- 6 Kasım 2014
- 427
- 601
- 103
- Konu Sahibi damlacross
-
8-9a sukredin valla burada 11.30 12 oluyor hala bagira bagira ana avrat kufurler savurarak "oynuyorlar"(!!!)
ben camdan seslenmekten biktim, guzel guzel oynayin kotu soz soylemeyin vs diye. Her seyin normali var anormali var. Herkesin cocugu var ama kimi sahip cikiyor kimi cikmiyor maalesef.öyle deme çocuk sesi huzurmuş nasıl rahatsız olurmuşuz. Küfürden huzur bulmamız lazımmış
ben camdan seslenmekten biktim, guzel guzel oynayin kotu soz soylemeyin vs diye. Her seyin normali var anormali var. Herkesin cocugu var ama kimi sahip cikiyor kimi cikmiyor maalesef.
düzgün oynayan çocuklarda var onlara bir şey demiyor kimse zaten . Ama anne baba yok başta küfürler havada uçuşuyor . Bağırıyorsun umurlarında bile değil yazık uyumaları gereken saatte dışardalar ailelerinin hataları . Bizim yan sokağın bizim sokağa bakan apartmanlarındakiler bile bıktı onlar bile çıkıp bağırıyor artık
Eski oturduğum yerde ki birçok çocuğun eve girdiğini hiç bilmem doğru dürüst ev birde giriş kat olunca hiç çekilmiyor desem yeridir hani eskiden saklambaç vs oynarsın azıcık sesin yükselir ama şöyle düşün çift kale maç yapıyorlar eve topları sürekli sizin balkona atılıyor pat küt hep bir ağızdan goool diye bağırıyorlar o topun sesi evin içinde öyle bir yakınlanıyor ki anlatmam mümkün değil gerçekten o anın yaşanması gerek,anne ve babaları akşama kadar bakmazlar çocuk acıktımı suda mı ne yapıyor diye evden yanlarında birşey getirirler onu yerlerdi,,sadece gece yarısı kendileride arkadaşlarıyla konuşmak için iniyorlar gece yarısı kapının önünde kısır,çay,çekirdek vs yenir çöplerinide kapının önüne atar giderlerlerdi.Benim eski oturduğum yer de öyleydi. Ama 8 9 geç bir saat değil mahalle arasında çocuklar parkta oynayabilir o saatlerde. Mesela gündüz çok sıcak belki hava alsınlar diye o saatte çukarıyorlardır. Muhakkak önlem alınıyordur he alınmıyorsa tabi ki sorumsuzluk.
Valla abartısız söylüyorum Sahurda sokakta oynayan çocukları bizzat gördü bu gözler.Üstelik park değil bildiğimiz sokak araları sokağın kızgın teyzesi oldum ama ne yapayım yani ses beni rahatsız ediyor belli saatten sonra tahammül kalmıyor bizde insanız ayol :)
ben daha önce konu açmıstım bununla ilgili yürüteçle bebek var sokakta gece yarısı diye inanmıyorlardıŞimdi o bebek büyüdü plastik bisikletiyle gecelere akıyor
Eski oturduğum yerde ki birçok çocuğun eve girdiğini hiç bilmem doğru dürüst ev birde giriş kat olunca hiç çekilmiyor desem yeridir hani eskiden saklambaç vs oynarsın azıcık sesin yükselir ama şöyle düşün çift kale maç yapıyorlar eve topları sürekli sizin balkona atılıyor pat küt hep bir ağızdan goool diye bağırıyorlar o topun sesi evin içinde öyle bir yakınlanıyor ki anlatmam mümkün değil gerçekten o anın yaşanması gerek,anne ve babaları akşama kadar bakmazlar çocuk acıktımı suda mı ne yapıyor diye evden yanlarında birşey getirirler onu yerlerdi,,sadece gece yarısı kendileride arkadaşlarıyla konuşmak için iniyorlar gece yarısı kapının önünde kısır,çay,çekirdek vs yenir çöplerinide kapının önüne atar giderlerlerdi.
Çocuklar dediğine göre birden fazla çocuk var.Biz dışarı gece çıktığımızda annelerimiz de çıkardı çay çekirdek yaparlardı onların da basında birileri vardır diye düşünüyorum yoksa bu kadar olaydan sonra kimse saldım çayıra yapmaz herhalde.
Ama öyle deme kendi rahatını düşünüyor oda çocuklar dışarda bağır çağır koşturacak ki evde o rahatsız olmayacak evde bişey kırılmayacak dökülmeyecek !!!Allah aşkına şu çocuklarınızı akşamın sekizinde dokuzunda milletin işten gelme saatinde sokaktan alın! Ne kadar sorumsuz anne ve babalar var. Insanlar işten gelmiş ve haliyle dinlenmek istiyor sokakta çıkmışlar bagira bağıra defalarca uyarmaya rağmen çığlık çığlığa oyun oynuyorlar arabalar geçiyor bir yandan! Bir kere uyardım bağırmadan oynayın diye kadın çıkmış kimseyle kavga etmek ıstemiyorum içeri gecin diye ters ters bakıyor herkes o bencil olmuski sadece kendini düşünüyor.
Bir çocuk sokakta ne kadar ses yapabilir mi ? Bir çocuk değil birden fazla çocuk ayrıca bu bahsettiğim çocuklar henüz ilkokula bile gitmeyen çocuklar ses yalitimiyla sokaktaki sesin ne alakası var?Sokakların güvenilir olmaması çocukların suçu değil ki , devlet polis vs güvenilirliği sağlasın o zaman
Siz evinizde sokaktan gelen çocuk sesinden rahatsız oluyorsanız evinizde ses yalıtımı azdır , bi çocuk ne kadar ses yapabilir ki sokakta anlayamıyorum . Bırakın oynasınlar doya doya
Oyun alanı parklardir arabaların geçtiği sokaklar değil.Ya bırakın oynasın çocuklar , evet saygı çerçevesinde olmalı ama hiç mi çocuk olmadınız ? Onları tv tablet başına geçirmek daha mı iyi
Evimizin karşında çocuk parkı var ve kimseninde evinin önü değil.arabalarin geçtiği bir yer oyun alanı olamaz bahsettiğim çocuklar henüz ilkokul bire bile gitmiyorlar ayrıca evet işten gelip dinlenmek isteyen biri için 9 gece yarısı oluyor.Ben anlamadım yarıya kadar okudum da, yazın hava 9 gece yarısı mı oluyor? Konunun başında 8-9 da diyor ama çocuklar zaten bu sıcakta 5 te evden çıkabiliyorlar. E malum okul vakti de degil, hadi şimdi 6-7 de eve gir demek o çocuğa alan sağlamamak, çocuğa haksızlık.
Çocuk parkı denmiş, çocuk parkları sanki ayrı bir alanda gibi.. e o da bir başkasının kapısının onu sonuçta :) Benim kapımın önünden gitsin de ne olursa olsun mantığı bu.
Yani mesele çocukların güvenliği falan degil.
Neyse saat 9 normaldir. 10 a kalıyor olduklarında artık geç olmuştur.
Bütün çocuklar ilk6 yaşında degil. 11-12 yaşındakine de çocuk diyoruz malum.. onun da oynamaya ihtiyacı var.
ben sokak için konuşmuyorum, güvenlik meselesini aileler nasıl çözer bilemem.
sitede yaşıyorum, içeri yabancı biri girme ihtimali Yok.
300 daire var, hemen birbirini tanır ve hemen herkes çocuklu aile.
6-7 yaşında falan göndermem, ama 10-12 yaşında olsa çocuğum aşağıda kendi oynayabilir.
Bizim sitenin ortasında basket potası da var, güneş altında oynanmayacağı için gençler 8-10 arası oynuyor, ve yankı yapıyor top sekme sesi.
E kışın 5-7 idi bu saat.. ama yazın yapacak çok bir şey Yok.
Kimse tek başına adada yaşamıyor. Abartılı olmadığı sürece herkes bir şeyleri tolere ediyor.
Başıboş bırakılan, saldım çayıra diye büyütülen çocuklardan bahsetmiyorum.
Aynı ailelerin sorumsuzlukları her alanda problem, aileleri eğitmekten başka çare Yok.
Ama 9 un gece yarısı olma meselesi ve bu denli rahatsızlık duyulmasını garipsedim
Tipe bak ya (!)Oldu güzelim kapatsınlar çocuklarını kafese ağızlarına da birşey tıksınlar siz rahat edin diye olmaz mı? Ağzıma geleni sayardım da banlanmak istemiyorum tipe bak ya!
Kötü niyetli derken ? Çocuklar zarar gördüğü zaman benimde içim yanıyor çünkü bende insanım evet bu yazıyı güvenlik üzerinden yazmadım çünkü evimiz sürekli arabaların geçtiği yol kenarında onların güvenliğini anne baba düşünmüyorsa ben mi düşünücem? Ayrıca evimizin karşısında bie park var ve hiçte uzak değil sokaklar oyun alanı değil herkes kendini düşünmesin istiyorumKendi çocukluğumu düşünüyorum gece saat 00.00'a kadar yakan top,saklambaç, simit oynardık.
Kimse de cama çıkıp bizi azarlamazdı.
Evet o zamanlar sokaklar daha güvenliydi başımıza bir şey gelir mi diye korkmazdık, annelerimiz babalarımız da korkmazdı.
Şimdi çocuğumu o saatte dışarı bırakır mıyım? Sanmıyorum ama net de konuşamam belki ben de çıkarım onunla dışarı.
Ama yazı genel olarak kötü niyetli geldi bana. Yani birkaç kişi konuyu yönlendirmiş ve konu çocuk güvenliği üzerinden şekillenmiş ama konu sahibinin çocuk güvenliğinden ziyade sesten rahatsız olma durumu var. Yani yüksek güvenlikli bir sitenin sakini olsaydı da farklı bir şey söylemeyecekti.
Çözüm basit,kapı cam kapatılır klima açılır mesele kalmaz.
Çocuklar bilgisayar başına hapsolmamalı ,çıksın oynasınlar denetimli olarak,
kimse de karışamaz zaten ancak bağırdiginizla kalırsınız.
Cami kapiyi kapamak cozum olabilir diye dusunuyorum. Zira aksam saati evde serin olur bunalmazsiniz. Hem baska taraftan bakmam. Cok normal degil mi objektif bi bakis acisi sunuyorum size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?