Sorumsuz anne ve babalar !

öyle deme çocuk sesi huzurmuş nasıl rahatsız olurmuşuz. Küfürden huzur bulmamız lazımmış
ben camdan seslenmekten biktim, guzel guzel oynayin kotu soz soylemeyin vs diye. Her seyin normali var anormali var. Herkesin cocugu var ama kimi sahip cikiyor kimi cikmiyor maalesef.

ben camdan seslenmekten biktim, guzel guzel oynayin kotu soz soylemeyin vs diye. Her seyin normali var anormali var. Herkesin cocugu var ama kimi sahip cikiyor kimi cikmiyor maalesef.

düzgün oynayan çocuklarda var onlara bir şey demiyor kimse zaten . Ama anne baba yok başta küfürler havada uçuşuyor . Bağırıyorsun umurlarında bile değil yazık uyumaları gereken saatte dışardalar ailelerinin hataları . Bizim yan sokağın bizim sokağa bakan apartmanlarındakiler bile bıktı onlar bile çıkıp bağırıyor artık

Valla abartısız söylüyorum Sahurda sokakta oynayan çocukları bizzat gördü bu gözler.Üstelik park değil bildiğimiz sokak araları sokağın kızgın teyzesi oldum ama ne yapayım yani ses beni rahatsız ediyor belli saatten sonra tahammül kalmıyor bizde insanız ayol :)

Eski oturduğum yerde ki birçok çocuğun eve girdiğini hiç bilmem doğru dürüst ev birde giriş kat olunca hiç çekilmiyor desem yeridir hani eskiden saklambaç vs oynarsın azıcık sesin yükselir ama şöyle düşün çift kale maç yapıyorlar eve topları sürekli sizin balkona atılıyor pat küt hep bir ağızdan goool diye bağırıyorlar o topun sesi evin içinde öyle bir yakınlanıyor ki anlatmam mümkün değil gerçekten o anın yaşanması gerek,anne ve babaları akşama kadar bakmazlar çocuk acıktımı suda mı ne yapıyor diye evden yanlarında birşey getirirler onu yerlerdi,,sadece gece yarısı kendileride arkadaşlarıyla konuşmak için iniyorlar gece yarısı kapının önünde kısır,çay,çekirdek vs yenir çöplerinide kapının önüne atar giderlerlerdi.

ben daha önce konu açmıstım bununla ilgili yürüteçle bebek var sokakta gece yarısı diye inanmıyorlardı Şimdi o bebek büyüdü plastik bisikletiyle gecelere akıyor

Nezih bir semtte , Site içerisinde oturuyorum 300 daireli sitede takdir edersiniz ki bir sürü çocuk. Her yer güvenlik kaynıyor diye salıyorlar çocukları salsınlar amenna. Ama ben gün içerisinde işten inanılmaz yorgun geliyorum , işletme içerisinde tonla gürültü çekiyorum ayaklarım mahvolmuş kafam patlamış çalıştığım işte bölge bölge kulaklık zorunluluğu var , eh eve geliyorum çocuklar koşturuyor evim yüksek katta olmasına rağmen nasıl geliyor o çığlıklar, bağırarak konuşuyorlar zaten bunu geçtim neden çığlık atıyorlar? Akşam 9a kadar havuzda zaten çıldırarak oynuyorlar, havuz bitiyor yemek yiyip 10da geri aşağıdalar bu defa başka kargaşa gece 1e kadar susan yok. Kapı pencere kapayın diyenler bu sıcakta ne cam pencere kapaması yapmayın lütfen , anası babası eve doluştursun evinde çığlık atarak arkadaşlarıyla koştursunlar ama ben dinlenmek istiyorum huzur istiyorum taaaa 10.kata kadar evin içinde bağırır gibi çığlıklarını çekmek zorunda değilim kendimi dinlendiremezsem sabahın 6sında uyanmakta da işte de yeterli gücü sağlayamıyorum! Hastası var, yaşlısı var, sınava hazırlananı var, işten pestili çıkıp dönen var...onlar çocuk elbette oynayacaklar ; biz de çocuk olduk ama hep adap edep bildik. Gündüz deli dana gibi koşturur akşam daha sakin oyunlar oynardık, ki ailelerimiz çok dikkat ederdi. Yeni nesil ebeveynler bana bulaşmasın başımı evde ağrıtmasın diye gece 1-2ye kadar salıyor sokağa ne güzel iş .

Ona karşıyım. Benim de öyle olmuştu bizim eve değil de kendi evine topu vuran vardı ama öyle bir yankı yapıyordu ki. Gitar alıp çalan vardı gecenin 12 sinde.
Yada balkonda uyuyan vardı küçük bebekle birlikte. Bebek ağlıyodu ben uyanıyordum ve sabah da kalkıp işe gitmem gerekşyorsu. Kaç kez cam kapalı uyuduğum oldu sıcaklarda.
Evet abartıyorlarsa rahatsızlık duymak normal.

Artık böyle şeyler çözüm değil
Bundan 5-6 yıl önce gece saat 10 da Beylikdüzünde site bahçesinde kaçırılan kızın annesi de çekirdek çitleyerek kızının başında bekliyordu, olay yaşadığım sitede oldu, ertesi sabah çocuğu çöp konteynırında buldular halini anlatmayayım burada. Kimse yapmasın akşam hava karardığı zaman alın çocuklarınızı evinize gidin en temizi bu

Ama öyle deme kendi rahatını düşünüyor oda çocuklar dışarda bağır çağır koşturacak ki evde o rahatsız olmayacak evde bişey kırılmayacak dökülmeyecek !!!

Dışarda ne olursa olsun umrunda değil heee birde biri rahatsız olunca da kendi evde rahatsız değilmiş gibi afkurulacak !!

Bizim sokakta da çocuklar sabah ondan gece 1 ye kadar dışarıda lar Benim de çocuğum var ama ben onu yarım saat en fazla bir saat oynatıyorum haftada bir ya da iki kez. Aslında hiç yollamam ama o oynayan çocukları gördükçe boynunu bükmesi beni biraz üzüyor O nedenle izin veriyorum. Diğer çocukların Anneleri onları kontrol bile etmeden sokağa salıyorlar gerçekten çok şaşırıyorum Allah korusun başlarına bir şey gelecek diye ben korkuyorum. Tabii ki çocuk oynayacak Ama belli bir sürede oynamalar çocuklar bunu anlamaz anne babalar bu dengeyi sağlamalı müsait olmayan sokaklarda oynamaları gerçekten çok tehlikeli. Ben elimden geldiğince parklara ve özel oyun alanlarına götürüyorum bu şekilde enerjisini atmasını sağlıyorum gerçekten artık her şeyden korkar olduk çocuklarımız için Allah herkesin çocuğunu korusun.

Ya bırakın oynasın çocuklar , evet saygı çerçevesinde olmalı ama hiç mi çocuk olmadınız ? Onları tv tablet başına geçirmek daha mı iyi

Sokakların güvenilir olmaması çocukların suçu değil ki , devlet polis vs güvenilirliği sağlasın o zaman
Siz evinizde sokaktan gelen çocuk sesinden rahatsız oluyorsanız evinizde ses yalıtımı azdır , bi çocuk ne kadar ses yapabilir ki sokakta anlayamıyorum . Bırakın oynasınlar doya doya

Bir çocuk sokakta ne kadar ses yapabilir mi ? Bir çocuk değil birden fazla çocuk ayrıca bu bahsettiğim çocuklar henüz ilkokula bile gitmeyen çocuklar ses yalitimiyla sokaktaki sesin ne alakası var?

Evimizin karşında çocuk parkı var ve kimseninde evinin önü değil.arabalarin geçtiği bir yer oyun alanı olamaz bahsettiğim çocuklar henüz ilkokul bire bile gitmiyorlar ayrıca evet işten gelip dinlenmek isteyen biri için 9 gece yarısı oluyor.

Kötü niyetli derken ? Çocuklar zarar gördüğü zaman benimde içim yanıyor çünkü bende insanım evet bu yazıyı güvenlik üzerinden yazmadım çünkü evimiz sürekli arabaların geçtiği yol kenarında onların güvenliğini anne baba düşünmüyorsa ben mi düşünücem? Ayrıca evimizin karşısında bie park var ve hiçte uzak değil sokaklar oyun alanı değil herkes kendini düşünmesin istiyorum

Cami kapiyi kapamak cozum olabilir diye dusunuyorum. Zira aksam saati evde serin olur bunalmazsiniz. Hem baska taraftan bakmam. Cok normal degil mi objektif bi bakis acisi sunuyorum size

Bu bakis acisi baya bi subjektif.
Iki cocugum var, asansorde bagirip tepisseler uyaririm sessizlik diye.
Sabah okula giderken yolda bagirarak konusmalarina izin vermem cunku uyuyanlar vardir, bebekler uyuyordur.
Dunya uzerinde bi ben ve cocuklarim yasamiyoruz.
Aksam 9 da anne gozetiminde de olsa cocuk disarida degil yatakta olmali.
Ha illa bnm oglum oyun oynayacak diyorsaniz ses yapmamali.
Bebegini uyutmaya calisan, isten gelip dinlenenler de insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…