyun oynamıyolarda birbirini bogazlıyolar
İkincisi saat onbir bucuk oniki oluyo hala ses hala oyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…