• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun ablam

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.538
248
arkadaşlar selam.

şu an bi kriz halinde kendimi dışarı attım gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık. sizden yardım istiyorum.

özet geçiyorum 30 yaşındayım işsiz bi doktorum sınava hazırlanıyorum çalışmıyorum şu anda evdeyim. sınav çalışmam uzadı çünkü istediğim yer olması için yüksek puan almam gerekiyor ancak çalışamıyorum bile. potansiyelim var şimdiye kadar ne istediysem yaptım ama saçma şeylerle uğraşmaktan moral bozukluğundan oturasım bile gelmiyor. zar zor kendimi topluyorum ama sürekli ablamın hakaretlerinden kendimi toplayamaz hale geldim.

ablam 37 yaşında öğretmen. evden hiç ayrılmadı. ama aileye hiçbir katkısı yoktur. anneme hiçbir konuda yardım etmez ne temizlik ne yemek (kendi için dahi) çamaşırını bile annem yıkar. eve 3 kuruşunu vermez. bunları neden anlattım çünkü ablam sürekli benim işsiz olmamı kafama kakıyor ama onla benim aramda evde hiçbir fark yok. hatta ben kendi temizliğimi çamaşırımı kendim hallederim anneme yüklenmemek için. ama ablam bu laflarla annemi dolduruyor. bense kendi işlerimi kendim görürüm sadece yemeğe el atmam o da vakit kaybetmemek daha çok çalışabilmek için.

bugünkü krizim şöyle çıktı; evi böcekler basmış durumda. ben kendi odamı temizledim evde de birçok yere yem koydum ilaç sıktım ama her yere sıkamıyorum bildiğin izin vermiyorlar hasta olucaz diye. odanın kapısını bi açtım bi böceğin biri koşa koşa içeri girmeye çalışıyor tepem attı benim de. inanın ilk böceği göreli 3 ay geçti hala bi kere bile ev silinmedi böyle evde tabi ki böcek bitmez. neyse annemle bunun tartışmasını yapıyorduk. (ama şu an eşyalı başka bir evimiz var orada gün yapacaklar diye bu bikaç ayda mutfak dolaplarının içine dek kırklandı o ev.)

ablam her zamanki gibi araya girip içerisindeki bütün nefreti üstüme aktardı. ne küfürler ne hakaretler. artık katil olcam diyip giyinip çıkmaya çalışıyorum evden. gerçekten bi insan bu kadar pis konuşamaz yazamıyorum artık bile size. 9 senelik ilişkim adamın beni evli bi kadınla aldatması ile bitti 2 sene önce. ona bile "adamla yattın kalktın tabi " (ki yatmadım) falan diye konuşmaya başlayınca artık dayanamadım bi tane gelişine yapıştırdım. şu an pişmanım çünkü bana göre şeyler değil bunlar. aslında esas sinir olduğum nokta annem babam yanımızda ve böyle konuşmasına hiçbir şey demiyorlar. belki onlar en ufak bir tepki verseler ben de manyak bu diyip çekilicem.

şu an dışardayım artık ne yapıcam bilmiyorum. hep aynı döngüyü yaşıyorum. sakinlemeye çalışıyorum. artık hasta olucam bu gidişle biri dokunsa ağlayacağım cafenin ortasında.

uzun yazdıysam kusura bakmayın lütfen hatam varsa kırıcı konuşmadan yazın gerçekten aşırı hassasım şu an. saçma sapan yazmış bölük pörçük yazmış olabilirim telefondan yazıyorum

Yerinde olsam sadece dersime odaklanırdım.
Huyunu biliyorsunuz ablanızın , asla bir şey anlatmayın.
Umarım bir an evvel istekleriniz gerçekleşir.

Sizin yapmanız gereken şey ders çalışıp, uzmanlık kazanıp kaçmak. Uzmanlığı çalışırken de kazanabilirsiniz bu size kalmış. Evde çalışamıyorsanız kütüphaneye gidin. Ama ortam değişikliği şart

belki öğrenilmiş çaresizliktir bilmiyorum. evden çıkamıyorum ciddiyim. evde durmaktan belki inanın en ufak bir şey zor geliyor.

Ben 3aydır evin silinmemesine daha cok takıldım acıkcası 🤢

sormayın. 3 aydan çok daha fazladır. banyoyu yerleri ben yıkıyordum. 2 sene önce yeter ben hizmetçi miyim diye bıraktım sanırım o zamandan beri duruyor.

çalışırken sınava hazırlanabilirsiniz neden öyle yapmıyorsunuz diğer nerdeyse bütün sınava hazırlanan doktorlar gibi?hem kendi maaşınız olur ki bu maaş sizi kendi evinize çıkmanızı sağlar.muhattap da olmazsınız sınavınıza da daha rahat hazırlanırsınız.

o şekilde yoğun ders çalışmam mümkün değil bu sefer de. çalışan arkadaşlarım şu an çok pişmanlar bırakamıyorlar da kaldılar öyle bilemiyorum o cesaretim de yok açıkçası :(

sizde her gün onun basına kakın
Ettkiye tepki

onu da denedim. inanın zevk alıyor. kısır döngü gibi. şu an suratına bile bakmıyorum. en ufak iletişimim yok çareyi onda buldum. ama dedim ya evde en ufak tartışmam da araya girip hemen mevzuyu büyütüp bana hakaret etmeye vardırıyor. başka kavgalarda en azından tartışıp çekiliyoruz ailemle o evde olmadığında ama o varsa öküz gibi bağırarak küfrediyor hakaret ediyor. yemin ediyorum komşular insanlar beni onun sayesinde rezil sanıyorlar. rezil etti beni. benim herkesle iletişimimmiyidir az önce çıkıp etrafa sorarak böcek ilaçlama şirketleri buldum. ama sayesinde beni onun hakaretleriyle tanıyorlar artık.

inanın ilk böceği göreli 3 ay geçti hala bi kere bile ev silinmedi

:olamaz:
ablam 37 yaşında öğretmen.
çamaşırını bile annem yıkar.

:olamaz:

bi tane gelişine yapıştırdım.

Hak etmiş, iyi yapmışsınız. Ben olsam ben de aynını yapardım; karşımda kimse hak etmediğim halde bana küfür edip geçmiş ilişkimi yattınlı kalktınlı ağzına dolayamaz, yırtarım o ağzı. Ablanız çok terbiyesizmiş. Bir de öğretmen yani, yazık.

Kütüphanede çalışsanız, günlük evden çıkıp gidip çalışabileceğiniz bir yer var mı yakında?
Ev ortamından uzaklaşıp hedefinize odaklanmaya çalışın ki bir an önce isteğinize kavuşup ekonomik bağımsızlığınızı kazanın.

sormayın. 3 aydan çok daha fazladır. banyoyu yerleri ben yıkıyordum. 2 sene önce yeter ben hizmetçi miyim diye bıraktım sanırım o zamandan beri duruyor.
Of düşünmek bile istemedim.
Peki anneniz nasıl rahatsız olmuyor? Ben çok takıntılıyım asla duramazdım herhalde ya..
Başka bir eve çıkma/arkadaş gibi bir durum yok mu? Valla özel yurt bile düşünürüm şu koşulda.

arkadaşlar selam.

şu an bi kriz halinde kendimi dışarı attım gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık. sizden yardım istiyorum.

özet geçiyorum 30 yaşındayım işsiz bi doktorum sınava hazırlanıyorum çalışmıyorum şu anda evdeyim. sınav çalışmam uzadı çünkü istediğim yer olması için yüksek puan almam gerekiyor ancak çalışamıyorum bile. potansiyelim var şimdiye kadar ne istediysem yaptım ama saçma şeylerle uğraşmaktan moral bozukluğundan oturasım bile gelmiyor. zar zor kendimi topluyorum ama sürekli ablamın hakaretlerinden kendimi toplayamaz hale geldim.

ablam 37 yaşında öğretmen. evden hiç ayrılmadı. ama aileye hiçbir katkısı yoktur. anneme hiçbir konuda yardım etmez ne temizlik ne yemek (kendi için dahi) çamaşırını bile annem yıkar. eve 3 kuruşunu vermez. bunları neden anlattım çünkü ablam sürekli benim işsiz olmamı kafama kakıyor ama onla benim aramda evde hiçbir fark yok. hatta ben kendi temizliğimi çamaşırımı kendim hallederim anneme yüklenmemek için. ama ablam bu laflarla annemi dolduruyor. bense kendi işlerimi kendim görürüm sadece yemeğe el atmam o da vakit kaybetmemek daha çok çalışabilmek için.

bugünkü krizim şöyle çıktı; evi böcekler basmış durumda. ben kendi odamı temizledim evde de birçok yere yem koydum ilaç sıktım ama her yere sıkamıyorum bildiğin izin vermiyorlar hasta olucaz diye. odanın kapısını bi açtım bi böceğin biri koşa koşa içeri girmeye çalışıyor tepem attı benim de. inanın ilk böceği göreli 3 ay geçti hala bi kere bile ev silinmedi böyle evde tabi ki böcek bitmez. neyse annemle bunun tartışmasını yapıyorduk. (ama şu an eşyalı başka bir evimiz var orada gün yapacaklar diye bu bikaç ayda mutfak dolaplarının içine dek kırklandı o ev.)

ablam her zamanki gibi araya girip içerisindeki bütün nefreti üstüme aktardı. ne küfürler ne hakaretler. artık katil olcam diyip giyinip çıkmaya çalışıyorum evden. gerçekten bi insan bu kadar pis konuşamaz yazamıyorum artık bile size. 9 senelik ilişkim adamın beni evli bi kadınla aldatması ile bitti 2 sene önce. ona bile "adamla yattın kalktın tabi " (ki yatmadım) falan diye konuşmaya başlayınca artık dayanamadım bi tane gelişine yapıştırdım. şu an pişmanım çünkü bana göre şeyler değil bunlar. aslında esas sinir olduğum nokta annem babam yanımızda ve böyle konuşmasına hiçbir şey demiyorlar. belki onlar en ufak bir tepki verseler ben de manyak bu diyip çekilicem.

şu an dışardayım artık ne yapıcam bilmiyorum. hep aynı döngüyü yaşıyorum. sakinlemeye çalışıyorum. artık hasta olucam bu gidişle biri dokunsa ağlayacağım cafenin ortasında.

uzun yazdıysam kusura bakmayın lütfen hatam varsa kırıcı konuşmadan yazın gerçekten aşırı hassasım şu an. saçma sapan yazmış bölük pörçük yazmış olabilirim telefondan yazıyorum
Kesinlikle eve yatma dışında gitmeyin . Sabah kalkin ; gidin kütüphaneye . Kütüphane yok ise bir üni kütüphanesine ki çoğu üni kütüphanesi artık 12 ye kadar bazıları 24 saat açık durumda . Çalışıyorsanız işinize.muhattap olmayın. Ders çalışın . Konuşmayın . Kapımızı sürekli kapatın. Konuşmayın . Konuşmanız bile batacaktir biliyorjm. Ama gidene kadar disinizi skn. Sevgili arkadaş herşeyden uzak durun. Bunalsaniz dahi uzak durun . Çalışın ve gidin . Başka çözüm yok

Her sabah işe gider gibi evden çıkıp en yakın kütüphaneye kamp kuruyorsunuz. Mesleği ele alıp ilk maaşla ayrı eve çıkacaksınız.Böcekler için ne desem bilemedim.

valla odamın kapısına böcek ilacı boca ettim. umarım gelmezler artık. kapının altına sünger taktım giremiyorlar. odadan girip çıkarken koştur koştur geliyorlar resmen.

kütüphaneye gitmek istiyorum ama özgüvenim çok düşük şu ara kendime hiç bakmıyorum ve çirkin hissediyorum. eski arkadaşlarım hep kazandılar onları görürüm diye de çekiniyorum. aslında bunu aşmak istiyorum kendimi zorlıcam

Yerinde olsam sadece dersime odaklanırdım.
Huyunu biliyorsunuz ablanızın , asla bir şey anlatmayın.
Umarım bir an evvel istekleriniz gerçekleşir.

anlatmıyorum inanın zaten. iyi şeyleri bile kötüye çevirmeyi başarıyor. hiç almanca bilmiyorum telefon uygulamasıyla öğrenmeye başladım tekrar ediyorum falan onla bile dalga geçiyor. uygulamadan soğudum. yani bu nasıl öğretmen diyorum bazen. dışarda görseniz nası hanımhanımcık insanlara karşı. bir tek bana böyle. annemi babamı kullandığıniçin onlara iyi. annem yemeğini temizliğini yapar babam okula gezmeye arabayla bırakır kendi çok iyi kullanabildiği halde yorulmak istemez çünkü.

bazen üzülüyorum özeniyorum ne kadar şefkatli ablalar var benim nası şansım bu böyle diyorum

Yerinizde olsam çalışırdım, ayrı bir eve çıkardım ve bir yandan da sınava hazırlanırdım.

keşke doktorken ders çalışılabilecek vaktimiz olsa. çok düşündüm bunu ama yüksek puan almak pek mümkün değil çalışırken. zaten kafama göre çalışamıyorum doğu hizmetine gönderirler. orda da şartlarım nasıl olucak belli değil :(

Of düşünmek bile istemedim.
Peki anneniz nasıl rahatsız olmuyor? Ben çok takıntılıyım asla duramazdım herhalde ya..
Başka bir eve çıkma/arkadaş gibi bir durum yok mu? Valla özel yurt bile düşünürüm şu koşulda.

valla ben de anlamıyorum umursamıyorlar sanırım. tuvalet giderine su döküp duruyor ordan geliyor diye. iyi de yani bitmiyorsa demek ki işe yaramıyor. anne bi evi temizleyelim diyorum dinlemiyor. hani izin verse ben bile yaparım oda oda tek tek ki biriktirme huyu da var :( hani girişir 1 haftada bitiririm evi ama yok ona da izin vermiyor. arkadaşlarımla uzaklaştım tabi mezun olalı çok olunca biraz içime kapandım ders modu diye.

özel yurt hiç bilmiyorum hep ailemleydim ünide dışarıdan kalınabiliyor mu sessiz bir ortam olur mu orada?

keşke doktorken ders çalışılabilecek vaktimiz olsa. çok düşündüm bunu ama yüksek puan almak pek mümkün değil çalışırken. zaten kafama göre çalışamıyorum doğu hizmetine gönderirler. orda da şartlarım nasıl olucak belli değil :KK43:

O zaman sabah çıkıp akşam dönecek şekilde bir kütüphaneye gitseniz?

arkadaşlar selam.

Ya kusura bakma da kötü bişey dicem olmayacak.. Ablan sonuçta. Neyse. Keşke evlenseymiş gençken.

çalışırken sınava hazırlanabilirsiniz neden öyle yapmıyorsunuz diğer nerdeyse bütün sınava hazırlanan doktorlar gibi?hem kendi maaşınız olur ki bu maaş sizi kendi evinize çıkmanızı sağlar.muhattap da olmazsınız sınavınıza da daha rahat hazırlanırsınız.

Katılıyorum

Back
X