• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorun ablam

Hak etmiş o tokati ben olsam daha fazlasını yapardım hiç pişman olma. Ben ablandan çok ailene takıldım saf insanlarmi acaba okadar kötü lafı ben babamın yanında söyleyim beni gebertir heralde ki hiç birgün bana kizmamis adam annenizde doldurusa gelmesin iki evlat yani kimin ne olduğunu bilmiyormu. Bide o eşyalı ev boşsa siz oraya çıkıp calisin

evet saf. annem özellikle. kendi çocukken ailesi olmamış o yüzden aile hasreti çekiyor. ne yapsa iyi niyetli buluyor inanmıyor bile bana o kadar gözünü boyamış. ablam ona karşı iyi tabi kullandığı için kadını. gözünü boyuyor iki çay kahve kahkah muhabbet hopp ne iyiiii evlaaaat oluyor birden. yahu ben anneme evlat yarışına mı gireceğim benim vaktim yok onla oturup gönlünü eylemeye. ben kendi odama kapanınca benden kötüsü yok oluyor bu sefer.

valla tokadı keyfimden atmadım. o kadar çok bağırıyor ki bu sefer üst komşum da gece ses yapmaya başlıyor beni asla uyutmuyor o da bir ayrı manyak. bağırmasın diye gözünü korkutuyorum aklımca. insan olan bağırmaması gerektiğini anlar. yani bi öküz gibi sesi var anlatamam ya. nefret ediyorum. zaten özellikle yapıyor bazen gürültü yapayım da o da ses yapsın diye.

hani bi ara dedim ben paranoyağım galiba bu kadar da manyakça şeyler düşünüp yapamaz. ama onun kavga ederken benim hakkımda yaptığımı düşündüğü şeyleri söyledikçe o anladım aslında işin iç yüzünü. gerçekten bunları planlayıp yapıyor yani.

bazen diyorum öyle bi derdi olsun ki beni gözü görmesin. bikaç kez demişliğim ve olmuşluğu var o zaman umrunda bile olmuyorum.

kütüphaneye gitmek istiyorum ama özgüvenim çok düşük şu ara kendime hiç bakmıyorum ve çirkin hissediyorum. eski arkadaşlarım hep kazandılar onları görürüm diye de çekiniyorum. aslında bunu aşmak istiyorum kendimi zorlıcam

sen uzmanlık kazanmak istediğinden emin misin ?
Gerçekten böyle bir hedefin olsa bu denli saçma bir bahane ile hareket edemezdin..
Potansiyelim var diyorsun neden tüm gücünü evdeki çatışmaya harcıyorsun..
yapacağın tek şey sabahın 7 sinde çıkıp eve akşamın 7 sinde dönmek.
Çirkin hissetsen ne kütüphaneye koca bakmaya değil uzmanlık kazanmaya gideceksin..
ağır ama gerçek bu.

Sen çalışıyorsun da eve üç kuruş katkın mı var, pisliğini bile annem temizliyor de. Ayrıca gelişine yapıştırmaya bayıldım. Eve gidince bir tane daha yapıştır.

Nasıl bir ablaymış hayret ettim doğrusu. Bilerek yapıyor orası aşikar. Sizin moralinizi bozmaktan öz güveninizi çalmaktan psikolojinizi bozmaktan anlamsız bir zevk alıyor belli ki..
Böyle insanlarla baş etmenin tek yolu ona canının nasıl yandığını belli etmemek oluyor. Her söylediğini kabul edin ve şaka yoluyla kendinizle dalga geçin. Mishal veriyorum yüzün ne kadar sivilceli dese siz evet ya mayın tarlasına döndü diyin. Gülün. Dalga geçin kendinize. Belli etmeyin ona. Böyle yapa yapa ancak bu insanlar yıldırılıyor. Amaçlarına ulaşamadığını görünce adeta kudurup bir süre sonra vaz geçiyorlar. Ne kadar kötü bir durum olduğunu biliyorum. Çok iyi anlıyorum sizi ama böyle yapmanız ve ona istediğini vermemeniz en mantıklı seçenek
aynen zaten artık onun ayırdına vardım. yıllarım geçiyor hem de berbat bir şekilde. yani ablam da kpss çalıştı ona asla böyle yapmadık evde.

sağolsun okulda dersanede hocalarım çok destekçiydi bende ışık görüp elimden tuttular. gerçekten durum bu. ondan bazen şaşırıyorum ablama bu nasıl öğretmen diye. özellikle moralimi bozduğuna eminim çünkü taktik de değiştiriyor. bakıyor bende artık o moral bozma taktiği işe yaramıyor hop yeni bir şeyle çıkıyor. yani laflarını yazsam gerçekten hak verirsiniz bana ne tipim kalıyor ne vücudum saçım başım yüzümdeki sivilce arkadaşım eski sevgilim tusum. onla kavga ettikten sonra tüm hayatım hakkında berbat hissediyorum oturup kendime gelmeye çalışıyorum uzun süre. üzerimden dozer geçmiş gibi hissediyorum.

hakkında dava açabilsem açarım o kadar psikolojik şiddet uyguluyor bana.

AA başka bir ev varsa hemen oraya ışınlanın ya hu.
Ararsa da ben burada kalacağım deyin.Bakın bunu söylemeniz çok iyi oldu.
Zor gelebilir ama şuan ki durumdan bence çok daha iyi.

valla o evi kefenimize sokacağız heralde ev yeni gidince ben bi deliriyorlar. gün yapmalık insanlara ev yapmışlar sanki. arada diyorum benim bildiğim misafir odası olur siz misafir evi yaptınız diyorum. hani kendileri yaşadıkları yeri mahvettikleri için yüzleri yok insan sokmaya yaşadıkları yere. ortada böceklerle gün yapacak halleri yok tabi.

gidemeyim diye bütün mutfak eşyalarını da alıp buraya getirdi ya. arada gidiyordum saçma sapan manipülasyonları işte.

bende normal değilim farkındayım cesaretim çok kırılıyor bazen. eskiden yaptığımı bile yapamaz hale geliyorum. niye böyle oluyor anlamıyorum inanın.

Ablanız hak etmiş.

Kimsenin haddi değil kimin ile ne yaşadığını eleştirmek.
Bana göre böyle...

Siz de ya çalışmalarınıza ara verin ve bir düzgün iş bulup ayrılın o evden.
Ya da çalışmalarınıza tamamen adapte olun, bir an önce atlatın bu dönemi.

Sonuç olarak, o evden mümkün olan en kısa zamanda ayrılın.
30 yaşınızdasınız, çocuk değilsiniz, ergen değilsiniz, hala ne işiniz var size saygısı olmayanlar ile.

Sen çalışıyorsun da eve üç kuruş katkın mı var, pisliğini bile annem temizliyor de. Ayrıca gelişine yapıştırmaya bayıldım. Eve gidince bir tane daha yapıştır.

yok ya zaten annem karşıma geçti o hareketim yüzünden zaten karşımdaydı da.

öyle laflar koymuyor ona gurursuzun teki.

ben baya güçlü biriyim aslında o yüzden fiziken uzak durmaya çalışıyorum başıma bela almak istemiyorum. elalemden bulsun benden değil.

ya diyorum ya suratını görmüyorum normalde. ama annemle tartışma anımızda araya girip eşref anımda abuk subuk konuşunca bazen deliriyorum genelde sabırlı olmaya çalışıyorum.

Nasıl bir ablaymış hayret ettim doğrusu. Bilerek yapıyor orası aşikar. Sizin moralinizi bozmaktan öz güveninizi çalmaktan psikolojinizi bozmaktan anlamsız bir zevk alıyor belli ki..
Böyle insanlarla baş etmenin tek yolu ona canının nasıl yandığını belli etmemek oluyor. Her söylediğini kabul edin ve şaka yoluyla kendinizle dalga geçin. Mishal veriyorum yüzün ne kadar sivilceli dese siz evet ya mayın tarlasına döndü diyin. Gülün. Dalga geçin kendinize. Belli etmeyin ona. Böyle yapa yapa ancak bu insanlar yıldırılıyor. Amaçlarına ulaşamadığını görünce adeta kudurup bir süre sonra vaz geçiyorlar. Ne kadar kötü bir durum olduğunu biliyorum. Çok iyi anlıyorum sizi ama böyle yapmanız ve ona istediğini vermemeniz en mantıklı seçenek

aslında bunu yapıyorum genelde. kabul ediyorum evet öyle falan diyorum. ama yalanları da var.

mesela ben eğitimciyim benle bile anlaşamıyorsun dedi. dedim sen nasıl öğretmensin benim öğretmenlerim hiç senin gibi değildi. "yoo bana mesaj atıyorlar senden ne kadar şikayetçilermiş" diye bi laf etti mesela annem de inandı. yok öyle bir şey. ben hep iyiydim hocalarımla. yalan uyduruveriyor çok tehlikeli ya.

geçen sene gece 12de gelip duş alıp yatıyordum. o sırada beni yakaladığında bi ton laf sayıyordu banyoda falan kavga çıkarmaya çalışıyordu. ama o zaman daha tolere edebiliyordum sanırım.

Ablanız hak etmiş.

Kimsenin haddi değil kimin ile ne yaşadığını eleştirmek.
Bana göre böyle...

Siz de ya çalışmalarınıza ara verin ve bir düzgün iş bulup ayrılın o evden.
Ya da çalışmalarınıza tamamen adapte olun, bir an önce atlatın bu dönemi.

Sonuç olarak, o evden mümkün olan en kısa zamanda ayrılın.
30 yaşınızdasınız, çocuk değilsiniz, ergen değilsiniz, hala ne işiniz var size saygısı olmayanlar ile.

haklısınız valla. ben de hayatımı hiç böyle planlamamıştım. tamamen odaklanmaya çalışıyorum ama bi şekilde benim moralime ulaşmayı başarıyorlar. acaba antidepresan başlayıp mı umursamasam diyorum ama yan etkilerine dayanamadım çok uyku yapıyor aptal gibi oluyorum iyice dersten uzaklaşıyorum sanki.

ya dışarıdan bakınca çok gıcık olduğumu biliyorum her çözüme bi bahane buluyorum hof.

Yaşınızda bir şey yok ama bir an önce ciddiyetle sınava hazırlanmaya başlayın. Erteledikçe daha bir zorlaşıyor hayat. Ertelemeyin lütfen.

Yakın zamanda güzel haberlerinizi alırız umarım. :KK36:

evet çok erteledim zaten onu tolere edebilecek bi insan olsam bu kısırdöngüde olmazdım. teşekkür ederim çok :)

sen uzmanlık kazanmak istediğinden emin misin ?
Gerçekten böyle bir hedefin olsa bu denli saçma bir bahane ile hareket edemezdin..
Potansiyelim var diyorsun neden tüm gücünü evdeki çatışmaya harcıyorsun..
yapacağın tek şey sabahın 7 sinde çıkıp eve akşamın 7 sinde dönmek.
Çirkin hissetsen ne kütüphaneye koca bakmaya değil uzmanlık kazanmaya gideceksin..
ağır ama gerçek bu.

konuda yazdım ya aldatıldım vs diye. o ortama girip kulağına gitsin istemiyorum aa tipsiz bi şekilde çalışıyor diye. biraz gurur yaptım açıkçası. yoksa zaten erkekler umrumda bile değil.

saçma biliyorum ama aşıcam bu kafayı. haklısınız. ben de kendime diyorum bahane ediyorsun diye. dışardan da durum bu doğru.

konuda yazdım ya aldatıldım vs diye. o ortama girip kulağına gitsin istemiyorum aa tipsiz bi şekilde çalışıyor diye. biraz gurur yaptım açıkçası. yoksa zaten erkekler umrumda bile değil.

saçma biliyorum ama aşıcam bu kafayı. haklısınız. ben de kendime diyorum bahane ediyorsun diye. dışardan da durum bu doğru.
valla sevgili kardeşim senin yapacağın en akıllıca şey pratisyen olarak çalışmaya başlamak maaşlarınız her türlü çok iyi çık evine gününden gecenden kıs uzmanlığı halledersin ..ya da becerebilirsen aile hekimliğine oyna uzmanlık istemiyor nasılsa.

bu arada çok eski bi arkadaşı vardı ben de tanışıyorum. beni az çok tanır ve beni anlatıyormuş ona hep. bi sebepten araları bozuldu. niye bilmiyorum. ona yazdım. müsait olduğunda konuşacağız. o da öğretmen. belki bana ablam hakkında bi tavsiye verir. bana ablamdan daha çok ablalık yapmışlığı vardır. umarım yanlış bi hamle yapmamışımdır.

inanın ben çok istedim zamanında. hatta mezunken yan apartmanda 1+0 bi ev buldum dedim buraya çıkayım yok kirası çok yok bilmem ne diye diye izin vermediler. onlardan para aldığım için. aslında durumumuz baya iyi ama işte ablam doldurdu sanırım annem de harcadığım 3 kuruşa bile laf etmeye başlıyor.

ablamın çıkmama sebebi belli prenses gibi yaşıyor evde. günlük rutini şöyle kalkar annem kahvaltı hazırlar. hanfendi annemin yıkadığı kıyafetleri giyer okula giderken yanına annem yemek koyar. babam alır arabayla okula bırakır. akşam okuldan alır sonra onu gezdirirler bunaldı okulda diye. dışarda yemek yerler gelirler eve.

yani bu hayat hangimizde var? ya ben kabullendim artık ailede eşit görülmediğimizi ama sabah akşam moralimi bozan biri ya. bari onu yapmasın.
Harcadigin 3 kurus degildir ki ... durumunuz iyi olsun olmasin calismalisiniz bence. Izinde istemeyin 30 yasinizdasiniz. Bi ise girip bi ev tutun.
Kirayi kendileri ödücekseler tabikide izin vermezler :D

Harcadigin 3 kurus degildir ki ... durumunuz iyi olsun olmasin calismalisiniz bence. Izinde istemeyin 30 yasinizdasiniz. Bi ise girip bi ev tutun.
Kirayi kendileri ödücekseler tabikide izin vermezler :D

bunun ben de farkındayım. o yüzden zaten harcama yapmamaya çalışıyorum zaten bence de bi insan 30unda ailesiyle yaşamamalı ve çalışmıyor olmamalı. bizim için öyle hadi çalışıyorum demekle olmuyor o iş. yani istemediğim bi bölüme girsem sonra o istediğim bölümü kazanamam. imkansıza yakın yani. işte çalışırken ders çalışmak çok zor dr olan varsa hak vericektir bana.

:olamaz:

:olamaz:

Hak etmiş, iyi yapmışsınız. Ben olsam ben de aynını yapardım; karşımda kimse hak etmediğim halde bana küfür edip geçmiş ilişkimi yattınlı kalktınlı ağzına dolayamaz, yırtarım o ağzı. Ablanız çok terbiyesizmiş. Bir de öğretmen yani, yazık.

Kütüphanede çalışsanız, günlük evden çıkıp gidip çalışabileceğiniz bir yer var mı yakında?
Ev ortamından uzaklaşıp hedefinize odaklanmaya çalışın ki bir an önce isteğinize kavuşup ekonomik bağımsızlığınızı kazanın.

mesajı görmemişim pardon.

valla ben böyle biri değilim ama...

hani mesela bi cümlesini yazayım

"bize katlanamaz ama adama katlandın 9 sene tabi o ...li diye biz de de ... olsa katlanırdın bize de."

bu lafı edince güldüm. dedim artık o kadar düştün ki sana bişey diyemiyorum.

yakınımda bi vakıf üniversitesi var aslında. dışarıdan kütüphanesine yazılabilir miyim bilen var mıdır?

Allah yardımcınız olsun inşallah istediğiniz yeri ,bölümü kazanırsınız ..Gerçekten kadın veya erkek en ufak bir şiddete tahammulum yok ama ,böyle bel altı,namussuz damgası vurma amaçlı söylenen şeylere bende aynısını yapardım sanırım .Ki yatmış kalkmış ta olabilirsiniz o sizin özel hayatınız ,sorumluluk sizin ,bu sizi namussuz yapmaz .En azından benim namus kavramim cinsellik üzerine değil ...
Arkadaşlar demişler bence de sabah erkenden kalkıp kütüphaneye filan gidin kapanana kadar durun.Evden daha verimli oluyor .Basta sabah kalkıp evden çıkmak zor gelebilir ama bir süre sonra alışırsınız .

Tüp kazanmış,okumussunuz ki yaşıt sayılırız bizim zamanımızda çok çok daha zordu kazanmak .Aileniz bile olsa emeginizi çöpe atmalarına izin vermeyin .Sınav ne zaman bilmiyorum ama evden uzaklaşın sadece yatmaya gelin .
Başarılar diliyorum

bunun ben de farkındayım. o yüzden zaten harcama yapmamaya çalışıyorum zaten bence de bi insan 30unda ailesiyle yaşamamalı ve çalışmıyor olmamalı. bizim için öyle hadi çalışıyorum demekle olmuyor o iş. yani istemediğim bi bölüme girsem sonra o istediğim bölümü kazanamam. imkansıza yakın yani. işte çalışırken ders çalışmak çok zor dr olan varsa hak vericektir bana.
Agizibdaki lokmayi bile cignemedeb yutamazsin. Doktor degilim ama programciyim :) herseyin bi zorlugu var ... istedikten sonra hersey olur

keşke doktorken ders çalışılabilecek vaktimiz olsa. çok düşündüm bunu ama yüksek puan almak pek mümkün değil çalışırken. zaten kafama göre çalışamıyorum doğu hizmetine gönderirler. orda da şartlarım nasıl olucak belli değil :KK43:
ben bunun sizinle ilgili olduğunu düşünüyorum.etrafımda çok fazla sayıda doktor/tıp okuyan/mezun olup tusa giren ve tusa çalışan olmak üzere çeşitli arkadaş ve akrabalarım olduğundan doktor ortamım geniş.hepsi de okurken tusa hazırlanmaya başladılar , en kötü mezun oldular çalışırken sınava hazırlanıp girdiler.sizin gibi yapanı görmedim, sorun sizde bence.

Back
X